CHIRO SCOUTS RUPELMONDE

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIRO SCOUTS RUPELMONDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 540.977.710

Publication

30/10/2013
ÿþMOD 2.2

1:': J In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

21 OKT, 2013

DENDERMONDE

111Uet11,11.111,11g11101

teeeME RECHTBANK

D~NK

V-,4P1 KO ID ~ ~

Griffie

Ondernemingsnr : S 40. Benaming

(voiuit) : Chiro Scouts Rupelmonde

Bilagen hij het $elgisch Staatsblad - 30/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Veldstraat 40, 9150 Kruibeke

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekende eerste en stichtende leden:

1.Nele de Sloover, Veldstraat 40, 9150 Kruibeke, effectief lid,

2.Paul Verhuist, Barbierstraat 71, 9150 Kruibeke, effectief lid,

3.Elke Verhees, Warandestraat 139, 9140 Temse, effectief lid,

4.Wodan Rumes, Oeverstraat 35, 9150 Kruibeke, effectief lid,

5.Mérielle Van de Graaf, Nobeekstraat 54, 9150 Kruibeke, effectief lid,

6,Jelle Smet, Sint-Bernardsesteenweg 354, 2020 Antwerpen, effectief lid,

7.Sam Ledent-De Smet, Mercatorplein 12/3, 9150 Kruibeke, effectief lid,

8.Jef Deyaert, Kloosterstraat 29, 9150 Kruibeke, effectief lid,

9.Alexander Deyaert, Kloosterstraat 29, 9150 Kruibeke, effectief lid,

10.Lien Ledent-De Smet, Kalverstraat 46, 9150 Kruibeke, effectief lid,

11.Sielke Claus, Kloosterstraat 24, 9150 Kruibeke, effectief lid,

12.Robby Vermeulen, Nieuwe Kerkstraat 35, 9150 Kruibeke, effectief fid,

13.Mariekje Verhees, Olympiastraat 18, 9150 Kruibeke, effectief lid,

14.Marleen Van Hoyweghen, Kloosterstraat 24, 9150 Kruibeke, effectief lid,

15.Filip Thyssen, Priester Saveynstraat 25, 9150 Kruibeke, effectief lid,

16.Mats Van Mieghem, Nieuwstraat 45, 9150 Kruibeke, effectief lid,

17,Michel Vermeulen, Broekstraat 55b, 9150 Kruibeke, effectief lid,

18.Jos Stassen, Wilgenstraat 5, 9150 Kruibeke, effectief lid,

19.Dirk De Ketelaere, Kruibekestraat 90, 9150 Kruibeke, effectief lid.

hebben op datum van 21 oktober 2013 unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:

1. BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DUUR EN DOEL

1,1 De vereniging (hierna "de vzw") wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna "de vzw-wet").

De vzw draagt de naam "VZW Chiro Scouts Rupelmonde".

Aile stukken uitgaande van de vzw moeten haar naam vermelden, voorafgegaan of onmiddellijk gevolgd dcor de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

1,2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9150 Kruibeke, Veldstraat 40 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en hiervoor de nodige openbaarmakingsvereisten te vervuilen.

1.3 De vzw heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, materiële en morele steun te verlenen en zulks in de meest ruime zin, aan Scouts Sint-Jan Berchmans Rupelmonde (033078) en Chiro De Spiraal uRelmopde _(0(V1(2305).___

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vzw tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel onder meer te bereiken door:

(a) het voorzien in huisvesting voor Scouts Sint-Jan Berchmans Rupelmonde (03307S) en Chiro De Spiraal Rupelmonde (OM/2305),

(b) het beheren van de lokalen van Scouts Sint-Jan Berchmans Rupelmonde (033078) en Chiro De Spiraal Rupelmonde (0M12305), hierin inbegrepen het onderhoud en de verhuur ervan.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

1.4 De vzw streeft te allen tijde naar een gelijkwaardige behandeling van Scouts Sint-Jan Berchmans Rupelmonde (033078) en Chiro De Spiraal Rupelmonde (OM/2305).

1.5 De vzw is opgericht voor onbepaald duur. De vzw kan te allen tijde worden ontbonden. 2. LEDEN, BIJDRAGE

2.1 De vzw bestaat enkel uit effectieve leden (hierna "leden"), Het aantal leden is onbeperkt maar er zijn minstens zeven leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet,

2.2 Als lid kan tot de vzw toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid worden voorgedragen door twee leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal vervolgens beslissen over de aanvaarding van het kandidaat-lid op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

2.3 De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

2.4 De leden van de vzw zijn verplicht:

(a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw alsook de besluiten van haar organen na te leven,

(b) de belangen van de vzw of haar organen niet te schaden.

2.5 Elk lid kan te allen tijde uit de vzw treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar worden gemaakt. Het ontslag zal één maand na de postdatum van dit schrijven ingaan.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen worden uitgesproken.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van een lid dat:

(a) de verplichtingen zoals omschreven in artikel 2.4 op ernstige wijze schendt,

(b) ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vzw na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen, om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben bestaan,

Het lidmaatschap eindigt automatisch bij het overlijden van het lid of, in geval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Uitgesloten of ontslagnemende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vzw en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

3. RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.1 Samenstelling van de Raad van Bestuur

(a) De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum vier bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vzw. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

(b) De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar en zijn herverkiesbaar. Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders zou terugvallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

(c) De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze vier zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vzw in ontvangst te nemen.

3.2 Vergaderingen van de Raad van Bestuur

(a) De voorzitter of de secretaris roept de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, indien tevens niet aanwezig, het oudste lid van de Raad van Bestuur,

(b) De voorzitter of de secretaris nodigt voor elke bijeenkomst van de Raad van Bestuur de op dat moment actieve groepsleiding uit van zowel Scouts Sint-Jan Berchmans Rupelmonde (03307S) als Chiro De Spiraal Rupelmonde (OM/2305) opdat zij de vergadering kunnen bijwonen, evenwel zonder stemrecht. De voorzitter of de secretaris nodigt voor elke bijeenkomst van de Raad van Bestuur ook de burgemeester en schepen van jeugd van de gemeente Kruibeke uit opdat zij de vergadering kunnen bijwonen, evenwel zonder stemrecht.

(c) De Raad van Bestuur kan pas geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is, Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (de helft + één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend.

(d) Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen,

(e) De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon, e-mail of videoconferentie. De regels opgenomen In de artikelen 3,2 t.e.m. (d) zijn van overeenkomstige toepassing.

(f) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per e-mail, per telegram of per telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening,

(g) Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter of de ondervoorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de secretaris en de voorzitter of de ondervoorzitter.

3.3 Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

(a) De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vzw en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan daden van beschikking stellen voor zover deze betrekking hebben op roerende goederen. De Raad van Bestuur kan geen daden van beschikking stellen met betrekking tot onroerende goederen zonder de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

(b) Ten aanzien van derden is de vzw geldig verbonden door de handtekening van één bestuurder voor bedragen tot en met 1.000,00 EUR. Voor bedragen hoger dan 1.000,00 EUR is de handtekening van twee bestuurders vereist, onder wie hetzij de voorzitter, hetzij de penningmeester, hetzij beiden. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

(c) De Raad van Bestuur kan voor welbepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit één of meer bestuurders. De duur van deze bevoegdheidsdelegatie kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur.

(d) De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement, Wijzigingen aan dit huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, evenwel zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vzw wordt geacht.

4. DE ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.1 De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij afwezigheid door de ondervoorzitter, en indien tevens niet aanwezig, het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

4.2 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

(a) het wijzigen van de statuten,

(b) het benoemen en ontslaan van bestuurders,

(c) het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van diens bezoldiging,

(d) het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen,

(e) het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen,

(f) het ontbinden van de vzw,

(g) het uitsluiten van een lid,

(h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

(i) het goedkeuren van daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen,

(j) alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

4.3 De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vzw dit vereist en tenminste één maal per jaar, het eerste kwartaal van het kalenderjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar. De Algemene Vergadering moet worden bijeengeroepen telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden dit vraagt.

De uitnodiging wordt vijftien dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per gewone post of per e-mail en wordt ondertekend door voorzitter of secretaris. De uitnodiging vermeldt plaats, datum en uur van de bijeenkomst,

De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de leden.

4.4 Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Voor de uitsluiting van een lid, de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vzw, is een beraadslaging in een vergadering vereist die voldoet aan een aanwezigheidsquorum van 2/3 van leden. Voor een wijziging van de statuten is bovendien vereist dat de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4.5 De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vzw. Zij worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter of de ondervoorzitter, en opgenomen in een bijzonder register.

4.6 Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vzw het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vzw of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vzw.

5. BEGROTING EN REKENINGEN

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

" Voorbehouden ,, aan het Belgisch Staatsblad

MDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

6, ONTBINDING EN VEREFFENING

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, van wie zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming %fan het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

7, BIJZONDERE BEPALINGEN

7.1 Aile voormelde stichtende leden van de vzw zijn na de oprichting van de vzw bijeengekomen in algemene vergadering en hebben met eenparigheid van stemmen beslist om volgende leden te benoemen tot bestuurders voor een termijn van vijf jaar ingaand op heden:

1. Netre de Sloover, Veldstraat 40, 9150 Kruibeke, effectief lid,

2. Paul Verhuist, Barbierstraat 71, 9150 Kruibeke, effectief lid, 3, Elke Verhees, Warandestraat 139, 9140 Temse, effectief lid,

4. Wodan Rumes, Oeverstraat 35, 9150 Kruibeke, effectief lid,

5. Mérielle Van de Graaf, Nobeekstraat 54, 9150 Kruibeke, effectief lid,

6. Jelle Smet, Sint-Bernardsesteenweg 354, 2020 Antwerpen, effectief lid,

7. Sam Ledent-De Smet, Mercatorpleln 12/3, 9150 Kruibeke, effectief lid.

7.2 De aangeduide bestuurders zijn vervolgens samengekomen in raad van bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid ais:

1. Voorzitter van de Raad van Bestuur Nele de Sloover, Veldstraat 40, 9150 Kruibeke,

2. Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur: Wodan Rumes, Oeverstraat 35, 9150 Kruibeke,

3. Penningmeester Paul Verhuist, Barbierstraat 71, 9150 Kruibeke,

4. Secretaris: Mérielle Van de Graaf, Nobeekstraat 54, 9150 Kruibeke,

Ondergetekende, Nele de Sloover handelend als bestuurder verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Opgemaakt te Rupeimonde op 21 oktober 2013 in twee exemplaren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CHIRO SCOUTS RUPELMONDE

Adresse
VELDSTRAAT 40 9150 KRUIBEKE

Code postal : 9150
Localité : KRUIBEKE
Commune : KRUIBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande