DE KUIPERIJ

Association sans but lucratif


Dénomination : DE KUIPERIJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.646.089

Publication

10/12/2012
ÿþMOp 2.2

2 9 r9V. 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEà. T~ GENT

ri tc

Ondememingsnr : aso. jr&o 9

Benaming

(voluit) : DE KUIPERIJ

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Mahoniestraat 9 9030 MARIAKERKE

Onderwerp akte : oprichting VZW

tekst:

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1° WAELPUT ERIK, Mahoniestraat 9, 9030 Mariakerke

geboren te Merendree op 9/3/1936

2° SAMIJN LYDIA, Mahoniestraat 9, 9030 Mariakerke

geboren te Petegem-Deinze op 18/3/1938

3° WAELPUT INGR1D, Groenstraat 26 9060 Zelzate

geboren te Deinze 9/4/1963

zijn overeengekomen op 1 oktober 2012 om in overeenstemming met de VZW-Wet van 27juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerken en de stichtingen, zoals gewijzigd door onder meer de Wet van 2 mei 2002 de vereniging zonder winstoogmerk DE KUIPERIJ op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden.

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam DE KUIPERIJ en heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres: Mahoniestraat 9 9030 Mariakerke,gelegen in het gerechterlijk arrondissement Gent,

Art. 2, De vereniging heeft tot doel studies uit te geven over diverse aspecten betreffende volkskunde, geschiedenis, materieel en immaterieel erfgoed.

De vereniging kan instaan voor het organiseren van tentoonstellingen, voordrachten, lezingen en andere initiatieven om haar doelstellingen te verwezenlijken,

De vereniging kan verzamelen, aankopen en schenkingen aanvaarden van documenten, publicaties, onderzoeken, navorsingen om de vooropgestetde doeleinden te bereiken.

De vereniging verbindt er zich toe de nodige inspanningen te doen om door verwerven van subsidies, sponsoring of andere steun de verwezenlijking van haar doelstellingen te bereiken.

Art. 3, De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in art2 van deze statuten, voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken

van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijk rechten op "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

111

Va beho aan Belg Staat:

121 215*

In

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte-teriffie " " ." .--

NFFRGRIF(V)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

uitoefenen. Zij kan daartoe overeenkomsten sluiten en alle andere nuttige rechtshandelingen en daden stellen.

Art. 4. De vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht voor onbepaalde duur. Wanneer het aantal werkende leden minder dan drie bedraagt en er geen bestuur meer kan gevormd worden, wordt de vereniging ontbonden. Ook wanneer de doelstellingen niet meer verwezenlijkt kunnen worden, kan de Algemene Vergadering beslissen tot ontbinding van de vereniging.

Leden. Algemene Vergadering

Art 5. De vereniging testten minste drie werkende leden. De ondergetekende stichters zijn de eerste leden. Twee leden onder hen vormen de Raad van Bestuur, zoals benoemd door de Algemene Vergadering.

Art, 6. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en is bevoegd voor -de wijzigingen van de statuten van de vereniging

-de benoeming en afzetting van de bestuurders

-de toetreding van nieuwe werkende leden

-de uitsluiting van werkende leden

-de goedkeuring van de begroting en de jaarrekeningen

-de ontbinding van de vereniging

Art. 7. De Algemene Vergadering moet door de Raad van Bestuur minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Het bestuur bepaalt de agenda.Onderwerpen die niet op de agenda zijn vermeld kunnen in behandeling worden genomen op voorstel van de voorzitter.

De leden moeten schriftelijk worden opgeroepen bij middel van brief of e-mail minsten acht dagen voor de vergadering met vermelding van agenda, dag, uur en plaats van de vergadering.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van de stemmen, beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden register en ondertekend door de voorzitter en secretaris van de vergadering en aan de leden bezorgd.

Bestuur.

Art. 8. De overeenkomstig deze statuten benoemde leden van de Raad van Bestuur werkende leden duiden onder elkaar de taakverdeling aan als voorzitter en secretaris-penningmeester. De voorzitter oefent ook de taak van gedelegeerd bestuurder uit, die met het dagelijks bestuur wordt belast De voorzitter verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van post, bank,spaarkas en alle andere ondernemingen en diensten. Zijn opdracht eindigt door overlijden,vrijwillig of gedwongen aftreden.

Art. 9. Het bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter per brief of e-mail met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, Ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 10. Het mandaat van bestuurder geldt voor onbepaalde tijd. De opdracht eindigt door overlijden, ontslag, aftreden, afzetting en verlies van lidmaatschap. ledere bestuurder Kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan het bestuur. Tot uitsluiting van een werkend lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten met een tweederde meerderheid en nadat het lid is gehoord.

Art 11. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot tekortkomingen in hun bestuur,

Art. 12. Het bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beheer en beschikking, zonder dat daarvoor een bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering is vereist Het Bestuur mag rechtshandelingen stellen, dienstig of noodzakelijk voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging tenzij deze handelingen door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering worden voorbehouden.

Begrotingen, rekeningen, ontbinding

MOn Zs

Luik B - Vervolg

Art. 13. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Op het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd,

Art. 14. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting die een gelijkaardig doel als de VZW DE KUIPERIJ deze nastreeft. Het Bestuur, in samenspraak met de Algemene vergadering maakt de keuze aan welke vereniging, stichting of inrichting de goederen worden overgedragen.

Algemene Bepalingen

Art. 15. Voor alles waarin deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien, blijven de VZW-wet en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





De Algemene Vergadering benoemde tot

Voorzitter Erik Waelput Mahoniestraat 9 9030 Mariakerke

Secretaris- Penningmeester Samijn Lydia Mahoniestraat 9 Mariakerke

Aldus goedgekeurd door de Algemene Vergadering te Mariakerke op 1 oktober 2012 en opgemaakt in vijf exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijk zetel van de Vereniging zonder Winstoogmerk De Kuiperij Mahoniestraat 9 9030 Mariakerke en waarvan één exemplaar neergelegd is op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent

Tegelijk hierbij neergelegd : de Statuten

WÛ,a ru V"'

~~~~~Q~

Op de laatste ble. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE KUIPERIJ

Adresse
MAHONIESTRAAT 9 9030 MARIAKERKE(GENT)

Code postal : 9030
Localité : Mariakerke
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande