BUGGENHOUT LACROSSE

Association sans but lucratif


Dénomination : BUGGENHOUT LACROSSE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.671.166

Publication

22/10/2013
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1 .-. .-..... '....,. 1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Iu1111~~~~~o~u~~unuu

`1316061 +

VAN KOOPHANDEL

1 1 OKT. 2013

DENDEMOONDE

Ondernemingsnr Benaming 0508.871.166

(voluit) Buggenhout Lacrosse

De volgende personen:

1) Bettens Nuls wonende te Lentepark 67, 9255 Buggenhout

2) Luypaert Pieter wonende te Schoolstraat 62, 9255 Buggenhout

3) Pintens Saskia wonende te Klaterstraat 15 bus G, 2830 Blaasveld

4) Van den Broeck Ellen wonende te Hauwerstraat 14, 9255 Buggenhout

5) Van Ransbeeck Nick wonende te Broekstraat 49, 9255 Buggenhout

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden.

I Naam, adres, doel en duur

Artikel 1: Naam en algemeenheden

§ 1 De vereniging wordt Buggenhout Lacrosse genoemd.

§ 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§ 3 De vereniging bestaat uit één of meerdere herenploegen en/of één of meerdere damesploegen en/of één of meerdere jeugdploegen.

§ 4 Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten van de vereniging,

Artikel 2: Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Schoolstraat 62, 9255 Buggenhout, gerechtelijk arrondissement

Dendermonde.

Artikel 3: Doel

§ 1 De vereniging stelt zich tot doel haar leden de sport lacrosse te laten beoefenen op zowel competitief als recreatief niveau, alsook de sport ais dusdanig te promoten om de groei op landelijk niveau mee te ondersteunen. Hiertoe zal de vereniging onder meer verschillende activiteiten (onder andere maar niet beperkt tot trainingen, wedstrijden, toernooien, initiaties en promotiemomenten) organiseren.

§ 2 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlamoen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/.1O1 .jiugxe du_[anitcur_bclge

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte Vooraf Vereniging zonder winstoogmerk

Mosten 35, 9255 Buggenhout

Wijziging statuten - Wijzigen zetel - Ontslagen - Benoemingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed warden aan het hoofddoel.

Artikel 4: Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Il Leden

Artikel 5: Soorten leden

De vereniging telt twee soorten leden:

- Vaste leden of ook wel actieve leden;

- Toegetreden leden of ook wel passieve leden.

Artikel 6: Actieve leden  aantal

De vzw telt minimum vier actieve leden. Er is geen maximum aantal bepaald.

Artikel 7: Actieve leden  procedure en inhoudelijke voorwaarden

§ 1 Om lid te worden van de vereniging moet men zowel:

- Akkoord gaan met de statuten van de vereniging;

- Aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. Een kandidaat actief lid van de vzw dient hiervoor modeling of schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren, Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

§ 2 De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag nooit meer zijn dan 500 euro per jaar en een eenmalige bijdrage van maximum 500 euro, te betalen bij toetreding.

De wijziging van het bedrag van de bijdrage moet goedgekeurd worden op de algemene vergadering met 50% +1 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Dit geldt enkel wanneer het bedrag verhoogt dient te worden.

Artikel 8: Actieve leden  rechten en plichten

De actieve leden hebben de rechten en de plichten zoals omschreven staan in de Wet van 27 juni 1921.

Artikel 9: Actieve Werkende leden -- einde

§ 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2 Dit ontslag wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Het actief lid dat ontslag neemt, moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag het aantal actieve leden onder het wettelijke of statutaire minimum daalt, dan wordt het ontslag van het actieve lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

§ 3 Een lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

-Wanneer het actief lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om een werkend lid te worden in

de vzw;

-Wanneer een werkend lid zijn of haar bijdrage niet betaalt binnen de maand na aanmaning per

aangetekend schrijven;

-Wanneer een actief lid in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vergadering en hij of zij deze hoedanigheid verliest;

-Wanneer het actief lid drie maal zonder verontschuldigen niet aanwezig is geweest op de algemene vergadering.

§ 4 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde-meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De raad van bestuur kan een actief lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

§ 5 Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden actief lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen of een inventaris vragen.

Artikel 10: Actieve erkende leden  ledenregister

§ 1 De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de actieve leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

N

Y

ti

S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vzw. De raad van bestuur legt jaarlijks een kopij van het ledenregister neer ter griffie, binnen de maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

§ 2 De actieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. De actieve leden hebben het recht om de inzage van het ledenregister te vragen, indien er geen

commissaris werd vastgesteld in de vzw. Zij richten hiervcor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur. Buitenstaanders kunnen een kopij van het ledenregister inkijken op de griffie van de rechtbank van

koophandel te Dendermonde.

Artikel 11: Passieve leden  procedure en inhoudelijke voorwaarden

§ 1 De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van passieve leden. Een kandidaat passief lid van de vzw dient hiervoor mondeling of schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat passief lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als passief lid tot de vzw wordt toegelaten. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk, Elk passief lid moet een band hebben met de vzw.

§ 2 Toegetreden leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement

Artikel 12: Passieve leden  einde

§ 1 Een passief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw door de raad van bestuur hiervan op de hoogte te stellen via mail of schriftelijk schrijven.

§ 2 Een passief lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

- Wanneer het passief lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om een werkend lid te worden

in de vzw

- Wanneer een passief lid gedurende een jaar geen activiteiten heeft bijgewoond.

§ 3 Een passief lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een passief lid is geheim.

Het lidmaatschap van een passief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat passief lid.

Artikel 13: Passieve leden  bijdrage

De passieve leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 14: Passieve leden  ledenregister

§ 1 De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de passieve leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

§ 2 De passieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur, Het origineel van het Ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vzw. De raad van bestuur legt jaarlijks een kopij van het ledenregister neer ter griffie, binnen de maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Ill Algemene vergadering

Artikel 15: samenstelling

§ 1 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden (actief en passief) en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§ 2 leder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Ieder gevolmachtigde kan maximum twee leden van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 16: Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- De goedkeuring van de statuten;

- De goedkeuring van een wijziging van de statuten,

- De benoeming en afzetting van de bestuurders;

- De benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

- Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

- De goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

- De ontbinding van de vzw;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

- De benoeming van de vereffenaar(s) wanneer de vzw ontbonden zal worden;

- De uitsluiting van een actief of passief lid;

- De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 17: Samenkomst

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur en binnen de zes maand na afsluiting van het boekjaar.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3 De raad van bestuur roept alle leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt per email. Indien het lid geen email adres heeft zal hijlzij op de hoogte worden gebracht met een brief, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering,

De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de algemene vergadering alsook de agenda.

Elk voorstel ondertekend door 1120e van de leden moet op de agenda geplaatst worden. De voorstellen uitgaande van de leden moeten uiterlijk drie dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering gestuurd worden aan de raad van bestuur.

Op de dag van de vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd. De aanwezige leden stemmen met gewone meerderheid over het al dan niet behandelen van de toegevoegde agendapunten.

Artikel 18: Aanwezigheidsquorum en meerderheden

§ 1 De algemene vergadering ken enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 2 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

Artikel 19: Notulen

Van elke algemene vergadering worden er notulen opgemaakt. De orginele notulen van de algemene vergadering worden samengebracht in een notulenboek. De leden (actief en passief) worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopij van de originele verslagen van de algemene vergaderingen, uiterlijk tegen de volgende algemene vergadering.

IV Raad van bestuur

Artikel 20: voorwaarden en samenstelling

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. Indien de algemene vergadering slechts uit drie leden bestaat, zetelen slechts twee personen in de raad van bestuur.

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat reglementair in hun vervanging is voorzien.

§ 2 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

De algemene vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de benoeming van de bestuurders is geheim

§ 3 Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen op de raad van bestuur door een ander bestuurslid of lid,

§ 4 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur.

§ 5 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 6 De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, secretaris en penningmeester.

l

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

r4iDD 2.2

Artikel 21: bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft aile bevoegdheden die niet tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoren. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Artikel 22: samenkomst

§ 1 De raad van bestuur wordt samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist en met een minimum van drie maal per jaar.

§ 2 Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen, Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter, De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of secretaris. De oproeping gebeurt via mail of schriftelijk, tenminste 7 dagen op voorhand en vermeldt datum, uur, plaats en agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter,

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. tedere bestuurder beschikt over één stem, Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen.. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 23: notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld, De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopij van de originele verslagen van de raad van bestuur, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Artikel 24: einde mandaat

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt

overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht,

wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

- Wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om een bestuurder te worden

in de vzw;

- Wanneer een bestuurder zijn of haar bijdrage niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per

aangetekend schrijven;

- Wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vérgadering en hij of zij

deze hoedanigheid verliest;

- Wanneer een bestuurder drie maal zonder verontschuldiging niet aanwezig is geweest op de samenkomst

van de raad van bestuur,

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering, met een gewone

meerderheid. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

V Diverse bepalingen

Artikel 25: Vertegenwoordiging, meerhandtekeningsclausule

De vzw wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekeningen van ten minste drie leden van de raad van bestuur, bij handelingen waarvan de waarde van ¬ 1,000,00 overschrijdt. Bij handelingen waarvan de waarde ¬ 1.000,00 niet overschrijdt, volstaan twee handtekeningen van de leden van de raad van bestuur.

Artikel 26: Jaarrekening en begroting

§ 1 Het boekjaar loopt van 1 augustus tot 31 juli en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vzw en zal eindigen op 31 juli 2013.

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar, De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering

§ 3 Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid van het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

§ 4 Indien de vzw onder de voorwaarden valt van een zeer grote vzw moet een commissaris worden benoemd, lid van het instituut van bedrijfs revisoren, en worden de daarvoor voorziene bepalingen in het W.Venn. Toegepast, zoals uiteengezet in art 17 paragraaf 7 van de wet van 27 juni 1921. De benoeming van de commissaris gebeurt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De commissaris in een zeer grote vzw wordt benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. De commissaris moet een schriftelijk verslag opstellen. De algemene vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de commissaris. Er komt een einde aan de opdracht van de commissaris na het verstrijken van de termijn waarvoor hij of zij werd aangesteld en na afzetting door de algemene vergadering. Een commissaris die ontslag neemt is verplicht zijn of haar activiteiten verder te zetten tijdens het lopende boekjaar.

VI Ontbinding, nietigheid en vereffening

Artikel 27: ontbinding

§ 1 De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3e vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 415e van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 2 De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het

openbaar ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de vzw die

Niet in staat is haar verbintenissen na te komen;

Haar vermogen of inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is

opgericht;

In ernstige mate in strijd handelt met het haar statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare

orde;

- De benoeming van de vereffenaar(s) wanneer de vzw ontbonden zal worden;

Gedurende drie opeenvolgende jaren niet heeft voldaan aan de verplichtingen om een jaarrekening neer te

leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten;

- Minder dan drie leden telt.

De nietigheid van de vzw kan op vraag van elke belanghebbende door de rechtbank worden uitgesproken: In geval tiet doel van de vzw niet precies genoeg omschreven is;

In geval een van de doeleinden waarvoor de vzw is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde;

Ingeval de statuten de naam en het adres van de zetel van de vzw, alsook het gerechtelijk arrondissement waaronder de vzw ressorteert, niet vermelden.

§ 3 In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 28: slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Moo 22

Luik B - Vervolg

Def Algemene vergadering (810212013) ontslaat volgende personen van hun functie als bestuurder:

Kevin Monsieur

De Algemene vergadering (8(0212013} benoemt volgende personen tot bestuurder:

Luypaert Pieter - Voorzitter

Van Ransbeeck Nick - Penningmeester

Van Den Broeck Ellen- Secretaris

Bestens Nils - Bestuurder

Pintens Saskia - Bestuurder

Opgemaakt in drie exemplaren te Buggenhout op 13/09/2013.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/12/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Naam

De vereniging wordt Buggenhout Lacrosse genoemd.

Artikel 2: Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Mosten 35, 9255 Buggenhout, gerechtelijk arrondissement

Dendermonde.

Artikel 3: Doel

De vereniging stelt zich tot doel haar leden de sport lacrosse te laten beoefenen op zowel competitief als recreatief niveau, alsook de sport als dusdanig te promoten om de groei op landelijk niveau mee te ondersteunen. Hiertoe zal de vereniging onder meer verschillende activiteiten (onder andere maar niet beperkt tot trainingen, wedstrijden, toernooien, clinics en promotiemomenten) organiseren.

Artikel 4: Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

II Leden

Artikel 5: Soorten leden

De vzw telt actieve leden en passieve leden.

Tussen de natuurlijke personen

De heer Kevin Monsieur wonende te Mosten 35, 9255 Buggenhout, geboren te Dendermonde op 19 februari 1986

De heer Nick Van Ransbeeck wonende te Broekstraat 49, 9255 Buggenhout, geboren te Dendermonde op 9 februari 1989

De heer Pieter Luypaert wonende te Schoolstraat 62, 9255 Buggenhout, geboren te Dendermonde op 23 april 1988

Mevrouw Saskia Pintens wonende te Klaterstraat 15 bus C, 2890 Blaasveld, geboren te Duffel op 9 februari 1983 Mevrouw Ellen Van den Broeck wonende te Hauwerstraat 13, 9255 Buggenhout, geboren te Dendermonde op 2 december 1991

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

I Naam, adres, doel en duur

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Buggenhout Lacrosse

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12306826*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Mosten 35

0508671166

9255

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Buggenhout

Griffie

Neergelegd

21-12-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 6: Actieve leden  aantal

De vzw telt minimum vier actieve leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

Artikel 7: Actieve leden  procedure en inhoudelijke voorwaarden

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van actieve leden. Een kandidaat actief lid van de vzw dient hiervoor mondeling of schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als actief lid tot de vzw wordt toegelaten. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Artikel 8: Actieve leden  rechten en plichten

De actieve leden hebben de rechten en de plichten zoals omschreven staan in de Wet van 27 juni 1921.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9: Actieve Werkende leden  einde

Een actief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Dit ontslag wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Het actief lid dat ontslag neemt, moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag het aantal actieve leden onder het wettelijke of statutaire minimum daalt, dan wordt het ontslag van het actieve lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een actief lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

- Wanneer het actief lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om een werkend lid te worden in de vzw;

- Wanneer een werkend lid zijn of haar bijdrage niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven;

- Wanneer een actief lid in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vergadering en hij of zij deze hoedanigheid verliest;

- Wanneer een actief lid drie maal zonder verontschuldiging niet aanwezig is geweest op de algemene vergadering.

Een actief lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3e meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een actief lid is geheim. De raad van bestuur kan een actief lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap van een actief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat actief lid.

Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden actief lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen of een inventaris vragen.

Artikel 10: Actieve erkende leden  bijdrage

De actieve leden zijn een bijdrage verschuldigd. De bijdrage van de actieve leden wordt vastgesteld op een maximum van ¬ 500,00 per jaar en op een eenmalige bijdrage van maximum ¬ 500,00, te betalen bij toetreding. De raad van bestuur bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag en deelt dit mee aan alle actieve leden. De wijziging van het bedrag van de bijdrage moet goedgekeurd worden op de algemene vergadering met 50% + 1 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Dit geldt enkel wanneer het bedrag verhoogd dient te worden.

Artikel 11: Actieve erkende leden  ledenregister

De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de actieve leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De actieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vzw. De raad van bestuur legt jaarlijks een kopij van het ledenregister neer ter griffie, binnen de maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

De actieve leden hebben het recht om de inzage van het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd vastgesteld in de vzw. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur. Buitenstaanders kunnen een kopij van het ledenregister inkijken op de griffie van de rechtbank van koophandel te Mechelen.

Artikel 12: Passieve leden  procedure en inhoudelijke voorwaarden

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van passieve leden. Een kandidaat passief lid van de vzw dient hiervoor mondeling of schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat passief lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als passief lid tot de vzw wordt toegelaten. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Elk passief lid moet een band hebben met de vzw.

Artikel 13: Passieve leden  einde

Een passief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw door de raad van bestuur hiervan schriftelijk op de

hoogte te stellen.

Een passief lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

- Wanneer het passief lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om een werkend lid te worden in de

vzw

- Wanneer een passief lid gedurende een jaar geen activiteiten heeft bijgewoond.

Een passief lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een gewone

meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een

passief lid is geheim.

Het lidmaatschap van een passief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat passief lid.

Artikel 14: Passieve leden  bijdrage

De passieve leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15: Passieve leden  ledenregister

De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de passieve leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De passieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vzw. De raad van bestuur legt jaarlijks een kopij van het ledenregister neer ter griffie, binnen de maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Artikel 16: Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden (actief en passief) en wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid kan onbeperkt een ander lid vertegenwoordigen, mits het in het bezit zijn van een schriftelijke volmacht.

Artikel 17: Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- De goedkeuring van de statuten;

- De goedkeuring van een wijziging van de statuten,

- De benoeming en afzetting van de bestuurders;

- De benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

- Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

- De goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

- De ontbinding van de vzw;

- De benoeming van de vereffenaar(s) wanneer de vzw ontbonden zal worden;

- De uitsluiting van een actief of passief lid;

- De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 18: Samenkomst

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht. De raad van bestuur is berplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5e van de leden het vraagt. De leden moeten dit schriftelijk vragen aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur roept alle leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt per email. Indien het lid geen email adres heeft zal hij/zij op de hoogte worden gebracht met een brief, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering.

De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de algemene vergadering alsook de agenda.

Elk voorstel ondertekend door 1/20e van de leden moet op de agenda geplaatst worden. De voorstellen uitgaande van de leden moeten uiterlijk drie dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering gestuurd worden aan de raad van bestuur.

Op de dag van de vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd. De aanwezige leden stemmen met gewone meerderheid over het al dan niet behandelen van de toegevoegde agendapunten.

III Algemene vergadering

Artikel 19: Aanwezigheidsquorum en meerderheden

De algemene vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij wijziging van de statuten, een wijziging van haar doel, bij uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk lid heeft een stem. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van haar doel, bij uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 20: Notulen

Van elke algemene vergadering worden er notulen opgemaakt. De orginele notulen van de algemene vergadering worden samengebracht in een notulenboek. De leden (actief en passief) worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopij van de originele verslagen van de algemene vergaderingen.

IV Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21: voorwaarden en samenstelling

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen op de raad van bestuur door een ander

bestuurslid of lid.

De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester onder de bestuurders.

De raad van bestuur wordt wordt voorgezeten door de voorzitter.

- Kevin Monsieur neemt de functie van voorzitter op zich.

- Pieter Luypaert neemt de functie van secretaris op zich.

- Nick Van Ransbeeck neemt de functie van penningmeester op zich.

- Saskia Pintens en Ellen Van den Broeck zullen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het vrouwenteam van

Buggenhout Lacrosse.

Artikel 22: aantal

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie leden. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal leden. Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat reglementair in hun vervanging is voorzien.

Artikel 23: benoeming

De algemene vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de benoeming van de bestuurders is geheim. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 24: bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoren. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Artikel 25: samenkomst

De raad van bestuur wordt samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist.

Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt via mail, minimum 24 uur voor het tijdstip van samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals een agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter.

Artikel 26: aanwezigheidsquorum en stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen, moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Elke bestuurder heeft een stem.

Artikel 27: notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopij van de originele verslagen van de raad van bestuur.

Artikel 28: einde mandaat

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt

overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht,

wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

- Wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om een bestuurder te worden in de

vzw;

- Wanneer een bestuurder zijn of haar bijdrage niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per

aangetekend schrijven;

- Wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vergadering en hij of zij deze

hoedanigheid verliest;

- Wanneer een bestuurder drie maal zonder verontschuldiging niet aanwezig is geweest op de samenkomst van

de raad van bestuur.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering, met een gewone

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

meerderheid. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

V Het dagelijks bestuur

Artikel 29: voorwaarden en samenstelling

De taken in verband met het dagelijkse bestuur kunnen worden overgedragen aan de voorzitter van de raad van

bestuur.

Artikel 30: bevoegdheden en duur

Het dagelijkse bestuur kan de dagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen een vzw stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijkse bestuur de vzw in en buiten rechte vertegenwoordigen.

VI Vertegenwoordiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 32: jaarrekening en begroting

Het boekjaar van de vzw loopt elk jaar van 1 januari tot en met 31 december en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vzw en zal eindigen op 31/12/2012. De raad van bestuur stelt jaarlijks de jaarrekeningen en begroting op. De jaarrekening en de begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Een exemplaar van de jaarrekening en de begroting wordt aan de uitnodiging van de algemene vergadering gehecht.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid van het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Indien de vzw onder de voorwaarden valt van een zeer grote vzw moet een commissaris worden benoemd, lid van het instituut van bedrijfsrevisoren, en worden de daarvoor voorziene bepalingen in het W.Venn. Toegepast, zoals uiteengezet in art 17 paragraaf 7 van de wet van 27 juni 1921. De benoeming van de commissaris gebeurt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De commissaris in een zeer grote vzw wordt benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. De commissaris moet een schriftelijk verslag opstellen. De algemene vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de commissaris. Er komt een einde aan de opdracht van de commissaris na het verstrijken van de termijn waarvoor hij of zij werd aangesteld en na afzetting door de algemene vergadering. Een commissaris die ontslag neemt is verplicht zijn of haar activiteiten verder te zetten tijdens het lopende boekjaar.

Artikel 31: Meerhandtekeningsclausule

De vzw wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekeningen van ten minste drie leden van de raad van bestuur, bij handelingen waarvan de waarde van ¬ 1.000,00 overschrijdt. Bij handelingen waarvan de waarde ¬ 1.000,00 niet overschrijdt, volstaan twee handtekeningen van de leden van de raad van bestuur.

Artikel 33: ontbinding

De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3e vereist.

De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5e van de aanwezige

of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het openbaar

ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de vzw die:

- Niet in staat is haar verbintenissen na te komen;

- Haar vermogen of inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht;

- In ernstige mate in strijd handelt met het haar statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde;

- De benoeming van de vereffenaar(s) wanneer de vzw ontbonden zal worden;

- Gedurende drie opeenvolgende jaren niet heeft voldaan aan de verplichtingen om een jaarrekening neer te

leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten;

- Minder dan drie leden telt.

VII Begroting en rekeningen

VIII Ontbinding, nietigheid en vereffening

De nietigheid van de vzw kan op vraag van elke belanghebbende door de rechtbank worden uitgesproken:

- Ingeval het doel van de vzw niet precies genoeg omschreven is;

- Ingeval een van de doeleinden waarvoor de vzw is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde;

- Ingeval de statuten de naam en het adres van de zetel van de vzw, alsook het gerechtelijk arrondissement

waaronder de vzw ressorteert, niet vermelden.

Artikel 34: bestemming netto-actief

De bestemming van het actief wordt vastgesteld op de algemene vergadering of door de vereffenaar(s).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

IX Slot

Luik B - vervolg

Artikel 35: slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Gedaan te Buggenhout op 17 november 2012

Coordonnées
BUGGENHOUT LACROSSE

Adresse
MOSTEN 35 9255 BUGGENHOUT

Code postal : 9255
Localité : BUGGENHOUT
Commune : BUGGENHOUT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande