DE MOOR ACHIEL

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DE MOOR ACHIEL
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 434.903.260

Publication

22/07/2014
ÿþ Mod Word 11.1

"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie "

na neerlegging ter griffie van de akte

Vc i

behi

aar

Bali

Staa

N



GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

1 Q JOLI 2014

AFDELIfflgEDERMONDE

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte

0434.903.260

DE MOOR ACHIEL

Naamloze Vennootschap

Te 9340 Lede (Oordegem), Grote Steenweg, nummer 43.

(Her)benoeming van bestuurders en gedelegeerd bestuurders:

1) Bij éénparige beslissing van de bijzondere algemene vergadering van de aandeelhouders, gehouden op 29 april 2014 op de zetel van de vennootschap, werden de hiernagenoemde personen elkeen (her)benoemd tot bestuurder van de vennootschap, voor een periode van 6 jaar, te rekenen vanaf 29 april 2014:

-de Heer DE MOOR Achiel Paul Marcel, geboren te Zonnegem op 14 april 1940, wonende te 9340 Lede (Smetlede), Kapellen hoek, nummer 5;

-Mevrouw VAN POEKE Yvonne, geboren te Smetlede op 18 juni 1939, wonende te 9340 Lede (Smetlede), Kapellenhoek, nummer 5, en:

-Mevrouw DE MOOR Karine Maria August, geboren te Wetteren op 10 maart 1963, wonende te 9340 Lede (Oordegem), Grote Steenweg, nummer 43.

2) Bij éénparige beslissing van de raad van bestuur van de vennootschap, eveneens gehouden op 29 april 2014, werden de hiemagenoemde personen elkeen (her)benoemd tot gedelegeerd bestuurder van de vennootschap, eveneens voor een duurtijd van 6 jaar:

-de Heer DE MOOR Achiel Paul Marcel, geboren te Zonnegem op 14 april 1940, wonende te 9340 Lede (Smetlede), Kapellenhoek, nummer 5, en:

-Mevrouw DE MOOR Karine Maria August, geboren te Wetteren op 10 maart 1963, wonende te 9340 Lede (Oordegem), Grote Steenweg, nummer 43.

Aile voormelde mandaten worden onbezoldigd uitgeoefend.

DE MOOR Karine,

gedelegeerd bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 08.06.2013, NGL 08.08.2013 13403-0110-011
24/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 09.06.2012, NGL 23.07.2012 12318-0548-011
11/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 11.06.2011, NGL 10.08.2011 11387-0169-012
19/04/2011
ÿþ

Luik 13, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



lróraCF1-t« ; Ig:7::.i!-: t13i4lVK

VAN ?yOOr.r-:.r,NC-irL

-7 APR 1011

*EN Dtr'19 ran.0 N D'7

d ra, 'rr.a



Voor-

behouden aan het  Belgisch

Staatsblad

" iiossssa"

Benaming : De Moor Achiel

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 9340 Oordegem (Lede), Grote Steenweg 43

Ondernemingsnr : 0434.903.260

Voorwerp akte : Kapitaalsvermindering - statutenwijziging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Benjamin Van Hauwermeiren te Oordegem (Lede),: op 22 maart 2011, geregistreerd te Aalst I op 29 maart volgende, boek 924, blad 91, vak 12, ontvangen: 25,00: euro, getekend De Ontvanger ai G, Van Hoorde dat de buitengewone algemene vergadering van de naamnoze vennootschap "DE MOOR ACHIEL", met maatschappelijke zetel te Oordegem (Lede), Grote Steenweg 43, met.. eenparigheid van stemmen de volgende besluiten heeft genomen:

1. omzetting van de bestaande aandelen aan toonder van de vennootschap naar aandelen aan toonder of aandelen op naam of gedematerialiseerde effecten, en overeenkomstig aanpassing van artikel 9 van de statuten.

2. Omzetting van de tweehonderd vijftig (250) bestaande aandelen met nominale waarde van ¬ 2.476,00 ieder, die het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, in tweehonderd vijftig (250) aandelen zonder nominale; waarde, die ieder één/tweehonderd vijftigste (1/250") van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

3. vervanging van artikel 1. paragraaf 2 van de statuten door volgende tekst:

"Deze naam kan in beide landstalen gebruikt worden.

In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, moet deze naam altijd voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "naamloze; vennootschap" of de afkorting "N. V. ". " Tevens dienen vermeld te worden de zetel van de vennootschap, het ondememingsnummer, gevolgd door de afkorting RPR, gevolgd door de vermelding van de zetel van de` rechtbank van Koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel en exploitatie-zetels heeft. Bij BTW-plichtigen moet het ondernemingsnummer voorafgegaan worden van de vermelding 874, 8E."

4. Toevoegen aan artikel 13 van de statuten van volgende tekst:

"Wanneer de vennootschap is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van, aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders: heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, bestuurders,; werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering: van de opdracht. van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof

" hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. Indien de vennootschap zelf tot bestuurder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om éen vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. De bestuurder wordt benoemd door de vennoten voor een tijdsduur: door haar vast te stellen."

5. aanpassing van de statuten overeenkomstig de wet van zeven mei negentienhonderd negenennegentig: houdende het wetboek van vennootschappen:

* aanpassing van de nummering in de artikelen van de bestaande statuten die verwijzen naar de' vennootschappenwet, overeenkomstig de concordantietabel.

* vervanging in de statuten van de woorden "gecoördineerde wetten op de Handelsvennootschappen" door de: woorden 'Wetboek van vennootschappen".

*toevoeging aan artikel 9 van de statuten van volgende tekst:

"Alle effecten aan' toonder moeten door ten minste twee bestuurders warden ondertekend of van hun: naamstempels worden voorzien. Een register wordt gehouden voor eventuele aandelen op naam,: winstbewijzen, warrants en obligaties. Naar aanleiding van de inschnjving 'in zulk register, wordt aan de aandeelhouder of houder van het effect een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Alle effecten dragen een:

volgnummer-" -

* vervanging van artikel 10 van de statuten door volgende tekst:

"Ten opzichte van de vennootschap zijn de effecten (aandelen en andere) ondeelbaar.

Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de

uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat een enkele persoon daartoe schriftelijk

is aangewezen. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.,

* toevoeging aan artikel 23 van de statuten van volgende tekst:

"

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(om(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

"De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders en eventuele commissarissen worden per

" aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering, uitgenodigd. De oproepingsbrief bevat een opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. Het voorgaande geldt ook voor de eventuele houders van obligaties, warrants of certificaten op naam (met medewerking van de vennootschap uitgegeven). Eerstgenoemden bekomen samen met de oproepingsbrief, de bij wet bepaalde stukken, terwijl de anderen waaronder de houder van aandelen aan toonder slechts die stukken toegezonden krijgen als zij uiterlijk zeven dagen voor de vergadering de toelatingsformaliteiten hebben vervuld.

De bestuurders en eventuele commissaris geven antwoord op vragen die door hun aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de aandeelhouders of het personeel van de vennootschap.

De raad van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze vergadering doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen."

* vervanging van artikel 29, paragraaf 5 van de statuten van volgende tekst:

"Geen uitkering mag geschieden, indien op datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, "van het opgevraagd kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 617 van het Wetboek van vennootschappen."

6. vervanging van artikel 33 van de statuten door volgende tekst:

ARTIKEL 33.-

De ontbinding van de vennootschap kan in rechte gevorderd worden om wettige redenen. Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene

~p vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

" Na haar ontbinding, wordt de vennootschap geacht voort te bestaan voor haar vereffening.

Alle stukken uitgaande van de ontbonden vennootschap, vermelden dat zij in vereffening is.

Het voorstel tot ontbinding van de vennootschap wordt toegelicht in een verslag dat door de bestuurders wordt

opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet

c " uitspreken. Verder wordt er gehandeld conform de regeling uitgewerkt in« de bepalingen van het wetboek van

vennootschappen.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het

" ~ maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijk of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aange- kondigde maatregelen.

De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld. Indien de raad van bestuur voórstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in dit verslag een uiteenzetting van de

Nmaatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt- in. de agenda vermeld. Aan iedere aandeelhouder wordt, tegen overlegging van zijn aandelen, vijftien dagen voor de vergadering kosteloos een exemplaar van de verslagen verstrekt. " Een afschrift ervan wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de houders van aandelen op naam. Er wordt ook

'cl onverwijld een afschrift gezonden aan degenen die voldaan hebben aan de formaliteiten, door de statuten voorgeschreven om tot de vergadering te worden toegelaten.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van. geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft" wanneer zij wordt goedgekeurd door éénvierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen..

z is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het wettelijk minimum kapitaal, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

:r.73 Indien binnen een jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet geldig is omgezet in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe aandeelhouder in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar omzetting in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of van haar ontbinding.

ARTIKEL 33bis.- : BENOEMING VAN VEREFFENAARS. "

ingeval van ontbinding van de vennootschap, uit welke oorzaak ook, zal de vereffening geschieden door de zorgen van de bestuurders in functie op dat ogenblik, behalve indien de algemene vergadering, bij meerderheid van 'stemmen andere vereffenaars, al dan niet aandeelhouders, aanstelt en hun machten en bezoldigingen vaststelt.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - VPrUren

De machten van de bestuurders alsdan in functie zullen vanaf de benoeming van de vereffenaars een einde

nemen.

De benoeming van de vereffenaar moet warden gehomologeerd door de bevoegde rechtbank van Koophandel.

Pas na deze rechtelijke goedkeuring kan de vereffenaar in functie treden.

De vereffenaar beschikt over de bevoegdheden opgesomd in artikel 186 en volgende van het Wetboek van

Vennootschappen, zonder dat zij voorafgaandelijk de goedkeuring behoeven van' de algemene vergadering.

In de zesde en de twaalfde maand van het eerste jaar van de vereffening "zenden de vereffenaars een

omstandige toestand van de vereffening aan de griffie van de rechtbank van koophandel . van het

arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft.

Deze staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet.;-

vereffend worden. .

Vanaf het tweede jaar van de vereffening moet er nog slechts één keer per jaar een omstandige staat van

vereffening warden toegezonden aan de griffie.

Deze staten worden bij het vereffeningsdossier gevoegd.. .

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa

onder de verschillènde schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het

arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

ARTIKEL 33ter.-.

Bij de sluiting van de vereffening roept de vereffenaar een buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders samen ten einde kennis te nemen van de .voorgestelde eindafrekening, in voorkomend geval hef verslag van de commissaris te horen en te beslissen over de kwijting.

j Tenminste één maand voor deze algemene vergadering legt e vereffenaar de rekeningen neer, samen met de stukken ter staving.

Deze documenten worden gecontroleerd door de commissaris. Bij ontstentenis van een commissaris beschikken de vennoten over een individueel onderzoeksrecht, waarbij ze zich kunnen laten bijstaan door een bedrijfsrevisor of een externe accountant.

Indien de vergadering de rekeningen alsdan goedkeurt, wordt aan de vereffenaar décharge verleend en is de vereffening gesloten.

Zelfde vergadering duidt tenslotte de plaats aan waar de boeken en documenten van de vennootschap zullen worden bewaard.

Na de betaling van alle schulden, lasten en vereffeningkosten, of na de consignatie van de nodige gelden die voldoen, zal het netto-aktief gelijk onder de kapitaalaandelen verdeeld worden, rekening houdend met de werkelijke afbetaling van elk effect.

7. a) kapitaalsvermindering met vijfhonderdduizend euro (¬ 500.000,00) om het kapitaal te herleiden van zeshonderd negentienduizend euro (¬ 619.000,00) tot honderd negentienduizend euro " (¬ 119.000,00) door terugbetaling in geld aan de aandeelhouders naar evenredigheid van hun deelneming in het kapitaal. De kapitaalsvermindering, welke aangerekend wordt op het werkelijk gestort kapitaal, zal plaatshebben zonder vernietiging van aandelen.

De terugbetaling waartoe de vergadering heeft besloten, kan enkel plaatsvinden met naleving van de voorwaarden van artikel 613 van het Wetboek van Vennootschappen.

b) Overeenstemmende aanpassing van artikel 5 van de statuten.

c) Toekenning van de bevoegdheden van de raad van bestuur, meer bepaald om alle nodige maatregelen te treffen voór de terugbetaling waartoe de vergadering zal besluiten, alsook voor de coördinatie van de statuten

8. Coördinatie van de statuten.

Benjamin Van Hauwermeiren "

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris

Grote Steenweg 77 9340 Oordegem - Lede

Notaris Benjamin Van Hauwermeiren te Oordegem (Lede), op 05/04/2011

Tegelijkertijd hiermee neergelegd:

- expeditie proces-verbaal dd 22 maart 2011

- coördinatie der statuten met overzichtstabel

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vande instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 12.06.2010, NGL 15.06.2010 10182-0305-013
04/09/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 13.06.2009, NGL 31.08.2009 09697-0247-023
27/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 14.06.2008, NGL 20.06.2008 08268-0070-028
17/04/2008 : DE059895
26/07/2007 : DE059895
07/07/2006 : DE059895
04/07/2005 : AA059895
14/07/2004 : AA059895
15/07/2003 : AA059895
24/09/2002 : AA059895
15/07/2000 : AA059895
21/07/1999 : AA059895
03/05/1995 : AA59895
03/09/1991 : DE42700

Coordonnées
DE MOOR ACHIEL

Adresse
GROTE STEENWEG 43 9340 OORDEGEM

Code postal : 9340
Localité : Oordegem
Commune : LEDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande