CHIRO DENDERLEEUW

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIRO DENDERLEEUW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.297.207

Publication

10/02/2011
ÿþMOD 2.2

r~,~~

',_ ~~J

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte telgriffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

31. 01. 2011

DENDERMONDE

Griffie

Iii +uozaesa* 11111

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte

$31 29.4 to_

CHIRO DENDERLEEUW VZW CHIRO DENDERLEEUW

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK DENDERLEEUW 94« o - `1O113 À `f

: STATUTEN CHIRO DENDERLEEUW VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

CHIRO DENDERLEEUW VZW

DORP 14

B-9470 DENDERLEEUW

ch i rode nderleeuw@ hotmai I.com

www.chirodenderleeuw.be

Chiro DENDERLEEUW

Tussen de ondertekenden:

Caro D'hondt - Liedekerke

Mia De Becker Denderleeuw

Teun Van Overstraeten - Welle

Stijn De Vriendt  Denderleeuw

Claude De Vriendt  Denderleeuw

Machteld Evenepoel  Denderleeuw

Marleen Buydens  Denderleeuw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Is overeengekomen:

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winst oogmerk en de stichtingen. De statuten worden vastgesteld als volgt:

STATUTEN

CHIRO DENDERLEEUW VZW

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 01 mei 2010

TITEL 1 STICHTERS, NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

Art, 1.

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Dendermonde, Dorp 14, 9470 Denderleeuw. Alleen de algemene vergadering kan beslissen om de zetel over te dragen naar een ander adres binnen het Nederlands taalgebied.

Art. 2.

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam 'Chiro Denderleeuw vzw'.

Art. 3.

De vzw wil op aansturen van de leidingsploeg van de Chirogroep Denderleeuw acties opzetten om de nodige financiële en materiële middelen te verwerven. Dit om de werking van de Chirogroep

Denderleeuw te ondersteunen en in het onderhoud hiervan te voorzien.

De vzw wil op regelmatige tijdstippen overleg opzetten tussen de leidingsploeg,de leden van de vzw en mogelijke sympathisanten.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 4.

De vereniging is voor onbeperkte duur opgericht.

Art. 5.

De voertaal is Nederlands.

TITEL Il  LIDMAATSCHAP

Art. 6.

De vereniging maakt een onderscheid tussen vaste leden en steunende leden.

Het getal van het aantal vaste leden is niet beperkt. Het aantal vaste leden mag evenwel niet minder bedragen dan 3.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. S.

§1. De Algemene Vergadering beslist over de aanneming van nieuwe vaste leden. Tegen die beslissing is geen beroep mogelijk. Vaste leden van de vereniging dienen ingeschreven te zijn in het ledenbestand van de vereniging.

§2. Vaste leden betalen een jaarlijkse, vastgestelde bijdrage, die de som van 100 euro niet zal overschrijden. Dit bedrag wordt jaarlijks door de raad van bestuur vastgesteld.

§3. Vaste leden hebben het recht om deel te nemen aan elke activiteit die door de vereniging georganiseerd wordt. Zij worden op de hoogte gehouden van deze activiteiten door middel van elektronische post, telefonisch contact of geschreven brieven en zij hebben toegang tot periodieke vergaderingen.

§4. Vaste leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 9.

§1. Steunende leden zijn diegenen die de vereniging willen ondersteunen door geldelijke bijdragen en medewerking.

§2. Steunende leden dienen zich aan te melden bij één van de bestuurders van de vereniging.

§3. Steunende leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 10.

De raad van bestuur dient minstens jaarlijks een lijst op te stellen met de naam, voornaam en woonplaats van de vaste leden. Zij legt deze lijst ter griffie van de rechtbank neer.

Art. 11.

Het minimum aantal leden van de vereniging is vastgesteld op 3.

TITEL III  ONTSLAG

Art. 12.

§1. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door de raad van bestuur schriftelijk op de hoogte te brengen van zijn ontslag. De raad van bestuur kan dit ontslag in geen enkel geval weigeren, doch kan wel eisen dat het lid, indien hij of zij een bepaalde verantwoordelijkheid draagt binnen de vereniging, de lopende zaken met betrekking tot deze verantwoordelijkheid afwerkt.

§2. Een ontslagnemend lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage.

Art. 13.

§1. Alleen de algemene vergadering kan besluiten tot de uitsluiting van een vast lid, op voorwaarde dat het lid eerst gehoord werd. Op deze vergadering moet minstens de helft van alle vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij een twee derde meerderheid van de stemmen vereist is. Zij dient het ontslag ook te motiveren.

§ 2. Steunende Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van Chiro Denderleeuw vzw kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 14.

Het lidmaatschap van leden neemt van rechtswege een einde indien zij hun bijdrage niet betalen binnen de door de algemene vergadering vastgestelde termijn.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

Art. 15.

De algemene vergadering is samengesteld uit de vaste leden van de vereniging. De vaste leden beschikken ieder over één stem. Een vast lid kan zich uitsluitend door een ander vast lid van de vereniging laten vertegenwoordigen. Eén vast lid kan houder zijn van hoogstens één volmacht.

Art. 16. De algemene vergadering wordt minstens jaarlijks bijeengeroepen door de raad van bestuur in de loop van de maand augustus. Daarnaast kan zij een bijkomende algemene vergadering bijeenroepen indien dit wenselijk is voor het belang van de vereniging of indien ten minste een vijfde van de leden hiertoe schriftelijk verzocht heeft.

Art. 17. De termijn voor de bijeenroeping van een algemene vergadering is ten minste acht dagen. De leden worden via elektronische post uitgenodigd op dag, plaats en uur bepaald door de raad van bestuur.

Art. 18.

Op de uitnodiging wordt ook de agenda vermeld. De raad van bestuur legt deze agenda vast. Elk bijkomstig voorstel, ondertekend door ten minste één vijfde van de vaste leden, wordt op de agenda gebracht.

Art. 19.

De algemene vergadering beschikt over de exclusieve bevoegdheid om de statuten te wijzigen, de bestuurders te benoemen en af te zetten, kwijting te geven aan de bestuurders, de begroting en de rekening goed te keuren, de vereniging vrijwillig te ontbinden, leden uit te sluiten en huishoudelijke reglementen op te stellen voor de organisatie van de vereniging. Voor elke beslissing inzake deze bevoegdheden is een twee derde meerderheid vereist.

Voor het wijzigen van het doel van de vereniging en voor het vrijwillig ontbinden ervan is een vier vijfde meerderheid vereist.

Art. 20.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Het staat de voorzitter vrij om de algemene vergadering te laten voorzitten door een persoon die betast is met het dagelijkse bestuur van de vereniging. Indien de voorzitter verhinderd is en geen bepalingen getroffen heeft omtrent het voorzitterschap van de algemene vergadering, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 21.

§1. De besluiten worden genomen door een 213e meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Om geldig te besluiten, moet minstens de helft van de stemmen aanwezig zijn, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Als dit niet het geval is, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste na 15 dagen, ongeacht het aantal aanwezige stemmen, uitspraak doen.

§2. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Vaste Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

neon 2.2

Art. 22.

Het verslag met de beslissingen van de algemene vergadering wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en wordt in een register bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar alle leden er kennis van kunnen nemen.

Art. 23.

§1. Het verslag met de beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal, getekend door de voorzitter en een bestuurder én door de leden die het vragen, en in een bijzonder register ingeschreven. De in rechte of elders voor te leggen uittreksels daarvan worden getekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

§2. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

§3. Alle vaste leden kunnen op de zetel van de vereniging de volgende stukken raadplegen: - het ledenregister;

- alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden;

- alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL. V  RAAD VAN BESTUUR

Art. 24.

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van ten minste 3 leden. De raad van bestuur vergadert minstens twee maal per jaar, waarbij zij de globale werking van de vereniging evalueert. De bestuurders zijn vaste leden of steunende leden van de vereniging, die door de algemene vergadering gemandateerd worden voor twee jaar. Het mandaat eindigt bovendien door overlijden, afzetting of ontslag uit de vereniging. Ontslag wordt per brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur meegedeeld. Uittredende bestuurders zijn onmiddellijk herkiesbaar. Bestuurders worden niet bezoldigd als bestuurders. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Art. 25.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter roept de raad van bestuur samen en zit haar voor.

Art. 26.

§1. De raad van bestuur beslist bij meerderheid van stemmen. Indien geen meerderheid kan worden bereikt voor één van de voorgestelde alternatieven, volgt na een grondige discussie een tweede stemronde. Indien ook in deze stemronde geen meerderheid bereikt wordt, kan de raad van bestuur beslissen om de beslissing ter zake over te laten aan de algemene vergadering.

§2. Wanneer twee of meerdere steunende leden samenwonen onder één dak en lid zijn van de Raad van Bestuur, dienen zij als college te beslissen over zaken waarbij een stemming vereist is. Het college waartoe zij behoren heeft slechts één stem.

§3. De beslissingen worden opgenomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzit(s)ter van de vergadering en door minstens één bestuurder, en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzit(s)ter of door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 27.

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders váór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Art. 28.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging. Hij kan onbeperkt:

- alle betalingen doen en ontvangen, en daarvan kwijting eisen of geven;

- alle private en officiële subsidies, tegemoetkomingen, legaten en giften aanvaarden en ontvangen;

- alle subrogaties en borgstellingen aanvaarden;

- handlichting geven na betaling van beletselen;

- pleiten voor alle rechtbanken, als eiser of als verweerder; en

- alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren.

- Hij kan zonder verdere ruggespraak of beslissing van de Algemene Vergadering aile andere rechtshandelingen stellen.

Art. 29.

§1.De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

§2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Art. 30.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon die al dan niet lid is van de vereniging.

De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs moet leveren van een voorafgaand besluit onder hen. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL VI  FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Art.31

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Art. 32.

§1. Het boekjaar begint op 1 september en eindigt op 31 augustus van elk jaar.

§2. Elk jaar, op 31 augustus, worden de rekeningen van het verlopen jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering.

§3. De jaarrekening wordt jaarlijks neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

§4. Het saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VII  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 33.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Deze beslissing moet worden genomen met vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 34.

Indien overgegaan wordt tot vrijwillige ontbinding, zal de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanwijzen. Zij zullen het actief van de vereniging te gelde maken en het totale vermogen aanwenden voor een belangeloos doel. De algemene vergadering dient zich uit te spreken over de aard van dit doel, dat bij voorkeur zoveel mogelijk in overeenstemming is met het doel waartoe de vereniging werd opgericht.

Art. 35.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, worden toegepast:

- de wet van 27 juni 1921 vervangen door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging;

- de algemene wettelijke bepalingen;

- het huishoudelijk reglement;

- de gewoonte

MOD 2.2

Voor-bêhbutlen aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

BIJZONDERE BEPALINGEN



A.Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen:







1.Het aantal bestuurders te bepalen op 7

2.Worden aangesteld tot bestuurder voor een termijn van een jaar, ingaand op heden:

-Caro D'hondt  Liedekerke

-Mia De Backer  Denderleeuw

-Teun Van Overstraeten  Welle

-Stijn De Vriendt Denderleeuw

-Claude De Vriendt  Denderleeuw

-Machteld Evenepoel  Denderleeuw

-Marleen Buydens  Denderleeuw

Allen hier aanwezig en die hen het toegekende mandaat verklaren te aanvaarden.

B.De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als:

1.Voorzitter van de raad van bestuur: de heer Teun Van Overstraeten

2.Ondervoorzitter van de raad van bestuur: de heer Stijn De Vriendt

3.Penningmeester: de heer Claude De Vriendt

4.Secretaris: mevrouw Caro D'Hondt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CHIRO DENDERLEEUW

Adresse
DORP 14 9470 DENDERLEEUW

Code postal : 9470
Localité : DENDERLEEUW
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande