DAILY CONSULT & RESEARCH, AFGEKORT : DC & R

Association sans but lucratif


Dénomination : DAILY CONSULT & RESEARCH, AFGEKORT : DC & R
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.719.266

Publication

13/04/2015
ÿþ MOD 2.2

_d In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



KOOPHANDEL GENT

31 HART 2015

AFDELING DENDERMONDE

GTIffie

053363*

11

ui

Ondernemingsnr : 6 e,

Benaming

(voluit) : Daily Consult & Research

(verkort) : DC&R

Rechtsvorm : VZW

Zetei : Rozenlaan 22, 9111 Belsele, Gerechtelijk arrondissement Dendermonde

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING BESTUURDERS

"De ondergetekenden:

1. Jean-Marie Heyninck, geboren op 26 januari 1955 te Sint-Niklaas, wonende te Rozenlaan 22, 9111 Belsele;

2, Marjolein Langbeen, geboren op 10 mei 1975 te Wetteren, wonende te Poststraat 17/1R, 8400 Oostende;

3, Martine Van Cauter, geboren op 23 december 1969 te Gent, wonende te Rozenlaan 22, 9111 Belsele.

(hierna gezamenlijk aangeduid als de "Oprichters")

zijn op 22 februari 2015 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en hebben' besloten om daartoe unaniem de volgende statuten te aanvaarden:

!. RECHTSVORM - NAAM - ZETEL - DOEL

Art. 1, Rechtsvorm - Benaming

De vereniging wordt opgericht als vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921.

De vereniging draagt de naam "Daily Consult & Reselh", afgekort DC&R,

Art. 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9111 Belsele, Rozenlaan 22 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België. De: Algemene vergadering bekrachtigt in dat geval de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 3, Doel

De vereniging heeft als doel:

1. Wetenschappelijk onderzoek van de esotherische wetenschap met als basis de quantummechanica en astrofysica alsook de mogelijke aanwending van de kosmische energie, met als voornaamste draagvlak de lichtenergie.

2. Het bestuderen en aanwenden van hoger vermelde energie en onderzoeksresultaten ter bevordering van de zelfontplooiing en bewustzijn van de mens en de gepaard gaande invloed op sociaal-cultureel gedrag en levenswijze om alzo de spirituele, geestelijke en fysische toestand op te waarderen en in evenwicht te brengen.

3, Bevordering van de algemene levenskwaliteit; in de meest ruime zin van dit woord, van het individu door aanwending van hoger vermelde energie onder punten 1 en 2.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

r

4. Organisatie van lezeingen, cursussen, workshops en aanverwanten omtrent hogervermelde; dit zowel residentieel als niet-residentieel alsook in binnen- en buitenland. Om hogervermelde doelstelling te optimaliseren, kan zij in deze zin ook handelsdaden stellen waarvan de meerwaarde aangewend wordt ter ondersteuning van vooropgesteld doel zoals omschreven onder punten 1, 2 en 3.

5, De vereniging kan samenwerken met andere verenigingen die eenzelfde raakvlak hebben als doelstelling, dit zowel in binnen- als buitenland.

Art. 4, Duur

De vereniging werd opgelicht op 22.02.2015 voor onbepaalde duur.

Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

II. LEDEN

1. Het aantal leden moet ten minste drie bedragen, De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden, De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadeing komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Werkende leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2015 - Annexes du Moniteur belge 2. Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard mits slagen in toelatingsproef.

3. De raad van bestuur kan onder door hen te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als niet-werkende leden.

4. De werkende leden betalen geen lidgeld. De niet-werkende leden betalen wel lidgeld,

5. Uittredende of uitgesloten Leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen,

Ill. RAAD VAN BESTUUR

De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur bij oprichting door de algemene vergadering. Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot minder dan twee, dan blijven de bestuurders in functie totdat rechtmatig in hun vervanging is voorzien.

IV. ALGEMENE VERGADERING

1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

2, De algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

3. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter telkens het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar. De vergadering gaat door in de maand januari.

4, Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter.

V. REKENINGEN EN BEGROTING

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

"

Luik B - vervolg

VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze bepaald zoals in de statuten. ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebeke daarvan de rechbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging of instelling die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is voorzien, blijft de wet van 27juni 1921 toepasselijk.

VII. BENOEMINGEN

De stichtingsvergadering besloten, zijn de leden onmiddellijk in algemene vergadering bijeengekomen en zijn zij overgegaan tot de benoeming van de raad van beheer als volgt:

Worden benoemd voor onbepaalde duur in hoedanigheid van:

Voorzitten Dr. lr. Heyninck Jean-Marie, Rozenaan 22, 9111 Belsele

Secretaris: Langbeen Marjolein, Poststraat 17/1R 8400 Oostende

Penningmeester: Van Cauter Martine, Rozenlaan 22, 9111 Belsele

die allen aanvaarden, Belsele, 22 februari 2015, Dr. Ir. Heyninck Jean-Marie, Bestuurder, Voorzitter

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DAILY CONSULT & RESEARCH, AFGEKORT : DC &…

Adresse
ROZENLAAN 22 9111 BELSELE

Code postal : 9111
Localité : Belsele
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande