CENTRUM VOOR POLITIESTUDIES, AFGEKORT : CPS

Association sans but lucratif


Dénomination : CENTRUM VOOR POLITIESTUDIES, AFGEKORT : CPS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 449.873.429

Publication

09/02/2015
ÿþTig i= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

M0D22

Ondernerningsnr : 0449.873.429

Benaming

(voluit) : Centrum voor Politiestudies

(verkort) Rechtsvorm :

Zetel :

CPS

vzw

Sprendonkstraat 5 - 9042 Mendonk

Onderwerp akte : Statutenwijziging - naamswijziging - doelwijziging - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering van 24 november 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige', aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen als volgt:

ARTIKEL 1 wordt gewijzigd ais volgt:

De vereniging draagt de naam: Centre for Policing and Security, afgekort: CPS.

ARTIKEL 2 wordt gewijzigd als volgt:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Sprendonkstraat 5, 9042 Mendonk en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen (griffie te Gent).

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3 wordt gewijzigd als volgt:

De missie van de vzw Centre for Policing and Security (CPS) bestaat erin vanuit de politie, de veiligheidssector en de wetenschap gemeenschappelijk bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen in de ruime veiligheidssfeer.

De vereniging heeft tot doel het bevorderen en benutten van veiligheidsstudies, onder meer door het organiseren van studiedagen en studiecycli op academisch niveau rond veiligheidsgerefateerde problemen, het stimuleren en organiseren van onderzoek en studie van veiligheidsvraagstukken, het meer wetenschappelijk funderen en efficiënter maken van het veiligheidsbeleid via werkgroepen en gerichte ervaring. Daarom worden diverse actoren in veiligheid worden betrokken bij het uitwerken van de initiatieven van het CPS.

ln functie van dit doel wenst de vereniging samenwerking tot stand te brengen tussen de opleidingen in de universiteiten en in de hogescholen en de beroepsopleidingen in de veiligheidssector anderzijds.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan In die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Cep de isatste blz van Luik B vermelden Recto : Naam en t ioedanigheid vaan de instturnenterende netaris, hetzij van ds persai o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/02/2015 _ Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij- het Belgisch Staatsblad

11M11111,111111111

ICI

NEERGELEGD

2015

RECHTBANK VAN KOOPDL TE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

ARTIKEL 5 wordt gewijzigd als volgt:

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 11 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De raad van bestuur weerspiegelt een evenredigheid van de verschillende categorieën van leden zoals bedoeld in artikel 3, derde lid.

ARTIKEL 12 wordt gewijzigd als volgt:

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 18 wordt gewijzigd ais volgt:

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 20 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter en twee ondervoorzitters en kan daarnaast, al dan niet onder haar bestuurders elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. indien de raad van bestuur uit twee bestuurders bestaat, wordt één ondervoorzitter aangesteld.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de verenging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en een bestuurder.

De voor bijzondere opdrachten aangesteld gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

, F }

MOD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 24 wordt gewijzigd als volgt:

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 26 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. De bijeenkomst van de algemene vergadering zelf moet dan uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

De algemene vergadering heeft op 24 november 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: De algemene vergadering heeft op 24 november 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Allaerts Dirk Jozef Emmanuël, Ten Trappenstraat 14, 1560 Hoeileart, geboren op 19/05/1961, te Turnhout

Hendrickx Eddy Martinus Rosalie, Frans Musinstraat 27, 8400 Oostende, geboren op 05/08/1950, te

Turnhout

Hutsebaut Frank Maria Augusta, Vloerstraat 44, 3020 Herent, geboren op 21/02/1948, te Mortsel

Van Parys Patrick, Pinksterbloemstraat 14, 9940 Evergem, geboren op 08/03/1956, te Soest (D)

Vanderhallen Miet Regina, Hemelrijkstraat 43, 3630 Maasmechelen, geboren op 07/05/1974, te Genk

Van Ryckeghem Dominique, Lange Heergracht 18, 2800 Mechelen, geboren op 16/05/1966, te Gent

De algemene vergadering heeft op 24 november 2014 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Bauwens Tom, Paleizenstraat 33 bus G5, 1030 Schaarbeek, geboren op 5/03/1986, te Aalst

Bombeke Chris Georges, Geraardsbergsesteenweg 360, 9404 Aspelare -Ninove, geboren op 08/04/1969, te

Ninove

Brugghemans Bert, Herentalsebaan 793, 2160 Wommelgem, geboren op 15/04/1981, te Jette

Ceuppens Gunter, Titecastraat 3, 8200 Brugge, geboren op 19/06/1978, te Mechelen

y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Cools Marc Jozef Maria, Lange Lozanastraat 41, 2018 Antwerpen, geboren op 12/06/1962, te Geel

De Bie Bart Alfons Jan Guido, Bankveldstraat 19, 9200 Grembergen, geboren op 5/05/1967, te Duffel

De Pauw Evelien, Peerstraat 183, 9000 Gent, geboren op 01/02/1980, te Gent

De Vlieger Stanny Hilaire Gabrielle, Beukenlaan 8, 2070 Burcht, geboren op 21/12/1965, te Keulen (D)

Dormaels Arne, Pervijzepad 14, 8370 Blankenberge, geboren op 11/03/1977, te Mechelen

D'haese Wim Eduard, Walenberg 7 te 3300 Tienen, geboren op 28/11/1966, te Aalst

Franceus Frank, Noordveldstraat 20 te 8200 Brugge, geboren op 2/03/1960, te 8400 Oostende

Haenen Willem, Alfons, Paula, Leopoldstraat, 16 -2800 Mechelen, geboren op 07/06/1960, te Duffel

Hardyns Wim Marcel, Dijkweg 30, 9031 Drongen, geboren op 17/01/1984, te Gent

Tirez Kurt, Kerkstraat 16 9280 Lebbeke, geboren op 01/11/1964, te Dendermonde

Vanhoyland Peter Jozef, Rosa, Bertemsebaan 2, 3020 Veltem-Beisem, geboren op 19/03/1965, te Genk

Van Daele Eddy Maurice Leon, Bloemendalestraat 23A.1104, 8730 Beetnam, geboren op 09110/1959, te

Tielt

Van Garsse Leo André Jozef, Wittebolsstraat 72, geboren op 25/09/1956, te Wijgmaal

De algemene vergadering heeft op 24 november 2014 tot bestuurders herbenoemd voor onbepaalde duur:

Bockstaele Marc, Dagmaalhof 7, 9052 Gent, geboren op 09/06/1948, te Gent

Crispe! Mark Jan Antoon Ghislain, Vogelpers 46, 1500 Halle, geboren op 11/01/1966, te Halle

De Kimpe Sofie Martine, Centrumwijk 46, 9270 Laame, geboren op 12/08/1975, te Oudenaarde

Devroe Elke, Maïsstraat 110, 9000 Gent, geboren op 09/10/1963, te Leuven

Duchatelet Alain Robrecht Jean, Koningin Fabiolalaan 51, 1830 Machelen, geboren op 11/07/1944, te

Schoten

Easton Maileen Sonja, Scharlakenstraat 21, 9000 Gent, geboren op 07/08/1969, te Oostende

Ponsaers Paul Frans Maria, Maïsstraat 110, 9000 Gent, geboren op 13/03/1952, te Wilrijk

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Bauwens Tom, Paleizenstraat 33 bus G5, 1030 Schaarbeek, geboren op 5/03/1986, te Aalst

Bombeke Chris Georges, Geraardsbergsesteenweg 360, 9404 Aspelare -Ninove, geboren op 08/04/1969, te

Ninove

Brugghemans Bert, Herentalsebaan 793, 2160 Wommelgem, geboren op 15104/1981, te Jette

Ceuppens Gunter, Titecastraat 3, 8200 Brugge, geboren op 19/06/1978, te Mechelen

Cools Marc Jozef Maria, Lange Lozanastraat 41, 2018 Antwerpen, geboren op 12/06/1962, te Geel

De Bie Bart Aifons Jan Guido, Bankveldstraat 19, 9200 Grembergen, geboren op 5105/1967, te Duffel

De Pauw Evelien, Peerstraat 183, 9000 Gent, geboren op 01/02/1980, te Gent

De Vlieger Stanny Hilaire Gabrielle, Beukenlaan 8, 2070 Burcht, geboren op 21/12/1965, te Keulen (D)

Dormaels Arne, Pervijzepad 14, 8370 Blankenberge, geboren op 11/03/1977, te Mechelen

D'haese Wim Eduard, Walenberg 7 te 3300 Tienen, geboren op 28/11/1966, te Aalst

Franceus Frank, Noordveldstraat 20 te 8200 Brugge, geboren op 2/03/1960, te 8400 Oostende

Haenen Willem, Alfons, Paula, Leopoldstraat, 16 - 2800 Mechelen, geboren op 07/06/1960, te Duffel

Hardyns Wim Marcel, Dijkweg 30, 9031 Drongen, geboren op 17/0111984, te Gent

Tirez Kurt, Kerkstraat 16 9280 Lebbeke, geboren op 01/11/1964, te Dendermonde

Vanhoyland Peter Jozef, Rosa, Bertemsebaan 2, 3020 Veltem-Beisem, geboren op 19/03/1965, te Genk

Van Daele Eddy Maurice Leon, Bloemendalestraat 23,4/104, 8730 Beernem, geboren op 09/10/1959, te

Tielt

Van Garsse Leo André Jozef, Wittebolsstraat 72, geboren op 25/09/1956, te Wijgmaal

Bockstaele Marc, Dagmaalhof 7, 9052 Gent, geboren op 09/06/1948, te Gent

Crispel Mark Jan Antoon Ghislain, Vogelpers 46, 1500 Halle, geboren op 11/01/1966, te Halle

De Kimpe Sofie Martine, Centrumwijk 46, 9270 Laarne, geboren op 12/08/1975, te Oudenaarde

Devroe Elke, Maïsstraat 110, 9000 Gent, geboren op 09/10/1963, te Leuven

Duchatelet Alain Robrecht Jean, Koningin Fabiolalaan 51, 1830 Machelen, geboren op 11/07/1944, te

Schoten

Easton Maileen Sonja, Scharlakenstraat 21, 9000 Gent, geboren op 07/08/1969, te Oostende

Ponsaers Paul Frans Maria, Maïsstraat 110, 9000 Gent, geboren op 13/03/1952, te Wilrijk

De raad van bestuur oefent haar mandaat ais college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

e+ +

Voor

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - »9/02/2015-- Annexes dir`Mon1teurb Ige

~

MCM 22

Luik B - vervolg

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht

De algemene vergadering heeft in haar zitting op 24 november 2014 de volgende volmachtenregeling vastgelegd in de statuten:

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de verenging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en een bestuurder.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden als voorzitter herbevestigd:

Voorzitter: Ponsaers Paul Frans Maria, Marsstraat 110, 9000 Gent, geboren op 1310311952, te Wilrijk

De raad van bestuur heeft eveneens herbevestigd dat volgende persoon voor door de raad van bestuur vastgelegde taken de vereniging mag vertegenwoordigen:

Secretarie: Roegiers Nathalie Mari tfe, Grenadierslaan 49, 9890 Gavere, geboren op 16/11/1970, te Gent

Te Mendonk, op 24 november 2014,

Ponsaers Paul Duchatelet Alain

Voorzitter Bestuurder

Op de laatste biz van Luik vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso;o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ° Naam en handtekening

26/06/2012
ÿþ ~

u I111 1111111 II II IV

*12112907"

bel

a,

Be

Sta



Óndernemingsnr : 449.873.429

Benaming

(voluit) ` Centrum voor Politiestudies

(verkort) : CPS

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sprendonkstraat 5, 9042 Mendonk

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten

Alain Collier heeft zijn ontslag ingediend als bestuurder en vicevoorzitter van het CPS, maar wenst wel lid te blijven van de Algemene Vergadering. De aanwezige leden van de algemene vergadering aanvaarden deze beslissing.

Naar aanleiding van het vertrek van Alain Collier stelt de raad van Bestuur voor geen nieuwe leden voor de: raad van bestuur aan te trekken maar de taken te herverdelen. De algemene vergadering gaat hiermee akkoord.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid zelf de mandaten te verdelen binnen de raad van bestuur en deelt mee dat Mark Crispel als nieuwe ondervoorzitter wordt aangesteld. De nieuwe ondervoorzitter zal instaan voor de relaties met de lokale politie en de Vaste Commissie. De leden van de algemene vergadering nemen kennis van deze beslissing.

De overige bepalingen blijven van kracht.

Te Brussel, 19/03/2012

Ponsaers Paul

Bestuurder - Voorzitter

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
CENTRUM VOOR POLITIESTUDIES, AFGEKORT : CPS

Adresse
SPRENDONKSTRAAT 5 9042 MENDONK

Code postal : 9042
Localité : Mendonk
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande