CONTEMPORARY ART HERITAGE FLANDERS, AFGEKORT : CAHF

Association sans but lucratif


Dénomination : CONTEMPORARY ART HERITAGE FLANDERS, AFGEKORT : CAHF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.202.435

Publication

11/10/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

-2 OKT, 2012

-RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL

*iaieasoo" AI

ui

© Ui,c\ ç),m âN, 3

Ondernemingsar Benaming

(voluit) : Contemporary Art Heritage Flanders

(verkort) : CAHF

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nicolaas De Liemaeckereplein 2, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting -statuten

Uit onderhandse akte van 17 juli 2012 blijkt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht te zijn overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wel van 2 mei 2002 door:

1, Stad Antwerpen met zetel gelegen te Grote Markt 1, 2000 Antwerpen met ondememingsnummer 0207.500.123

Vertegenwoordigd door Roel Verhaert (stadssecretaris) en Patrick Janssens (burgemeester)

2. Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen vzw met zetel gelegen te Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen onder het nummer 0431.750.859

Vertegenwoordigd door Bart De Baere (directeur) en Fric Krols (zakelijk directeur)

3. Mu.ZEE - Kunstmuseum aan Zee, Collecties van de Provincie West-Vlaanderen en de stad Oostende vzw met zetel gelegen te Romestraat 11, 8400 Oostende ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge. afdeling Oostende onder het nummer 0825.383.589

Vertegenwoordigd door Gunter Pertry (voorzitter) en Nancy Bourgoignie (penningmeester)

4. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst vzw met zetel gelegen te Citadelpark, 9000 Gent ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent onder het nummer 0479.210.385

Vertegenwoordigd door Lieven Decaluwe (voorzitter) en Philippe Vandenweghe (zakelijk directeur)

De vzw heeft onderstaande statuten:

HOOFDSTUK 1: NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Contemporary Art Heritage Flanders en behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, uitgaven, aankondigingen of andere stukken uitgaande van de vereniging de verkorte benaming CAHF te gebruiken.

Artikel 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 Gent, Nicolaas De Liemaeckereplein 2, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden door de griffie van de rechtbank van koophandel van het hiervoor genoemde gerechtelijk arrondissement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

A

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3: De vereniging zet prioritair in op de internationale promotie van de Vlaamse moderne en hedendaagse kunstcollectie, het geheel van de collecties van de partnermusea. Hiervoor beoogt de vereniging het stimuleren en ondersteunen van een intensief samenwerkingstraject. Tot de activiteiten behoren:

- internationale positionering en het delen van expertise

- instrumenten ontwikkelen ten voordele van de internationale zichtbaarheid van de moderne en hedendaagse kunstcollecties

- het begeleiden van processen van samenwerking en afstemming op het gebeid van collectieverwerving,

collectiepresentatie, publicaties, onderzoeksprojecten, ...

- tentoonstellingen, publicaties en onderzoeksprojecten coardineren

Deze lijst is exemplatief, niet limitatief.

Artikel 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2: LEDEN

Artikel 5: Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt en bedraagt minimum zes leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden,

Ieder lid dat een natuurlijk persoon is en elke vertegenwoordiger van een lid dat een rechtspersoon is, is stemgerechtigd en beschikt over één stem,

Artikel 6: De aanvraag voor lidmaatschap gebeurt schriftelijk aan de Raad van Bestuur onder de vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft onder de vermelding van naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker. De aanvraag tot lidmaatschap moet gemotiveerd zijn, door aan te tonen dat de kandidaat door zijn competenties enfof functies die hij uitoefent (natuurlijk persoon) en door zijn maatschappelijk doel en/of activiteiten (rechtspersoon) kan bijdragen tot de realisatie van het doel van de vereniging. De beslissing van de Raad van Bestuur wordt met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden genomen en schriftelijk aan de aanvrager overgemaakt binnen een termijn van één maand na de beslissing.

Artikel 7: De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 8: De leden van de vereniging engageren zich om zich in te zetten voor de doelstellingen van de vereniging. De toetreding tot de vereniging houdt een aanvaarding van de statuten en van het huishoudelijk reglement in en houdt daarnaast de verplichting in tot het nakomen ervan.

Artikel 9: Het lidmaatschap wordt opgeheven door:

(a) ontslag in te dienen bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur

(b) door uitsluiting uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden

(c) het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon of in het geval van een rechtspersoon door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Wanneer in de gevallen voorzien in artikel 9 (c) het aantal leden is teruggevallen onder het minimum, dient ten spoedigste in hun vervanging te worden voorzien.

Indien door het ontslag van een lid de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, dan kan het ontslag worden opgeschort tot er na redelijke termijn in vervanging is voorzien.

HOOFDSTUK 3: ORGANEN VAN DE VERENIGING

A. Algemene Vergadering

Artikel 10: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Er zijn minimum zes leden. Ieder lid `natuurlijke persoon' en elke vertegenwoordiger van een lid 'rechtspersoon' beschikt over één stem. De vier stichters (rechtspersonen) worden in de Algemene Vergadering elk vertegenwoordigd door twee natuurlijke personen. Eventueel andere leden die rechtspersoon zijn, worden in de Algemene Vergadering elk vertegenwoordigd door één natuurlijke persoon. Een stemgerechtigde kan zich op de Algemene Vergadering door een andere stemgerechtigde laten vertegenwoordigen mits een schriftelijke volmacht. Een stemgerechtigde kan evenwel slechts één andere stemgerechtigde vertegenwoordigen en beschikt zo over één stem, behalve de stemgerechtigden met volmacht die over twee stemmen beschikken,

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij afwezigheid door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 11: De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° cie kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

Artikel 12:

(a) De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en moet worden bijeengeroepen telkens als één vijfde van de leden dit vraagt. Ze moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum die voor 30 juni van dat kalenderjaar valt,

(b) Alle leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk per brief of per e-mail uitgenodigd.

(c) De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 13:

(a) Inzake aangelegenheden buiten deze vermeld in punt (b) hieronder, worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

(b) In geval van uitsluiting van een lid, van wijzigingen van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 14:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en worden opgenomen in een bijzonder register dat ter inzage zal zijn van de leden. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Leden alsook derden die een belang doen blijken, kunnen op hun kosten ter plaatse inzage in en/of een afschrift van de notulen krijgen.

B. Raad van Bestuur

Artikel 15: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur en bestaat uit hoogstens zes bestuurders. Het aantal bestuurders zal steeds kleiner zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering. Kunnen door de Algemene Vergadering tot bestuurder worden benoemd:

1. Stad Antwerpen vertegenwoordigd door 2 personen waarvan minstens 1 leidinggevende van Middelheimmuseum - Antwerpen

2. Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen vzw vertegenwoordigd door 2 personen waarvan minstens 1 leidinggevende van M HKA - Antwerpen

3. MU.ZEE - Kunstmuseum aan Zee, Collecties van de Provincie West-Vlaanderen en de stad Oostende vzw vertegenwoordigd door 2 personen waarvan minstens 1 leidinggevende van MuZEE - Oostende

4. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst vzw vertegenwoordigd door 2 personen waarvan minstens 1 leidinggevende van S.M.A.K. - Gent

5.2 leden (natuurlijke personen en/of rechtspersonen vertegenwoordigd door één natuurlijk persoon) uit het brede maatschappelijke veld.

Artikel 16: Ieder lid van de Raad van Bestuur dat een natuurlijke persoon is en elke vertegenwoordiger van een lid van de Raad van Bestuur dat een rechtspersoon is, is stemgerechtigd en beschikt over één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De coördinator van de vereniging woont als notulist de vergaderingen van de Raad van Bestuur bij met raadgevende stem.

Artikel 17: De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd op voorstel van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur duidt onder de stemgerechtigden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris aan. De duur van het mandaat van de bestuurders bedraagt 6 jaar en is hernieuwbaar. Hun mandaat is onbezoldigd.

Artikel 18: De stemgerechtigden in de Raad van Bestuur kunnen zich laten vertegenwoordigen op een vergadering van de Raad van Bestuur door een andere stemgerechtigde mits een schriftelijke volmacht. Niemand mag drager zijn van meer dan één volmacht.

R

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19: Bestuurders kunnen vrijwillig ontslag indienen door een aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bestuurders kunnen ook te allen tijde door de Algemene Vergadering afgezet worden.

Bij ontslag of uitsluiting van een bestuurder, dient binnen de kortst mogelijke tijd voorzien te worden in zijn vervanging door de Algemene Vergadering.

Het mandaat van de bestuurder eindigt ook door overlijden van natuurlijke personen of in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 20: De Raad van Bestuur kan op het vlak van dagelijks bestuur één of verschillende van zijn leden of hun vertegenwoordigers, leden van de vereniging of hun vertegenwoordigers en zelfs derde personen, bijzondere en bepaalde machten of taken opdragen of zich door hen laten bijstaan. De volmachtregeling wordt gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De Raad van Bestuur kan leden van de vereniging of hun vertegenwoordigers of derden uitnodigen om zijn zittingen met raadgevende stem bij te wonen.

De Raad van Bestuur kan, zo hij het noodzakelijk acht, zijn leden of hun vertegenwoordigers, leden van de vereniging voor bepaalde opdrachten groeperen in raadgevende commissies, waarvan hij de samenstelling en de werking bepaalt. In de schoot van deze commissies Kan een beroep worden gedaan op deskundigen. Het voorzitterschap van deze commissies wordt steeds door een lid van de Raad van Bestuur of zijn vertegenwoordiger waargenomen.

Artikel 21: De benoeming, het ontslag en de vaststelling van de bezoldigingen van de cobrdinator(en) en van de overige leden van het personeel worden door de Raad van Bestuur geregeld.

Artikel 22: De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging vereisen, met een minimum van viermaal per jaar.

Artikel 23: De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen op verzoek van de voorzitter of bij diens afwezigheid op verzoek van ten minste twee bestuurders. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk en, behoudens in dringende gevallen, ten minste zeven kalenderdagen voor de datum van de geplande vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda.

Artikel 24: De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

De Raad van Bestuur beraadsiaagt slechts over de punten die op de agenda vermeld staan. Over onderwerpen die niet op de agenda staan kan niet geldig worden gestemd, behoudens wanneer alle bestuurders (en hun vertegenwoordigers) aanwezig zijn en minstens 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigden ermee instemmen punten buiten de agenda te behandelen,

Artikel 25: De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze notulen worden in de eerstvolgende vergadering goedgekeurd. De notulen warden op de zetel van de vereniging bewaard. Een afschrift van de notulen wordt opgestuurd naar de leden van de Raad van Bestuur. Derden die van een belang doen blijken kunnen op hun kosten ter plaatse inzage in en/of een afschrift van de notulen krijgen.

HOOFDSTUK 4: VERTEGENWOORDIGING

Artikel 26; De verenging wordt in aile handelingen in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders.

HOOFDSTUK 5: BEGROTINGEN - REKENINGEN:

Artikel 27:

(a) Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot aan 31 december van hetzelfde jaar.

(b) Vervolgens loopt het boekjaar van de vereniging van 1 januari tot 31 december.

(c) De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissaris.

(d) De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken zo snel mogelijk na goedkeuring worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

HOOFDSTUK 6: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 28: Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden,

Artikel 29: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 30: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk Is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

De eerste algemene vergadering van 17 juli 2012 heeft de volgende rechtspersonen tot bestuurders benoemd:

Stad Antwerpen met zetel gelegen te Grote Markt 1, 2000 Antwerpen met ondernemingsnummer

0207.500.123 en vertegenwoordigd door:

Dhr. Menno Meewis ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 54.10.05-373.02

Mevr. Lien De Keukelaere ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 76.03.21-026.88

Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen vzw met zetel gelegen te Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen

ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen onder het nummer 0431.750.859 en

vertegenwoordigd door:

Dhr. Eric Krols ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 58.04.04-467.77

Mevr. Kathleen Weyts ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 70.05.22-410.47

Mu.ZEE - Kunstmuseum aan Zee, Collecties van de Provincie West-Vlaanderen en de stad Oostende vzw

met zetel gelegen te Romestraat 11, 8400 Oostende ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge

afdeling Oostende onder het nummer 0825.383.589 en vertegenwoordigd door:

Dhr, Phillip Van den Bossche ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 69.06.02-273.91

Dhr. Gunter Pertry ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 58.03.03-267.09

Stedelijk Museum voor Actuele Kunst vzw met zetel gelegen te Citadelpark, 9000 Gent ingeschreven in het

rechtspersonenregister te Gent onder het nummer 0479.210.385 en vertegenwoordigd door.

Dhr. Philippe Van Cauteren ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 69.05.31-335.25

Mevr. Adinda Van Geystelen ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 71.04.04-406.23

De eerste algemene vergadering van 17 juli 2012 heeft de volgende natuurlijke personen tot bestuurders

benoemd:

Dhr. Jan Op de Beeck ingeschreven in het rijksregister onder het nummer 52.05.12-175,10

Mevr. Leen Gysen ingeschreven in het rijksregister onder het nummer 71.06.29-148.30

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld:

Voorziter, Dhr. Jan Op de Beeck ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 52.05.12-175.10 Ondervoorzitter, Dhr. Philippe Van Cauteren ingeschreven in het rijksregister onder het nummer RR 69.05.31-335.25

De raad van bestuur heeft de volgende regeling getroffen inzake:

1. Bestuursorganen

a) De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor de aangelegenheden die de vzw wetgeving en/of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering toewijzen, conform art. 11 van de statuten.

De Algemene Vergadering wordt minstens één maal per jaar door de Raad van Bestuur samen geroepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Conform art. 12 (b) van de statuten gelden de volgende modaliteiten van oproeping: de uitnodiging en verslagen worden elektronisch verstuurd. Bij eenvoudige vraag kan elk lid de uitnodigingen en verslagen op papier ontvangen.

b) De Raad van Bestuur bezit aile bevoegdheden die de wetgever en de statuten niet aan de Algemene Vergadering hebben toevertrouwd. De interne werking van de Raad van Bestuur wordt als volgt geregeld:

Elk lid van de Raad van Bestuur kan via de Voorzitter een bijeenkomst vragen. De Voorzitter van de Raad van Bestuur bepaalt de agenda en is verantwoordelijk voor de uitnodiging en voor het verslag van de vergaderingen, opgemaakt door de coördinator.

De verslagen van de bijeenkomsten en de uitnodigingen worden elektronisch verstuurd, Bij eenvoudige vraag kan elk lid van de Raad van Bestuur, de uitnodigingen en verslagen op papier ontvangen.

c) Het Dagelijks Bestuur is samengesteld uit de voorzitter en de ondervoorzitter.

Het Dagelijks Bestuur regelt in onderling overleg zijn werkzaamheden. De Voorzitter van het Dagelijks Bestuur bepaalt de agenda en is verantwoordelijk voor de uitnodiging en voor het verslag van de vergaderingen, opgemaakt door de coördinator.

De verslagen van de bijeenkomsten en de uitnodigingen worden elektronisch verstuurd. Bij eenvoudige vraag kan elk lid van de Raad van Bestuur, de uitnodigingen en verslagen op papier ontvangen.

De Voorzitter van de Raad van Bestuur is de brug tussen de Raad van Bestuur, het Dagelijks Bestuur en de coördinator en zorgt voor de informatiestroom aan de bestuurders en voor de opvolging van beslissingen tussen de vergaderingen door.

De coördinator staat in voor de dagelijkse werking van de organisatie en rapporteert aan de Voorzitter.

2. Bevoegdheidsverdeling

a) Algemeen

De Raad van Bestuur delegeert volgende zaken expliciet aan de coördinator:

-Voorbereiding besluitvorming Raad van Bestuur in overleg met de voorzitter.

-Het uitvoeren van de door de Raad van Bestuur genomen beslissingen in overleg met de voorzitter.

-Waarnemen van (1) handelingen nodig voor de dagelijkse werking van de VZW (routinematige zaken); (2)

handelingen van gering belang; (3) handelingen die zo dringend zijn dat ze niet kunnen wachten op de

tussenkomst van de Raad van Bestuur, maar in overleg met de voorzitter,

-Uitvoeren van de door de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur genomen beslissingen in overleg met

de Voorzitter

-Naleven van aile wettelijke en andere verplichtingen.

-Verzorgen interne en externe communicatie in overleg met de Voorzitter

b) Overheidsopdrachten en financiën

De coördinator houdt de nodige rekeningen bij en brengt hierover verslag uit en legt verantwoording af

tegenover de Voorzitter en de Raad van Bestuur.

De coördinator is budgethouder.

Opdrachten, leveringen en diensten en andere verbintenissen met financiële consequenties

Aile opdrachten voor de aanneming van werken, leveringen en diensten worden aangegaan conform de Wetgeving op de Overheidsopdrachten zoals van toepassing overeenkomstig de raming en/of waarde van de opdracht.

Andere verbintenissen met financiële consequenties worden aangegaan conform de van toepassing zijnde wetgeving (met inbegrip van de beginselen van behoorlijk bestuur). CAHF vzw zal hierbij nieuwe evoluties van zodra deze zich voordoen volgen,

Inzake betalingen is voor de betalingen ten laste van de vzw tot 5000 ¬ is een enkele handtekening vereist. Voor de betalingen ten laste van de vzw vanaf 5000 ¬ is altijd een dubbele handtekening vereist, Bij afwezigheid delegeert de Voorzitter aan de ondervoorzitter.

De coördinator beschikt over de bevoegdheid om de betalingen uit te voeren die betrekking hebben op de lonen van het contractueel personeel van de vzw CAHF.

De coördinator beschikt over de bevoegdheid om geld van de rekening te halen, met een maximum bedrag van 1000 ¬ per dag bestemd voor kleine uitgaven zoals: vervoerkost, representatiekosten, restaurantkosten, postzegels, kantoormateriaal, klein materiaal e.a.

Bij afhandeling per kwartaal, wordt het financieel verslag ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur.

Ten gevolge van sommige contracten zijn sommen verschuldigd aan CAHF vzw.

De coördinator is gemandateerd om deze sommen op te vorderen bij de schuldenaars.

MdD 22

Luik B - Vervolg

ln geval van betwisting en/of gebrek aan vrijwillige betaling binnen de gestelde termijn, oordeelt de Voorzitter over de te nemen stappen.

Voor-

f

behouden aan het Belgisch Staatsblad

3. Personeel

De Voorzitter is bevoegd voor het individueel, dagelijks personeelsbeheer.

CANF vzw stelt zich blijvend In regel met aile sociale en andere plichten voortvloeiend uit de tewerkstelling

van personen. Zij zorgt ook voor een afdoende verzekering voor gebeurlijke risico's.

Aldus opgemaakt en aangenomen op 17 juli 2012 te GENT,

Jan Op de BEECK

Voorzitter

Tegelijk hierbij neergelegd:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge - Oprichtingsakte

- Notulen van de Algemene Vergadering gehouden op 17 juli 2012

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CONTEMPORARY ART HERITAGE FLANDERS, AFGEKORT…

Adresse
NICOLAAS DE LIEMAECKEREPLEIN 2 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande