DE NATUURFRITUUR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DE NATUURFRITUUR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 833.094.990

Publication

05/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 19.06.2013, NGL 29.07.2013 13372-0117-016
03/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 31.03.2012, NGL 31.07.2012 12368-0440-014
03/02/2011
ÿþ Mal 2.5

I _fifil.e In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 1111 II Hiif 11111011111111111111011011111

*11018861*

bet a: Be Sta

NEERGELEGD

2 4 -01- 2011

RECHTBANK ~ GENT

KOOPHAIQ

O b Cf14~~0

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DE NATUURFRITUUR

Rechtsvorm : Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met een Sociaal Oogmerk

Zetel : Tinkstraat 5 9000 Gent

Onderwerp akte Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Jeroen UYTTERHAEGEN te Wetteren :

HET JAAR TWEEDUIZEND EN ELF.

Op twintig januari.

ZIJN VERSCHENEN:

1. De heer VERHEYEN Ward, geboren te Aalst op zeventien juni negentienhonderd achtenzeventig,, wonende te 9230-Wetteren, Hekkerstraat 44.

2. Mevrouw EVERS Lucie Germaine Johanna, geboren te Sint-Michiels op 19 februari 1964, wonende te. 9000-Gent, Tinkstraat 5.

3. De heer DE BRAEKELEIR Willy Maurice, geboren te Gent op 11 juni 1942, wonende te 9000-Gent, Broederlijke-Weversplein 19.

I) OPRICHTING EN INBRENGEN:

Deze comparanten verklaren mij, notaris, dat zij samen een COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID MET SOCIAAL OOGMERK wensen op te richten onder de volgende; naam: "DE NATUURFRITUUR".

Het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplàatst dient te zijn, bedraagt: zesduizend vijfhonderd EURO (¬ 6.500,00) en is verdeeld in zesentwintig (26) aandelen, met een nominale: waarde van elk tweehonderd vijftig euro (¬ 250,00).

Op deze aandelen wordt ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet, oprichters die zich. onvoorwaardelijk verbinden tot nagemelde inbrengen:

-de comparant sub 1) tekent in op twaalf (12) aandelen, hetzij ten belope van drieduizend EURO (¬ 3.000,00);

-de comparant sub 2) tekent in op twaalf (12) aandelen, hetzij ten belope van drieduizend EURO (¬ ', 3.000,00);

-de comparant sub 3) tekent in op twee (2) aandelen, hetzij ten belope van vijfhonderd EURO (¬ 500,00). Samen: zesentwintig (26) aandelen.

Alle aandelen zijn naar uitdrukkelijke verklaring van de oprichters in hogervermelde verhouding afbetaald i ten belope van zesduizend vijfhonderd euro (¬ 6.500,00), zodat vanaf de datum van neerlegging van de statuten ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel een bedrag van zesduizend vijfhonderd EURO (¬ :. 6.500,00) ter beschikking staat van de vennootschap, waarbij de gelden gestort werden op een bijzondere rekening met nummer 523-0804097-42, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de Naamloze. Vennootschap Triodos Bank te Gent, zoals blijkt uit het aan ondergetekende notaris voorgelegd bankattest,; gedateerd op 7 januari laatst.

Voormeld bankattest zal in het dossier, gehouden op het kantoor van ondergetekende notaris, bewaard worden.

FINANCIEEL PLAN:

De comparanten hebben het financieel plan, ondertekend door de oprichters, aan ondergetekende notaris; overgemaakt, overeenkomstig de wet.

Il) STATUTEN:

Vervolgens hebben de comparanten mij, notaris, verzocht akte te verlenen van de statuten van de vennootschap als volgt:

AFDELING L Benaming -- zetel  doel  duur

Artikel 1. De vennootschap is een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een: sociaal oogmerk en draagt de naam "De Natuurfrituur".

Artikel 2. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000-Gent, Tinkstraat 5.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 3. De vennootschap heeft tot doel het aanbieden van vegetarische en biologische voeding aan de consument door middel van een 'frituurconcept'. De dienstverlening kan zowel mobiel (catering) als niet mobiel (vaste locatie) georganiseerd worden.

Zij mag op om het even welke manier alle activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen en op enigerlei wijze aan zo'n activiteit deelnemen.

Ze kan participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

Artikel 3-bis Sociaal Oogmerk

De vennootschap wil binnen een economisch kader actief werken aan haar sociaal oogmerk, zijnde het sensibiliseren van de consument voor vegetarische, biologische en andere aspecten van duurzame voeding. Dit doet ze in een sociale context: er wordt gestreefd naar de tewerkstelling van mensen uit de kansengroepen. Bovendien wil ze zoveel mogelijk burgers actief betrekken bij deze doelstellingen, onder andere door burgers de mogelijkheid te bieden om in de vennootschap financieel te participeren.

De vennootschap heeft een sociaal oogmerk en is niet gericht op de verrijking van de vennoten die geen of slechts een beperkt vermogensvoordeel nastreven.

Artikel 4. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering krachtens de inzake statutenwijziging geldende regels en voorwaarden.

AFDELING Il. Kapitaal  Aandelen  Aansprakelijkheid

Artikel 5. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is onbeperkt. Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen.

Het veranderlijk gedeelte wordt verhoogd, respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten dienen te worden gewijzigd.

e Het bedrag van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is

vastgesteld op zesduizend vijfhonderd euro (¬ 6.500,00). Het vast gedeelte

van het kapitaal is onderverdeeld in zesentwintig (26) aandelen, elk

met een nominale waarde van tweehonderd vijftig euro (¬ 250,00).

Artikel 6. De aandelen zijn op naam.

b Artikel 7. De aandelen mogen enkel worden afgestaan of overgedragen aan vennoten na akkoord van de

raad van bestuur.

Artikel 8. De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt ten belope van hun inbreng. Zij zijn hoofdelijk

noch ondeelbaar aansprakelijk.

AFDELING lil. Vennoten

Artikel 9. Zijn vennoten:

1°) de ondertekenaars van deze akte;

N 2°) de natuurlijke personen of rechtspersonen die als vennoot door de raad van bestuur zijn aanvaard en die de door deze raad vastgestelde voorwaarden onderschrijven. Deze personen moeten minstens één aandeel Mvan de vennootschap onderschrijven, met dien verstande dat deze onderschrijving de aanvaarding inhoudt van

o de statuten en van het huishoudelijk reglement.

De vennootschap mag de toetreding van vennoten niet uit speculatieve overwegingen weigeren tenzij die

vennoten niet voldoen aan de algemene toetredingsvoorwaarden.

De toetreding van vennoten blijkt uit de inschrijving in het aandelenregister.

Het orgaan dat instaat voor het bestuur wordt belast met de inschrijvingen. De inschrijvingen geschieden op

grond van documenten met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend zijn. Zij vinden plaats in de volgorde

r/) van hun datum van voorlegging.

Artikel 9  bis

re Ieder personeelslid dat uiterlijk één jaar na zijn indiensttreding in de vennootschap vennoot wil worden, zal hiertoe zijn wil kenbaar maken bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur binnen datzelfde jaar. Het

°~ zal dan binnen de maand door de Raad van Bestuur uitgenodigd worden om op minstens één aandeel in te schrijven en het aandelenregister te tekenen

l Artikel 10.ledere vennoot mag slechts uittreden met instemming van de raad van bestuur tijdens de eerste zes maanden van het boekjaar. Deze uittreding mag evenwel worden geweigerd indien zij de vereffening van de vennootschap tot gevolg zou hebben of het bestaan ervan in het gedrang brengt.

De aansprakelijkheid van de uitgetreden of uitgesloten vennoot verstrijkt pas bij het einde van het boekjaar waarin hij is uitgetreden of uitgesloten, onverminderd de toepassing van andere bepalingen in het wetboek van vennootschappen.

P: Artikel 10  bis

Het personeelslid dat conform artikel 9-bis aandelen heeft verworven, is gerechtigd om binnen het jaar na het beëindigen van de arbeidsovereenkomst uit de vennootschap te treden. Hij wordt van die mogelijkheid door de Raad van Bestuur op de hoogte gebracht via een aangetekende brief. Hij dient zijn beslissing tot uittreden op dezelfde manier mee te delen aan de Raad van Bestuur, en dit binnen de eerste zes maanden van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 11.Een vennoot kan slechts uit de vennootschap worden uitgesloten wanneer hij ophoudt te voldoen aan de algemene toetredingsvoorwaarden of wanneer hij handelingen verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

De uitsluitingen worden uitgesproken door de raad van bestuur.

De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan de raad van bestuur, binnen één maand nadat een aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd.

Elk besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed.

Een eensluidend afschrift hiervan wordt binnen vijftien dagen, bij een ter post aangetekende brief, aan de uitgesloten ven noot toegezonden.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot heeft recht op uitkering van de nominale waarde van zijn aandelen, zonder toekenning van een deel van de reserves behalve als de raad van bestuur er bij twee derde meerderheid anders over beslist.

Buiten dit geval kan niet meer worden uitgekeerd dan het door de vennoot volgestorte deel op zijn aandeel/aandelen.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot kan tegenover de vennootschap geen enkel ander recht doen gelden.

De uitkering geschiedt in baar geld, na verloop van een termijn van vijf jaar te rekenen vanaf de datum van uittreding of uitsluiting. Mocht de uitvoering van vorenstaand beding voor een bepaald boekjaar evenwel leiden tot een aantal uitkeringen waarvan de totale som meer bedraagt dan vijf procent van het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van het vorige afgesloten boekjaar, zal de raad van bestuur deze termijn met één jaar kunnen verlengen. Bij bepaling ven de voorrang in de vervaldag van de uitkeringen zal rekening worden gehouden met de datum van uittreding of uitsluiting. De hiervoor genoemde termijnen kunnen door de raad van bestuur worden ingekort; deze beslissing wordt genomen bij twee derde meerderheid.

De raad van bestuur kan eveneens beslissen dat op het aldus geblokkeerde kapitaal een interest wordt toegestaan, waarvan het percentage niet meer mag bedragen dan dat toegekend aan de vennoten.

Artikel 12.In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring van een vennoot, ontvangen zijn erfgenamen, schuldeisers of wettelijke vertegenwoordigers de waarde van zijn aandeelbewijzen overeenkomstig dé bovenvermelde bepalingen.

Artikel 13.Gewezen vennoten en rechtverkrijgenden of schuldeisers van vennoten kunnen noch de vereffening van de vennootschap of het leggen van de zegels uitlokken, noch de vereffening of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op welke wijze ook in het bestuur tussenkomen. Voor de uitoefening van hun rechten zijn ze gebonden door de inventarissen en rekeningen van de vennootschap en door de beslissingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering.

Bij onverdeelde eigendom van een aandeelbewijs, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten van de erfgenamen of onverdeelde eigenaars te schorsen, totdat één enkele persoon als titularis werd aangewezen.

AFDELING IV. Bestuur en controle

Artikel 14.De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit minstens drie (3) leden, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering.

De controle over de vennootschap wordt uitgeoefend door iedere vennoot individueel of door één of meer controlerende vennoten of door een commissaris conform de wet. Ze worden benoemd door de algemene vergadering.

De termijn van het mandaat van de bestuurders bedraagt zes jaar, die van het mandaat van de controlerende vennoten of van de commissaris bedraagt drie jaar; ze zijn herkiesbaar.

Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Artikel 15.Het mandaat van de bestuurders en van de controlerende vennoten is niet bezoldigd. Als de bestuurders een opdracht vervullen met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een beloning worden toegekend; deze beloning mag in geen geval een participatie in de vennootschapswinst zijn.

Artikel 16.In geval van vacature van een plaats van bestuurder, mag door de raad van bestuur voorlopig in de vervanging worden voorzien, in afwachting dat de volgende algemene vergadering er definitief over beslist. De bestuurder die een andere vervangt, voleindigt het mandaat van zijn voorganger.

Artikel 17.De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

Hij vergadert telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op bijeenroeping en onder voorzitterschap van de voorzitter of zo deze verhinderd is van de ondervoorzitter.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen over punten die op de agenda voorkomen en wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Elke bestuurder mag maar één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Een bestuurder die rechtstreeks belang heeft bij één of meer door de raad van bestuur te beslissen punten, mag niet deelnemen aan de stemming hierover.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden opgenomen in notulen, die in een bijzonder register worden ingeschreven en ondertekend door alle aanwezige bestuurders. Afschriften of uittreksels voor te brengen in of buiten rechte moeten door de hiervoor aangewezen bestuurders worden ondertekend.

Artikel 18.0e raad van bestuur is met de meest uitgebreide macht bekleed voor alle handelingen zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadering bevoegd is.

Zo kan hij, onder meer:

Alle sommen en waarden ontvangen. Aile roerende en onroerende goederen en rechten verwerven, vervreemden, ruilen, huren, verhuren en met hypotheek bezwaren. Leningen niet hypothecaire en andere waarborgen opnemen. Leningen toestaan, alle borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden; verzaken aan alle zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toestaan, met of zonder betaling, van alle bevoorrechte en hypothecaire inschrijvingen, randmeldingen, verzet of beslag, vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen; betalingen met of zonder subrogatie doen of toestaan; in alle gevallen afstand doen, verzaken of bewilligen, zelfs dadingen aangaan, beroep doen op scheidsgerecht en scheidsrechterlijke bedingen aanvaarden, gebeurlijke teruggave toekennen. Personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen.

Artikel 19. De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan derden.

Zo mag hij ondermeer het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan een gedelegeerd bestuurder of een zaakvoerder.

De raad van bestuur bepaalt de vergoeding verbonden aan deze opgedragen bevoegdheid, doch met inachtneming van de bepalingen van artikel 15 hiervoor.

Artikel 20. Voor alle akten en handelingen, die het dagelijks bestuur overschrijden, al dan niet voor de rechtbank, zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn door twee bestuurders die niet van een beslissing of volmacht van de raad van bestuur moeten doen blijken.

Artikel 21. De controle op de activiteiten van de vennootschap wordt uitgeoefend door iedere vennoot individueel of toevertrouwd aan één of meer controlerende vennoten of aan een commissaris. Zij hebben

d1D afzonderlijk of gezamenlijk een onbeperkt onderzoeks- en controlerecht op alle verrichtingen van de

vennootschap.

Ze kunnen ter plaatse inzage krijgen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en van alle geschriften

e van de vennootschap.

AFDELING V. Algemene vergadering

Artikel 22. De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen,

op de 20ste dag van de maand juni om 19 uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering

e op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 23. De voorzitter van de raad van bestuur, of bij ontstentenis de hiervoor aangewezen bestuurder, roept

de (jaarlijkse) algemene vergaderingen bijeen.

De oproeping geschiedt uiterlijk vijftien dagen véér de geplande vergadering, volgens de in het

huishoudreglement bepaalde modaliteiten met vermelding van de agendapunten.

Artikel 24. De algemene, vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij

ontstentenis door de oudste of de oudste in dienstjaren aanwezige bestuurder.

Artikel 25. Iedere vennoot mag slechts één andere vennoot vervangen.

Alle vennoten zijn stemgerechtigd in de Algemene Vergadering. Zij hebben

gelijk stemrecht. Niemand kan aan de stemming deelnemen met meer dan één tiende van het aantal

stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen;

dit percentage wordt op één twintigste gebracht indien één of meerdere

vennoten de hoedanigheid hebben van personeelslid in dienst genomen door de vennootschap.

Artikel 26. Buiten de gevallen waarin voorzien bij artikel 27 van dit statuut, beraadslaagt de algemene

vergadering geldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij

gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

ri) De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen,

behoudens behoorlijk gerechtvaardigde gevallen. Een vennoot die rechtstreeks belang heeft bij één of meer agendapunten mag hierover niet stemmen. Bij de berekening van de stemmen, worden zijn stemmen niet in aanmerking genomen.

pQ Artikel 27. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over statutenwijzigingen wanneer het

doel van de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief werd vermeld en wanneer zij die aan de

" =1 vergadering deelnemen ten minste zestig procent van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Als dit

quorum niet bereikt is wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen. Slechts als dit quorum bereikt is kan ze geldig beraadslagen.

Voor een beslissing tot wijziging van de statuten zijn minstens drie vierden van " de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Artikel 28. De notulen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. Ze worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom vragen.

De in en buiten rechte voor te leggen afschriften en uittreksels worden ondertekend door de hiervoor aangewezen bestuurder.

Artikel 29. Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen mogen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens het belang van de vennootschap dit vergt. Hij moet een algemene vergadering bijeenroepen telkens de controlerende vennoten, of één of meer vennoten die één derde van de aandeelbewijzen bezitten, erom verzoeken, en dit op voorwaarde dat ze de te bespreken agendapunten opgeven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

De vergadering moet worden gehouden binnen de maand van het verzoek.

Artikel 30. AI wat verband houdt met de werkzaamheden van de raad van bestuur, van de controlerende vennoten en van de algemene vergadering mag door een huishoudelijk reglement worden geregeld maar zonder dat hierbij van de bindende bepalingen van de wet of van de statuten mag worden afgeweken.

AFDELING VI. Boekjaar Balans

Artikel 31. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 32. Bij het einde van ieder maatschappelijk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris op, de balans, de resultatenrekening met de toelichting en de door de wet bepaalde verslagen, die aan de algemene vergadering ter goedkeuring moeten worden voorgelegd.

Artikel 33. De verslagen van de bestuurders en van de controlerende vennoten of van de commissaris worden voorgelezen aan de algemene vergadering die beslist over de goedkeuring van de jaarrekening (balans, resultatenrekening en de toelichting).

Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt de algemene vergadering zich uit over de aan de bestuurders, aan de controlerende vennoten of aan de commissaris te vetlenen decharge. De jaarrekening wordt binnen dertig dagen na goedkeuring neergelegd bij de Nationale Bank.

Artikel 33- bis - Verantwoording

Op het einde van elke boekjaar maakt de Raad van Bestuur een bijzonder verslag overeenkomstig artikel 661 van het wetboek van vennootschappen. Deze zal ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

Het voormelde bijzonder verslag is een verslag over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op het sociaal oogmerk zij zich overeenkomstig artikel 4bis heeft opgelegd. Dit verslag moet inzonderheid aangeven dat de uitgaven inzake investeringen, inzake de werkingskosten en bezoldigingen bestemd zijn om de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vennootschap te bevorderen.

AFDELING VII. Verdeling van de winst

Artikel 34. Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed als volgt:

1°) vijf procent (5 %) aan de wettelijke reserve, zoals de wet het voorschrijft (deze

voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal

heeft bereikt);

2°)wat de winst betreft, kan, na voorafname van de wettelijke reserve door de Algemene Vergadering aan de vennoten slechts een rechtstreeks vermogensvoordeel worden toegestaan dat niet hoger ligt dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van de wet van twintig juli negentienhonderd vijf en vijftig, houdende instelling van een Nationale Raad voor de Cooperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen;

3°) het overschot reserveren of overdragen.

Artikel 35. De eventuele toe te kennen restomo mag aan de vennoten alleen worden uitgekeerd naar rato van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan.

AFDELING VIII. Ontbinding  Vereffening

Artikel 36.De vennootschap is ontbonden ondermeer wanneer het aantal vennoten minder dan het wettelijk minimum bedraagt en wanneer het kapitaal beneden het statutair minimum daalt.

Bij ontbinding van de vennootschap zal de vereffening gedaan worden door de in functie zijnde bestuurder(s), tenzij de algemene vergadering, die over de ontbinding besloot, één of meer andere vereffenaars aanstelde.

De vereffenaar(s) treedt (treden) evenwel pas in functie nadat de Rechtbank van Koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn (hun) benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaar(s) beschik(ken) over de meest uitgebreide bevoegdheden hem (hen) toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 37. Na afbetaling van de maatschappelijke schulden en lasten, zal het

overschot evenredig worden verdeeld onder het volgestorte gedeelte van de aandelen. Het saldo dat na aanzuivering van het hele passief en de terugbetaling van de vennoten van hun inbreng overblijft, krijgt een bestemming, die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal oogmerk van de vennootschap, te bepalen door de Algemene Vergadering.

AFDELING IX. Diverse bepalingen

Artikel 38. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement.

Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de vennoten of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vennootschap wordt geacht.

Artikel 39.

Bij wijze van uitvoeringsmaatregel van het vennootschapscontract waartoe zij toetreden zijn de vennoten, bestuurders, obligatiehouders, commissarissen en vereffenaars, die in het buitenland wonen, verplicht voor hun betrekkingen met de vennootschap in België woonplaats te kiezen. Komen zij deze verplichting niet na dan worden zij geacht van rechtswege domicilie te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap waar hun alle dagvaardingen, aanzeggingen en aanmaningen kunnen worden betekend en alle brieven en berichten mogen worden toegezonden.

De vennoten worden geacht woonplaats te hebben gekozen op het adres dat in het register van aandelen wordt ingeschreven bij hun toetreding. Met latere adreswijzigingen wordt slechts rekening gehouden in zoverre de vennoten op eigen initiatief deze wijziging schriftelijk hebben meegedeeld aan het bestuur.

Artikel 40

De vennoten zullen zich gedragen naar de dwingende bepalingen van het ' !

VVetbomkvan strijdstatuten en naar de aanvullende

bepalingen ~nz~ Vennootschappen mochten deze ~r daarvan^ nietwcn~of -- met deze afgewekeninÓeuhakdan~ Wetboek voor~ III) SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN: Voomoemde oompanuntmn, optredende als ophchhye, treffen vervolgens de volgende beslissingen, welke slechts uitwerking zullen hebben vanaf, de oprichting door neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte npde bevoegde rechtbank van koophandel ' '

Eerste 1)bm~~rmm

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de oprichting door neerlegging van een uittreksel van onderhavige akte op de bevoegde rechtbank van kuuphonda|, om te eindigen op éénenderUQ december tweeduizend en elf. 2) Eerste jaarvergadering van de vennoten: "

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en twaalf. ! 3)Verb~*an~seninnaamvanÓwvonno~oohapinophchbng~ ~

| De verschijners in deze verklareh dat de vennootschap, met toepassing van artikel zestig van het Wetboek van Vennootschappen, alle verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting reeds zijn aangegaan. sedert 1 januari |oatsd, evenals deze die vanaf heden ten name van de vennootschap worden aangegaan, en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de oprichting der vennootschap.

5) Benoeming bestuurders:

De verschijners verklaren te benoemen tot bestuurders van de vennootschap alle 3 de voonmuemdai oprichters, allen hier aanwezig en die hebben verklaard dit mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich tegen de uitoefening van gezegde mandaten verzet, ~

Vervolgens hebben zij beslist genoemde mevrouw Lucie Evers te

gedelegeerdbmnommmn*Ó

bestuurderde ~ Voor ontledend uittreksel Geassocieerd Notaris Jeroen UYTTERHAEGEN

Tegelijk hiermede nedergelegd:

-uitgifte akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)rr(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

03/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 20.06.2015, NGL 29.07.2015 15360-0226-017

Coordonnées
DE NATUURFRITUUR

Adresse
TINKSTRAAT 5 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande