CONSTANTIA WAREGEM HOCKEY

Association sans but lucratif


Dénomination : CONSTANTIA WAREGEM HOCKEY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 560.690.484

Publication

03/09/2014
ÿþMo0 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na veerlegging van de akte ter griffie

Gent

Afdeling Oudenaarde

2 5 AUG. 2014

Griffie

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) ; CONSTANTIA WAREGEM HOCKEY

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kloosterstraat 13, 9690 KLUISBERGEN

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden:

1.De heer Mike NAESSENS, wonende te 9690 KLUISBERGEN, Kloosterstraat 13 (rijksregisternummer; 730928-209.62);

2.De heer Johan ROGIERS, wonende te 8790 WAREGEM, Zavelberg 8 (rijksregisternummer 670304285.53);

3.De heer Bruno FONCKE, wonende te 9790 WORTEGEM-PETEGEM, Waregemseweg 62B (rijksregisternummer 730418.177-68);

4.De heer Mehdi DEVOS, wonende te 8300 KNOKKE-HEIST, Canadasquare 22102 (rijksregisternummer 700411-263.32),

5.De heer Elewin WERBROUCK, wonende te 8710 WIELSBEKE, Rijksweg 145 (rijksregisternummer 850330-261.63).

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en door de Wet van 16 januari 2003 en door de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna de "V,Z.W.-wet) met ingang van 1 juni 2014, met de hiernavolgende statuten:

' TITEL I: NAAM -- ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "CONSTANTIA WAREGEM HOCKEY". Deze naam moet steeds door de:

woorden "vereniging zonder winstoogmerk", of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

' Artikel 2

De zetel is gevestigd te 9690 KLUISBERGEN, Kloosterstraat 13. De vereniging ressorteert onder het; , gerechtelijke arrondissement Oost-Vlaanderen. Alle stukken voorgeschreven door de V,Z.W.-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd; gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de beoefening, de verspreiding en de ontwikkeling van, doch niet beperkt tot, de hockeysport en aan haar leden de nodige gezonde ontspanning te geven. De. vereniging zal zich mogen aansluiten bij elke  al dan niet overkoepelende  organisatie die een gelijkaardig off verwant doel heeft, zoals de Koninklijke Belgisch Hockey Bond (KBHB) en de Vlaamse Hockey Liga.

De vereniging kan ter uitvoering van haar doel alle roerende en onroerende goederen verwerven en, beheren, in huur nemen of geven, in concessie nemen of geven, personeel aanwerven en meer uitgebreid aile handelingen stellen die de verwezenlijking van het doel rechtvaardigen.

" De vereniging mag alle handelingen verrichten en alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks

met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben, met inbegrip

van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en'

waarvan de opbrengsten steeds volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-

winstgevende doelstellingen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II: LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzi) van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

p o . 69o, (tg y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De vereniging telt tenminste drie leden.

Artikel 6

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijke reglement,

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. Pe raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en nationaliteit van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien hij de toetreding weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 7

Het jaarlijkse lidgeld is vastgesteld op maximum vierhonderd euro (¬ 400,00). De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld.

Artikel 8

De leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgestoten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a.die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b.die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en!of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken [id. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement_

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen, Artikel 10

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de [eden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL III; RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11

De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie personen, al dan niet lid van de vereniging. Als evenwel maar drie personen effectief lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee leden, Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Artikel 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter van de

raad van bestuur, afzonderlijk optredend of door twee bestuurders, gezamenlijk optredend. Een bestuurder die

namens de raad van bestuur optreedt, Met ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige

machtiging.

Artikel 13

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn

bevoegdheid overdragen aan één of meer bestuurders. De duur van deze bevoegdheidsdelegatie wordt

bepaald door de raad van bestuur en het mandaat kan te allen tijde en met onmiddellijk ingang worden

ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijkse bestuur wordt belast,

wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één

persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden,

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens

afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

De effectieve leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening

6.de ontbinding van de vereniging

7.de uitsluiting van een lid

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 16

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang

van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de effectieve

leden er om vraagt. Alle effectieve leden worden tenminste acht dagen voor de algemene vergadering

opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden

bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend

jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor éénendertig december van dat jaar

valt.

Artikel 17

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda

vermeld staan op voorwaarde dat alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van

stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden en aan de belanghebbende derden ter

kennis gebracht bij gewone brief.

TITEL V; BEGROTING-REKENINGEN-CONTROLE

Artikel 18

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december van elk jaar.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de.

algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke

stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

Artikel 19

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle

op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de V.Z.W.-wet en

de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer

commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van

Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar,

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle

verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de

notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

TITEL VI: ONTBINDING -- VEREFFENING

Artikel 20

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de V.Z.W.-wet.

t. " ,

. . a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 21

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal

aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

TITEL VII: ALGEMENE BEPALING

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002 en door de Wet van 16 januari 2003 en door de Programmawetten van 22

december2003 en 9 juli 2004, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging,

toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijke reglement en de gebruiken terzake.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Afsluiting van het eerste boekjaar

Het boekjaar loopt van één juni tweeduizend en veertien tot en met éénendertig december van het jaar

tweeduizend en veertien.

2.Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en

datum die voor dertig juni van het jaar tweeduizend vijftien valt.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadat de vereniging opgericht is en de statuten van de vereniging aldus vastgesteld zijn, hebben de partijen

verklaard onmiddellijk in buitengewone algemene vergadering te willen bijeenkomen:

1° Met éénparigheid van stemmen, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het

uittreksel uit deze akte op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel, besluit de vergadering het

aantal leden van de raad van bestuur op vier vast te stellen en tot deze functie, voor onbepaalde duur, te

benoemen:

1. de heer Mike NAESSENS, voornoemd;

2, de heer Johan ROGIERS, voornoemd;

3. de heer Bruno FONCKE, voornoemd;

4, de heer Mehdi DEVOS, voornoemd.

2° Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en de statutaire bepalingen

terzake.

BIJEENKOMST RAAD VAN BESTUUR -- BENOEMINGEN

De aldus benoemde bestuurders zijn in raad verenigd en benoemen met éénparigheid van stemmen, onder

de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie

van de bevoegde rechtbank van koophandel, de heer Mike NAESSENS, voornoemd, tot voorzitter van de raad

van bestuur, die aanvaardde.

Opgemaakt te Waregem op 1 juni 2014.

Voor éénsluidend uittreksel,

Mike NAESSENS

voorzitter

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blx. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CONSTANTIA WAREGEM HOCKEY

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 13 9690 KLUISBERGEN

Code postal : 9690
Localité : Berchem
Commune : KLUISBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande