DE FISCALE SOCIETEIT

Association sans but lucratif


Dénomination : DE FISCALE SOCIETEIT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 448.738.925

Publication

12/09/2012
ÿþt í M0D 2.2

,,-

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0448.738.925

Benaming

(voluit) : De Fiscale Sociëteit

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Coupure 623, 9000 Gent

Onderwerp akte : Ontbinding » Vereffening - Sluiting van de vereffening

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering d.d. 15 juli 2008

De Voorzitter stelt vast dat de algemene vergadering geldig is samengesteld. Artikel 27, eerste lid van de statuten vereist immers voor een geldige samenstelling de aanwezigheid van twee derden van de leden van de Algemene Vergadering. Vermits er in totaal 13 leden zijn, zouden er in totaal 9 leden aanwezig moeten zijn. Er zijn 12 aanwezigen, met inbegrip van twee vertegenwoordigde leden. Derhalve is aan het aanwezigheidscriterium ruim voldaan.

(" )

1.Ontbinding van de v.z.w. de Fiscale Sociëteit

De Voorzitter herinnert er aan dat vereniging in 1992 is opgericht vanuit de Administratieve en Economische Hogeschool te Brussel (ADECHO). Het was voornamelijk de bedoeling op regelmatige basis seminaries te organiseren over onderwerpen in de vakgebieden accountancy en fiscaliteit, o.a. om de permanente vorming te verzekeren van de afgestudeerden van deze Hogeschool.

De Administratieve en Economische Hogeschool is nadien de afdeling Handelswetenschappen en Bestuurskunde geworden van de Erasmus Hogeschool te Brussel.

Reeds in 1995 is deze afdeling opgenomen in de Hogeschool Gent, als departemen "Handelswetenschappen en Bestuurskunde".

Aan de Hogeschool Gent is dan gaandeweg de klemtoon komen te liggen op de samenwerking met de universiteit, wat geleid heeft tot de oprichting van het Hoger Instituut voor Accountancy en Fiscaliteit (HIAF), een samenwerkingsverband tussen het Departement Handelswetenschappen en Bestuurskunde en de Faculteit Economie en BedrijfsKunde.

Vermits dit samenwerkingsverband ook de organisatie van seminaries en andere vormingsactiviteiten tot doel heeft is, is de facto in de plaats gekomen van de Fiscale Sociëteit. Derhalve heeft deze vereniging haar bestaansreden verloren en dringt de ontbinding ervan zich op.

De aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering treden deze analyse bij en beslissen unaniem tot ontbinding van de vereniging.

2.Bestemming van het actief

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

fl11111 11111 11111 11111 11111 1111 11111 (1111 1111 1111

*iaisse9a*

V beh aa Bel Staz

NEERGELEGD

- 3 -09t 2,M

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL r W-

s

MOD 2.2

,IFuik.Bl- Vervolg

Bij unanimiteit van de twaalf aanwezige leden van de Algemene Vergadering wordt het netto actief toegewezen aan het Hoger Instituut voor Accountancy en Fiscaliteit (HIAF), Kuiperskaai 55 E, 9000 Gent.

3.Aanstelling van vereffenaars

De aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering stellen, eveneens bij unanimiteit, volgende bestuurders als vereffenaars aan:

-de heer Antoine Doofaege, Coupure 623, 9000 Gent;

-de heer Herman Dauw, Kouteren 1, 9630 Zwalm.

De vereffenaars zijn bevoegd om individueel te handelen. Als zij individueel handelen wordt de andere vereffenaar geacht zijn Instemming te hebben gegeven.

Mededeling van de vereffenaars

Het enige actief van de v.z.w. De Fiscale Sociëteit in vereffening bestond uit een bankrekening met een positief saldo van ca. 800 ¬ ..

Rekening houdend met de publicatiekosten te betalen aan het Belgisch Staatsblad en een beperkt bedrag aan administratiekosten voor de Bank, het enige passief, hebben de vereffenaars het netto actief bepaald op 681,80 E.

Conform de beslissing van de Algemene Vergadering op 30 juni 2012 hebben zij een bedrag van 681,80 ¬ overgemaakt aan het Hoger Instituut voor Accountancy en Fiscaliteit (HIAF), door overschrijving op de daartoe bestemde rekening van de Universiteit Gent.

Zij hebben bij overschrijving d.d. 31 augustus 2012 de publicatiekosten betaald en hebben de bankkosten vereffend en de rekening van de v.z.w. De Fiscale Sociëteit geannuleerd

De vereffenaars hebben voor hun werkzaamheden geen honoraria of kostenvergoedingen te vorderen.. De vereffening mag derhalve als gesloten worden beschouwd.

Gent, 31 augustus 2012

Antoine Doolaege

Vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moor- 4.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DE FISCALE SOCIETEIT

Adresse
COUPURE 623 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande