COHOUSING PROJECTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : COHOUSING PROJECTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 500.731.024

Publication

21/05/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 25.04.2014, NGL 19.05.2014 14126-0090-010
02/01/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod Wort! 11.1

_fi . = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

i \I L: 5.i «. 3:, .:. . :~C

i 8 DEC. 2013

~ e= r~ l F ~ 1.' ' ' ' ' ~ e .,-r

KO4áai-~C'1~~~ _ ~



u





Ondernemingsnr: 0500731024

Benaming

(voluit) : Cohousing Projects

(verkort) :

Rechtsvorm : Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Bergstraat 14, 9921 Vinderhoute

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming bestuurder

Uit het verslag van de algemene vergadering dd 22 november 2013 blijkt dat de benoeming aanvaard werd van mevrouw Eef Tanghe, wonende te Bergstraat 14 F002 in 9921 Vinderhoute, als bestuurder. Zij, vertegenwoordigt de eigenaars van de aandelen van categorie D. De benoeming gaat in vanaf 22 november: 2013 en eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2017.

Federico Bisschop

Gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

22/11/2012
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsblar I *izieepva*

Onderwerp akte :OPRICHTING.

Tekst : Uittreksel uit een akte (D.17.507) verleden voor Dirk VAN HAESE-BROUCK, geassocieerde notaris te Kortrijk, op 7 november 2012.

1. Rechtsvorm en naam : de vennootschap is een handelsvennootschap, heeft de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "Cohousing Projects".

2. Zetel : de zetel van de vennootschap is gevestigd te 9921 Lovendegem-Vinderhoute, Bergstraat 14.

3. Duur : de vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

4. Nauwkeurige opgave van de identiteit van de oprichters  Bedrag van de nog niet-volgestorte inbrengen :

1. "Cohousing Platform vzw" vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te 9921 Lovendegem-Vinderhoute, Bergstraat 14, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent met ondernemingsnummer 0828.515.602. Bedrag nog niet-volgestorte inbreng : vijfhonderdvijfenzeventig euro (¬ 575,00).

2. de heer BISSCHOP Federico Marcel Ghislaine, geboren te Kortrijk op 22 september 1975, echtgenoot van mevrouw Katty Ann VAN dER LINDEN, wonende te 9921 Lovendegem-Vinderhoute, Bergstraat 14 D 3. Bedrag nog niet-volgestorte inbreng : veertienduizend achthonderdvijfentwintig euro (¬ 14.825,00).

3. de heer DEPAUW Koenraad Gerard Mariette, geboren te Gent op 15 januari 1979, ongehuwd, wonende te 9921 Lovendegem-Vinderhoute, Bergstraat 14 E 2. Bedrag nog niet-volgestorte inbreng : vijfhonderdvijfenzeventig euro (¬ 575,00).

4. de heer BRAECKMAN Alex Victor Armand, geboren te Sleidinge op 4 september 1956, echtgenoot van mevrouw Veerle Frieda Maria QUARTIER, wonende te 9921 Lovendegem-Vinderhoute, Bergstraat 14 C 2. Bedrag nog niet-volgestorte inbreng : veertienduizend achthonderdvijfentwintig euro (E 14.825,00).

5.A. Bedrag van het maatschappelijk kapitaal : het kapitaal is onbeperkt en is deels vast en deels veranderlijk.

Het kapitaal is samengesteld uit een veranderlijk aantal aandelen, alle met een gelijke nominale waarde van tweehonderdvijftig euro (E 250,00).

Vaste gedeelte.

Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt tweeëntwintigduizend euro (E

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernnemingsnr : O.ÇIZC} . O zy

Benaming (voluit) : COHOUSING PROJECTS

(verkort) :

Rechtsvorm : COÖPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : BERGSTRAAT 14

9921 LOVENDEGEM-VINDERHOUTD

NEERGELEGD

12 NOV. 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEiGriMENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

m od 11.1

22.000,00) en wordt vertegenwoordigd door achtentachtig (88) aandelen van

categorie A.

Veranderlijke gedeelte.

Het veranderlijke gedeelte van het kapitaal wordt vertegenwoordigd door

aandelen van categorie A, categorie B, categorie C en categorie D.

S.B. Gestorte bedrag : elfduizend tweehonderd euro (¬ 11.200,00).

S.C. Bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal : tweeëntwintigduizend

euro (¬ 22.000,00).

6. Samenstelling van het kapitaal : volledig in geld.

7. Begin en einde van het boekjaar : het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf 7 november 2012 tot en met 31 december 2013.

Het begrijpt ook alle handelingen die vooraf aan de oprichting, voor rekening van de op te richten vennootschap hebben plaatsgehad.

8. A. Bepalingen betreffende het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst : van de winst zal jaarlijks vijf ten honderd worden afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

De aanwending van het overschot der winsten wordt door de jaarvergadering, op voorstel van het bestuursorgaan bij gewone meerderheid van stemmen geregeld, als volgt :

- de algemene vergadering mag een uitkering toekennen aan de vennoten. Deze vergoeding mag echter niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning in uitvoering van de wet van 20 juli 1955, houdende instelling van een Nationale Raad van de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestort bedrag van de aandelen. In geen geval mag aan de vennoten, rechtstreeks noch onrechtstreeks, een hogere deelname in de winst toegekend worden.

- het saldo van de winst zal worden overgedragen of gereserveerd.

8.B. Bepalingen betreffende de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo : na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verde(e)1(t)(en) de vereffenaar(s) het netto-actief, in geld of in effecten, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moet(en) de vereffenaar(s), alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

In geval van ontbinding en vereffening in één akte, gebeurt de terugname van het resterend actief door de vennoten zelf.

9.A. Aanwijzing van de personen die gemachtigd zijn de vennootschap te besturen en te verbinden :

- Bestuurders : de heer Federico BISSCHOP en de heer Koenraad DEPAUW, beiden voornoemd, die hun opdracht hebben aanvaard.

;Hun opdracht zal eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2016 en wordt niet vergoed.

Voorzitter van de raad van bestuur : de heer Federico BISSCHOP, voornoemd, die zijn opdracht heeft aanvaard.

l Voir-behouden

aan het

Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

- Gedelegeerd bestuurder : de heer Federico BISSCHOP, voornoemd, die zijn~ opdracht heeft aanvaard.

9.B. Omvang van hun bevoegdheid en wijze waarop zij deze uitoefenen : het orgaan dat instaat voor het bestuur, heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het verrichten van alle daden van beheer en beschikking binnen het kader van het doel, met uitzondering van die welke de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Het maakt de ontwerpen op der huishoudelijke reglementen.

Dagelijks bestuur.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen aan één of meer van zijn leden, genaamd gedelegeerd bestuurder.

a) Kwalitatieve beperkingen.

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vennootschap te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijld besluit te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De onbevoegdheid die uit deze bepaling voortvloeit kan, behoudens bekrachtiging door de raad van bestuur, aan derden worden tegengeworpen.

b) Kwantitatieve beperkingen.

Het dagelijks bestuur kan slechts rechtshandelingen omvatten met een maximale financiële impact van tienduizend euro (¬ 10.000,00) of binnen de door de raad van bestuur vastgestelde budgetten.

De onbevoegdheid die uit deze bepaling voortvloeit kan, behoudens bekrachtiging door de raad van bestuur, aan derden worden tegengeworpen. Bijzondere volmacht.

De vennootschap, vertegenwoordigd zoals hierna gezegd, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever(s) in geval van overdreven volmacht.

Vertegenwoordiging.

Voor alle akten en handelingen zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn door twee bestuurders, die van een beslissing of volmacht van de raad van bestuur moeten doen blijken, of de gedelegeerd bestuurder.

Binnen de grenzen van het dagelijks bestuur wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerde voor dit bestuur.

De vennootschap wordt bovendien geldig verbonden door bijzondere mandatarissen binnen de grenzen van hun mandaat.

10. Aanwijzing van de commissaris(sen) : geen.

11, Doel : de vennootschap heeft tot doel het actief meebouwen aan een duurzame en meer ecologische samenleving via cohousing.

Cohousing projecten zijn wijken met 8 tot 34 individuele woningen die ruimtelijk, architecturaal en juridisch één geheel vormen. De architectuur van een cohousing project biedt een verhoogde kans op interactie met de buren, Naast beperkte private buitenruimte blijft de buitenruimte grotendeels gemeenschappelijk en worden ook een aantal faciliteiten gemeenschappelijk gebruikt en beheerd zoals tuinberging, fietsenstallingen en een centraal paviljoen dat zich op een strategische plaats bevindt. Dit gemeenschappelijk huis omvat minimaal een grote eetruimte met uitgeruste keuken, een wasruimte, een speelruimte en daarnaast bijvoorbeeld ook nog een televisiekamer, een thuiswerkruimte, een werktuigplaats, een zitplaats, een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vopr-be¬ louden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

vergaderplaats, et cetera. Parkeren wordt aan de rand van de site centraal

georganiseerd zodat de rest van de site voetgangersvriendelijk is.

Zij wil dit doel verwezenlijken door :

1. het opzetten van cohousing-projecten door middel van :

- het verwerven van de nodige financiële middelen;

- het nemen van opties op gronden en/of panden voor mogelijke cohousing-

projecten;

- de aankoop van gronden en/of panden;

- de begeleiding van groepen die wensen een cohousing-project te ontwikkelen.

2. het verstrekken van advies met betrekking tot cohousing :

- in relatie tot eigenaars van gronden en/of gebouwen : door het voeren van

haalbaarheidsstudies omtrent potentiële cohousing- projecten;

- in relatie tot de overheden : met het oog op het integreren van cohousing in

het ruimtelijk beleid;

- in relatie tot projectontwikkelaars : om delen van grotere projecten te

ontwikkelen tot cohousing-sites.

3. het nauw samenwerken met de vereniging zonder winstoogmerk "Cohousing Platform vzw" met het oog op :

- het promoten van cohousing als duurzame woonvorm in Vlaanderen;

- het samenbrengen van potentiële cohousers in een bepaald gebied.

Zij mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

Zij kan ook participeren in of op enige andere wijze deelnemen in of samenwerken met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze bevorderen.

Zij kan ook opdrachten uitoefenen in andere vennootschappen, zoals opdrachten van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar.

De vennootschap mag zich borgstellen of zakelijke zekerheden verlenen ten voordele van vennootschappen of particulieren, in de meest ruime zin.

De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest uitgebreide zin.

12.A. Plaats, dag en uur van de jaarvergadering : de jaarvergadering moet ieder jaar bijeengeroepen worden de laatste vrijdag van april om 20.00 uur, in de zetel van de vennootschap of in gelijk welke andere plaats vermeld in de uitnodigingsbrieven.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden op hetzelfde uur.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2014.

12 B. Voorwaarden van toelating : geen.

12.C. Voorwaarden uitoefening stemrecht : de aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap die het recht heeft om, in geval van onverdeeldheid, de aan de aandelen verbonden rechten te schorsen totdat één van de mede-eigenaars, te haren opzichte, als eigenaar erkend wordt.

Wanneer de aandelen met vruchtgebruik bezwaard zijn, oefent de vruchtgebruiker de hieraan verbonden rechten uit, behoudens verzet van de blote eigenaar, in welk geval de uitoefening van de hieraan verbonden rechten geschorst wordt totdat één enkele persoon, ten aanzien van de vennootschap, als eigenaar aangewezen wordt.

13. De essentiële persoonsgegevens, de door het Wetboek van vennootschappen bepaalde gegevens alsmede de relevante bepalingen uit de onder andse of authentieke volmacht(en): geen volmacht(en).

14. Deponering van het gestorte kapitaal : de ondergetekende notaris bevestigt dat, overeenkomstig artikel 399 van het Wetboek van vennootschappen, een bedrag van elfduizend tweehonderd euro (¬ 11.200,00), voor-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

V9r-

o

L ehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Voor-

"behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



afgaandelijk aan de oprichting werd gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE12 0688 9602 4692, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap "BELFIUS BANK", zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 30 oktober 2012 afgeleverd bankattest, dat aan de ondergetekende notaris werd overhandigd.

Bijzondere volmacht : Bijzondere volmacht werd verleend aan mevrouw Katty Van der Linden ("Boekhouding Natuurlijk"), wonende te 9921 Lovendegem-Vinderhoute, Bergstraat 14 D 3, bevoegd om alleen te handelen en met recht van in de plaatsstelling, teneinde alle administratieve formaliteiten te vervullen naar aanleiding van de oprichting van de vennootschap, bij één of meer erkende ondernemingsloketten, bij de BTW-administratie, enzovoort.





Voor gelijkvormig ontledend uittreksel.

Tegelijk hiermee neergelegd : een expeditie van de akte oprichting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge Dirk Van Haesebrouck

Notaris





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/05/2015
ÿþ mod 11.1



r 3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

~

Iltp!!!117.

II

u I

GELEGD

0 l -05- 2015

RECHT 13ANK VAN

' zOC'WH A eb TE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Onderngmingsnr : 0500.731.024

Benaming (voluit) : Cohousing Projects

(verkort) :

Rechtsvorm : COÖPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : BERGSTRAAT 14

9921 LOVENDEGEM (VINDERHOIJTE)

Onderwerp akte :WIJZIGING REGELING VERDELING VAN DE WINST -- WIJZIGING STATUTEN.

Tekst : Uit een proces-verbaal opgemaakt door Helene DE WAELE, notaris te Gent, vervangende haar ambtgenoot, Liesbet DEGROOTE, notaris te Kortrijk, wettelijk belet ratione loci, op 24 april 2015, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de voornoemde vennootschap, tegenwoordig of geldig vertegenwoordigd ingevolge onderhandse volmachten, onder meer besloten heeft:

1. de statutaire regeling inzake de verdeling van de winst te wijzigen (om de statuten aan te passen aan de erkenningsvoorwaarden van de Nationale Raad voor de Coöperatie) door te bepalen dat de eventuele toe te kennen ristorno aan de vennoten alleen mag worden uitgekeerd a rato van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan.

2. de statuten aan te passen aan de genomen besluiten.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- een expeditie van het proces-verbaal van statutenwijziging;

- een aanwezigheidslijst, aangehecht, en,

- de gecoördineerde tekst van de statuten.

Helene DE WAELE

Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/06/2016 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 31.12.2015, GGK 29.04.2016, NGL 21.06.2016 16213-0201-012

Coordonnées
COHOUSING PROJECTS

Adresse
BERGSTRAAT 14 9921 VINDERHOUTE

Code postal : 9921
Localité : Vinderhoute
Commune : LOVENDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande