CAMERE VAN RHETORICA YVERIGHE JONCKHEYT, KONINKLIJKE TONEELVERENIGING IN TROUW VERBOND, AFGEKORT : YVERIGHE JONCKHEYT

Association sans but lucratif


Dénomination : CAMERE VAN RHETORICA YVERIGHE JONCKHEYT, KONINKLIJKE TONEELVERENIGING IN TROUW VERBOND, AFGEKORT : YVERIGHE JONCKHEYT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 473.643.377

Publication

22/04/2011
ÿþOndernemingsnr 0473.643.377

Benaming

(voie} : CAMERE VAN RHETORICA YVERIGHE JONCKHEYT, KONINKLIJKE TONEELVERENIGING IN TROUW VERBOND

(verkort): YVERIGHE JONCKHEYT

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging statuten en Raad van Bestuur

De Buitengewone Algemene Vergadering van de VZW CAMERE VAN RHETORICA YVERIGHE JONCKHEYT, KONINKLIJKE TONEELVERENIGING IN TROUW VERBOND, gehouden op 02.04.2010, heeft besloten de bestaande statuten integraal te vervangen door onderhavige vervangende statuten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 tot vervanging van de statuten van de Vereniging van 11.10.2000, gepubliceerd in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 11.01.2001.

Artikel 1.

De Vereniging draagt de naam "CAMERE VAN RHETORICA YVERIGE JONCKHEYT, KONINKLIJKE TONEELVERENIGING IN TROUW VERBOND" V.Z.W.

Artikel 2.

De zetel van de Vereniging wordt gevestigd te 9040 Gent  Sint-Amandsberg, J. Roomsstraat, Groot Begijnhof in het Convent De Vlier, gerechtelijk arrondissement Gent en zal verplaatst mogen worden naar iedere andere plaats in het Koninkrijk België door een beslissing van de Raad van Bestuur van de Vereniging.

Artikel 3.

De Vereniging heeft tot doel aan geïnteresseerden, zowel ouderen als jongeren, de kans te bieden in een vriendschappelijke sfeer en onder deskundige begeleiding de toneelkunst te beoefenen en aldus het amateurtoneel te bevorderen.

De Vereniging kan een beleggingsbeleid voeren ter ondersteuning van het maatschappelijk doel van de Vereniging en kan daartoe zowel roerende als onroerende goederen verwerven en beheren. Zij kan alle private zowel als officiële subsidies en tegemoetkomingen, legaten of giften aanvaarden of verwerpen. Deze opsomming is niet limitatief.

De Vereniging kan samenwerken met of aansluiten bij andere verenigingen, die hetzelfde doel nastreven.

Het maatschappelijk doel, zoals het in huidig artikel is omschreven, dient in de meest uitgebreide zin en betekenis te worden begrepen.

Artikel 4.

De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

-----Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111J1.1.1

NEERGELEGD

12 -011- 2011

RECHTBMIK VAN KOOPHANDBÈriffiteGENT

.mr

Bijlagen bij Belgisch-Staatsblad - 22/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

-----

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5.

Het getal der effectieve leden is niet beperkt,..doch_mag-niet minder-bedragen-dan vies. Alleen de effectieve leden-hebbei stemrecht.

Tot de Vereniging kan als effectief lid toetreden, ieder natuurlijk persoon die het maatschappelijk doel en de statuten van de Vereniging aanvaardt.

Een kandidaat  lid dient te worden voorgesteld door twee effectieve leden waarvan één lid van de Raad van Bestuur dient te zijn.

De Raad van Bestuur kan ook uit eigen beweging een kandidaat  lid voorstellen.

Iedere kandidatuur dient aanvaard te worden door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering, zonder verhaal en zonder haar beslissing te moeten rechtvaardigen.

Het aanvaarden van de statuten houdt het aanvaarden van het huishoudelijk reglement in.

De Raad van Bestuur kan onder voorwaarden door haar bepaald personen als ereleden tot de Vereniging toelaten. Zij zullen als niet  effectieve leden beschouwd worden. Zij nemen deel aan de Algemene Vergadering met raadgevende stem. Zij vormen samen de "Hoge Eed".

Artikel 6.

De door de effectieve leden jaarlijks verschuldigde bijdrage wordt bepaald door de Raad van Bestuur, doch zal niet meer mogen bedragen dan 1.000,00 E.

De Raad van Bestuur stelt de jaarlijkse bijdrage van de niet  effectieve leden vast.

Artikel 7.

Elk lid kan te allen tijde uit de Vereniging treden, doch niet voor de opeisbare bijdragen te hebben betaald. Dit dient schriftelijk meegedeeld aan de Raad van Bestuur.

Het ontslagnemend of uitgesloten lid blijft gehouden de bijdrage voor het lopende jaar te betalen.

Artikel 8.

De Vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, ook "Eed" genoemd, samengesteld door ten minste drie Bestuurders, gekozen onder de effectieve leden. Zij worden gekozen bij eenvoudige meerderheid door de Algemene Vergadering voor de duur van drie jaar. De bestuurders kunnen herkozen worden.

Indien tijdens een dienstjaar het mandaat van een bestuurder vacant wordt, is de Raad van Bestuur gerechtigd één der effectieve leden van de Vereniging een tijdelijk bestuursmandaat te verlenen, onder voorbehoud van goedkeuring door de eerstvolgende (Buitengewone) Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester. De functies van Secretaris en Penningmeester mogen door dezelfde persoon uitgeoefend worden.

Elke bestuurder moet daadwerkelijk zijn functie vervullen, zo niet stelt hij zich bloot aan afzetting door de Algemene Vergadering.

De bestuurders kunnen te alle tijde worden afgezet door de Algemene Vergadering die daarover beslist met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, na voorafgaand uitgenodigd te zijn om zijn verweer voor te dragen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een ontslagnemend bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat binnen een redelijke termijn in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 9.

MOD 2.2

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de Voorzitter of van twee bestuurders zo dikwijls ais het belang van de Vereniging het vereist met een minimum van twee maal per jaar. De vergaderingen worden voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid_of_verhindering-door-de-oudste-vande aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Bij staking van stemmen beslist de Voorzitter.

De Raad van Bestuur kan derden uitnodigen op haar vergaderingen. Deze derden hebben geen stemrecht. De leden van de "Hoge Eed" zijn gerechtigd met raadgevende stem deel te nemen aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur en dienen daartoe uitgenodigd te worden op dezelfde wijze als de leden van de Raad van Bestuur.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. Dit register is ter inzage van alle leden.

Artikel 10.

De Raad van Bestuur handelt als college en is bevoegd om alle daden van beheer en beschikking te stellen en onder meer het sluiten van alle aankoop- en verkoopovereenkomsten van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuurovereenkomsten van welke duur ook en van alle andere overeenkomsten, zelfs het aangaan van minnelijke schikkingen, het aanvaarden van toelagen, schenkingen en legaten en in geval van geschillen, zo nodig pleiten voor rechtsmachten zowel eisend als verwerend. Zij mag alle betalingen doen en ontvangen en alle kwijtingen vorderen of verlenen; voorts afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling verlenen met of zonder kwitantie, beslag en verzet.

1.

Bovenstaande opsomming is niet beperkend doch aanwijzend. Alles wat niet uitdrukkelijk door de Wet aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

"

X Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen; is de Vereniging slechts verbonden door de handtekening van de Voorzitter en één bestuurder, behoudens bijzondere opdrachten verleend aan één enkele bestuurder door de Raad van Bestuur.

Bestuurders die namens de Vereniging optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen, dat nader bepaalt hoe de werkzaamheden van de Vereniging worden georganiseerd. Dit reglement mag evenwel in niets afwijken van onderhavige

0 statuten.

Artikel 11.

De Raad van Bestuur mag op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een bestuurder of zelfs aan een derde persoon lid van de Vereniging of niet.

Artikel 12.

De Raad van Bestuur kan een afgevaardigde bestuurder aanduiden en zal de grenzen van zijn bevoegdheid vaststellen. Deze verzorgt in ieder geval de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de Vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer.

:Z71

Artikel 13.

De leden die de eer of de goede zeden zullen aangetast hebben, die de statuten zullen overtreden hebben, of die hun bijdrage niet betaald hebben, kunnen bij besluit van de Raad van Bestuur geschorst worden tot aan de eerstkomende Algemene Vergadering.

Elk lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur, bij geheime stemming, voor zover deze beslissing met twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen wordt. Het lid moet voor de stemming over zijn uitsluiting uitgenodigd worden om zijn verweer voor te dragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14.

De Algemene Ver gadering_wordt bijeengeroepen-door dé Raad van Bestuur, telkens als het doel of het bélang van de Vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand maart.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

1.de wijziging van de statuten ;

2.de uitsluiting van leden ;

3.de benoeming en de afzetting van de bestuurders ;

4.de benoeming en de afzetting van de commissarissen ;

5.de kwijting aan de bestuurders en commissarissen ;

6.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen ;

7.de ontbinding van de Vereniging.

Alle effectieve leden evenals alle leden van de "Hoge Eed" moeten ten minste vijftien dagen vaar de Vergadering worden opgeroepen met kennisgeving van de agenda. De Vergadering zal doorgaan in de plaats vermeld op de oproeping.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan worden gehouden telkens als de Raad van Bestuur het nuttig of nodig oordeelt. Zij moet worden gehouden wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het aanvraagt.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. Dit register is ter inzage van aile leden.

Artikel 15 .

Alle effectieve leden beschikken op de Algemene Vergadering over één stem. De leden van de "Hoge Eed" kunnen de Algemene Vergadering bijwonen met raadgevende stem.

De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid mits het verlenen van een volmacht. Elk lid mag slechts drager zijn van één volmacht.

De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter, of bij diens afwezigheid door het oudst aanwezige lid.

Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, hoe groot het aantal aanwezigen ook zij, uitgezonderd voor de agendapunten die een bijzondere meerderheid vereisen zoals voorzien bij de Wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. Bij staking van stemmen beslist de Voorzitter.

Voor de afzetting van een bestuurder is een meerderheid vereist van twee derden van de effectieve leden.

Over het wijzigen van de statuten kan slechts beraadslaagd worden, indien deze wijziging op de agenda voorkomt en mits artikel 8 van de Wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, wordt nageleefd.

Artikel 16.

Het boekjaar van de Vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december.

Bij het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en worden de inventaris en de balans, alsmede de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Zij worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen, die kwijting zal verlenen aan de bestuurders voor het verlopen jaar.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de Vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend aan de leden warden uitgekeerd.

De rekeningen en begrotingen zullen samen met de bewijskrachtige stukken vijftien dagen voorafgaand aan de jaarlijkse Algemene Vergadering op de zetel van de Vereniging ter inzage van de leden aanwezig zijn.

Mo0 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 17.

In geval van ontbinding_zullen_door-de-(Buitengewoné) Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aangestéld worden en zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het vermogen van de Vereniging worden bepaald door de Algemene Vergadering. Dit zal toegekend moeten worden aan één of meer verenigingen waarvan het maatschappelijk doel het meest aanleunt bij het maatschappelijk doel van de Vereniging zoals omschreven in huidige statuten.

Artikel 18.

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk is voorzien zal de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing zijn.

Artikel 19.

Overgangsbepalingen :

De huidige statuten worden voor alle leden van kracht vanaf heden. Zij kunnen aan derden slechts worden tegengeworpen vanaf de bekendmaking ervan in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 20.

De Raad van Bestuur zal instaan voor de bekendmaking van deze statuten zoals voorgeschreven door de artikelen 3, 9, 10, 11 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Daarenboven heeft dezelfde Buitengewone Algemene Vergadering betreffende de Raad van Bestuur volgende beslissingen genomen, blijkens navolgend uittreksel uit het Verslag :

3. Overlopen nieuwe statuten door de voorzitter en dhr. D. Martens. Deze werden unaniem goedgekeurd.

4 .Ontslagnemende bestuursleden Ingrid Roets, Elisabeth Vermeulen en Carla Palsterman : de Buitengewone Algemene Vergadering keurt hun ontslag goed en verleent hen kwijting voor hun uitgeoefend mandaat.

5. Voorstelling nieuwe kandidaat bestuursleden: Johan Hemelsoet, Deborah De Moor, Astrid Van Ingelgom, Emilie De Keyzer, Isabelle Garré en Ruud Bollaert. Mony Francois blijft bestuurslid. Hun mandaat zal drie jaar duren tot 02.04.2013.

7.Taakverdeling binnen de Raad van Bestuur: Johan Hemelsoet als voorzitter, Mony Francois als penningmeester, Deborah De Moor als secretaris

O~..~/ ~~QC(a,

l'~S..+tiº%+-`_ - f - 1 .

(get.) ( t

Tegelijk wordt hierbij in origineel de volmacht dd. 04.11.2011 neergelegd, verstrekt aan advocaat D. R. Martens te Gent om in te staan voor deze neerlegging en publicatie.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CAMERE VAN RHETORICA YVERIGHE JONCKHEYT, KON…

Adresse
J. ROOMSSTRAAT Z/N 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande