DE PAROCHIALE WERKEN VAN TERJODEN, AFGEKORT : P.W.T.

Association sans but lucratif


Dénomination : DE PAROCHIALE WERKEN VAN TERJODEN, AFGEKORT : P.W.T.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.755.804

Publication

05/06/2012
ÿþMo0 20

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de

IIN IiV1IN~IN~716*NM~VY~I

*3100

2",

Benaming

(voluit) : De Parochiale werken van Terjoden

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Geraardsbergsesteenweg 79, 9320 Aalst- Erembodegem

Ondememingsnr : 410.755.804

Voorwerp akte : Aapassing van de bestuursraad en leden van de VZW

ldentificatienumn er: 751/29

Titel I : Benaming - zetel - doel - duur.

artikel 1.

De vereniging draagt de naam " De Parochiale werken van Terjoden" afgekort P.W.T., vereniging zonder

winstoogmerk.

Artikel 2.

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9320 Aalst-Erembodegem, Geraardsbergsesteenweg, 79 en ressorteerd onder het gerechterlijk arrondissement van Dendermonde. De raad van bestuur kan deze zetel wijzigen binnen het grondgebied vastgelegd voor de grenzen van de parochie Terjoden in de deelgemeenten Erernbodegem en Haaltert.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel het steunen van de culturele, sociale en godsdienstige jeugdwerken, organisaties voor volwassenen en alle liefdadige en opvoedkundige werken, alsmede het verkrijgen, verbouwen, het huren, het Inrichten en het beheer van de lokalen die voornamelijk dienst doen om het doel van van de leden-verenigingen te helpen verwezenlijken. De V.Z.W. is nochtans bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar eigen doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Artikel 4.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Titel Il: Leden.

Artikel 5.

Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen.

actuele leden: De Brouwer Herman, Van Nuffel Camiel, Cuyckens Berlinda, Geeraerts Annie, Goubert

Hans, Saenen Raoul,Van der Stockt Anne

Artikel

§ 1 - De algemene vergadering beslist souverein over de toetreding van de nieuwe leden-verenigingen die echter christelijk geïnspireerd moeten zijn. Het kandidaat-lid dient schriftelijk zijn instemming te betuigen niet het doel en de standregels van de vereniging. Het aanvaarden van de statuten sluit de aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. Worden van rechtswege lid van de vereniging: de door de Rooms-katholieke bisschop van Gent en de op parochie Terjoden benoemde parochiepriesters, mits ze schriftelijk de statuten van ° de vigerende huishoudelijke reglementen aanvaarden.

§ 2 - De leden zijn geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd. Ze zijn in geen geval persoonlijk gehouden tot de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 7.

Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van het ontslag aan de raad van bestuur per aangetekend schrijven of persoonlijke overhandiging. Het lid blijft echter gebonden voor het betalen van eventuele schulden en andere verbintenissen ten overstaan van de vereniging opde datum van het ontslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Tot uitsluiting van een lid kan eileen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid van de aanwezige stemmen. Opgave van de reden tot uitsluiting is vereist.

Artikel 8.

§ 1 - Op de zetel wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. De leden kunnen het register raadplegen na schriftelijk verzoek daartoe aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 2 - Leden, uittredende en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen van de vereniging. Zij kunnen ook niet de teruggave eisen van de door hen of door hun madatarissen betaalde bijdragen of ingebrachte goederen, onverminderd het recht op de terugbetaling van de voorschotten of geleende bedragen.

Titel Ill - Bestuur - raad van bestuur.

Artikel 9.

§1 - De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, al of niet leden of afgevaardigden van leden-verenigingen. Minstens twee bestuurders moeten werkelijk lid zijn van een ledenvereniging. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Bij gebrek aan een voorzitter mag de . bestuursraad tijdelijk uit twee bestuurders bestaan..

§ 2 - De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar en kunnen worden herkozen Hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering en eindigt bij het afsterven, ontslag of afzetting. Een nieuw verkozen bestuurder oefent zijn mandaat uit tot het einde van de periode van het oorspronkelijk mandaat. Indien om één of andere reden de herverkiezing of herbenoeming niet tijdig kan plaatshebben blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

§ 3 - Indien om gelijk welke reden het aantal bestuurders is gedaald tot minder dan drie moet een algemene vergadering nieuwe bestuurders aanstellen

§ 4 - Lievens Jacques (overleden) Van Melckebeke Leopold,(overleden) Van der Haegen Rita,

(ontslag), Verdoodt Johan (ontslag) en Van Cauwenberghe daniel(ontslag) maken geen deel meer uit van

de beheerraad.

§ 4 - De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, penningmeester en secretaris.

Actuele gewijzigde raad van bestuur.:

Momenteel geen voorzitter,De Brouwer Herman vervangt hem tot een nieuwe voorzitter gekozen wordt,

De Brouwer Herman , secretaris, Van Nuffel Camiel, schatbewaarder, Gaubert Hans,gemachtigde,

Artikel 10.

§ 1 - De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij aile gerechtelijke en buitengerechterlijke handelingen.

§ 2 - De raad Is bevoegd om aile handelingen van beheer te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen binnen het kader van deze statuten en van de huishoudelijke reglementen uitgevaardigd door de algemene vergadering.

§ 3 - De raad is bovendien gemachtigd om toelagen, schenkingen en legaten te aanvaarden of te verwerpen en de vereniniging op de meest uitegbrelde wijze en in alle omstandigheden geldig te verbinden en alle daden van beschikking te stellen die nige uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten of de huishoudelijke reglementen aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. .

§ 4 - Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende verbintenissen van de vereniniging.

§ 5 - Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht en tot hun beheer

Artikel 11.

§ 1 - Om de vereniging geldig te vertegenwoordigen en te verbinden tegenover derden is nodig en volstaat de handtekening van twee bestuurders.

§ 2 - De raad vergadert op aanvraag van de voorzitter of van twee bestuurders. Het aantal aanwezigen heeft geen enkel belang voor de beslissingen en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

§ 3 - Een verslag wordt opgetekend ln het register, De leden kunnen dit register inkijken. Derden hebben geen inzage van het verslag, noch de beslissingen die werden genomen.

Titel IV - Algemene vergadering.

Artikel 12.

§ 1 - De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden. Haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet- of tegenstemden. Een lid mag zich door een ander lid [aten vertegenwoordigen. Eén volmachtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen. Zij beraadslaagt en beslist In al de zaken die de vereniging aasbelangen en niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

§ 2 -Voor de volgende punten is een besluit van de algemene vergadering verreist

- de benoeming en het gedwongen ontslag van de leden van de raad van bestuur. - kwijting van de verantwoordelijkheid van de bestuurders.

- goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

- bij vervreemding of aankoop van een onroerend goed

- de ontbinding van de vereniging en het aanwijzen van een katholiek werk waaraan het actief zal

worden overgedragen, en dit indien artikel 15 van deze statuten niet van toepassing is.

- de aanvaarding en de uitsluiting van leden.

Artikel 13.

§ 1 - De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging het verreist. Zij wordt ten minste éénmaal per jaar bijeengeroepen en dit in de loop van de maand maart voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders. Al de leden moeten worden opgeroepen ten minste tien kalenderdagen voorafgaand aan de vergadering. Dit geschiedt bij gewone brief met vermelding van de agenda.De uitnodiging dient getekend door de voorzitter en . moet ook plaats,datum en uur vermelden. Een punt dat niet op de agenda staat kan alleen behandeld worden ais alle aanwezige leden akkoord zijn.

Derden hebben geen recht tot het bijwonen van de vergadering tenzij met de toestemming van aile aanwezige leden.

§ 2 - De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve de ' uitzonderingen die deze statuten aangeven , hoe groot het aantal ook zij.

' § 3 - Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden wanneer de omstandigheden het vereisen

en ook wanneer één vierde van de leden erom verzoekt,

§ 4 - Over de wijzigingen van de statuten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en mits de geldige wetgeving inzake V.Z.W s wordt nageleefd.

§ 5 - Tot de ontbinding kan slechts worden besloten overeenkomstig hetgeen in de wet is voorzien voor het wijzigen van het doel of van de doeleinden van de vereniging.

Titel V : Begrotingen en rekeningen.

Artikel 14.

§ 1 - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

§ 2 - De begrotingen en de rekeningen worden goedgekeurd op de algemene vergadering van maart. De aanwezige leden hebben inzage in alle bescheiden om de rekeningen na te gaan en goed te keuren.

§ 3 - Bij een batig saldo zal nooit een divident uitgekeerd worden.

Titel VI : Ontbinding en vereffening.

Artikel 15.

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden overgemaakt worden aan de Kerkfabriek van Sint Jozef Terjoden, waarvan de zetel gevestigd is te 9320 Aalst-Erembodegem, Geraardsbergsesteenweg, 79.

Tite! VII: Algemene bepalingen.

Artikel 16,

Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk

van toepassing.

Voor eensluidend afschrift te Aalst-Erembodegem,24 mei 2012

Gewijjzigde raad van bestuur zoals vermeldt in artikel 9 §4 van deze statuten:

Waarnemend Voorzitter, afgevaardigde bestuurder , De secretaris, lid van de raad van bestuur

De Brouwer Herman ' De Brouwer Herman

De schatbewaarder, lid van de raad van bestuur, Van Nuffel Camiel





Voorbehouden abn het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van ruik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE PAROCHIALE WERKEN VAN TERJODEN, AFGEKORT …

Adresse
GERAARDBERGSESTEENWEG 79 9320 EREMBODEGEM

Code postal : 9320
Localité : Erembodegem
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande