BRUINBEKE LEEFT!

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUINBEKE LEEFT!
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 540.857.548

Publication

25/10/2013
ÿþMoo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte t r

~VANKOROPHANDELK

Ondernemingsnr : 540 elS 3- 34'6 Benaming

(voluit) : Bruinbeke Leeft!

1 6 OKi, 2013

DENDERMONDE

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bruinbekestraat 6, 9260 Wichelen

Onderwerp akte : STATUTEN

De ondergetekenden:

Van Malderen Paul, Bruinbekestraat 6,9260 Wichelen.

De Raedt Olivier, Bruinbekestraat 5, 9260 Wichelen.

De Baets Geoffrey, Bruinbekestraat 4A, 9260 Wichelen.

Maes Dominique, Roelandtstraat 5A, 9260 Wichelen.

De Waele Gert, Roelandtstraat 6C, 9260 Wichelen.

Hoofdstuk L Benaming, zetel, doel

Art. 1. De VZW draagt de naam" VZW Bruinbeke Leeft!" en is opgericht voor onbepaalde duur. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk vocrafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 2. De zetel van de VZW is gevestigd op Bruinbekstraat 6, 9260 Wichelen, gelegen in het gerechtelijk-arrondissement Dendermonde. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 3. Doel van de vereniging:

De vereniging stelt zich tot doel het gemeenschapsleven binnen de gemeente, en meerbepaald binnen

gehucht Bruinbeke, te bevorderen, Hiervoor zal zij culturele, groeps- en andere evenementen organiseren.

Art. 2. Sectie 2, Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder

meer het organiseren van:

Jaarlijks Sint Maartenfeest.

- Jaarlijkse receptie voor inwoners.

- De jaarlijkse Kazekermis te organiseren in de loop van de maand juli.

- Het openen van een buurtcafe elke 36 zondag van de maand.

- Eventuele andere occasionele gebeurtenissen die aanleiding kunnen geven tot het samenbrengen van de

buurtbewoners.

Beheren en verdelen van een lokaal bier "Bruinbeeks Kapelleke", alle eventuele opbrengsten uit de

verdeling van dit bier zullen warden aangewendt om bovenstaande activiteiten te financieren.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de

verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige

commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de

opbrengsten te allen tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-

winstgevende doelstellingen.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art. 5. De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Van Malderen Paul, Wichelen

De Raedt Olivier, Wichelen,

De Baets Geoffrey, wichelen

Maes Dominique, Wichelen

Gert De waele, Wichelen

Art. 6. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden mag niet minder zijn dan drie. De stichtende leden zoals in artikel 5 werden opgesomd zijn de effectieve leden. De toegetreden leden hebben geen stemrecht en dragen enkel financieel bij tot de vereniging.

Art. 7. Ontslag

1. Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per brief, te richten aan de Secretaris van het Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

2. Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

Art. 8. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Hoofdstuk III. De Algemene Vergadering

Art, 9. De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging:

1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

2. Aile Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem. De stemming is steeds geheim en beslissing is geldig bij eenvoudige meerderheid.

3. Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

4. Bevoegdheden:

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden: opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6, de ontbinding van de vereniging;

7, de uitsluiting van een lid;

8, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 10. Vergaderingen

De vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. Er dient minimaal één vergadering per jaar te worden bijeengeroepen en dit in de loop van de maand juni.

De beslissingen van de Algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt, door opname in het verslag dat ter inzage ligt bij de maatschappelijke zetel van de vereniging. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter of diens vervanger.

Art, 11. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 12. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats, agenda van de algemene vergadering, De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 13, Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hoofdstuk IV. Raad van Bestuur

Art. 14. De Raad van Bestuur is samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste zeven leden. De bestuurders worden benoemd voor een periode van 3 jaar door de Algemene vergadering en dit bij enkelvoudige meerderheid van stemmen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager of gelijk zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging.

Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de algemene vergadering.

De bestuurders kunnen op elk moment ontslagen worden door de algemene vergadering. Uittredende leden zijn bij het verstrijken van hun mandaat herverkiesbaar.

Art. 15. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

Art. 16. De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

Art. 17. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 18. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Art. 19. De Raad van Bestuur komt telkens bijeen als het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt per gewone brief of e-mail. Deze evrmeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de raad van bestuurd verstuurd.

Art. 20.. De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

Art. 21. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer een gewone meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

Art. 22. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de [bv. de voorzitter en de secretaris OF alle aanwezige bestuurders] bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 23. Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

1. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten.

De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Door de bestuurders worden geen eprsoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie. Hun ambt is kosteloos.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 24. Financiering

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen,

schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 25. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

MOD 2.2



Voorbehouden Luik B - Vervolg

aan het

Belgisch Staatsblad

Art. 26, De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 27. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het

vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Art. 28. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Art. 29. Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk werd voorzien zal worden verwezen naar de wet van 27 juni 1921, het huishoudelijk reglement, en de gebruiken terzake,

* * *

Gedaan te Wichelen op 28/08/2013, in twee originele exemplaren conform artikel 2, laatste lid, V&S-wet (ondertekend door alle stichtende leden als in de aanhef vermeld).

- Benoeming bestuurders

- Benoeming van de raad van bestuur

De leden van V.Z.W, "Bruinbeke Leeft!", te Wichelen, samen in algmene vergadering op 28 augustus 2013,

te Wichelen hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Van Malderen Paul, Bruinbekestraat 6,9260 Wichelen,

De Raedt Olivier, Bruinbekestraat 5, 9260 Wichelen,

De Baets Geoffrey, Bruinbekestraat 4A, 9260 Wichelen, 18 januari 1984, Lokeren.

Maes Dominique, Roelandstraat

De Waele Gert, Roelandstraat

Deze hebben aangesteld als:

Voorzitter: Paul Van Malderen

Ondervoorzitter: De Raedt Olivier

Penningmeester; De Baets Geoffrey

Secretaris: Gert De Waele





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
BRUINBEKE LEEFT!

Adresse
BRUINBEKESTRAAT 6 9260 WICHELEN

Code postal : 9260
Localité : WICHELEN
Commune : WICHELEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande