CLAEYS - DEKEYSER & PARTNERS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CLAEYS - DEKEYSER & PARTNERS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 533.726.959

Publication

08/05/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

j

uII iiii iii 1id1jSi,1iii YI

i'',EEnG

2 6 APR. 2013

"- "-"RECH i+~'~r~"i~:' ~r ~

1

i

Ondernemingsnr : 05-33 .?2.6 . ©j

Benaming

(voluit) : Claeys - Dekeyser & Partners

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9000 GENT, Jan Verspeyenstraat 12

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

ER BLIJKT UIT ER BLIJKT UIT een akte, verleden voor notaris Tom de SAGHER ter standplaats Evergem, 19 april 2013, met als registratierelaas : "Geregistreerd te GENT 6 de 23 2013 boek 202, blad 55, vak 14 negen rollen, geen, verz. Ontvangen : VIJFENTWINTIG euro (¬ 25,00). De Eerstaanwezend Inspecteur, (getekend) K. DEVOS BEVERNAGE", dat er door

1. De heer DEKEYSER Jan August Maurice, boekhouder-fiscalist BIBF, geboren te Gent op 16 november 1961 (Nationaal nummer 61.11.16-387.06), wettelijk gescheiden en wonend te 9850 Nevele-Hansbeke, Meren-dreestraat 16.

Die verklaard heeft geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd bij de bevoegde ambtenaar van de Burgerlijke Stand,

2. De geer HAERTS Frederiek Etienne Anne-Marie, boekhouder-fiscalist BIBF, geboren te Gent op 19 maart 1983 (Nationaal nummer 83.03.19-125.02) ongehuwd en wonend te 9940 Evergem, Kriekerijstraat 33.

Die verklaard heeft een verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd bij de bevoegde ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de Gemeente Waarschoot op 05 november 2011.

3. De heer KIELEMOES David Gerard Elvire, geboren te Gent op 19 augustus 1986 (Nationaal nummer 86.08.19-079,49), echtgenoot van mevrouw PIEN Els, met wie hij verklaart gehuwd te zijn voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de Gemeente Melle op 20 maart 2009 onder het wettelijk huwelijksvermogensstelsel bij gebrek aan voorafgaand huwelijkscontract en aan latere wijzigende akte en wonend te 9090 Melle, Schauwegemstraat 46.

een vennootschap werd opgericht als volgt

1 : Vorm - Naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten

Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam : "Claeys - Dekeyser & Partners".

De naam moet steeds door de woorden "Burgerlijke Vennootschap onder de vomi van een Besloten

Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid" of de initialen "B.V. oW B.V.B.A." worden voorafgegaan of

gevolgd,

2 : Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Jan Verspeyenstraat 12.

3 : Doel

De vennootschap heeft als burgerlijk doel

-de organisatie van boekhoudingdiensten en raadgeving daaromtrent;

-het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekin-gen, geschikt voor het opmaken van de

rekeningen;

-het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm ;

-het belastingsadvies, bijstand en vertegenwoordiging van belas-tingsplichtigen in alle

belastingsaangelegenheden ;

-studie- organisatie- en raadgevend bureau betreffende financiële, fiscale en sociale aangelegenheden

-juridische adviesverlening, in het bijzonder dan de bijstand bij de oprichting en vereffening van

vennootschappen ;

-de vennootschap mag via inbreng, fusie, inschrijving belangen ne-men in of optreden als bestuurder van

andere rechtspersonen of burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel ;

-de vennootschap mag optreden als vereffenaar van andere vennoot-schappen ;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

~ -de vennootschap mag aile verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of on-rechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plich-tenleer die geldt voor het beroep van de boekhouder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge 4 Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, vanaf het moment dat zij rechtspersoonlijkheid

verkrijgt.

5 : Kapitaal

Het volledig maatschappelijk kapitaal bedraagt Achttienduizend zeshonderd euro (18.800,00 EUR) en is volstort bij de oprichting.

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) maatschappelijke aandelen met stemrecht zonder nominale waarde.

6. Kapitaalverhoging - Kapitaalvermindering

Tot verhoging van mag het maatschappelijk kapitaal kan besloten worden door de algemene vergadering volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

De houders van aandelen zonder stemrecht bezitten een voorkeurrecht bij de uitgifte van nieuwe aandelen niet of zonder stemrecht, behalve wanneer de kapitaalverhoging geschiedt door de uitgifte van twee evenredige schijven van aandelen, de ene met stemrecht en de andere zonder stemrecht, met dien verstande dat de eerste bij voorkeur worden aangeboden aan de houders van aandelen met stemrecht en de tweede aan houders van aandelen zonder stemrecht.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn te bepalen door de algemene vergadering, doch zonder dat hij korter zou mogen zijn dan vijftien dagen te rekenen van de dag van openstelling van de inschrijving.

De uitgifte met voorkeurrecht en de termijn waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekend schrijven ter kennis wordt gebracht van de vennoten. De verslagen waarvan sprake hiervoor dienen ter griffie te worden neergelegd.

Mits inachtneming van de voorwaarden vervat in de artikelen 317 en318 van het Wetboek van Vennootschappen mag de algemene vergadering tevens tot kapitaalvermindering overgaan.

7 : Aandelen

a. Overdracht en overgang van aandelen

De beschikkingen met betrekking tot de aandelen en hun afstand of overdracht worden geregeld overeenkomstig de artikelen 249 en 252 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, onder voorbehoud van de hierna vermelde bepalingen.

Op alle aandelen, hetzij zij vrijkomen door overlijden van één der vennoten, hetzij zij gecreëerd worden, zal bij voorkeur ingeschreven worden door de eigenaars van aandelen.

Elke afstand onder de levenden of overdracht wegens overlijden, zal slechts mogen plaatsgrijpen met eensgezindheid van de vennoten, eigenaars van de aandelen die niet afgestaan of overgedragen worden.

De weigering geeft geen aanleiding tot beroep voor de rechtbank. De waardebe-paling moet vastgesteld warden binnen de twee maanden te rekenen van de schriftelijke aanvraag of de schriftelijke bekendmaking aan de vennootschap van het overlijden van een vennoot.

Tenzij de andere vennoten de aandelen overnemen, mogen de eigenaars van aandelen van wie afstand aan derden geweigerd wordt of de erfgenamen of legatarissen wier inschrijving geweigerd wordt, de ontbinding van de vennoot-schap aanvragen.

Vanaf het ogenblik van de aanvraag tot ontbinding hebben de andere vennoten het recht de aandelen nog over te nemen. Zij moeten hun beslissing daarom-trent binnen de vijftien werkdagen per aangetekend schrijven aan de vennoot-schap bekend maken.

De ovemameprijs moet betaald worden binnen de drie maand na aanvaarding van de aankoop.

In geval meerdere vennoten hun inzicht bekend gemaakt hebben aandelen over te nemen, zal dit, tenzij andersluidend akkoord tussen hen, gebeuren pro rata der aandelen, waar zij op dat ogenblik eigenaar van zijn. en blote eigenaar kan, op dezelfde gronden, eveneens aandelen overnemen, ter uitsluiting van de vruchtgebruiker, hiervoor is geen voorafgaand akkoord van de vruchtgebruiker vereist.

Indien de aandelen van de vennootschap aan de Belgische Staat toekomen zal de daartoe aangestelde curator, die door het louter feit van zijn benoeming de hoedanigheid van vereffenaar verkrijgt, de vereffening van de vennootschap bewerkstelligen, overeenkomstig hetgeen in de Wet en de statuten bepaald is. De in deze statuten voorgeschreven overdrachtregels zijn eveneens op de overdrachten door of ten voordele van de rechtspersonen van toepassing.

b. Erfgenamen en legatarissen van aandelen

De vruchtgebruiker van een aandeel moet zijn zakelijk recht binnen de maand die volgt op het ontstaan ervan aan de zaakvoerder ter maatschappelijke zetel per aangetekend schrijven bekend maken.

De erfgenamen en legatarissen hebben recht op de tegenwaarde van de overgedragen aandelen, indien zij niet als vennoten worden aanvaard.

De prijs wordt vastgesteld op basis van de laatst opgemaakte jaarrekening, waarbij rekening gehouden wordt met de eventuele meer- en minderwaarden die in de balans nog niet uitgedrukt zouden zijn en met de evolutie van het vennootschapsvermogen sedertdien.

De waarde van het aandeel zal bij ontstentenis van akkoord, bepaald worden volgens de gebruikelijke normen inzake waardebepaling van aandelen, door een accountant, lid van het Instituut der Accountants en Belastingsconsu-lenten" ("I.A.B ").

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bij onenigheid zal de waarde bepaald worden door twee accountants, leden van het "instituut der Accountants en Belastingsconsulenten" ("I.A.B,").Over me-ningsverschillen tussen deze twee accountants zal door een deskundige beslist worden die, op verzoek van de meest gerede partij aangewezen wordt door de voorzitter van de rechtbank van Koophandel, waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

Tegen de beslissing van deze deskundige staat geen rechtsmiddel open. Indien de verschuldigde betaling binnen de zeven maand te rekenen vanaf de overlijdens datum niet geschied is, hebben de erfgenamen of legatarissen het recht de ontbinding van de vennootschap te eisen.

c, Inkoop van eigen aandelen

De inkoop van eigen aandelen kan enkel geschieden mits de inachtneming van de bepalingen van de artikelen 321 en 331 van het Wetboek van Vennootschappen.

d. Vereniging van alle aandelen in één hand

De vereniging van alle aandelen in handen van één enkele persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Als dan is de vennootschap onderworpen aan de wettelijke en statutaire bepalingen betreffende de éénhoofdigheid van de vennootschappen en in het bijzonder de bepalingen van de artikelen 212, 213, 267 en 279 van het Wetboek van Vennootschappen.

8 : Overlijden - Faillissement

Ingeval van overlijden, faillissement of burgerlijke onbekwaamheid van één of meerdere vennoten zal de vennootschap niet ontbonden zijn of de ontbinding niet veroorzaakt kunnen worden, doch zij zal verder bestaan tussen de andere vennoten en de gebeurlijke ovememers van aandelen of de erfgenamen of rechthebbenden van een overledene, indien zij als vennoten aangenomen werden.

In geval van faillissement of onbekwaam worden van een vennoot houdt deze op vennoot te zijn en zullen de andere vennoten het voorkeurrecht hebben zijn aandelen over te nemen op de wijze en mits betaling zoals bepaald in deze statuten.

9 : Schuldeisers

De persoonlijke schuldeisers en de rechthebbenden van een vennoot zullen nooit de zegels kunnen doen leggen op de goederen en zaken van de vennoot-schap, noch een bewarend beslag of een uitvoerend beslag op die goederen en zaken leggen of uitvoeren. Zij zullen enkel beslag kunnen leggen op de winst die aan de aandelen van hun schuldenaar verbonden is en mits eerbiediging van de uitbetalingsmodalitelten die door de jaarvergadering beslist worden, alsook op dat deel dat aan hun schuldenaar toekomt bij de ontbinding van de vennootschap.

10 : Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die lid moeten zijn van het Instituut

BIBF en die vennoot moeten zijn.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor de duur die zij bepaalt.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, handelen zij samen.

Tot zaakvoerder wordt aangeduid :

- De heer Dekeyser Jan August Maurice, voornoemd, wonend te 9850 Nevele-Hansbeke, Merendreestraat

16.

Als een plaats van zaakvoerder openvalt voorziet de algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden voorzien voor de wijziging van de statuten, in zijn vervanging.

Zij bepaalt de termijn van de functie en de bevoegdheden van de nieuwe zaakvoerder.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van bestuur en van beschikking te stellen die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Hij is bevoegd om alle daden te stellen die door de wet of door de statuten niet uitdrukkelijk voor de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Het mandaat van zaakvoerder is in principe onbezoldigd maar kan bij algemene vergadering bezoldigd worden.

Aile akten die de vennootschap verbinden, zelfs de akten waarbij een openbaar ambtenaar of een ministerieel officier zijn ambt verleent, worden geldig onderte-kend door de zaakvoerder, die nochtans, tegenover derden, niet gehouden is zich te rechtvaardigen door een bijzondere machtiging van de algemene vergadering.

Rechtsvorderingen, hetzij als eisende, hetzij als verwerende partij, worden in naam van de vennootschap door de zaakvoerder behartigd of vervolgd,

De zaakvoerder mag het dagelijks bestuur van de vennootschap overdragen aan één of meerdere directeurs of zaakgelastigden, een bepaald gedeelte van zijn bevoegdheden van dagelijks bestuur overdragen, dat hij bepaalt en voor de duur die hij vaststelt.

Het lid van een college van zaakvoerders dat bij een verrichting, een reeks verrichtingen of een te nemen beslissing, rechtstreeks of zijdelings een persoonlijk belang heeft, tegenstrijdig met dat van met de vennootschap, is gehouden artikel 523 van het Wetboek van Vennootschappen na te komen.

ls er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd_

Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

4

w 11 : Obligaties aan toonder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid kan geen lening aangaan door uitgifte van obligaties aan order of aan toonder of van in aandelen converteerbare obligaties en evenmin kan zij warrants uitgeven.

12 : Minderheidsvordering.

De artikelen 290 en 291 van het Wetboek van Vennootschappen betref-fende de vennootschapsvordering in verband met aansprakelijkheid ingesteld tegen de bestuurders zijn van overeenkomstige toepassing.

In afwijking van artikel 562 van het Wetboek van Vennootschappen kan de minderheidsvordering voor rekening van de vennootschap worden ingesteld door één of meer vennoten die op de dag waarop de algemene vergadering zich uitspreekt over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting, aandelen bezitten die ten minste 1 % vertegenwoordigen van de stemmen verbonden aan het geheel van de op die dag bestaande aandelen.

13 : Toezicht.

De verrichtingen van de vennootschap staan onder controle hetzij van ieder vennoot individueel, welke de onderzoeks- en controlebevoegdheid heeft van een commissaris en die zich kan laten vertegenwoordigen door een accountant, lid van het Instituut der Accountants en Belastingsconsulenten" ("I.A.B."}, hetzij door een commissaris, lid van het "Instituut der Bedrijfsrevisoren". De algemene vergadering bepaalt het getal van de commissarissen en stelt hun vergoedingen vast.

De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming werd benoemd, of indien deze vergoeding ten haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap. Op verzoek van één of meer vennoten, is de zaakvoerder of in voorkomend geval het college van zaakvoerders, verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen om te beraadslagen over de benoeming van een commissaris, belast met de taak bedoeld in artikel 142 van het Wetboek van Vennootschappen. Indien ten gevolge van overlijden of om het even welke andere reden, het getal van de commissarissen met meer dan de helft is verminderd, moet de zaakvoerder onmiddellijk de algemene vergadering bijeenroepen om in de vervanging van de ontbrekende commissarissen te voorzien.

14 : Taak van de commissarissen

De commissarissen, voor zover die er zijn, hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van toezicht en controle over alle verrichtingen van de vennootschap. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwis-seling, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vennootschap.

Er wordt hun ieder semester een staat van activa en passiva overhandigd.

Met het oog op de algemene vergadering stellen de commissarissen een omstandig schriftelijk verslag op, opgesteld overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 143 en 144 van het Wetboek van Vennootschappen. In hun verslag vermelden en rechtvaardigen de commissarissen nauwkeurig en duidelijk het voorbehoud en de bezwaren die zij menen te moeten maken. Zoniet vermelden zij uitdrukkelijk dat zij geen voorbehoud noch bezwaren te maken hebben.

De commissarissen mogen zich, op kosten van de vennootschap laten bijstaan door een deskundige teneinde over te gaan tot het nazien van de boeken en rekeningen, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

15 : Jaarvergaderingen en algemene vergaderingen.

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste werkdag van de maand juni om 14.00 uur.

Als die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens als het belang van de vennootschap

het vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer de vennoten, die samen tenminste éénlvijfde van het

maatschappelijk kapitaal bezitten, dit vragen.

De jaarvergadering of de algemene vergaderingen worden gehouden in de maatschappelijke zetel of op de

plaats vermeld in de oproepingen,

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent deze alleen de bevoegdheden uit die aan de

algemene vergadering zijn toegekend. Deze bevoegdheden kan hij niet overdragen.

Van de jaarvergadering en van de algemene vergadering worden notulen gehouden die in een bijzonder

daartoe gehouden register worden opgenomen, zelfs indien er slechts één vennoot

16 : Bijeenroepingen.

Zowel de jaarvergadering ais de algemene vergaderingen worden gehouden na oproeping door de

zaakvoerder.

Deze oproepingen worden gedaan bij aangetekend schrijven, gericht aan de vennoten, tenminste vijftien

dagen voor de vergadering, op hun laatst aan de vennootschap gekende woonplaats.

Het bewijs van de bijeenroeping moet niet geleverd worden indien alle vennoten op de jaarrekening of de

algemene vergadering aanwezig zijn of rechtsgeldig vertegenwoordigd.

17 : Vertegenwoordiging

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen, al dan niet vennoot. De zaakvoerder mag de formule van de volmachten bepalen en eisen dat zij tenminste vijf werkdagen voor de algemene vergadering op de plaats door hem aangeduid warden neergelegd.

Indien de vennoot de hierboven verplichte vermeldingen niet is nagekomen kan hij, of de door hem aangestelde gevolmachtigde, door de zaakvoerder op de desbetreffende vergadering geweigerd worden.

18 : Bureau

ledere jaarvergadering, als algemene vergadering, wordt door de zaakvoerder voorgezeten, of bij diens

ontstentenis, door de oudste aanwezige vennoot; of door de enige vennoot, indien er maar één is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien daartoe mogelijkheid bestaat, stelt de voorzitter de secretaris aan en de vergadering kiest een stemopnemer.

19 : Beraadslaging - Recht op antwoord

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda voorkomen.

De zaakvoerder geeft antwoord op de vragen die hem door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten.

De commissarissen, wanneer er zijn, geven antwoord op de vragen die hun door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag.

Behoudens in de gevallen door de wet of door de statuten voorzien, worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal van de op de vergadering vertegenwoordigde effecten.

De vennootschap erkent enkel aan de vruchtgebruiker van een aandeel en dit met uitsluiting van de blote eigenaar, het recht op de dividenden en het stem-recht voor alle agendapunten, zonder enige uitzondering, welke voorkomen op de agenda van een jaarvergadering of een algemene vergadering. Indien bij benoemingen geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid van de stemmen behaalt, wordt er overgegaan tot een herstemming tussen de kandidaten die het grootste aantal stemmen hebben behaald. Bij staken van stemmen bij de herstemming is de oudste kandidaat, in jaren, verkozen.

De stemming gebeurt bij handopsteken of bij naamafroeping tenzij de desbetref-fende vergadering er met gewone meerderheid van stemmen anders over beslist.

Elk aandeel geeft recht op één stem onder voorbehoud van hetgeen bepaald is in artikel 330 van het Wetboek van Vennootschappen, met betrekking tot de In pand gegeven aandelen.

Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de aandeelhouders en het aantal van hun effecten voorkomen, wordt door ieder van hen of door hun gevolmach-tigde ondertekend, alvorens zij ter zitting binnenkomen.

20 : Boekjaar - Inventaris - Jaarrekening - Jaarverslag

Het boekjaar loopt van één januari tot en met eenendertig de-cember van hetzelfde jaar.

Op het einde van ieder boekjaar maakt de zaakvoerder een inventaris op, alsmede de jaarrekening overeenkomstig de wet van 17 juli 1975 op de boek-houding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en de besluiten ter uitvoering ervan, voor zover de vennootschap daaraan onderworpen is, en overeenkomstig de bijzondere wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen die daarop van toepassing zijn.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel.

De zaakvoerder stelt bovendien een verslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap. Het jaarverslag moet ook informatie bevatten omtrent de belangrijke gebeurtenissen die na het einde van het boekjaar hebben plaatsge-vonden en voor zover zij niet van die aard zijn dat zij een ernstig nadeel zouden berokkenen aan de vennootschap, inlichtingen over de omstandigheden die de ontwikkeling van de vennootschap aanmerkelijk kunnen beïnvloeden. Het jaarverslag bevat ook informatie omtrent de werkzaamheden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Tenminste één maand voor de jaarvergadering overhandigt de zaakvoerder de stukken met het jaarverslag aan de commissarissen, die het in de artikelen 143 en 144 van het Wetboek van Vennootschappen, bedoelde verslag moeten opstellen.

21 : Stemming over de jaarvergadering

De jaarvergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissarissen en behandelt de balans.

Na goedkeuring van de balans beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en commissarissen te verienen kwijting. Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig, wanneer de juiste toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de balans en wat de extrastatutaire verrichtingen betreft, wanneer deze in het bijzonder zijn vermeld in de oproeping.

De jaarrekening moet binnen de dertig dagen nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door de zaakvoerder op de griffie van de Rechtbank van Koophandel worden neergelegd, zoals bepaald door de Wetboek van Vennootschappen, samen met de documenten vermeld in artikel 98 van het Wetboek van Vennootschappen.

22 : Bestemming van de winst

Jaarlijks wordt, van de netto-winst vermeld in de jaarrekening, een bedrag van vijf ten honderd (5 %) vooraf genomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het saldo wordt ieder jaar ter beschikking gehouden van de algemene vergade-ring, die hierover bij gewone meerderheid van stemmen beslist.

Het saldo wordt ais dividend verdeeld onder de aandeelhouders, tenzij de algemene vergadering besluit de winst geheel of ten dele te reserveren.

23 : Betaling van dividenden

De betaling van de dividenden gebeurt jaarlijks op de door de zaakvoerder(s) vastgestelde tijdstippen en

plaatsen.

24 : Ontbinding.

In geval van ontbinding van de vennootschap geschiedt de vereffening door de zorg van de zaakvoerder, handelend als vereffenaar, tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars benoemd. De vereffenaars hebben de meest uitgebreide bevoegdheid voorzien door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

25 : Aanmerkelijke verliezen

Wanneer ten gevolge van geleden verliezen het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het

maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

.ti

Voor-

« behouden ,aan het Belgisch Staatsblad

maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten vastgesteld worden, om in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn vastgesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennoot-schap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder dient zich in dit opzicht te gedragen overeenkomstig de bepa-lingen van de artikelen 332 en volgende van het Wetboek van Vennoot-schappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan éénlvierde van het maatschappe-lijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig voormeld, artikel 140 van het Wetboek van Vennootschappen bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van de bijeenroeping te vloeien.

26 :Vereffening

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, ongeacht de reden of het tijdstip, geschiedt de vereffening door de zorg van de vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering en bij ontstentenis van dergelijke benoeming wordt de vereffening gedaan door de op dat tijdstip in functie zijnde zaakvoerder, hande-lend in hoedanigheid van vereffeningcomité.

Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide bevoegd-held toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars.

Bij toepassing van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen dient het voorstel tot vrijwillige ontbinding te worden voorafgegaan door een verslag van de raad van bestuur, waarbij een staat van activa en passiva van ten hoogste drie maanden oud is gevoegd. Een bedrijfsrevisor of een externe accountant maakt hierover verslag op.

Bij toepassing van artikel 193 van het Wetboek van Vennootschappen dienen de vereffenaars jaarlijks een jaarrekening voor te legen aan de algemene vergadering. De jaarrekening dient tevens gepubliceerd te worden.

27 : Wijze van vereffening

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of na consignatie van de nodige

gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de

aandeelhouders naar verhou-ding van het aantal aandelen dat zij bezitten,.

Tevens worden de goederen die nog in natura voor handen zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffe-naars, alvorens over te gaan

tot de in vorig lid bepaalde verdeling, met deze toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle

aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te plaatsen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen

ten laste van de aandelen waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetaling, in geld of in

effecten, ten bate van de in hogere verhouding volgestorte aandelen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tom de Sagher

Notaris

Gelijktijdig hiermee neergelegd :

* Afschrift van de oprichtingsakte dd. 19.04.2013 met aangehecht bankattest

Op de laagte blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/05/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NE Ek7 GEIEC.~!

0 6 -05- 2015

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

*15 70 56*

111

Vr

beh

aa

Bel Sta

Ondernemingsnr : 0533.726.959

Benaming

(voluit) : Claeys-Dekeyser & Partners

(verkort) :

Rechtsvoren : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9000 Gent, Jan Verspeyenstraat 12 (volledig adres)

Onderwees akte : akte statutenwijziging 1~

ER BLIJKT UIT een proces-verbaal opgemaakt door geássodieerd notaris Kelly Spelte, ter standplaats Evergem, op 8 apriI2015, dat een buitengewone algemene -venadering werd. gehouden van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Claeys-Dekeysèr` Partner ',,..;met zetel te Gent, Jan Verspeyenstraat 12, waarbij volgende beslissingen werden genórtlen-- niet ;i`ej'nparigheid van stemmen:

Eerste besluit : Ontslag statutaire zaakvoerder en benoeming gewbhèzâekvoerder.

a)De algemene vergadering besluit eenparig om de heer Jan Dekeyser te ontslaan als statutaire zaakvoerder met ingang van 28 februari 2015.

b) In de statuten wordt artikel 12 aangepast om voortaan te luiden als volgt:

"Artikel twaalf : Bestuur,

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die lid moeten zijn van het Instituut

BIBF en die vennoot moeten zijn,

Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor de duur die zij bepaalt,

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, handelen zij samen."

c) De algemene vergadering beslist met éénparigheid van stemmen om de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid CLAEYS-DEKEYSER, met zetel te Hansbeke, Merendreestraat 16, met ondernemingsnummer 0455.648.689 en BTW-nummer BE0455.648.689 te benoemen tot gewone zaakvoerder te rekenen vanaf 1 maart 2015 en dit voor onbepaalde duur.

Als vast vertegenwoordiger zal voor de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid CLAEYS-DEKEYSER de heer Jan Dekeyser benoemd worden.

Voornoemde vennootschap CLAEYS-DEKEYSER, alhier vertegenwoordigd door zijn zaakvoerder voornoemde heer Dekeyser Jan verklaart dit mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door een maatregel die dit verhindert,

Tweede en laatste besluit: Machtiging  Coördinatie.

De algemene vergadering machtigt de zaakvoerder tot de uitvoering van de besluiten die zullen genomen worden aangaande voormelde punten en geeft opdracht aan geassocieerd notaris Kelly Spette, te Evergem om de statuten te coördineren en om in te staan voor de bekendmaking van het uittreksel van dit proces-verbaal in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Kelly Spelte

geassocieerd notaris

Gelijktijdig hiermee neergelegd ;

- afschrift van het proces-verbaal;

-gecoördineerde tekst der statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

07/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 31.08.2015 15554-0117-013
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 31.08.2016 16566-0592-013

Coordonnées
CLAEYS - DEKEYSER & PARTNERS

Adresse
JAN VERSPEYENSTRAAT 12 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande