BULGAARSE VERENIGING GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : BULGAARSE VERENIGING GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.021.267

Publication

03/01/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEE -)GELEGD

~-- - j---

2 a12e 201

RECHTB ~ VAN

r~~®:~HANo, ~ GEN~~



Ondernemingsnr O b 1 .9C (1),- 4)-

Benaming

(voluit) : Bulgaarse Vereniging Gent

(verkort)

Rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Kongostraat 42, 9000 Gent.

Onderwerp akte : statuten

Zijn overeengekomen op 23/11/2011 om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, inovereenstemming met de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden samengesteld:

De volgende personen zijn de oprichters en de eerste werkende leden van de vereniging:

Dimitri Nikolov, Kornalijnstraat 53, 9000 Gent, geboren op 08/03/1958,

RRnr 580308-573-37

Antonia Taneve Mihaylova-Erauw, Groendreef 17, 9000 Gent, geboren op 12/04/1958, RRnr 580412-528-

67

Erauw Willem, Groendreef 17, 9000 Gent, geboren op 08/09/1966,

RRnr. 660908-047-74

Bisser Arseniev Atasanov, Tolhuislan 91, 900 Gent, geboren op 06/04/1978,

RRnr. 780406-447-69

Maria Guglielmi, Heirweg 11, 9750 Zingem, geboren op 25/08/1980,

RRnr. 800825-036-77

Iliana Markova, Soenenspark 17, 9051 Gent, geboren op 18/03/1968,

RRnr 680318-412-12

Larisa Racheva, Fraterstraat 2N, bus 203, 9820 Merelbeke, geboren op 19!11/1981,

RRnr. 811119-494-35

Ayten Mehmedova, Lange Violettenstraat 124, 9000 Gent, geboren op 1210611976,

RRnr. 760612-388-17

Nezhlya Azizova, Anjelierstraat 18, 9000 Gent, geboren op 28/04/1979,

RRnr. 790428-408-51

TITEL I Benaming en Maatschappelijke Zetel.

Artikel 1. De vereniging heet "Bulgaarse vereniging Gent" vzw.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gehuisvest in de Kongostraat 42 te 9000 Gent,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent

TITEL II Doel en duur van de vereniging

Artikel 3. "Bulgaarse Vereniging Gent " is een vereniging zonder winstoogmerk die tot doel heeft:

i.Die Bulgaarse gemeenschap te verenigen om, d.m.v. het organiseren van socio-culturele en sportieve activiteiten, sociale ontmoetingsmomenten toe te zien op hun volwaardige ontplooiing en sociale integratie in België.

2.Organiseren van interculturele activiteiten voor de eigen gemeenschap en voor de andere gemeenschappen

3.Creëren van ontmoetingsruimte voor de gemeenschap, voor de wijkbewoners, evenals Gentenaars. 4.Gebruik maken van stadslokalen en eigen lokalen om activiteiten op te zetten.

Op de laatste blz van Luik 6 vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

I~VIIneINW~IW~INVV~AIIIIN

*12001860

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging kan steeds andere activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen. Om de doelstellingen te verwezenlijken kan de vereniging winstgevende activiteiten ontplooien.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL III Leden

Artikel 5. De vereniging omvat effectieve leden en toegetreden leden

Artikel 6. Het aantal van de effectieve leden mag niet minder zijn dan drie.

Artikel 7. Erkend als effectief lid is iedere persoon die de huidige statuten aanvaardt en zich ertoe verbindt mee te werken aan de activiteiten van de vereniging. De raad van bestuur beslist autonoom over de toetreding van nieuwe leden. Iedere persoon die wenst lid te worden dient een schriftelijke aanvraag te richten aan de raad van bestuur.

Artikel 8. Een toegetreden lid is elke natuurlijke of rechtspersoon die een beduidende steun verleent aan de vereniging.

Artikel 9. Aile effectieve leden hebben recht op een evenwaardige stem tijdens de algemene vergadering. De toegetreden leden beschikken niet over stemrecht op deze vergadering.

Artikel 10. De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen. Het ontslag dient schriftelijk gemeld aan de raad van bestuur.

Artikel 11. De schorsing en uitsluiting van een effectief lid wordt beslist door de algemene vergadering mits een twee derde meerderheid van stemmen van aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid dat geen deel meer uitmaakt van de vereniging, verliest automatisch het recht op het sociaal kapitaal en kan de terugbetaling van de bijdragen die hij of zij geleverd heeft niet eisen.

TITEL IV Inkomsten van de vereniging

Artikel 12. De inkomsten van de vereniging zijn de bijdragen van de effectieve leden, de

vruchten van hun werkzaamheden, de toelagen, alsook de giften en legaten.

Artikel 13. Het bedrag van de bijdragen wordt bepaald door de algemene vergadering en

mag de 120¬ per persoon per jaar niet overschrijden..

TITEL V Algemene vergadering

Artikel 14. De algemene vergadering bestaat uit de effectieve leden, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, als de voorzitter verhinderd is, door de oudste in anciënniteit van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 15. De algemene vergadering bezit de machten haar uitdrukkelijk toegekend door de wet en de huidige statuten. Een beraadslaging van de algemene vergadering wordt vereist bij:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en het ontslag van de bestuurders

3. de goedkeuring van begrotingen en afrekeningen

4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging

5. de uitsluiting van een lid

6. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

7. alle zaken die de statuten bepalen

Artikel 16. De gewone algemene vergadering komt van rechtswege ten minste één keer per jaar bijeen, in de sociale zetel of een plaats in samenspraak aangeduid. De vereniging kan in een buitengewone algemene vergadering samengeroepen worden zoveel maal ais de raad van bestuur of twee derde van de effectieve leden in de algemene vergadering hel nodig achten.

Artikel 17. De bijeenkomst wordt minstens acht dagen voor de algemene vergadering aangekondigd en bevat de orde van de dag. Een uitzonderlijke vergadering moet minstens 10 werkdagen voor het houden van de vergadering worden aangekondigd.

Artikel 18. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de wet van 27 juni 1921,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffend de verenigingen zonder winstoogmerk, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen over aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

De notulen van de vergadering warden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de algemeen secretaris. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

TITEL VI Raad van bestuur

Artikel 19. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, gekozen, bij absolute meerderheid, door de effectieve leden in de algemene vergadering. Zij worden verkozen voor een hernieuwbaar mandaat van drie jaar. Artikel 20. De raad van bestuur kiest onder haar leden minstens een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Hun taken moeten duidelijk gedefinieerd worden in het huishoudelijk reglement van de vereniging. tn geval van het vrijkomen van een vacature van een mandaat, kan een voorlopige bestuurder benoemd worden door de raad van bestuur. Hij of zij bekleedt in dat geval het mandaat van de bestuurder die hij of zij vervangt.

Artikel 21. De raad van bestuur heeft heel ruime bevoegdheden omtrent het bestuur en het leiden van de vereniging. De opdrachten van de algemene vergadering, zoals

voorgeschreven in de wet of voorzien in de huidige statuten, liggen niet binnen hun bevoegdheid.

Artikel 22. De raad van bestuur vergadert éénmaal per semester na bijeenroeping door de voorzitter en de secretaris. De raad van bestuur vormt het college en kan niet beslissen zonder twee derde van de leden. De aankondiging van de vergadering gebeurt schriftelijk. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere vertegenwoordiger die tegelijkertijd niet meer dan één volmacht kan dragen.

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Artikel 23. De juridische acties zowel als vragende of aanvaardende partij warden ondersteund en verdedigd in naam van de vereniging door een door de raad van bestuur aangestelde bestuurder.

Artikel 24. De ontbinding van de raad van bestuur gebeurt door absolute meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. In geval van verdeeldheid van stemmen, wordt een tweede ronde georganiseerd. indien er dan nog steeds verdeeldheid heerst over de stemming, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL VII Diverse bepalingen

Artikel 25. Het financieel boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Artikel 26. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 27. In alle gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, op welk moment en om welke reden ze zich ook voordoet, zal hel netto actief van de ontbonden vereniging aangewend worden voor een gelijkaardige activiteit of activiteiten, aan te duiden door de algemene vergadering, met dezelfde doelen als deze omschreven in de huidige statuten. Artikel 28. Alle punten die niet uitdrukkelijk behandeld werden in de huidige statuten dienen geregeld te worden door het huishoudelijk reglement of door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel.

De algemene vergadering van 23/11/2011 verkiest unaniem de volgende personen tot bestuurders:

Erauw Willem, Groendreef 17, 9000 Gent, geboren op 08/09/1966,

RRnr. 660908-047-74

Larisa Racheva, Fraterstraat 2N, bus 203, 9820 Merelbeke, geboren op 19/11/1981, RRnr. 811119-494-35

Ayten Mehmedova, Lange Viotettenstraat 124, 9000 Gent, geboren op 12/06/1976,

RRnr. 760612-388-17

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolq

De algemene vergadering van 23/11/2011 verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter: Ayten Mehmedova

Secretaris: Erauw Willem

Penningmeester: Larisa Racheva

Tegelijk hiermee neergelegd: statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/02/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



IIIIIIIII@IIIIIIIII i NEERGELEGD

1 2 FEB, 2

RIL , BANK VAN





KOOPHA , ,r_ TE GENT









Ondernemingsnr : 0842.021.267

Benaming

(voluit) : Bulgaarse Vereniging Gent

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kongostraat 42, 9000 Gent

Onderwerp akte : ontbinding en sluiting

Vereniging zonder Winstoogmerk

Kongostraat 42

9000 Gent

Ondernemingsnummer: 0842 021 267

Verslag van de ( Buitengewone) algemene vergadering

gehouden op vrijdag 30 januari 2015

Aanwezig:

Antonia Taneva Mihaylova-Erauw

Willem Erauw

Racheva Larisa

Mehmedova Ayten

Azizova Nezhlya

Verontschuldigd:

Atanasov Bisser

Guglielmi Maria

Markova Iliana

Nikolov Dimitri

1,

Het verslag van de Algemene Vergadering van vrijdag, 30 januari 2015 wordt zonder opmerkingen

aanvaard.

2.

De Algemene Vergadering, vaststellend dat het vereiste aanwezigheidsquota is bereikt, beslist met

eenparigheid van stemmen,

over te gaan tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

3.

Eveneens met eenparigheid van stemmen hebben de leden van de Algemene Vergadering de bestuurders kwijting gegeven voor de daden verricht tijdens hun bestuursmandaat.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOrS 2.2

Luik B - Vervolg

4.

Worden aangesteld als vereffenaar(s)

Racheva Larisa, Ginstdreef 32, 9820 Merelbeke

De vereffenaar Racheva Larisa stelt vast dat de VZW noch bezittingen,

noch schulden, noch verbintenissen, noch vorderingen heeft en verklaard de vereffening bijgevolg ais

afgesloten.

Gedaan te Gent op 3010412015.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

`Voor-

,_ behouren

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BULGAARSE VERENIGING GENT

Adresse
KONGOSTRAAT 42 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande