CIRKELSPRONG

Association sans but lucratif


Dénomination : CIRKELSPRONG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.545.543

Publication

26/09/2014
ÿþMoD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegd/ordv

gen op

e

I 7 SEP. 2014

ter griffie van de Nederlandstalig rechtbankfflelcoophandel Rats

111111111R11111111,17111111

' endemerrangsnr. . 0413.545.543

Benaming

(voteit) : théâtre de la liberté

(verkort)

Rechtsvorm vzw

Zetel: Vrijheidslaan 45, 1081 Koekelberg

Onderwem akte : aanpassing statuten (naamswijziging), wijziging raad van bestuur

De algemene vergadering van 08/09/14 heeft besloten de statuten van de vzw als volgt te wijzigen:

;

Titel I Naam, duur, zetel, doel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam 'cirkelsprong'. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in : gerechtelijk arrondissement Oost Vlaanderen, griffie gent, in de Gustaaf Vanden Meerschestraat 3, 9000 Gent. Art. 2. De vereniging heeft tot doel vanuit verbondenheid met de omringende wereld in tijd en ruimte, een onderzoekscentrum te zijn waar therapeutische kennis en vaardigheden ontwikkeld en gedeeld worden met anderen. Er worden nieuwe vormelijke en inhoudelijke therapeutische methodes en toepassingsvormen ontwikkeld, die waar mogelijk vertrekken en/of geënt zijn op reeds bestaande kennis, tradities, dieperliggende grondstructuren en expressievormen, en dit via veldwerk en studie.

' De vereniging zal met het oog op haar doelpubliek, workshops, lezingen, opleidingen, symposiums, ; ceremonies, rituelen, organiseren, alsook ruimte beiden voor persoonlijke coaching en therapie op maat De, individuele deelnemers en groepen worden er gestimuleerd op zoek te gaan naar zingeving en transformatie,, en dit vanuit hun groeiende verantwoordelijkheid voor zichzelf en de ander. Dynamische leerprocessen, het' opdoen van inzichten, en ook uitwisseling en interactie staan hierbij centraal.

' Ook werkt de vereniging naar publicaties (zowel digitaal als print) en tentoonstellingen, optredens, performances, etc. toe, waardoor de verspreiding en het delen van de verzamelde kennis, vaardigheden, inzichten en expressievormen bevorderd worden.Ook biedt zij voorwerpen aan, die van belang zijn bij deze: overdracht (kunst)objecten, materialen ..

De vereniging kan actief zijn met haar werking in binnen en/of buitenland, en creëert netwerken. Zij kan - hierbij ook partnerschappen aangaan met andere organisaties en/of individuen. Zij nodigt gastsprekers, gastdocenten uit, die ieder vanuit hun invalshoek dit onderzoek complementeren.

De vereniging gaat op zoek naar één of meerdere locaties waar zij haar werking kan ontplooien.

TITEL Il - Leden, bijdragen, vermogen

Art. 3. Het aantal effectieve leden van de vereniging bedraagt tenminste drie. Effectieve leden kunnen op voordracht van de raad van bestuur, door de algemene vergadering aanvaard worden. De vereniging kan ook. steunende en toetredende leden aanvaarden. Hun statuut wordt door de algemene vergadering bepaald.

De steunende en toetredende leden behoren tot de categorie van de toegetreden leden, zijnde de leden zonder stemrecht op de algemene vergadering.

De term "leden" doorheen de statuten verwijst naar de effectieve leden.

Art. 4.

Het ledenregister betreft een interne bij te houden lijst van de samenstelling van de algemene vergadering.

Deze moet bekendgemaakt worden ter griffie van de rechtbank van koophandel

Op de laatste bl. van Luik vermelden Rectil : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(c)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Art. 5. Het lidmaatschap van de effectieve leden eindigt:

a)door ontslagneming. Het ontslag kan worden aangeboden, welke ter attentie van de raad van bestuur

moet worden ingediend.

b)Door, voor de effectieve leden, andere dan natuurlijke personen, het vervallen van de

rechtspersoonlijkheid van het lid.

c)Door overlijden, indien het om effectieve leden gaat, die natuurlijke personen zijn, door failliet of ais het lid

onbekwaam wordt verklaard.

d)Bij na een jaar, de verschuldigde bijdrage niet betaald te hebben.

e)Bij uitsluiting door de algemene vergadering.

f)Deze uitsluiting kan slechts geldig warden uitgesproken overeenkomstig dat wat in de statuten is bepaald

en nadat aan het betrokken lid de gelegenheid wordt geboden zijn middelen van verweer te doen kennen.

Art. 6. De raad van bestuur bepaalt het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage van de effectieve leden. Deze bijdrage mag 200 E per jaar niet te boven gaan.

Ontsfagnemende, uitgesloten en uittredende effectieve leden, alsook hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraken doen gelden op het maatschappelijk vermogen noch de gehele of gedeeltelijke teruggave vorderen van gestorte bijdragen of inbrengsten, evenmin kunnen zij de vergoeding vorderen van andere prestaties, behoudens wat in deze staturen uitdrukkelijk anders wordt bepaald.

Art. 7. De vereniging is bevoegd om aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doei nodig heeft, iii eigendoms- of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

TITEL III -Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden die zich bij schriftelijk mandaat door een ander lid kunnen laten vertegenwoordigen. Eenzelfde lid kan niet meer dan twee medeleden vertegenwoordigen. De regelmatig bijeengeroepen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden en haar beslissingen zijn bindend voor allen.

Art. 9. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. Al de stemgerechtigden moeten schriftelijk en ten minste acht dagen voor de vergadering worden opgeroepen. Bij de oproepingsbrief moet de agenda gevoegd worden. De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vereniging tenzij een andere plaats op de oproepingsbrief wordt vermeld.

Art. 10. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkans als het doel of het belang van de vereniging dit vereist Zij moet minstens eenmaal per jaar, in de loop van het eerste kalenderkwartaal in gewone algemene vergadering worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, eventueel de inventaris en de balans, alsmede van het beleid van de bestuurders.

Op verzoek van één vijfde van de effectieve leden moet de raad van bestuur binnen de 21 dagen in de bijeenroeping van de algemene vergadering voorzien. De bijeenkomst zelf moet uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

Art. 11 De agenda van de algemene vergadering wordt opgesteld door de raad van bestuur. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd. Nochtans zef elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door tenminste één twintigste van het totaal effectieve leden, op de agenda moeten geplaatst worden en kan er met inachtneming van artikel 14 geldig over gestemd worden.

Art.12. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zo deze afwezig is door zijn plaatsvervanger aangewezen zoals in artikel 17 bepaald wordt De voorzitter duidt onder de aanwezige effectieve leden zijn secretaris en twee stemopnemers aan.

Art. 13. De algemene vergadering beslist:

A.Met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden,

welk ook het aantal der aanwezige effectieve leden is, over:

Begroting en rekening, eventueel inventaris en balans van de vereniging.

Benoeming, afstelling en vervanging van bestuurders

Ontheffing van aansprakelijkheid van bestuurders

Aanvaarding van nieuwe effectieve leden op voordracht van de raad van bestuur.

Het aanduiden van vereffenaars bij de ontbinding van de vereniging:

Alle aangelegenheden die, krachtens de wet of deze statuten, de bevoegdheid van de raad van bestuur

overschrijden.

De algemene vergadering beslist over de benoeming en afzetting van commissarissen-bedrijfsrevisoren, het

bepalen van hun bezoldiging en het verlenen van hun kwijting, alsook over alle expliciet in de statuten

opgesomde gevallen.

Het is de raad van bestuur die over de restbevoegdheden beschikt en niet de algemene vergadering.

e

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

In de gevallen waarvoor de wet of de statuten een bijzondere stemmenmeerderheid vereisen, worden ongeldige stemmen of onthoudingen meegeteld als tegenstemmen.

B. Met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, welk ook het aantal der aanwezige effectieve leden weze, over de uisluiting, op voorstel van de raad van bestuur, van effectieve reden.

C..Met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, in aanwezigheid of vertegenwoordiging van minstens twee derden van de stemmen van de effectieve leden over:

De wijziging van de statuten.

Voor het ontbinden van de vereniging is minstens een 4/5 meerderheid van de stemmen vereist

Waar geen twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen, die het wijzigen van de statuten of het ontbinden van de vereniging geldig zal kunnen beslissen met een meerderheid van twee derden van de stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde leden, welk ook het getal der aanwezige effectieve leden weze. Een tweede vergadering hierover mag niet binnen de eerste vijftien dagen volgende op de eerste vergadering plaatsvinden.

De agenda die de oproepingsbrief vergezelt, dient in onderhavige gevallen steeds uitdrukkelijk melding te maken van de voorgestelde wijziging aan de staturen of van het feit dat de ontbinding van de vereniging wordt voorgesteld.

D. Met algemeenheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde [éden, evenwel mits het in acht nemen van de voorschriften die in !id C van dit artikel worden voorzien, over het wijzigen van het doel van de vereniging.

Art. 14. Elk der effectieve leden heeft recht op één stem in de algemene vergadering.

Art. 15. De beraadslagingen worden vastgelegd in processenverbaal ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de algemene vergadering, en opgenomen in een bijzondere map. Uittreksels en afschriften van de beraadslagingen worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door zijn gevolmachtigde ondertekend.

De leden van de vereniging evenals derden, met toestemming van de raad van bestuur, kunnen van de beraadslagingen van de vereniging inzage nemen op de zetel van de vereniging of uittreksels verkrijgen op hun kosten.

TITEL IV - Raad van bestuur

Art. 16. De vereniging wordt bestuurd door een raad van 2 bestuurders. Het aantal bestuurders kan maar twee zijn indien er maar drie effectieve leden zijn. In geval er meer dan drie effectieve leden zijn, moeten er altijd minstens drie bestuurders zijn. In ieder geval moet het aantal bestuurders kleiner zijn dan het aantal effectieve leden.

De algemene vergadering kan de bestuurders een vergoeding of bezoldiging toekennen en bepaalt het bedrag daarvan. De bestuurders worden aangesteld zoals vermeld in artikel 14 A van deze staturen.

Art. 17. De raad van bestuur stelt bij gewone meerderheid van stemmen een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. ln geval van afwezigheid of ontslag van de voorzitter, wordt zijn functie tijdelijk waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

Art, 18. De bestuurders treden in functie bij het einde van de algemene vergadering door dewelke zij werden aangesteld. Hun mandaat duurt Vijf jaar. Aan het mandaat komt evenwel vervroegd een einde bij het verval van zijn lidmaatschap als effectief lid, of bij verval van lidmaatschap van effectief lid van de rechtspersoon, door dewelke hij gemandateerd werd.

De bestuurders, waarvan het mandaat normaal eindigt, zijn onmiddellijk herverkiesbaar.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekende brief te sturen naar de raad van bestuur.

Art. 19. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van tenminste twee bestuurders. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk en behoudens hoogdringendheid minstens vijf dagen voor de belegde vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda.

Hoogdringendheid betreft wanneer de raad van bestuur onverwacht dient beslissingen te nemen, binnen een termijn sneller dan vijf dagen

Art. 20. De raad van bestuur beraadslaagt slecht over de punten die in de agenda vermeld staan. Om op geldige wijze te beslissen moet de meerderheid van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. ledere bestuurder beschikt over één stem. Indien de raad van bestuur, na regelmatige bijeenroeping, niet in getal is, beraadslaagt hij geldig tijdens de daaropvolgende zitting, over de punten van de oorspronkelijke agenda, welk ook het aantal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

van de aanwezige bestuurders is. De punten van de oorspronkelijke agenda moeten in de nieuwe uitnodiging worden vermeld.

Art. 21. De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in processen verbaal, ondertekend door de voorzitter. De processen-verbaal worden in een bijzondere map ingeschreven. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter of zijn gedelegeerde.

Art. 22. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht: al wat niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering werd voorbehouden valt in zijn bevoegdheid. Hij kan ondermeer aile sommen ontvangen en betalen, van elke ontvangen of betaalde som kwijting geven of vragen, aile roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, ruilen, verhuren of in huur nemen, alle overdrachten, legaten, giften en subsidies aanvaarden en ontvangen, aile contracten en overeenkomsten afsluiten, geld plaatsen of ontlenen met of zonder hypotheekstelling, alle zakelijke rechten of verbintenissen verwezenlijken en afstaan, handlichting geven voor of na betaling van hypothecaire inschrijvingen, beslagnemingen, voorrechten, en pandrechten, in rechte optreden als aanlegger of verweerder. De raad van bestuur benoemt en ontslaat aile personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun bevoegdheden, hun bezoldigingen of de hun toekomende vergoedingen. Hij stelt zijn eigen huishoudelijk reglement op.

Art. 23. De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid een gedeelte van zijn bevoegdheden afvaardigen aan één of meer van zijn leden of aan één of meer derden. De vereniging in en buiten rechte wordt steeds geldig vertegenwoordigd door één of meerdere van de bestuurders, of door hen aangeduide derder(n).

Betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen gebeurt de wijze van afzetting en ambtsbeëindiging door een beslissing van de raad van bestuur In voltallige meerderheid.

De omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop ze deze bevoegdheden kunnen uitoefenen, wordt eveneens bepaald door de raad van bestuur in voltallige meerderheid.

Art. 24. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

TITEL V - Begroting en rekening.

Art. 25. Elk maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Op deze laatste datum worden telkens de rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgende dienstjaar opgesteld, eventueel de inventaris en de balans opgemaakt. Zij worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, die eveneens ontheffing van aansprakelijkheid geeft aan de bestuurders. De rekeningen en de begroting, eventueel de inventaris en de balans worden ten minste 8 dagen voor de bijeenkomst van de algemene vergadering schriftelijk ter kennis van de effectieve leden gebracht. Deze kunnen op de zetel van de vereniging inzage vorderen van alle bescheiden waarop de rekeningen, de begroting, inventaris en balans zijn gesteund. Na goedkeuring van de algemene vergadering zullen de jaarlijkse rekeningen door de raad van bestuur worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement, waarbinnen de zetel van de vzvv valt.

TITL VI  ontbinding en vereffening

Art. 26. Indien de algemene vergadering beslist tot ontbinding en vereffening van de vereniging, stelt zij een vereffenaar aan en bepaalt z'n bevoegdheden. Na aanzuivering van aile schulden en lasten wordt het eventueel netto-actief overgedragen aan de vereniging(en) en/of instelling(en) waarvan het streven naar oordeel van de algemene vergadering het meest in overeenstemming staat met het doel van de vereniging zelf.

Aldus werd besloten door de algemene vergadering van 08/09/14.

Akte betreffende samenstelling raad van bestuur:

Aanstelling leden raad van bestuur

Aanstelling Hilde Droogné, Gustaaf Vanden Meerschestraat 3, 9000 Gent, geboren op 26/10P75 in Kortrijk,

bestuurder (voorzitter raad van bestuur en penningmeester),

aanstelling Bart De Wildeman, Gustaaf Vanden Meerschestraat 3, 9000 Gent, Geboren op 6/12/72 te

Kortrijk, bestuurder (secretaris)

En ontslag van Geert Vaes, Vrijheidslaan 45, 1081 Koekelberg.

De raad van bestuur beraadslaagt slecht over de punten die in de agenda vermeld staan. Om op geldige wijze te beslissen moet de meerderheid van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen

MOD 22

Voor- Luik B - Vervolg

behouden riet de gewone meerderheid-v- an sienirnen van de aanwezige bestuurders. ledere bestuù rder beschikt OvrerH

aan het één stem. indien de raad van bestuur, na regelmatige bijeenroeping, niet in getal is, beraadslaagt hij geldig Bergisch

Staatsbiad tijdens de daaropvolgende zitting, over de punten van de oorspronkelijke agenda, welk ook het aantal van de ;

' aanwezige bestuttrders is. De pt.rnten van de oorspronkelijke agenda moeten in de nietrwe tritnodiging worden vermeld.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in processen verbaal, ondertekend door de voorzitter. De processen-verbaal worden in een bijzondere map ingeschreven. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter of zijn gedelegeerde.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht al wat niet uitdrukkelijk door de wet of door deze ! statuten aan de algemene vergadering werd voorbehouden valt in zijn bevoegdheid. Hij kan ondermeer alle sommen ontvangen en betalen, van elke ontvangen of betaalde som kwijting geven of vragen, alle roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, ruilen, verhuren of in huur nemen, alle overdrachten, legaten, giften en subsidies aanvaarden en ontvangen, alle contracten en overeenkomsten afsluiten, geld plaatsen of ontlenen met of zonder hypotheekstelling, alle zakelijke rechten of verbintenissen verwezenlijken en afstaan, handlichting . geven voor of na betaling van hypothecaire inschrijvingen, beslagnerningen, vdorrechten, en pandrechten, in rechte optreden als aanlegger of verweerder. De raad van bestuur benoemt en ontslaat alle personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun bevoegdheden, hun bezoldigingen of de hun toekomende vergoedingen. Hij stelt zijn eigen huishoudelijk reglement op.

De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid een gedeelte van zijn bevoegdheden afvaardigen aan één of meer van zijn leden of aan één of meer derden. De vereniging in en buiten rechte wordt steeds geldig vertegenwoordigd door één van de bestuurders, of door hen aangeduide derder(n).

Betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen gebeurt de wijze van afzetting ; en ambtsbeëindiging door een beslissing van de raad van bestuur in voltallige meerderheid.

De omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop ze deze bevoegdheden kunnen uitoefenen, wordt eveneens bepaald door de raad van bestuur in voltallige meerderheid.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Akte betreffende de gemachtigden met individuele handtekening bevoegdheid:

administratieve volmachten:

Aanstelling Hilde Droogné, Gustaaf Vanden Meerschestraat 3, 9000 Gent, geboren op 25/10/72 in Kortrijk, !

voorzitter raad van bestuur en penningmeester.

Aanstelling Bart De Wildeman, Gustaaf Variden IVIeerschestraat 3, 9000 Gent, Geboren op 5/12/72 te

' Kortrijk, secretaris.

Aldus werd besloten op de algemene vergadering van 08/09/14

Get. Bart De Wildeman , bestuurder

" - F

Op de laatste blz. van Igtiç vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(an) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

23/02/2015
ÿþi

IO

AI IIVIIMnIINIII

" 15029565*

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELE GiP

1 1 FFÉI. 2015 º%

RECHTBAtielfgêN

KOOPHANDEL TE GFNT

u

Ondernerningsnr . 0413.545.543

Benaming

(voluit) : Cirkelsprong

(verkort)

Rechtsvoor : vzw

Zetel : Gustaaf Vanden Meerschestraat 3, 9000 Gent

Onderwerp akte ; wijziging raad van bestuur

De algemene vergadering van 20/11/14 heeft besloten raad van bestuur van de vzw als volgt te wijzigen:

Akte betreffende samenstelling raad van bestuur:

' Aanstelling leden raad van bestuur

Aanstelling Pierre Droogné, Wilgenlaan 49, geboren op 02/05P37 in Aalst, bestuurder.

aanstelling Bart De Wildeman, Gustaaf Vanden Meerschestraat 3, 9000 Gent, Geboren op 5/12/72 te Kortrijk,

bestuurder

En ontslag van Hilde Droogné, Gustaaf Vanden Meerschestraat 3, 9000 Gent, geboren op 25/10/75 te Kortrijk.

" Akte betreffende de gemachtigden met individuele handtekening bevoegdheid

administratieve volmachten:

Aanstelling Bart De Wildeman, Gustaaf Vanden Meerschestraat 3, 9000 Gent, Geboren op 5/12/72 te Kortrijk, tot voorzitter raad van bestuur, penningmeester en secretaris.

Get. Bart De Wildeman

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bez. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Coordonnées
CIRKELSPRONG

Adresse
GUSTAAF VANDEN MEERSCHESTRAAT 3 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande