DAKWERKEN VERNAILLEN J.

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DAKWERKEN VERNAILLEN J.
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 507.795.493

Publication

31/12/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

- De vennootschap heeft tot doel: de aankoop, ruiling, verkoop, in huurneming, verhuring en

onderhoud van onroerende goederen, evenals de financieringsverrichtingen, toegelaten door de wet. - De vennootschap mag alle daden stellen voor het kopen en verkopen van machines, installaties, uitrustingsgoederen en bouwmaterialen evenals de huur en de verhuur ervan.

- Zij mag tevens rechtstreeks deelnemen in het bestuur van andere vennootschappen, ongeacht hun doel.

- De vennootschap mag eveneens haar beschikbare middelen beleggen in onroerende goederen en waarden, het verwerven, het te gelde maken, inbreng, afstaan en verhandelen door uitgiften of andere middelen van alle soorten marktwaarden, aandelen of obligaties, van participaties of belangen onder gelijk welke vorm in Belgische of buitenlandse vennootschappen, bestaand of op te richten. Voormelde opsommingen zijn enkel uitleggend en niet beperkend.

De vennootschap mag dit doel verwezenlijken zowel voor zichzelf als voor derden.

Zij mag zowel in België als in het buitenland, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel.

5° Duur

De vennootschap wordt voor onbepaalde duur aangegaan vanaf de datum van haar oprichting. 6° Kapitaal

Het kapitaal wordt vastgesteld op ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, die elk één honderd zesenentachtigste (1/186ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Dit kapitaal wordt onderschreven door volgende inbrengen:

1. De Heer Vernaillen Joris, voornoemd, ten belope van drieënnegentig honderdzesentachtigsten (93/186sten), die verklaart een bedrag van negenduizend driehonderd euro (9.300,00 ¬ ) in speciën in te brengen en die hiervoor drieënnegentig (93) aandelen zonder nominale waarde ontvangt;

2. De heer Vernaillen Jonas, voornoemd, ten belope van drieënnegentig honderdzesentachtigsten (93/186sten), die verklaart een bedrag van negenduizend driehonderd euro (9.300,00 ¬ ) in speciën in te brengen en die hiervoor drieënnegentig (93) aandelen zonder nominale waarde ontvangt. De stortingen in geld werden gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE57 7390 1103 2335 op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank.

7° Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, van de vennootschap zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand april om achttien uur (18u) van elk jaar, op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op een andere plaats in de uitnodiging aangeduid. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. 8° Bestuur en controle

De vennootschap zal bestuurd worden door één of meerdere zaakvoerders, genomen onder de aandeelhouders of daarbuiten, benoemd door de algemene vergadering die eveneens hun aantal vaststelt.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, zal het mandaat van de zaakvoerder(s) onbezoldigd worden uitgeoefend.

Intern bestuur

Iedere zaakvoerder kan alleen alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, behoudens deze die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde, aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk te worden gegeven.

Externe vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt alléén de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Controle

De controle van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en controle op de maatschappelijke verrichtingen. Hij mag zonder verplaatsing inzage nemen van al de boeken, briefwisseling, notulen en over het algemeen al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan door een accountant, zoals wettelijk voorzien. Elke aandeelhouder welke bijstand vraagt van een derde persoon zal persoonlijk instaan voor deze bijkomende kosten.

9° Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari (01/01) en eindigt op éénendertig

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

december (31/12) van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder de jaarrekening opgesteld overeenkomstig de wet. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt een geheel.

In het jaarverslag, dat enkel opgemaakt zal dienen te worden indien daartoe overeenkomstig de wet aanleiding bestaat, geeft de zaakvoerder rekenschap over het gevoerde beleid. Het verslag bevat alle gegevens, bedoeld in het artikel conform het Wetboek van vennootschappen.

10° Reserves - winstverdeling - vereffeningssaldo

Van de netto-winst wordt tenminste één/twintigste vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen tot zij één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Over de aanwending van het saldo zal elk jaar beslist worden door de algemene vergadering op voorstel van de zaakvoerder(s).

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door het besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de vennoten.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen. Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Bij ontbinding worden de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten.

Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder noodzaak aan bijzondere machtiging van de algemene vergadering. Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate worden volstort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS ÉÉN VENNOOT TELT.

Deze artikelen zijn van toepassing indien de vennootschap slechts één vennoot telt. In dat geval zullen bij tegenstrijdigheid tussen nagemelde artikelen en bovenstaande artikelen, enkel nagemelde van kracht zijn.

Een natuurlijke persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Hij kan de enige vennoot zijn van meerdere besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid. Hij verliest evenwel het voordeel van de beperkte aansprakelijkheid voor de tweede en volgende besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, behalve wanneer de aandelen in zulke vennootschap wegens overlijden aan hem zijn overgegaan.

Bij het éénhoofdig worden van de vennootschap, moet het gestorte bedrag van het kapitaal binnen één jaar minimaal twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) bereiken, tenzij binnen dezelfde termijn een nieuwe vennoot in de vennootschap opgenomen wordt of de vennootschap ontbonden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

wordt.

Gebeurt dit niet, dan wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap die ontstaan zijn sinds het éénhoofdig worden van de vennootschap, en wel tot een nieuwe vennoot in de vennootschap opgenomen wordt, tot de ontbinding van de vennootschap bekendgemaakt wordt of tot het kapitaal werkelijk ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) gestort wordt.

Tot de overdracht van het geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen gehandeld.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in het Wetboek van Vennootschappen of in deze statuten niet van toepassing.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, onverminderd hetgeen hiervoor bepaald is omtrent de rechten van de vruchtgebruiker, worden de aan de onverdeelde aandelen verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld, is artikel 7 van deze statuten niet van toepassing.

Indien geen zaakvoerder is benoemd, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze ten allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet. Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen met opgaaf van de agenda. Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen.

Slotbepalingen

1. Eerste jaarvergadering - eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend en vijftien

(31/12/2015).

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de laatste zaterdag van de maand april om achttien

uur (18u) in het jaar tweeduizend zestien (2016).

2. Bijzondere volmacht

Bijzondere volmacht met macht afzonderlijk te handelen en recht van indeplaatsstelling wordt gegeven aan "Fiduciaire Beeckman-Vernaillen , gevestigd te Leopoldstraat 1, 9400 Ninove, vertegenwoordigd door de heer Michel Van de Perre, om nu en in de toekomst uit naam en voor rekening van onderhavige vennootschap alle formaliteiten te vervullen en initiatieven te nemen die verband houden met:

- inschrijvingen, latere wijzigingen en schrappingen daarvan in de kruispuntbank van ondernemingen en bij het ondernemingsloket;

- neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van alle bekendmakingen in het Belgisch Staatsblad;

- het nemen van inschrijving(en) latere wijzigingen en schrappingen als BTW-plichtige en bij de directe belastingen, en het vertegenwoordigen van de vennootschap bij zelfde fiscale administraties; - de aansluiting bij een sociaal secretariaat, de sociale dienst voor zelfstandigen en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

3. Benoeming zaakvoerder

In aansluiting met de oprichting is bijeengekomen in bijzondere algemene vergadering en werd met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

éénparigheid van stemmen beslist, met ingang van heden, als niet-statutaire zaakvoerder te

benoemen:

- de heer Vernaillen Joris, wonende te 9400 Ninove, Leopoldstraat 55, en

- de heer Vernaillen Jonas, wonende te 9400 Ninove, Leopoldstraat 65.

Zij worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun mandaat is onbezoldigd behoudens andersluidende

beslissing van de algemene vergadering.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Hubert Van de Steene te Denderleeuw

24 december 2014

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DAKWERKEN VERNAILLEN J.

Adresse
LEOPOLDSTRAAT 55 9400 NINOVE

Code postal : 9400
Localité : NINOVE
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande