C'MENT

Association sans but lucratif


Dénomination : C'MENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.133.925

Publication

21/10/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

CR1FRE RECHTBANK AN KOOPHANDEL

1 1. 10. 2011

DEI'OPiftERMONDE

i

IIII

*iiisozo1"

Ondernemingsnr : $ y o '1 'I 3 S

Benaming

(voluit) : C'ment

(verkort)

Rechtsvorm VZW

Zetel : Onegem 100, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Oprichting - benoeming Raad van Bestuur

De ondergetekenden

Etienne Baeyens, Onegem 100, 9300 Aalst 66.06.26-047 19

Iwein De Koninck, Oude Genibaan 100, 9300 Aalst 77.07.07-085 '13

Greta Demuynck, Italiënweg 18, 9320 Aalst - Erembodegem 55.12.30-364.72

Geert De Sadeleer, Hageveld 15B, 9320 Aalst - Erembodegem 66.09.14-347.03

Victoria De Wolf, Middelkouter 68, 9450 Haaltert 57.03.01-066.55

Frederik Meulewaeter, Sint-Jobsiraat 280, 9300 Aalst 88.04.24-095.91

Pieter Stevens, Veerstraat 14, 9031 Gent - Drongen 83.10.31-291.10

Patrick Vandevelde, Kantonstraat 64a, 9320 Aalst - Nieuwerkerken 64.06.17-397.91

Daniëlle Van Geert, Zeeldraaierstraat 7, 9300 Aalst 60.02.14-082.93

Franky Van Hee, Ommegangsstraat 91, 9420 Erpe-Mere 60.12.28-281.29

Filip Vyverman, Pontweg 120, 9310 Aalst - Herdersem 74.06.22-269.85

Eerste en stichtende leden hebben op datum van 18 augustus 2011 unaniem besloten tot de oprichting van ' een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:

Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. Naam

" De vereniging draagt de naam: "C'ment" en wordt opgericht voor onbepaalde duur. Alle akten, facturen,. ' aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vzw moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder Winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Artikel 2. Zetel

De zetel is gevestigd te 9300 Aalst, Onegem 100. Hij kan worden overgebracht naar elke andere plaats van ' het gerechtelijk arrondissement bij beslissing van de Raad van Bestuur. Iedere verandering van zetel moet: ' binnen de maand worden bekendgemaakt in de bijrage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. Doel

De vzw heeft tot doel met uitsluiting van enig winstoogmerk, alleen of in samenwerking met verenigingen die' een vergelijkbare doelstelling als onderhavig vennootschap hebben, het opzetten van socio-culturele activiteiten: en dit bijvoorbeeld, zonder hiertoe beperkt te zijn, via de organisatie van studiedagen, spreekavonden,

" colloquia, vergaderingen, feesten, concerten, voordrachten, filmvertoningen, tentoonstellingen, verspreiding van: een periodiek, communicatie in het algemeen en organisatie in het algemeen met als uitgangspunt het,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

christendemocratisch gedachtengoed partijpolitiek- en zuiloverschrijdend te ondersteunen en allerhande doelgroepen via onder andere debatten en studiedagen rond thema's die hierbij aansluiten te informeren.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom te nemen of te houden, te huren of op enigerlei andere wijze in beheer of in bezit te nemen en te houden of andere zakelijke rechten uit te oefenen. Ook het inrichten en organisatie van een permanent secretariaat voor de coördinatie van de activiteiten behoort ook tot de mogelijkheden.

Zij kan in deze zin ook - ten einde zelfbedruipend te zijn in haar werking -, economische activiteiten uitoefenen, doch slechts op bijkomstige wijze, en voorzover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De Leden

Artikel 4. Verschillende soorten leden

De vereniging is samengesteld uit werkende en toetredende leden. Het minimum aantal werkende leden wordt bepaald op 6.

Behoudens hetgeen bepaald wordt in de artikelen 8 e.v., genieten de werkende en toetredende leden dezelfde rechten.

Artikel 5. Werkende leden

Werkende leden zijn:

- de comparanten in deze akte

- elke persoon die als werkend lid wordt aanvaard bij beslissing van de Raad van Bestuur

Artikel 6. Toetredende leden

Toetredende leden zijn alle personen die in deze hoedanigheid worden aanvaard bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Eenieder die wenst toetredend lid te worden, moet een schriftelijke aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur. Vooraleer de Raad van Bestuur over de kandidatuur beslist, brengt zij deze per brief ter kennis aan de werkende leden van de vzw. De kennisgeving dient minstens 10 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst van de Raad van Bestuur, waarop over de kandidatuur zal beslist worden, te gebeuren. De werkende leden hebben in deze periode de mogelijkheid hun eventuele bemerkingen schriftelijk over te maken aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidatuur rekeninghoudende met de bemerkingen van de werkende leden die zij mocht ontvangen tijdens de eerstvolgende bijeenkomst na het verstrijken van de termijn bedoeld in het eerste lid van dit artikel. Tegen haar beslissing, die niet gemotiveerd moet worden, is geen beroep mogelijk. De genomen beslissing wordt bij gewone ter kennis van de kandidaat gebracht.

Diegenen die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Artikel 7. Ontslag, uitsluiting

De werkende en toetredende leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits

schriftelijk ontslag gericht aan de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een

meerderheid van de helft plus één der aanwezige stemmen.

De uitsluiting van een toetredend lid wordt uitgesproken door de Raad van Bestuur.

De beslissing tot uitsluiting, zowel door de Raad van Bestuur als door de algemene vergadering zijn

soeverein en moeten gemotiveerd worden.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage

vorderen van de rekeningen van de vzw noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Algemene vergadering

Artikel 8. Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De toetredende leden mogen deelnemen aan de algemene vergadering en hun advies uitbrengen over de onderwerpen van de agenda. Zij hebben geen stemrecht.

,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 9. Bijeenroeping en machten van de algemene vergadering

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een werkend of toetredend lid.

De algemene vergadering moet door de voorzitter bijeengeroepen worden indien minstens één vijfde van de werkende leden van de algemene vergadering of minstens twee leden van de Raad van Bestuur hierom verzoeken.

De bijeenroeping gebeurt bij een gewone brief of e-mailbericht minstens acht dagen voor de vergadering. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De algemene vergadering bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 22 mei 2002, betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen of door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1. De wijzigingen van statuten

2. De benoeming en afzetting van de bestuurders

3. Desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening

6. De vrijwillige ontbinding van de vzw

7. De uitsluiting van de werkende leden

8. De omzetting.van de vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Artikel 10. Stemrecht

In de algemene vergadering hebben alle werkende leden een gelijk stemrecht. Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de ondervoorzitter die hem vervangt de doorslag. Er moet ten minste de helft van de werkende leden aanwezig zijn om rechtsgeldig te kunnen vergaderen. Beslissing kunnen slechts genomen worden bij gewone meerderheid.

Ingeval voormeld aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, wordt de nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen volgens artikel 9 binnen de veertien kalenderdagen. In voorkomend geval zal de regel voor het aanwezigheidsquorum wegvallen en kunnen beslissingen genomen worden bij gewone meerderheid van de als dan aanwezige werkende leden. Stemmen bij volmacht is mogelijk met dien verstande dat elk stemgerechtigd lid slechts één stem bij volmacht mag uitbrengen.

Artikel 11. Register van de notulen

De beslissing van de algemene vergaderingen worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de zetel, waar alle leden evenals belanghebbende derden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

" Raad van Bestuur

Artikel 12. Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad samengesteld uit tenminste vijf leden benoemd en afzetbaar door de algemene vergadering en gekozen onder de werkende leden. De Raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris en tenminste één bestuurder.

De duur van het mandaat is bepaald op drie jaar en wordt kosteloos uitgeoefend.

Artikel 13. Beslissing van de Raad van Bestuur

De Raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

MOD 2.2

De beslissing van de Raad van Bestuur wordt principieel unaniem genomen. Indien geen unanimiteit kan bereikt worden, worden de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen bij gewone meerderheid van stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Stemmen bij volmacht is mogelijk met dien verstande dat elk stemgerechtigd lid slechts één stem bij volmacht mag uitbrengen.

Beslissingen inzake aanvaarding en uitsluiting van werkende en toetredende leden worden genomen bij unanimiteit.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de diegene die hem vervangt de doorslag.

Van de beslissingen worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksel die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Wanneer ten aanzien van de één van de leden van de Raad van Bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 14. Machten van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het bestuur van de vereniging (arikel 13 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerkt, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen), evenals alle machten die niet uitdrukkelijk zijn toegekend aan de algemene vergadering door de wet of door onderhavige statuten.

De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden overdragen aan één van zijn leden en zelfs aan derden.

DL

e

Artikel 15. Vertegenwoordigingsbevoegdheid

De handelingen die de vereniging verbinden, worden behoudens bijzondere lastgeving door de Raad,

~., ondertekend door het hetzij de voorzitter en een bestuurder, hetzij twee bestuurders. Deze zullen hun machten ten overstaan van derden niet moeten verantwoorden.

e

Boekjaar - Financieel - ontbinding en vereffening

Artkel 16. Boekjaar

Het boekjaar van de. vereniging vangt aan op 1 januari en sluit af op 31 december van hetzelfde jaar.

0

N

Artikel 17. Rekeningen en begroting

N

"

b De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen jaarlijks ter goedkeuring

voorgelegd worden aan de gewone algemene vergadering die ieder jaar bijeengeroepen wordt voor 30 april of, indien niets anders bepaald wordt, op de vierde vrijdag van de maand april of de eerstvolgende dag indien deze dag op een wettelijke feestdag valt.

De rekeningen en begroting worden tenminste acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht van

. de werkende leden die alsdan inzage kunnen vragen zonder verplaatsing van de bescheiden waarop deze

el rekeningen en begroting gesteund zijn.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vzw en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op

een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

el Artikel 18. Ontbinding, vereffening

:r.73

De vzw wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, inzover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan zes bedraagt.

De vzw kan ten allen tijde ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk of door een gerechtelijke beslissing.

Ingeval vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld. Deze beslissing als mede de naam, het beroep en het adres van de vereffenaars zullen in het bijvoegsel van het Belgsich Staatsblad worden gepubliceerd overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen.

Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden overgedragen worden aan een vzw, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vzw nastreeft. Indien er verschillende dergelijke

Voor-tÇehoudén aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die ' en doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vzw.

Slotbepalingen

Artikel 19.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk voorzien blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Overgangsbepalingen

Uittreksel uit de stichtingsvergadering van 18 augustus 2011

" Onmiddeliljk komen de comparanten bijeen en met éénparigheid van stemmen hebben zij de volgende ' beslissing en genomen.

1. Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar vangt aan op heden en zal afgesloten worden op 31 december 2012.

2. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering is vastgesteld op de vierde vrijdag van april 2013.

3. Benoemingen

Het aantal bestuurders werd vastgesteld op zeven. Worden tot deze functie benoemd:

Etienne Baeyens, Onegem 100, 9300 Aalst

Victoria De Wolf, Middelkouter 68, 9450 Haaltert

Frederik Meulewaeter, Sint-Jobstraat 280, 9300 Aalst

Pieter Stevens, Veerstraat 14, 9031 Gent - Drongen

Patrick Vandevelde, Kantonstraat 64a, 9320 Aalst - Nieuwerkerken

Franky Van Hee, Ommegangsstraat 91, 9420 Erpe-Mere

Filip Vyverman, Pontweg 120, 9310 Aalst - Herdersem

Voor waar en echt verklaard

Victoria De Wolf

Uittreksel uit de Raad van Bestuur van '18 augustus 2011

De leden van de Raad van Bestuur zijn overgegaan tot verdeling van de functies:

Frederik Meulewaeter: voorzitter

Victoria De Wolf: ondervoorzitter

Etienne Baeyens: secretaris

Patrick Vandevelde: peniningmeester

Voor waar en echt verklaard

Victoria De Wolf

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
C'MENT

Adresse
ONEGEM 100 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande