BUYL DAVY COMM.V.

Société en commandite simple


Dénomination : BUYL DAVY COMM.V.
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 628.602.065

Publication

27/04/2015
ÿþR Mod Word 11.1

111111160760

AI

i

i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie v

15 APR. 2015

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

GRIFFIE RECHTBAIIK VAA! OOPHANDEL GENT

Ondernerningsnr : C z $ Go:L C S

oenaming

(voluit) : Buyl Davy Comm.V.

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Schuiteplasstraat 15 te 9200 Schoonaarde (Dendermonde) (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Het jaar 2015, op 1 april, zijn verschenen;

-Buyl Davy, woonachtig te Schuiteplasstraat 15  9200 Dendermonde, en met nationaal nummer 74.07.06.277-79, gehuwd

-Van Gyseghem Anneleen, woonachtig te Schuiteplasstraat 15  9200 Dendermonde, en met nationaal nummer 78.03.20.078-11, gehuwd

Waarvan beide oprichters op heden present tekenen.

Titel I

Oprichting

Vorm van de vennootschap

De comparanten richten bij deze een gewone commanditaire vennootschap op. De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Naam en zetel

Haar naam luidt Buyl Davy Comm.V.', zij wordt gevestigd te Schuiteplasstraat 15 te 9200 Dendermonde.

Gecommanditeerde en stille vennote

De Heer Buyl Davy neemt deel aan de oprichting ais gecommanditeerde vennoot voor de duur van de

vennootschap.

Mevrouw Van Gyseghem Anneleen neemt deel aan de oprichting ais stille vennote.

Kapitaal  plaatsing en storting op het kapitaal

De comparanten verklaren en erkennen dat zij een gewone commanditaire vennootschap willen oprichten met een maatschappelijk kapitaal van achtienduizendzeshonder euro (¬ 18.600,00). Dit kapitaal wordt volledig geplaatst. Het zal vertegenwoordigd zijn door honderdzestig (186) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder één/honderdzesentachtigste (1/186e) vertegenwoordigen van het maatschappelijk kapitaal. Op de kapitaalaandelen wordt ingeschreven, deels door inbreng in speciën en deels door inbreng in natura, zoals hieronder wordt uiteengezet;

N Inbreng in geld

De heer Buyl Davy, voornoemd, verklaart in te schrijven voor vijfentwinting (25) aandelen op naam, met ieder een fractiewaarde van éénlhonderdzesentachtigste (11186e) van het kapitaal, dewelke volledig volstort worden, ten bedrage van tweeduizendvijfhonderd euro (¬ 2.500,00).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto faam en hoedanigheid van de imtromenterende notas , hetzij van de perso(o)n(cn) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te veitegenivoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mevrouw Van Gyseghem Anneleen, voornoemd, verklaart in te schrijven voor vijfentwinting (25) aandelen op naam, met ieder een fractiewaarde van éénlhonderdzesentachtigste (1/186e) van het kapitaal, dewelke volledig volstort worden, ten bedrage van tweeduizendvijfhonderd euro (¬ 2.500,00).

BI Inbreng in natura

De heer Buyl Davy, voornoemd, verklaart in de vennootschap in te brengen het geheel van het handelsfonds dat hij exploiteert onder het uithangbord "Buyl Davy" op het adres te 9200 Dendermonde te Schuiteplasstraat 15. Dit handelsfonds waarvan hij verklaart eigenaar te zijn is geregistreerd met ondernemingsnummer 0823.295.418. De Heer Buyl Davy is geregistreerd bij BTW onder het nummer 0823.295.418. Deze inbreng stelt een einde aan de activiteit uitgeoefend door de inbrenger onder de benaming "Buyl Davy". De inbreng van de materiële en immateriële vaste activa van de handelszaak wordt gedaan ais volgt:

-Het immaterieel vast actief (de goodwill)

Bestaande uit de beroepsbekwaamheid van de Heer Buyl Davy, de structuur, kennis, know  how en het vestigingsgetuigschrift, alsook de professionele relaties met de klanten, leveranciers, en andere derde partijen uitgebouwd in het kader van de eenmanszaak.

-Het materieel vast actief

Bestaande uit het geheel van investeringen sedert de start van de eenmanszaak, waarbij kan verwezen worden naar de aankopen binnen de eenmanszaak,

- De voorraad

Bestaande uit de handelsgoederen die te verwerken vallen bij omschakeling.

Algemene voorwaarden van de inbreng

1.De inbreng wordt verricht op grond van de financiële situatie afgesloten op 1 april 2015, Alle handelingen gesteld na deze datum worden geacht te zijn verricht ten voordele en ten laste van de vennootschap, begunstigde van de inbreng.

2.De vennootschap verwerft de eigendom van de ingebrachte goederen en rechten vanaf de dag waarop zij rechtspersoonlijkheid zal verwerven en het genot hiervan vanaf 1 april 2015,

3.De vennootschap neemt de goederen in ontvangst ln de staat waarin ze zich bevinden, zonder mogelijkheid van verhaal ten aanzien van de inbrenger om welke reden ook. De vennootschap verklaart voldoende kennis te hebben van de ingebrachte rechten en goederen en wenst geen meer gedetailleerde beschrijvingen te bekomen,

4.De schulden die verbonden zijn met de inbreng worden overgedragen door de inbrenger aan de vennootschap met de zakelijke en persoonlijke borgen hiermede verbonden. De vennootschap wordt aldus gesubrogeerd in alle rechten, zowel zakelijke als persoonlijke, van de inbrenger die voortvloeien uit de overgedragen schulden. De vennootschap zal de kosten van deze schulden op zich nemen alsook de uitvoering van de verplichtingen van de inbrenger desbetreffend, dit op dergelijke wijze dat de inbrenger zich desaangaand geen zorgen dient te stellen.

5.De vennootschap zal de eventuele, bestaande contracten en/of verbintenissen aangegaan door de inbrenger overnemen en nakomen.

6.De inbreng omvat aile archieven en boekhoudkundige en administratieve documenten betreffende de inbreng alsook de lijst van cliënteel en leveranciers. Deze documenten dienen door de vennootschap te worden bewaard en zonodig aan de inbrenger ter beschikking gesteld worden.

7.Afle kosten, rechten, honoraria, belastingen en lasten welkdanig ook voortvloeiend uit de huidige inbreng worden door de vennootschap gedragen.

Vergoeding der inbreng in natura:

Ter vergoeding van de inbreng van de beschreven handelszaak, waarvan de comparanten verklaren volledig kennis te hebben, wordt aan de inbrenger, de heer Buyi Davy, die aanvaardt in totaal Honderdzesendertig (136) aandelen zonder nominale waarde toegekend, die volledig volstort zijn;

-Honderdzesendertig (136) aandelen voor de Heer Buyl Davy

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

-Vijfentwintig (25) aandelen voor de Heer Buyl Davy der inbreng gelden

-Vijfentwintig (25) aandelen voor Mevrouw Van Gyseghem Anneleen der inbreng gelden

Welke een totaal maken van honderdzesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding nominale waarde.

Fiscale verklaringen

A.De waarde van de maatschappelijke rechten toegekend als tegenprestatie voor de inbreng in natura overschrijdt niet de initiële verkoopswaarde van de inbrengen,

B.De totale waarde van de goodwill, de waarde der materieel vast actief en de voorraad alsook de verbruiksgoederen worden ingebracht als volgt;

UDeels inbreng in natura ten belope van dertienduizendzeshonderd euro (¬ 13.600,00) waarvoor

honderdzesendertig (136) aandelen worden toegekend.

UDeels een integrale terugbetaling

tJEn deels inbreng op de rekening  courant der Inbrenger Buyl Davy als schuldvordering tegenover de

vennootschap, welke interestdragend zal zijn,

C.Onderhavig inbreng geschiedt met in acht name van artikel 11 Wetboek BTW.

De inbrengers verklaren afstand te doen van het stelsel voorzien in artikel 46 $1, 2° W.I.B. 1992, zodat zij aan het stelsel van de stopzettingsmeerwaarden zijn onderworpen,

Inbreng

Artikel 1 Rechtsvorm  naam -- identificatie

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. De naam van de vennootschap luidt 'Buyl Davy Comm.V.

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Schulteplasstraat 15 te 9200 Dendermonde. De zetel kan overgedragen worden naar een andere plaats in België bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel;

-Landschapsverzorging

-Plaatsen van vloer  en wandtegels

-De vervaardiging van geprefabriceerde gebouwen

-De vervaardiging en de montage van metalen constructiewerken

-Onderhouds  en herstellingswerken van mechanische aarde voor rekening van derden

-Graven, ophogen, egaliseren en nivelleren van bouwterreinen

-Het ruimen van bouwterreinen

-Isolatiewerkzaamheden

-Het aanbrengen in gebouwen en andere bouwwerken van thermische Isolatiemateriaal  isolatiemateriaal

tegen geluid en trillingen

-Installatie van stores en zonneschermen

- Gevelreiniging

-Onderneming voor het uitvoeren van voegwerken

-Onderneming voor het bouwen van funderingen

-Algemene reiniging van gebouwen

-Overige gespecialiseerd bouwwerkzaamheden

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of belangen nemen in andere ondernemingen, rechtstreeks of onrechtstreeks op gelijk welke wijze.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen ais tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4  Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering

genomen volgens de regels dle voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5  Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achtienduizendzeshonderd (¬ 18.600,00) en is verdeeld in honderdzesentachtig (186) aandelen, met een fractiewaarde van 11186e van het kapitaal.

Artikel 6  Aandelen

1.Overgang van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap overdragen onder levenden aan een medevennoot of

aan een derde, onder voorbehoud van hetgeen onder 4. staat vermeld.

2.Vorm van de overdracht

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zuilen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen en zullen geschieden onder de toepassing van artikel 1690 Burgerlijk Wetboek.

3.Overgang van aandelen in geval van overlijden

De aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, onder

voorbehoud van hetgeen onder punt 4. staat vermeld.

4.Voorkeurrecht van de vennoten

De aandelen kunnen slechts worden overgedragen nadat zij bij voorkeur voor overname zijn aangeboden aan alle vennoten.

Daartoe moeten volgende regels worden nagestreefd;

De vennoot die aandelen wil overlaten aan een andere vennoot, moet de zaakvoerder over de modaliteiten schriftelijk in kennis gaan stellen, De zaakvoerder maakt dit voorstel binnen de 15 dagen over aan de andere vennoten. Bij overlijden maakt de zaakvoerder binnen de 15 dagen na ontvangst van het overlijdensbericht een kennisname van aandelenbezit op aan de overige vennoten. Na deze bekendmakingen wordt aan de bestaande vennoten de kans gegeven bij voorkeur, de aandelen waarover het gaat over te nemen conform evenredigheid aandelenbezit. indien één of meer vennoten het hun geboden voorrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere vennoten. De overblijvende aandelen worden, indien geen evenredige verdeling mogelijk is tussen de gegadigde vennoten, gesplitst in aandelenfracties tot de evenredigheid is bereikt. De vennoot die zijn recht van voorkeur wil uitoefenen moet de zaakvoerder binnen de 15 dagen hiervan in kennis stellen, dit op straffe van verval.

Indien geen van de vennoten zijn voorkeurrecht uitoefent, worden de door de overlater voorgestelde overnemers eigenaars van de aandelen, dit tenzij de algemene vergadering bij bijzondere meerderheid door deze statuten opgelegd deze overnemer afwijst. Daartoe moet de zaakvoerder of gecommanditeerde vennoot het voorstel van overdracht op de agenda plaatsen van een bijzondere algemene vergadering, die in elk geval dient gehouden te worden binnen de drie weken na ontvangst der kennisgeving aandelenoverdracht vennoot. Bij afwijzing van overnemende vennoot moet eenzelfde vergadering besluiten dat het recht op overname der aandelen uitkerende vennoot definitief is en moet er een kandidaat  overname aangewezen worden die bereid is de aandelen over te nemen. Wordt de door de algemene vergadering aangeduide kandidaat  overnemer binnen de veertien dagen na aanwijzing niet bereid gevonden tot overname, dan heeft de uittredende vennoot of vertegenwoordiger/ rechtverkrijgende recht op de waarde der aandelen.

De waardebepaling, opgesteld door deskundige(n), en het akkoord tussen partijen moet ten laatste zes maanden na uittreding vastgesteld zijn.

Artikel 7  Vennoten

De gecommanditeerde vennoot is hoofdelijke en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van beheer stellen. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het beheer van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van aile registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op aile verrichtingen van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8  Bestuur

1.Aantal  benoeming

De leiding van de vennootschap berust bij één zaakvoerder, zijnde de Heer Buyl Davy.

2.Duur van de opdracht  ontslag

Een zaakvoerder kan slechts ontslagen worden om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten.

3. Bevoegdheid

De enige zaakvoerder zal besluiten nemen naar eigen inzicht, De zaakvoerder is bevoegd om alles te doen wat nodig is om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van de beslissingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

4.Exteme vertegenwoordigheidsmacht

Is er slechts één zaakvoerder aangeteld, dan vertegenwoordigd hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Artikel 9  Controle

Iedere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks  en controlebevoegdheid, Hij kan op de zetel inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen aile geschriften van de vennootschap.

Artikel 10  Algemene vergadering van de vennoten

1.Jaarvergadering  Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste woensdag van de maand april om 18.00 uur op de zetel ven de vennootschap. indien deze dag een feestdag is zal de algemene vergadering verplaatst worden naar de eerst volgende werkdag. De bijzondere of buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de dag en uur aangewezen in de uitnodigingen.

2. Bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder. Daarbij dient de jaarvergadering bijeengeroepen te worden op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, dit binnen de zes maanden na afsluiting der boekjaar. De zaakvoerder is tevens verplicht een algemene vergadering binnen de drie weken bijeen te roepen bij verzoek der vennoten die minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigen.

De vennoten worden bijeengeroepen door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering verzonden,

Op de algemene vergadering geeft elk aandeel recht op één stem.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid. Daarentegen worden de besluiten van de buitengewone algemene vergadering genomen bij eenparig besluit van de gecommanditeerde vennoten en meerderheid der stille vennoten,

Artikel 11  Boekjaar -- inventaris -- jaarrekening -- winstverdeling -- reservering  verliezen

Op het einde van elk maatschappe-'Iijk jaar worden de boeken afgesloten en wordt een inventaris en een jaarrekening opgemaakt door toedoen van de zaakvoerder.

Het batig saldo van de jaarrekening, na aftrek van alle lasten, onkosten en delgingen, vertegenwoordigt de zuivere winst van de vennootschap, Het saldo zal aangewend worden volgens beslissing van de algemene vergadering.

De verliezen zullen onder vennoten verdeeld worden volgens een eenzelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Voor-

LixLoudBn

:ars het

Solglsch Artikel 12 Ontbinding en vereffening

V taai btad

Ingeval van ontbinding zal de vereffening der vennootschap geschieden door de zorgen van de zaakvoerders, ten ware de algemene vergadering, waarvan zij de machten en de vergoeding zou bepalen indien nodig, te dien einde één of meer vereffenaars aanduidde.

Overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen treden de vereffenaars pas in functie nadat de Rechtbank van Koophandel, binnen het arrondissement waar de maatschappelijk zetel van de vennootschap is gevestigd, is overgegaan tot bevestiging van hun benoeming.

De algemene vergadering bepaalt de manier van vereffening bij enkele meerderheid van stemmen. Met batig saldo der vereffening na betaling der schulden, lasten en kosten van de vennootschap zal verdeeld worden tussen de venno-'ten inge-'voige het aantal hunner wederzijdse aandelen, ieder aandeel een gelijk recht toekennende.

Titel III -- Slot  en overgangsbepalingen

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2015.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste woensdag van de maand april om 18.00 uur, met de eerste algemene vergadering op 6 april 2016.

Bekrachtiging

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van het aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap In oprichting en aile verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan Jonas Droessaert evenals zijn aangestelden om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling de vervulling van aile administratieve formaliteiten te verzekeren.

Waarvan akte

Verleden op 10 april 2015 te Dendermonde (Schoonaarde), Schuiteplasstraat 15.

Buyl Davy,

De zaakvoerder

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Lu¬ r B " ermelden Recto . rJaarn n hocciart¬ gheid van de instrumenterende notaris, +.zar¬ de pc;ruc(o)n(en) beuoagd da rechtspersoon ten aanzien van derden te verieçrenwoordigEn

Verso : tsaarn en handtekening

Coordonnées
BUYL DAVY COMM.V.

Adresse
SCHUITEPLASSTRAAT 15 9200 SCHOONAARDE

Code postal : 9200
Localité : Schoonaarde
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande