BUSINESSCLUB DE PINTE

Association sans but lucratif


Dénomination : BUSINESSCLUB DE PINTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 552.760.042

Publication

27/05/2014
ÿþ MOD 2.2



11 " ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







111111 Il

*14107859*

NEERGELEGD

16 ME i 20111

RECHTgAje VAN KOOPHANeUTE GENT

Ondernemingsnr : o 04 e_

Benaming

(voluit) ; BUSINESSCLUB DE PINTE

(verkort) :

Rechtsvorm: VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel: NAZARETHSTRAAT 6 TE 9840 DE PINTE

Onderwerp akte: OPRICHTING

Uit een akte verleden voor Meester Jacques HULSBOSCH, Notaris met standplaats te DE PINTE op VEERTIEN MEI TWEEDUIZEND VEERTIEN, blijkt dat:

1. De heer VAN HOE Freddy Albert Aimé, wonende te 9840 De Pinte, Molenstraat 8.

2. De heer LANDUYT Patrick Antoon Godelieve, wonende te 9840 De Pinte, Nazarethstraat 6.

3. De heer HAECK Maarten Eduard Frederik, wonende te 9840 De Pinte, Borluutlaan 1.

4. Mevrouw DETREMMERIE Isabelle Marcella Paula, wonende te 9840 De Pinte, Baron de Gieylaan 6A.

5. De heer DE CLERCQ Filip Georges Bert, wonende te 9840 De Pinte, Pastoor Van Ackerlaan 7;

een Vereniging Zonder Winstoogmerk hebben opgericht waarvan de statuten luiden als volgt: Artikel 1  Rechtsvorm.

De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd bij wet van twee mei tweeduizend en twee (hierna genoemd de VZW-wet).

Artikel 2 - Naam.

De vereniging draagt de naam BUSINESSCLUB DE PINTE.

Artikel 3 - Zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Nazarethstraat 6, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 4 - Duur.

De vereniging is opgericht voor onbepaald duur.

Artikel 5 - Doel en activiteiten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging heeft tot doel: het verenigen, vertegenwoordigen, promoten en alle activiteiten die ermee verband kunnen houden, van alle zelfstandige ondernemers, middenstanders en vrije beroepen die in de gemeente De Pinte wonen of er een vast uitbatingspunt hebben.

De vereniging mag aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende, activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Il. LEDEN  BIJDRAGE  TOETREDING - ONTSLAG.

Artikel 6 - Algemeen.

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep waartoe ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan de trainingen en activiteiten van de groep waartoe ze behoren, volgens de bepalingen vervat in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7 - Effectieve leden.

Er zijn minstens vijf effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet.

De voormelde oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Artikel 8 Toetreding.

§1. Verzoeken tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam, adres en plaats en datum van geboorte van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. De raad van bestuur beslist omtrent het al dan niet verlenen van het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek haar heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien de raad van bestuur het lidmaatschap weigert, moet zij haar motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen deze beslissing staat beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

§2. De vereniging kan omwille van een specifieke band met de vereniging ieder natuurlijk persoon ais zogenaamd toegetreden lid aanvaarden. Hiervoor zal dezelfde procedure gelden als hiervoor onder §1 bepaald. Een "toegetreden lid" zal alle algemene vergaderingen mogen bijwonen en heeft een adviserende stem, doch bezit geen stemrecht.

Artikel 9 Bijdrage.

Effectieve leden en de toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd, mits goedkeuring door de Algemene Vergadering.

Artikel 10 Ontslag.

Elk effectief lid en toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

s.

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Een effectief lid en toegetreden lid kan alleen worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee/derde van de aanwezige stemmen.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid.

Artikel 11  Beëndiging van het lidmaatschap.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee/derde van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 12 - Rechten.

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde : tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enzovoort.

DE ALGEMENE VERGADER1NG.

Artikel 13 - Samenstelling.

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve [eden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid.

Artikel 14 - Bevoegdheden.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- wijzigen van de statuten;

- benoemen en ontslaan van bestuurders;

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

- kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen;

- goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

- ontbinden van de vereniging;

uitsluiten van een lid;

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

opstellen van het huishoudelijk reglement,

bepalen van de bijdrage zoals vermeld in artikel 9.

Artikel 16 - Vergaderingen.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar.

Artikel 16 - Quorum en stemming.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

"

MOD 2.2

.. i,.... ...,

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17 - Inzagerecht.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV. DE RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 18  Samenstelling.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Artikel 19 - Voorwaarden.

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum zeven dagen voor de datum van de Algemene Vergadering in te dienen bij de Raad van Bestuur.

Om tot bestuurder te kunnen verkozen worden moet men voldoen aan volgende voorwaarde(n): zelfstandig ondernemer zijn, woonachtig en met een vast uitbatingspunt op het grondgebied van de gemeente De Pinte.

Artikel 20 Benoeming - ontslag.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar, tenzij anders omschreven bij hun benoeming. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur

Artikel 21  Vergaderingen  beraadslaging - beslissing.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden. De uitnodiging wordt tien dagen voorafgaand aan de datum van de Raad van Bestuur naar alle effectieve leden verstuurd per mail. De oproeping bevat de agendapunten. Na de bekendmaking van de dagorde kunnen slechts nog punten worden toegevoegd mits akkoord van twee/derde van de aanwezige leden. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens éénIvijfde van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens vijftien dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

Artikel 22 - Bevoegdheden.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

" ,k

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MI» 2.2

Artikel 23 Vertegenwoordiging.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte en bij notariële aangelegenheden geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 24 Bekendrnakingsvereisten.

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging ervan in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

V. BEGROTING EN REKENINGEN.

Artikel 25  Jaarrekening en begroting.

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de Jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

VI. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 26 - Procedure.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de billage bij het Belgisch Staatsblad.

OVERGANGSBEPALINGEN.

1. Flet eerste boekjaar loopt van de dag van de oprichting tot 31 december 2015.

2. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2016.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De oprichters, hier aanwezig of vertegenwoordigd als gezegd, komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen met eenparigheid van stemmen de volgende besluiten :

1. De vergadering besluit aan te stellen als bestuurders

a. De heer Van hoe Freddy, voornoemd;

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

b. De heer Landuyt Patrick, voornoemd;

c. Mevrouw Detremmerie Isabelle, voornoemd;

d. De heer Haeck Maarten, voornoemd.

Deze partijen verklaren uitdrukkelijk hun voornoemde bestuursmandaten te aanvaarden.

EERSTE RAAD VAN BESTUUR.

De hierboven benoemde bestuurders, hier aanwezig of vertegenwoordigd als voorzegd, zijn na de algemene vergadering in Raad van Bestuur bijeengekomen en hebben besloten met eenparigheid van stemmen:

1. Aan te stellen:

a. Tot voorzitter: de heer Van hoe Freddy,

b. Tot secretaris : de heer Land uyt Patrick,

c. Tot penningmeester: mevrouw Detremmerie Isabelle,

allen voornoemd en die in persoon uitdrukkelijk hun aanstelling verklaren te aanvaarden.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Jacques HULSBOSCH

Tegelijk hiermee neergelegd.

- expeditie akte

Luik B vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/12/2014
ÿþ MOD 2.2

Le 1_5 ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

liItti~9ill#101uu

MONITEJR BEL

10 -12- 2014 BELGISCH STAATS!~.

Ondernemingsnr : 0552.760.042

Benaming

(voluit) : BUSINESSCLUB DE PINTE

NEERGELEGD-

1 I tiOV, 2014

KOOPHAi~fûe~.~~ GPr``T

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Nazarethstraat 6 9840 De Pinte

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering van de VZW Businessclub De Pinte gehouden in de kantoren van haar voorzitter op 1 september 2014.

De vergadering wordt voorgezeten door de heer Freddy Van hoe.

De voorzitter stelt vast dat alle aandelen aanwezig zijn en dat de vergadering aldus geldig kan

beraadslagen omtrent de volgende dagorde:

1.. Wijziging maatschappelijke zetel

De zetel wordt vanaf 1 september 2014 verplaatst van 9840 De Pinte Nazarethstraat 6 naar 9840 De Pinte Pastoor Van Ackerlaan 7

Daar de dagorde afgehandeld is, wordt de vergadering opgeheven na lezing en goedkeuring van onderhevig proces-verbaal.

Van hoe Freddy

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
BUSINESSCLUB DE PINTE

Adresse
NAZARETHSTRAAT 6 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande