DE DECKER ACADEMY

Association sans but lucratif


Dénomination : DE DECKER ACADEMY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.698.756

Publication

22/11/2012
ÿþ M0D 2.4

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

------

------,

, ,

IIIILI111191!

NEERGELEGD

-9 OV. 2012

~lrt~l-~ i ~~~~v~üv

1~ r-tnt~N tet~F:,t, TI: Gl"NT

R

0500. CD9$,~~C

DE DECKER ACADEMY

RvcEms?" r".,rrT: `IZW

"?xe . INDUSTRIEKEG 70,

Oprichting,

Statuten,

Benoeming raad van bestuur,



De ondergetekenden :

De Decker Danny, Industrieweg 70, 9032 Gent Wondelgem

De Decker Dirk, Kleine Moerstraat 1, 9940 Evergem

De Decker Luc, Industrieweg 70, 9032 Gent Wondelgem De Decker David, Alfred Amelotstraat 57, 9750 Zingem

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : DE DECKER ACADEMY

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9032 Gent Wondelgem, Industrieweg 70, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel :

- het bevorderen van de verkeersveiligheid, de verkeersleefbaarheid, de mobiliteit en het imago van het wegtransport,

- advies verstrekken bij transporten,

- begeleiding en opvolging van transportoplossingen.

Op da Îa .á:: ei::. -an L _ain 8 verfnelGen : Recto : Maâm en hQedar1ic:neid van Lie i.^:sÎn.':4nt _faridv notons.

ha:foegd r:ar;::i;ginçr of stich[in,._r. !:_ __-L?ars ,,,an damer.: Éa -" er.z.: 5;nt=..ocerafgcr ~fers~ : Naam en

9032 GENT WONDELGEM

Voor- i i'if- -vervolg gehouden r aan het Belgisch Staatsblad

2

MOD 2.0

De vereniging tracht dit doel te realiseren door het geven en mogelijk maken van opleidingen en trainingen aan chauffeurs en leidinggevenden uit alle sectoren. Daarnaast wil de vereniging het blijven leren voor betrokken uit het wegtransport stimuleren door het organiseren en mogelijk maken van een breed gamma aan opleidingen, die in relatie staan met het doel van de vereniging.

Tevens zal. deze Vereniging advies verstrekken en oplossingen voorstellen om transporten te verrichten, waarbij rekening wordt gehouden met de mobiliteit en de verkeersleefbaarheid.

Hiertoe mag de vereniging alle activiteiten ondernemen, die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor opgericht.

~

Artikel 4

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister, dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehcuden en waarvan een kopie, ingevolge art.26, novies, §1,3e van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel - arr. Gent.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand, te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op effectieve leden toepasselijk. De toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de actviteiten van de vereniging. Ze hebben géén stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden omschreven in een huishoudelijk reglement..

Artikel 5

Als lid kan tot de vereniging toetreden : ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 6

De leden Zijn tot géén bijdrage verplicht.

Artikel 7

Elk lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 8

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instwrnenterende notaris hetzij van de perso{olnfen bevoegd de vereniging of stichting ten aanjjen von derden te vertegenwoordigen 9(erso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

" kor- - " ..._.. . -vervolg a

behouden mot) zo

aan hei

Belgisch

Staatsblad 

Artikel 9 Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders_

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 10 Ambtsbeëindiging en ontslag van bestuurders.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene verer9raring, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder, die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de leden van de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddelijk in tenzij hierdoor het minimum aantal bestuurders onder het statutair minimum zou dalen. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden na kennisname van het ontslag, een algemene vergadering bijeenroepen, dewelke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis stellen. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het

Belgisch Staatsblad.

Artikel 11 Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur beroemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de

meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 12

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die

hij nodigt acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een

afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het

dagelijkse bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken

en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging tegenover

Op de laatste biz. van Uuiiç >, vermefoen : -Recta : Naamen hoedanigheru van de insir~mar:ter nde nolaos. hetzij van de arstife i. el: bevoegd oe vereniging or slichtinta ten aanzien Iran derden te veriedenwoordigen

Warse : Naam en handtekening. -

y Vaor- º% -ven)o-eg 8

behouden ' ana zo

zen net

Belgisch de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Staatsblad

Artikel 13 Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, Wetgeving VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dat niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die het voor de goede werking noodzakelijk acht, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden : hetzij op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf, door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur,

hetzij door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig'is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet echter binnen een termijn van zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de

personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel binnen en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 14 Personen belast met het dagelijks bestuur, overeenkomstig art. 13 bis, 1° lid, Wetgeving VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden :

hetzij op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf, door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur,

hetzij door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Ide beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet echter binnen een termijn van zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd met het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden steeds genomen in collegiaal overleg en mogen niet strijdig zijn aan het doel van deze vereniging.

0p aa laatste blz. van tui; B verme:aen : Recta : Naam en hoedenkplield van de Instcunerterende nolaris. he.Uij tan ee ezr_oto}n(en gevoegd de veren gmo of stichting ten aa.izien van derden te vertegenr:oord gen -kearso : Naam en handtel.en:ng.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad 22/11/2012 Annexes du Moniteur belge

t_: e !I -vervolg

Artikel 15 Bevoegdheden van de algemene vergadering.

De algemene vergadering is uitsluitelnd bevoegd voor :

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hunbezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, - de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-- de bencEming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze stauten het vereisen.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van deze vereniging zulks vereist.

Tenminste eenmaal per jaar zal deze algemene vergadering bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen

jaar en voor de begroting van het komend jaar. -

Deze algemene vergadering zal gehouden worden binnen een termijn van

zes maanden na afslutingsdatum van-het boekjaar.

Artikel 17

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen, wanneer 1/5 van de effectieve leden hiertoe een schriftelijk verzoek per aangetekende brief aan de raad van bestuur verzend. Hierin dienen de te behandelen agendapunten te zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen binnen de vijftien werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

Artikel 18

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle effectieve leden worden opgeroepen per gewone brief tenminste

vijftien dagen voor de vergadering of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 19

De oproepingsbrief moet plaats, dag en uur vermelden waar de vergadering zal gehouden worden. Tevens moet deze oproepinsbrief de agenda vermelden. Agendapunten welke niet vermeld werden, mogen aan de raad van bestuur worden voorgesteld tot twee dagen voor aanvang van de algemene vergadering per aangetekende brief.

Onderwerpen, dewelke niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen 'Werso : Naam en handtekening.

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

t l 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteuxhelgc

Mdb2.0

- vervolg

Artikel 20

Van elke vergadering worden notullen gemaakt, dewelke ondertekend worden

door de voorzitter en de secretaris en bijgehouden worden in

het register, dat. zich op de zetel van de vereniging zal bevinden.

Dit register kan door leden en door belanghebbende derden worden ingezien.

6

MOD 2,0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

1

1 C

Artikel 21

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig is of vertegenwoordigd is en er bovendien 4/5 van de aanwezige leden akkoord is om de vereniging te ontbinden.

Het voorstel om tot vrijwillige ontbinding van de vereniging over te gaan moet uitdrukkelijk in de agenda vermeld zijn.

Indien geen 2/3 van de leden aanwezig is op de algemene vergadering of vertegenwoordigd is, dan moet er-een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden, die ongeacht het aantal aanwezige leden maar mits 4/5 van de aanwezige leden een akkoord geven.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meerdere vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt de bevoegdheden en de vereffenings-voorwaarden.

De activa zal na aanzuivering van de passiva worden overgedragen aan een vereniging met hetzelfde doel.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen een termijn van dertig dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars (bij uittreksel) bekendgemaakt te wordenin de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 22 Mandaat van de raad van bestuur

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijk en buitengerechtelijk akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Óp cie laatste biz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en, bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen e..Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

7

---

" ~" Yoor- behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd :

De" Decker Danny, Industrieweg 70, 9032 Gent Wondelgem, : geboren te Sleidinge op 2 mei 1959,

De Decker Dirk, Kleine Moerstraat 1, 9940 Evergem,., geboren te Sleidinge op 14 februari.-1963,

De Decker Luc, Industrieweg 70, 9032 Gent Wondelgem, geboren te Sleidinge op 15 augustus 1965.

De raad van bestuurders heeft onder zijn leden, hiernavermelde functies verdeeld en in die functie benoemd :

voorzitter : De Decker Danny, Industrieweg 70, 9032 Gent Wondelgem, secretaris : De Decker Dirk, Kleine Moerstraat 1, 9940 Evergem, penningmeester : De Decker Luc, Industrieweg 70, 9032 Gent Wondelgem.

Tevens werd beslist :

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Voor alle finaciële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 2.500 (tweedeuizendvijfhonderd) euro. Boven dit bedrag is de handtekening van minstens twee leden van de raad van bestuur vereist.

De boekhouding en bijhorende rekeningen worden afgesloten per 31/12 met uitzondering van het jaar van oprichting van de vereniging, dat wordt overgedragen en samen met het eerste jaar van de activiteiten zal afgesloten worden, zijnde per 31 december 2013.

Gent Wondelgem, 6 november 2012.

~}il/ "/`~~~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o)n(en; bevoegd de verenigsng of stichting ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

-vervolg

Maoz.o

Tenslotte :

Coordonnées
DE DECKER ACADEMY

Adresse
INDUSTRIEWEG 70 9032 WONDELGEM

Code postal : 9032
Localité : Wondelgem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande