DE HIJFTESE KERSTVRIENDEN, AFGEKORT : DHK

Association sans but lucratif


Dénomination : DE HIJFTESE KERSTVRIENDEN, AFGEKORT : DHK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 564.785.567

Publication

20/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

december 2002, hierna de vzw wet genoemd, met de hierna volgende statuten.

Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1.

De naam van de vereniging luidt  De Hijftese kerstvrienden .

Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  vzw . De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, de verkorte benaming  De Hijftese kerstvrienden te gebruiken.

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Veldstraat 36 te 9080 Lochristi  Hijfte.

Artikel 3.

De vereniging heeft als doel de samenhorigheid en goed nabuurschap in de parochie Hijfte te bevorderen.

Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4.

De vereniging organiseert jaarlijks een

Kersthappening

Artikel 5.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

De leden.

Artikel 6.

De vereniging telt minstens drie leden.

Alle leden zullen de activiteiten gratis verrichten en met hun volledige medewerking.

De leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, hebben geen recht op een aandeel in de behaalde winsten en kunnen geen opbrengsten halen uit de vereniging waardoor zij zichzelf individueel verrijken. Bij uittreding, uitsluiting of overlijden kunnen zij nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 7.

Geen enkel lid mag de werking van de vereniging gebruiken noch voor politieke noch voor eigen belangen.

Artikel 8.

De Algemene Vergadering kan één of meerdere Erevoorzitters benoemen uit erkentelijkheid voor bewezen diensten ter realisering van het algemeen doel. Deze Erevoorzitter(s) is (zijn), uit hoofde van deze functie, volwaardig lid van de vereniging.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

De hoedanigheid van lid is niet overdraagbaar en eindigt met de vrijwillige uittrede, de uitsluiting of de dood.

Artikel 9.

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, bestaande uit een voorzitter, een secretaris, een ondervoorzitter en een penningmeester, gekozen onder de leden van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

Artikel 10.

Elk mandaat in het Raad van Bestuur is verkozen voor een termijn van 4 jaar, en is herkiesbaar. Deze mandaten

worden kosteloos uitgeoefend.

De mandaten zijn ambtshalve beschikbaar, in volgorde van voorzitter, secretaris, ondervoorzitter en penningmeester. De (her)verkiezing van het volledig bestuur gebeurt om de 4 jaar. Deze verkiezing wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

georganiseerd in de vergadering van de maand januari en voor de eerste maal in januari 2015. In geval van ontslag of van overlijden van één of meerdere bestuursleden zal op de eerstvolgende vergadering overgegaan worden tot de herverkiezing van een volledig bestuur.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 11.

De voorzitter zit de vergaderingen voor. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter de

doorslaggevende stem.

De secretaris staat in voor de organisatie van de werking van de vereniging. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die aan ieder lid overhandigd worden samen met de uitnodiging voor de volgende vergadering. Hierin zal gevraagd worden of de notulen van de vorige vergadering goedgekeurd kunnen worden en zodanig in de nieuwe notulen vermeld wordt. Hij verzorgt alle briefwisseling, die hij aan de voorzitter, of desgevallend aan de vereniging, ter keuring voorlegt. Hij draagt zorg voor het archief van het comité.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12.

Geen enkele beslissing, die de vereniging verbindt, kan noch mag genomen worden door één der leden. Is een lid hier door de omstandigheden toch toe verplicht, dan zal het lid zich op de eerstkomende vergadering verantwoorden.

Artikel 13.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

Artikel 14.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet.

De penningmeester wordt gevolmachtigd alle financiële daden te stellen. Hij zal ervoor zorgen ten allen tijde de bewijzen van inkomsten en uitgaven te kunnen voorleggen. Na elke grote activiteit legt hij een kosten - baten overzicht voor. Hij zal een volledig jaarverslag opmaken en voorleggen aan de vereniging ten laatste op de vergadering van december. De uittreksels van de bankrekening zullen alleen aan de voorzitter geadresseerd worden ter controle, en op de volgende vergadering overhandigd worden aan de penningmeester ter bewaring.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de door de vzw wet vermeldde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of op elke andere plaats door de wet bepaald.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De ondervoorzitter vervangt in alles de voorzitter wanneer deze laatste niet beschikbaar is.

De Algemene Vergadering.

Begroting  rekening  controle.

Ontbinding - Vereffening.

Artikel 15.

Indien het aantal leden is gedaald tot 3 of minder wordt de vereniging ontbonden. Bij ontbinding van de vereniging moeten de activa, na aanzuivering van de schulden, verdeeld worden onder Oudercomité van kleuterschool de Sprankel te Hijfte, KLJ jongens Hijfte, KLJ Meisjes hijfte, ZVC BOB Lochristi

Artikel 16.

Indien zich binnen de vereniging problemen zouden voordoen die het vertrouwen van de leden of van derden ernstig schaden, en tot gevolg hebben dat het beheer van de vereniging ernstig in het gedrang komt, kan de blokkering van de bankrekeningen voor verdere verrichtingen worden gevraagd door drie bestuurders gezamenlijk.

Een lid van de vereniging, dat geen bestuurder is, kan individueel niet de blokkering vragen, tenzij een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De leden van de vereniging kunnen binnen de statutaire maandelijkse vergadering bij gewone meerderheid beslissen om de bankrekening te blokkeren. In dat geval wordt een uittreksel van de notulen van de vergadering aan de bank overhandigd.

rechterlijke schikking wordt voorgelegd.

Voor de deblokkering van de rekeningen moeten alle bestuurders samen optreden, tenzij een beslissing van de statutaire vergadering of een rechterlijke macht wordt voorgelegd.

Artikel 17.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw wet en de besluiten genomen in toepassing ervan van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, naast de besluiten genomen door de Algemene Vergadering.

Deze statuten werden éénparig goedgekeurd op 22 september 2014 door De Meulenaere Kurt, Temmerman Rik, Van Damme Maarten, Ongenae Bart, Buckens Ronny, De Schoenmacker Sander, De Schoenmacker Sven, Audenaert Jan, Van der Sypt Wouter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorzitter: Temmerman Rik, Hijftestraat 141 te 9080 Lochristi - Hijfte Secretaris: Van Damme Maarten, Doornzelestraat 16 te 9080 Lochristi  Hijfte. Ondervoorzitter: Bart Ongena Verleydonckstraat 20 te 9080 Lochristi  Hijfte. Penningmeester: Meulenaere Kurt, Veldstraat 36 te 9080 Lochristi - Hijfte

alle voornoemde stichtende leden.

De Algemene Vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder:

Coordonnées
DE HIJFTESE KERSTVRIENDEN, AFGEKORT : DHK

Adresse
VELDSTRAAT 36 9080 LOCHRISTI

Code postal : 9080
Localité : LOCHRISTI
Commune : LOCHRISTI
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande