BUDOKWAI BELSELE

Association sans but lucratif


Dénomination : BUDOKWAI BELSELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.187.379

Publication

23/02/2015
ÿþ Mob 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111

*15029561*

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

11 FEB. 2015

AFDELING 3 I ERMONDE

Ondernemingsnr : 419.187.379

Benaming

(voluit) : Budokwai Belsele vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Puitvoetstraat 42, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Statuten Budokwai Belsele VZW

HOOFDSTUK i - Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1: De vereniging draagt de naam "Budokwai Belsele" en heeft haar zetel te Sint-Niklaas, Puitvoetstraat 42 (Gerechtelijk arrondissement Dendermonde) Zij kan, bij beslissing van de raad van bestuur, verplaatst worden naar iedere andere locatie binnen het gerechtelijk arrondissement.

Artikel 2; De vereniging heeft tot doel Judo, ju-jitsu, zelfverdediging en andere budosporten te verspreiden en te beoefenen, en dit volgens de richtlijnen van hun respectievelijke bonden. Aan de vereniging is alle politieke of; godsdienstige bedrijvigheid verboden, alsook alle onderscheid van godsdienst, ras, nationaliteit, geslacht,, filosofie of politieke opvattingen.

Artikel 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur maar kan op ieder ogenblik ontbonden worden,

HOOFDSTUK II - Leden

Artikel 4: De vereniging bestaat uit minimum 4 leden en kent effectieve en toetredende leden..

Artikel 4bis: Zijn effectief lid en hebben stemrecht op de algemene vergadering:

1. Coppens, Caroline, zelfstandige, Bookmolenstraat 20, 9111 Belsele, geboren te Leuven op 22 april 1964

2, De Meuienaere, Frederik, bediende, Berkenlaan 5, 9100 Sint-Niklaas, geboren te Sint-Nikiaas op 14 april 1982

3. De Keersmaeker Alain, bediende, Sint lgnatiusstraat 45, 9120 Beveren-Waas, geboren te Sydney (AUS) op 29 augustus 1973 (penningmeester)

4. D'Hondt Patrick, veiligheidsagent, Lokersebaan 80, 9111 Belsele, geboren te Sint-Niklaas op 28 september 1960

5. Mees Jef, bediende, Puitvoetstraat 42, 9100 Sint-Niklaas, geboren te Sint-Niklaas op 29 november 1969 (voorzitter)

6. Van Langenhove, Tim, bediende, Vijverstraat 33, 9111 Belsele, geboren te Sint-Niklaas op 22 maart 1987 (secretaris)

7, Weyn Luc, bediende, Hof van Belsele 24, 9111 Belsele, geboren te Sint-Niklaas op 7 maart 1961

8, Rogiers Ulrich, Ambtenaar, Martkstraat 36, 9111 Belsele, geboren te Sint-Niklaas op 12 februari 1973 en diegene die door de algemene vergadering met gewone meerderheid worden aanvaard als effectief lid,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Op de vergadering met datum van 04/06/2012 is besloten dat Tim Van Langenhove wordt opgenomen ais effectief lid. Frederik De Meulenaer biedt zijn ontslag aan als secretaris, maar blijft wel effectief lid, Tim Van Langen have neemt de functie van secretaris over.

Artikel 5: leder persoon die effectief lid wenst te worden moet voorgedragen worden door de raad van bestuur of een schriftelijke aanvraag richten tot de raad van bestuur, die de ingediende kandidatuur onderzoekt op zijn eerstvolgende vergadering. Hun beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd zijn, en wordt per brief ter kennis gebracht van de kandidaat. De niet toegelaten kandidaat kan zich slechts opnieuw voorstellen na verloop van één jaar, te rekenen van de beslissing van de raad van bestuur. de effectieve leden betalen geen jaarlijkse bijdrage.

Toegetreden leden zijn personen die het jaarlijkse lidgeld hebben betaald en beschikken over een geldige vergunning .

Artikel 6: De effectieve leden kunnen ontslag nemen door een schrijven gericht aan de raad van bestuur. Wordt geacht ontslagnemend te zijn het toetredend lid dat de door hem/haar verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na het verstrijken van zijn/haar laatste geldige vergunning.

De uitsluiting van een toetredend of effectief lid kan slechts uitgesproken worden door de raad van bestuur met twee derde van de aanwezige stemmen.

Artikel 7: De effectieve en toegetreden leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en de naleving van huishoudelijk reglement. De effectieve en toegetreden leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen,

Artikel 8: De raad van bestuur kan de titel van erelid of beschermend lid verlenen aan personen die aan de ontwikkeling van de club hebben meegeholpen of bijzondere diensten hebben bewezen. De ereleden of beschermende leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering, Hun ontslag en uitsluiting worden op dezelfde wijze geregeld als voor de effectieve leden.

Artikel 9: De ontslaggevende of uitgesloten leden en hun rechthebbenden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit, en kunnen de door hen betaalde bijdrage niet terugeisen.

HOOFDSTUK Ill - De algemene vergadering

Artikel 10: De algemene vergadering is het hoogste gezag in de vereniging.

Artikel 11: De algemene vergadering mag door ieder toegetreden lid of, bij minderjarigheid, de hem/haar vertegenwoordigende ouder(s) bijgewoond worden ais waarnemer, doch zonder stemrecht of recht van inspraak.

Artikel 12: Behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering:

1)De wijziging van de statuten

2)De benoeming en afzetting van de bestuurders

3)De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van een bezoldiging indien deze wordt

toegekend

4)De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

5)De goedkeuring van de begroting en de rekening

6)De ontbinding van de vereniging

7)De uitsluiting van een lid

8)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9)Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 13: Een gewone algemene vergaderin wordt jaarlijks gehouden in de loop van het eerste trimester, en op de door de raad van bestuur bepaalde datum en plaats

.Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de veren¬ ging. In dat geval moet de bijeenroeping plaatsvinden binnen de 21 dagen na het verzoek en moet de bijeenkomst uiterlijk de 40e dag na het verzoek plaatsvinden.

Artikel 14: Een gewone of buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op plaats, dag en uur vermeld in de oproepingsbrief. Deze wordt aan de effectieve leden gestuurd of overhandigd en in de dojo uitgehangen ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering. De besluiten, genomen door de algemene vergadering worden in een verslag vermeld, getekend door de voorzitter en de secretaris. Op aanvraag kan ieder effectief of toegetreden bd ervan kennis nemen,

Artikel 15: De dagorde van de gewone algemene vergadering zal verplichtend bevatten:

4

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

- Het verslag van de voorzitter over de bedrijvigheid van de vereniging gedurende het afgelopen jaar,

- Het verslag van de secretaris over alle technische of administratieve kwesties die gedurende het afgelopen

jaar zijn gerezen en de voorgestelde of aangenomen oplossingen.

- Het verslag van de penningmeester.

- De gebeurlijke verkiezingen.

- Het bepalen van het bedrag der bijdragen.

- Aile voorstellen van algemeen belang die schriftelijk minimuum 2 dagen op voorhand ingediend werden bij

het bestuur, evenals de voorstellen, getekend oor één twintigste van de toegetreden of effectieve leden moeten

op de dagorde vermeld staan.

Artikel 16: De besluiten worden aangenomen met meerderheid van de stemmen (de helft plus één) van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behalve waar het anders voorzien is in de statuten. Geen enkel besluit mag genomen worden als het niet op de dagorde voorkomt.

HOOFDSTUK IV- De raad van bestuur.

Artikel 17: de vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 leden. Onder die leden van de raad van bestuur zijn er één voorzitter, één secretaris en één penningmeester. Op 04/06/2012 nam Frederik De Meulenaer ontslag als secretaris, en werd Tim Van Langenhove aangesteld als nieuwe secretaris.

Artikel 18: De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor een termijn van vijf jaar door een gewone meederheid van de argemene vergadering. De beslissing van de algemene vergadering i. v. m. de bestuurders kan apart gepubliceerd worden en hoeft geen deel uit te maken van de statuten.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 19: De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar, Slechts effectiefe leden kunnen hun kandidatuur voordragen door een schrijven gericht aan de raad van bestuur.

Artikel 20: De raad van bestuur vergadert minstens één maal per maand tijdens het sportieve werkingsjaar (datum wordt meegedeeld op het einde van elke vergadering.) Uitzonderlijk ook door aanvraag van drie van zijn leden tenminste drie dagen voor de datum van het plaatsgrijpen.

Artikel 21: De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meederheid der stemmen. iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een lid van de Algemene Vergadering om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. De verslagen van de beraadslaging worden opgesteld en bewaard ter raadpleging.

Artikel 22: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke actie. Hij kan op zijn verantwoordelijk zijn bevoegdheden overdragen aan één van zijn leden, en zelfs, indien de algemene vergadering dit toelaat, aan een derde persoon.

Hij geniet de meest uitgebreide bevoegdheden, uitgezonderd dewelke door de wet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Artikel 23: Geen enkele akte, die de vereniging geldelijk verplicht, verbindt de vereniging indien zij geen twee handtekeningen draagt van de leden van de raad van bestuur waaronder die van de voorzitter.

Artikel 24: De dagelijkse briefwisseling en alle akte van dagelijks bestuuur, die de vereniging niet geldelijk verplichten, kunnen door het behandelende lid getekend worden,

HOOFDSTUK V - Reglement van inwendige orde

Artikel 25: een reglement van inwendige orde (huisreglement) opgesteld door de raad van bestuur bepaalt de betrekkingen van de leden, zowel toetredende als effectieve, met de vereniging en onderling.

Elk lid, zowel toetredend als effectief, moet kennis kunnen nemen van het reglement. Er bevindt zich steeds een exemplaar ter inzage in de dojo. Op aanvraag kan er ook een persoonlijk exemplaar verstrekt worden. Elk lid moet zich naar de voorschriften van dit reglement gedragen en de onwetenheid van de bepalingen van dit reglement zal nooit als verontschuldiging aangenomen worden.

HOOFDSTUK VI - Vergunningen

Artikel 26: Elk toetredend lid moet in het bezit zijn van een geldige vergunning-verzekering voor elke discipline die hij/zij beoefent, Deze vergunning-verzekering moet afgeleverd zijn door de betreffende budofederatie waarbij de club is aangesloten.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

HOOFDSTUK VII - Bijdragen, middelen, rekeningen en begrotingen

Artikel 27: De effectieve, toetredende, beschermende en ereleden zijn onderworpen aan een jaarlijkse bijdrage die voor elke categorie afzonderlijk door het bestuur wordt vastgelegd.

Artikel 2B; De geldelijke middelen van de vereniging kunnen voortkomen uit stortingen, schenkingen, lidgelden en vrijwillige bijdragen, toegekende toelagen, alsook uit alle andere acties die door de raad van bestuur zullen nodig geacht worden.

Artikel 29: De rekeningen worden op 31 december van elk dienstjaar afgesloten en het dienstjaar is alzo afgesloten, De raad van bestuur maakt de rekeningen van de ontvangsten en uitgaven op en legt ze aan de algemene vergadering voor, samen met de begroting voor het volgend jaar, De goedkeuring van de rekeningen door de vergadering geldt als ontlasting voor de raad van bestuur,

Artikel30: Door de leden wordt geen persoonlijke verplichtingen aangegaan noch persoonlijke aansprakelijkheid opgelopen uit de hoofde van de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK V111- Wijziging van de statuten en ontbinding

Artikel 31: De algemene vergadering kan over de wijziging van statuten alleen geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Er kan tot geen wijziging worden besloten tenzij met een meederheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 32: De algemene vergadering kan allen de ontbinding van de vereniging uitspreken wanneer twee derde van de leden aanwezig zijn en bij vier vijfde van de stemmen.

Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen; door deze wordt geldig beraadslaagd welke het aantal aanwezig leden ook zij. Een beslissing wordt genomen met een meederheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Elke beslissing betreffende de ontbinding, genomen op een vergadering waarop geen twee derde van de vereniging aanwezig zijn, moet ter homologatie aan de burgerlijke rechtbank worden voorgesteld.

Artikel 33: De algemene vergadering die de ontbinding van de vereniging uitspreekt, duidt één of twee vereffenaars aan.

Over de aanwezigheid van de aanwezige activa wordt beslist door de algemene vergadering. Zij moeten worden aangewend ter voordele van een belangeloos doel.

Voor eensluitend akkoord

Opgesteld te Sint-Niklaas op 13101/2015

Tim Van Langenhove Jef Maes

Secretaris Voorzitter

In naam van Budokwai Belsele VZW

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

"

" 4 .

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
BUDOKWAI BELSELE

Adresse
PUITVOETSTRAAT 42 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande