COULEURS DEVIE (VERKORT) CD

Divers


Dénomination : COULEURS DEVIE (VERKORT) CD
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 633.744.253

Publication

22/07/2015
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

1 0 -07- 205

RECHTBAieff.f¢N

KOOPHANDg. TF (.F.NT

uh1l uI1 l l l 1II I 1 I II 11U 1

*15105805*

VI

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Couleurs Devie

(verkort) : CD

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Edestraat 10, 9990 MALDEGEM, België

Onderwerp akte : Oprichting van de statuten

Datum van oprichting: 06/07/2015

De vzw kent 3 oprichters: Cedric De Smet, Karel De Lille en Christophe Bollé

1 e Benaming, gemeenschappelijke zetel

Art. 1; de vereniging heeft als naam "Couleurs Devie", afgekort "CD", Vereniging Zonder Winstoogmerk

Art. 2: de zetel is gevestigd te 9990 MALDEGEM (Edestraat 10), gerechtelijk arrondissement Oost-

Vlaanderen.

2e Gemeenschappelijk doel, tijdsduur

Art. 3: de vereniging heeft als doel mensen te verenigen met evenementen. De vereniging streeft ernaar

muziek en evenementen voor iedereen toegankelijk te maken met als doel solidariteit en respect. De vereniging

mag alle handelingen tot stand brengen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben tot zijn doel.

Art. 4: de vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

3e Leden

Art. 5: de vzw telt tenminste drie leden.

Art. 6: als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt aanvaard. Iedere kandidatuur wordt schritelijk bij de Raad van Bestuur ingediend.

Art. 7: een ledenbijdrage voor de leden van de Algemene Vergadering en Raad van Bestuur wordt in de vereniging niet aangerekend.

Art, 8: elk lid mag zich ten allen tijde uit de vereniging terugtrekken door aangetekend schrijven het ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur,

Art. 9: het niet naleven van de doelen en de reglementen van de vereniging, inclusief driemaal na elkaar zonder geldige redenen niet aanwezig zijn op de Algemene Vergadering van de vereniging, zijn redenen om een lid uit te sluiten, Deze uitsluiting moet wel door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de stemmen gebeuren,

4e Algemene Vergadering

Art. 10: de Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden.

Art. 11: behoren tot hun bevoegdheden:

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders

- de kwijting aan de bestuurders

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

- de ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van een lid

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 12: er moet tenminste eenmaal per jaar een Algemene Vergadering gehouden worden voor 31 augustus van eik jaar. De vereniging mag ook ten allen tijde samenkomen in Algemene Vergadering op beslissing van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2,2

Raad van Bestuur of op vraag van tenminste 1/5 van de leden. In laatste geval moet de aanvraag per aangetekend schrijven tenminste drie weken vooraf aan de Raad van Bestuur ingediend worden.

Art. 13: alle leden moeten door de Raad van Bestuur schriftelijk tenminste acht dagen voor de bijeenkomst opgeroepen worden. Op de oproep staan de dag, uur en plaats van samenkomst, alsook de agenda.

Art. 14: elk lid heeft het recht deel te nemen aan de Algemene Vergadering.

Art. 15: elk lid heeft stemrecht op de Algemene Vergadering, elk met 1 stem.

Art, 16: de Algemene Vergadering mag zich beraadslagen, wat het aantal aanwezige leden ook weze, rekening houdend met de voorziene uitzonderingen door de wet of de huidige statuten. De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen door de meerderheid van de geldige stemmen, tenzij de wet of de huidige statuten er anders over beslissen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 17: de Algemene Vergadering spreekt zich uit over de gang van zaken, het financiële verslag en het procesverbaal van de vorige Algemene Vergadering. Aangaande het overige beraadslaagt de Algemene Vergadering wettig alleen over de punten uit de agenda, hernomen tijdens de bijeenkomst, uitgezonderd bij noodgeval erkend door de Raad van Bestuur en door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3 aan wettige stemmen en op voorwaarde dat het punt uit de agenda niet over een wijziging van de statuten gaat. Het gaat hem hier alleen over punten waarover niet moet worden gestemd.

Art. 18: de beslissingen van de Algemene Vergadering zijn ondertekend door de voorzitter en de secretaris, Ze warden vermeld in een register die de leden en belanghebbende derden mogen inkijken op de zetel van de vereniging zonder dit register te verplaatsen,

5e Raad van Bestuur

Art. 19: de vereniging wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit twee leden. Zij zijn voor onbepaalde duur verkozen. Zijn verkozen ais bestuurders: Cedric De Smet als voorzitter, Christophe Bollé als secretaris en penningmeester.

Art. 20: de Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

Art. 21: ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter of secretaris ofwel penningmeester en secretaris samen.

Art. 22: de wijze van benoeming van de bestuurders gebeurt door stemming in de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid.

Art. 23: een bestuurder die ontslag wenst te nemen, moet dit per aangetekend schrijven bij de Raad van Bestuur indienen.

Art. 24: de afzetting van een bestuurder kan enkel door een speciaal bijeengeroepen Algemene Vergadering en moet met een meerderheid van 2/3 van de stemmen goedgekeurd worden.

Art. 25: de raad verkiest uit zijn midden een voorzitter, penningmeester en secretaris. Bij verhindering van de voorzitter zal de secretaris de functies van de voorzitter op zich nemen,

Art. 26: de Raad van Bestuur komt samen telkens dit voor de vereniging noodzakelijk is of telkens een lid van de Raad van Bestuur dit vraagt. De vergadering wordt door de voorzitter of de secretaris bijeengeroepen door middel van een gewone brief, fax of email.

Art. 27: de Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden als college uit. Dit betekent dat, om geldige beslissingen te nemen, de helft van de leden aanwezig moet zijn en daarvan een gewone meerderheid met de te nemen beslissingen akkoord moet gaan.

Art. 28: de Raad van Bestuur heeft uitgebreide bevoegdheid aangaande de administratie en het beheer van de vereniging. Maken geen deel uit zijn bevoegdheid: de aktes voorbehouden aan de wet of de huidige statuten van de Algemene Vergadering,

Art. 29: de beslissingen'van de Raad van Bestuur worden mede ondertekend in een register van procesverbalen getekend door de voorzitter en secretaris. Deze worden vermeld in een register die de leden van de Raad van Bestuur en belanghebbende derden mogen inkijken op de zetel van de vereniging, zonder dit register te verplaatsen.

Art. 30: alle gerechtelijke aanklachten, zowel vragend als verdedigend, worden aangespannen of verdedigd in naam van de vereniging door de Raad van Bestuur.

Art. 31: de bestuurders sluiten geen persoonlijke verplichting af op grond van hun functie en ze zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

6e Boekjaar, budget en rekeningen

Art. 32: boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. In afwijking hiervan loop het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van dit jaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekening van het afgelopen boekjaar en begroting voor het volgend boekjaar voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

7e Ontbinding, vereffening

Art. 33: bij de ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering een of meerdere vereffenaars aanwijzen en hun bevoegdheden bepalen. Het netto-actief zal overgemaakt worden aan Rode Kruis Oost-Vlaanderen, Ottergemstesteenweg, 462, 9000 GENT.

a. '

" MOD 2,2



Voorbehouden Luik B - vervolg

aan het

Belgisch Staatsblad



8e Intern reglement

Art. 34: een reglement mag voorgesteld worden door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering. Veranderingen aan dit reglement mogen aangebracht worden door een Algemene Vergadering met een meerderheid van wettige stemmen.





Opgericht door de 3 oprichters:Cedric De Smet, wonende te edestraat 10, 9990 MALDEGEM, Christophe Bollé, wonende te Adrialaan 50, 9990 MALDEGEM en Karel De Lille, wonende te Kan. Andrieslaan 1, 9990 MALDEGEM.-

Benoeming bestuurders voor onbepaalde duur:

Cedric De Smet: voorzitter en bestuurder

Christophe Bollé: Penningmeester, secretaris en bestuurder

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering, gehouden te Maldegem op 06/07/2015.

Cedric De Smet

Bestuurder en voorzitter

Karel De Lille

Bestuurder, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge Hierbij neergelegd de oprichtingsakte van 6 juli 2015.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COULEURS DEVIE (VERKORT) CD

Adresse
Zetel : Edestraat 10, 9990 MALDEGEM, Belgi

Code postal : 9990
Localité : MALDEGEM
Commune : MALDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande