DATA SCIENCE CENTRAL

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DATA SCIENCE CENTRAL
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 542.351.249

Publication

02/12/2013
ÿþ~ r -

Vo[ behol aan Belg Staat i II

IIII 1°1.1131111.(11(11.ei



Ondernemingsnr: a5 La 3 51 tc2-

Benaming (voluit) : Data Science Central

(verkort) :

Rechtsvoren : codperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Gaston Crommenlaan 10

9050 Gent (Ledeberg)

Onderwerp akte :CVBA: oprichting

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Cari MAERE te Leuven op 19 november 2013, te registreren, blijkt dat een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam "Data Science Central", met zetel te 9050 Gent (Ledeberg), Gaston Crommenlaan 10, van onbepaalde duur, door de heer CORNELISSEN Jonathan Marcel Kristine, N.N. 86.11.23-289.31, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Koning Leopold 111-laan 26 bus 204, de heer THEUWISSEN Martijn, N.N. 87.01.16-167.23, wonende te 3920 Lommel, Bronstraat 12, en 3. de heer DE MESMAEKER Dieter, N.N. 90.08.27-115.51, wonende te 1840 Londerzeel, Meerstraat 164.

- waarvan het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERDVIJFTIG EURO (E 18.550,00) bedraagt, volledig in geld geplaatst werd, gestort werd ten belope van zesduizend vijfhonderd euro (6.500,00 ¬ ) en vertegenwoordigd is door één miljoen (1.000.000) aandelen van categorie A zonder nominale waarde, die elk één miljoenste van het vast kapitaal vertegenwoordigen, waarop wordt ingeschreven:

a) door de heer CORNELISSEN Jonathan, voornoemd, die een som gestort heeft van tweeduizend vierhonderd zesennegentig euro (2.496,00 ¬ ), waarvoor hem DRiEHONDERDVIERENTACHTIGDUIZEND (384.000) aandelen worden toegekend, gestort ten belope van 1301371 Stan ;

b) door de heer THEUWISSEN Martijn, voornoemd, die een som gestort heeft van tweeduizend en twee euro (2.002,00 ¬ ), waarvoor hem DRiEHONDERDENACHTDUIZEND (308.000) aandelen worden toegekend, gestort ten belope van 13013715'@°;

c) door de heer DE MESMAEKER Dieter, voornoemd, die een som gestort heeft van tweeduizend en twee euro (2.002,00 ¬ ), waarvoor hem DRIEHONDERDENACHTDUIZEND (308.000) aandelen wouten toegekend, gestort ten belope van 130/371 sten

- met een boekjaar dat begint op één januari en wordt afgesloten op eenendertig december van hetzelfde; kalenderjaar; het eerste boekjaar wordt afgesloten op eenendertig december tweeduizend veertien;

- met de jaarvergadering op de eerste woensdag van de maand mei om twintig uur. De eerste jaarvergadering heeft plaats in tweeduizend vijftien.

- met als doel:

- Ondersteuning voor het doceren en trainen van statistische technieken, data-analyse technieken, dataanalyse software en gerelateerde gebieden (hierna 'data-analyse' genoemd) aan Individuen en organisaties in; zowel de publieke, de private als de onderwijssector;

- Het vergemakkelijken van het gebruik van didactische middelen in data-analyse door het aanbieden

van infrastructuur, kennis, netwerk en gemeenschap;

Het leveren van advies omtrent data-analyse en data-analyse softwarepakketten;

- Het ontwikkelen en verkopen van software voor data-analyse;

- Het bieden van meer zelfstandigheid aan elke mogelijke partij actief binnen data-analyse; kennisverwerving bij de ontwikkeling, distributie en gebruik van eigen of andermans content materiaal; Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap kan aile rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. Zij kan dit doen in België of in het buitenland, en voor eigen rekening, voor rekening van derden of in samenwerking met derden.

Om haar doel te verwezenlijken kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan en verstrekken, zich voor derden borgstellen onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven inclusief de eigen handelszaak.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

2 0 -11- 2013

RECHTBANK VAN

K OPHAsND fijn GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch

onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

De vennootschap mag de functies van bestuurder of vereffenaar waarnemen in alle rechtspersonen.

De vennootschap mag zekerheden stellen voor alle rechtspersonen waarbij zij rechtstreeks of onrechtstreeks

belangen heeft.

- met als gemachtigden tot besturen: twee bestuurders die gezamenlijk optreden.waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter.

De raad van bestuur bestaat uit minstens drie bestuurders, al dan niet vennoten, door de algemene vergadering van de vennoten benoemd. Tot statutaire A-bestuurders voor onbepaalde duur worden benoemd, de heren CORNELISSEN Jonathan, THEUWISSEN Martijn en DE MESMAEKER Dieter, voornoemd. In geval van bestaan van B-aandelen, dient één bestuurder steeds gekozen te worden uit (een) kandidatenlijst(en) voorgedragen door de houders van B-aandelen (de "B-bestuurder"). In geval van bestaan van C-aandelen, dient één bestuurder steeds gekozen te worden uit (een) kandidatenlijst(en) voorgedragen door de houders van C-aandelen (de "C-bestuurder"). De lijst(en) met voorgedragen kandidaten dien(t)(en) uiterlijk bij het begin van de vergadering die over een benoeming moet besluiten, te worden neergelegd en dien(t)(en) ondertekend te zijn door minstens één houder van B-aandelen, respectievelijk C-aandelen, al naargelang het geval Ingeval van indiening van meerdere lijsten kan de vergadering vrij kiezen uit aile ingediende lijsten. Bij gebreke aan een geldige lijst is de vergadering vrij te kiezen en worden de gekozen bestuurders geacht verkozen te zijn op voordracht van de B-vennoten, respectievelijk C-vennoten, al naargelang het geval.

- De vennootschap heeft het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de erkenning van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap. Zijn de aandelen bezwaard met een vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker het stemrecht, behoudens verzet vanwege de blote eigenaar; in dat geval wordt het stemrecht opgeschort tct de erkenning van de vruchtgebruiker of van één van de mede-eigenaars als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap. - Elke vennoot bekomt één stem per aandeel. Categorie B respectievelijk categorie C van de vennoten mag niet aan de stemming deelnemen voor een groter aantal stemmen dan één derde van de som van de in de algemene vergadering aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, m.a.w. het gezamenlijk aantal stemmen uitgeoefend door houders van categorie B-aandelen respectievelijk categorie C-aandelen mag maximum 33,33.., % van het totaal aantal uitgebrachte stemmen bedragen.

- Een vennoot mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van liet Burgerlijk Wetboek, aan een andere vennoot, volmacht geven hem op een algemene vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats zijn stem uitte brengen. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen per telefoon of videoconferentie, overeenkomstig artikel 382bis W. Venn.

- Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door de voorzitter van de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile vennoten, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen deze periode de goedkeuring van aile vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

- Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de toekenning van een dividend, mits naleving van volgende voorwaarden. Het dividend van de A-aandelen is gelijk aan dat van de B-aandelen. Het dividend van een C-aandeel is maximaal gelijk aan 2% van de totale uitkeerbare winst. Het totaal van de dividenden uitgekeerd aan C-vennoten mag nooit 10% van de totale uitkeerbare winst overschrijden. Het dividend van een C-aandeel kan nooit groter zijn dan het dividend van een A-aandeel of een B-aandeel, In geval van ontbinding om gelijk welke reden en op gelijk welk tijdstip geschiedt de vereffening door de zorgen van het orgaan dat instaat voor het bestuur, tenzij de algemene vergadering besluit de vereffening aan één of meer vereffenaars toe te vertrouwen. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de artikels 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen. De raad van bestuur en de vereffenaar(s) aangesteld door de algemene vergadering zullen over de bestemming van het saldo een voorstel doen aan de algemene vergadering, die zelf over de afsluiting van de vereffening zal beslissen. In alle geval moet het eventueel saldo van de vereffening aangewend worden rekening houdend met de doelstellingen van de vennootschap.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan van verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

De instrumenterende notaris bevestigt dat een bedrag van van ZESDUIZENDVIJFHONDERD EURO (¬ 6.500,00) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer BE39 0017 1103 3419 bij BNP Paribas Forfis zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 19 november 2013 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

{

mod 11.1

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL, ENKEL UITGEREIKT MET HET OOG OP NEERLEGGING TER GRIFFIE

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

DE NOTARIS, Carl MAERE

Tegelijk hiermede neergelegd:

Uitgifte en kopie van voormelde oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DATA SCIENCE CENTRAL

Adresse
GASTON CROMMENLAAN 10 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande