DE ROOPOORTE


Dénomination : DE ROOPOORTE
Forme juridique :
N° entreprise : 460.161.565

Publication

24/07/2014
ÿþ mod 11,1



ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

141 975

NEERGELEGD

14 JULI 2014

RECHTBANK VAN

KOOPI-i.Nfiff GENT

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0.460.161.565

Benaming (voluit) : DE ROOPOORTE

(verkort) :

Rechtsvorm : Cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Beenstraat 2

9810 Nazareth

Onderwerp akte : Geruize fusie - buitengewone algemene vergaderingen van de overnemende vennootschap en overgenomen vennootschappen

Uit het proces-verbaal gesloten voor notaris Jean-François Agneessens, te Nazareth, op,:

datum van 30 december 2013, geregistreerd, blijkt dat de vennoten van de besloten`,

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ARS LAPIDES NATURA, hetzij afgekort:

"A.L.N.", met maatschappelijke zetel te 9800 Deinze, E3-laan 28, ingeschreven in het

Rechtspersonenregister te Gent met ondernemingsnummer 0456380.743, met eenparigheid.,

van stemmen volgende beslissingen hebben genomen:

Onderzoek van het voorstel tot fusie

Verslagen:

De voorzitter van de vergadering wordt ontslagen van het voorlezen van voormelde

verslagen in de agenda.

De besluiten van het verslag van de externe accountant luidt als volgt:

"BESLUIT

De werkzaamheden door ondergetekende uitgevoerd, laten toe te besluiten dat :

a) de door de bestuursorganen toegepaste waarderingsmethode, namelijk de fractiewaarde van de aandelen, geen verantwoorde bedrijfseconomische'' waarderingsmethode is ;

b) de door de bestuursorganen voorgestelde ruilverhouding, bepaald op basis van de toegepaste waarderingsmethode, vanuit zuiver financieel standpunt niet correct is, doch,; gezien de familiale aandeelhoudersstructuur aanvaardbaar is ;

c) dat het betrekkelijk gewicht gehecht aan de waarderingsmethoden bij de vaststelling van de waarden beperkt is tot één waarderingsmethode ;

d) er geen bijzondere moeilijkheden bij de waardering te vermelden zijn.

Lennik, 19 december 2013

Roger De Nul

Accountant"

De aanwezige vennoten en aandeelhouders bevestigen voldoende kennis te hebben van dei`

inhoud van voormelde verslagen.

De vergaderingen stellen vast dat er op de verslagen geen opmerkingen te formuleren

en dat zij instemmen met alle gegevens en besluiten erin vervat.

Alle voormelde verslagen worden aan deze akte gehecht, na door notaris "ne varietur" te;

zijn getekend.

Besluit tot fusie:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11,1

De vergaderingen keuren de aangekondigde fusievoorstellen goed. Zij besluiten aldus dat de BVBA ARS LAPIDIS NATURA, overnemende vennootschap, het gehele vermogen van de CVBA DE ROOPOORTE, met maatschappelijke zetel te 9810 Nazareth, Beenstraat 2, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent met ondernemingsnummer 0460.161.565, zowel de rechten als de verplichtingen, als gevolge van ontbinding zonder vereffening, overgaat overeenkomstig het voornoemde fusievoorstel.

De voorwaarden gesteld in dit fusievoorstel bepalen onder meer:

- de overdracht gebeurt door middel van toekenning van zevenhonderd vijftig (750) volledig volgestorte nieuwe aandelen in de overnemende vennootschap, zonder opleg.

De uit te geven nieuwe aandelen zullen identiek zijn aan de bestaande gewone aandelen en zullen deelnemen in het resultaat van de overnemende vennootschap vanaf heden.

Vanuit boekhoudkundig oogpunt worden alle verrichtingen van de overgenomen vennootschap vanaf HEDEN beschouwd als zijnde voltrokken voor rekening van de verkrijgende vennootschap, zodat alle verrichtingen na deze datum ten voordele en op risico van de verkrijgende vennootschap zullen zijn gebeurd

KAPITAALSVERHOGING  OVERGANF VERMOGEN  VOORWAARDEN VAN DE OVERGANG

Kapitaalsverho ging

De vergaderingen besluiten met eenparigheid van stemmen dat het maatschappelijk kapitaal van de besloten vennootschap ARS LAPIDIS NATURA verhoogd wordt met achttienduizend zeshonderd euro (£ 18.600,00) om het aldus te brengen van achttiendzeshonderd euro (E 18.600,00) zevenendertigduizend tweehonderd euro (E 37.200,00), door uitgifte van zevenhonderd vijftig (750) nieuwe aandelen zonder nominale waarde.

Deze aandelen zullen dezelfde rechten en voordelen hebben als de bestaande aandelen en zullen delen in de winst als hiervoren gezegd. Zij zullen toegekend worden aan de onderscheiden vennoten van de CVBA DE ROOPOORTE, zoals voormeld.

Overgang van vermogens

Ingevolge voormelde besluiten, gaat het gehele vermogen van de CVBA DE ROOPOORTE ten algemenen titel over op de overnemende vennootschap BVBA ARS LAPIDIS NATURA. Het vermogen van BVBA ARS LAPINS NATURA is uitvoerig beschreven in voormeld verslag opgemaakt door de heer DE NUL, zoals voormeld, dat aan deze akte gehecht blijft.

Lasten en voorwaarden van de overgang

De overgang van het vermogen van de CVBA DE ROOPOORTE op de overnemende vennootschap BVBA ARS LAPIDIS NATURA. geschiedt onder volgende lasten en , voorwaarden:

a) Alle roerende en eventuele onroerende goederen gaan over in de staat waarin zij zich op heden bevinden met alle eraan klevende voordelen en lasten.

De overnemende vennootschap verklaart volledig op de hoogte te zijn van de ingebrachte goederen, en er geen nauwkeuriger beschrijving van te eisen.

b) De overnemende vennootschap zal, met ingang van de datum vanaf welke de handelingen van de overgenomen vennootschap boekhoudkundig geacht wordt te zijn verricht voor ' rekening van de overnemende vennootschap, als hiervoren bepaald, alle belastingen, taksen, premies er bijdragen voor verzekeringen dragen, evenals in het algemeen om het even welke gewone en buitengewone lasten die de ingebrachte goederen bezwaren of kunnen bezwaren en die inherent zijn aan de eigendom of de uitbating ervan.

c) De schuldvorderingen en rechten die kunnen afhangen van de overgedragen vermogens, gaan over op de overnemende vennootschap met de zakelijke en persoonlijke waarborgen die eraan verbonden zijn.

De overnemende vennootschap wordt gesubrogeerd, zonder dat daaruit schuldvernieuwing kan voortvloeien, in alle rechten, zowel zakelijke als persoonlijke van de overgenomen vennootschap, op_alle .goederen .en. tegen omhet_even_welke_debiteuren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

t

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

d) Het personeel tot op heden in dienst bij de overgenomen vennootschap zal volledig overgenomen worden, met behoud van rechten en anciënniteit, door de overnemende vennootschap.

e) De inbreng omvat eveneens de archieven en de boekhoudkundige documenten van de overgenomen vennootschap, op last van de overnemende vennootschap deze te bewaren.

f) Alle kosten, honoraria en welke lasten ook, die uit huidige overgang voortvloeit, zal ten laste zijn van de overnemende vennootschap.

UITBREIDING DOEL OVERNEMENDE VENNOOTSCHAP

De vergaderingen beslissen om het doel van de overgenomen vennootschap over te nemen toe te voegen aan het doel van de overnemende vennootschap door aanvulling door volgende letterlijke tekst:

"Voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, prestatie te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op

Alle verwerkingen, afwerkingen, plaatsingen en leveringen van natuursteen, in al zijn vormen en voorkomen, de handel in alle soorten natuursteen, deze te verwerken voor de bouwnijverheid of als grafmonumenten, het verhandelen van alle bijhorende kerkhofartikelen en alles te doen wat daar rechtstreeks of onrechtstreek mee verband houdt. Binnenhuisarchitectuur en omgevingswerken, het beheer, het verwerven, de instandhouding en valorisatie van een onroerend vermogen, de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, alsmede alle handelingen die van aard zijn de opbrengst van de onroerende', goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de' verhuring van deze goederen ; alsmede zich borgstellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

Het bevorderen van de ontwikkeling van technologische innovaties tot aan hun industrialisering en commercialisering, opsporen van geschikte partners voor realisaties ; de uitvoering van algemene technologische en economische studies inzake industrialisering en investering, productie-diversificatie , nieuwe producten en/of procédés ; het verwerven, hetzij door inschrijving of aankoop, van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse bestaande of nog op te richten vennootschappen alsook het beheer van deze roerende waarden, dit alles enkel voor eigen rekening of in deelneming met derden ; het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie en investering ; het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen voor gehele of gedeeltelijke overname van aandelen, in de meest ruime betekenis, het deelnemen aan emissieverrichtingen van aandelen en vastrentende waarden door intekening, waarborgplaatsing, verhandeling of anderszins, alsmede het verwezenlijken van om het even welke verrichtingen inzake portefeuille- of kapitaalsbestuur ; het waarnemen van alle bestuursopdrachten in vennootschappen, het uitoefenen van mandaten en functies in ondernemingen ; het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheer, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know-how en andere intellectuele rechten ; de aan- en verkoop ; in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel ; alle verrichtingen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen

Weven (ambachtelijk handroeven) ;

Keramiek (pottenbakken) :

Meubelstofferen en restauratie ;

Glas in lood, tiffanyglas ;

Verkoop elektrische apparaten ;

Verkoop op beurzen en markten;

De in- en export, aankoop en verkoop van antiek in de meest ruime zijn van het woord en _alleaanverw_ante_producten..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

mod 11.1

Alsook het organiseren van seminaties, workshops, reizen in de meest uitgebreide zin,

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten"

De voorzitter en ondergetekende Notaris merken op dat het doel in casu kan en mag worden aangepast gezien in het fusievoorstel alle voorwaarden van een doelwijziging werden vervat, te weten een omstandig verslag waarom het doel wordt uitgebreid en een staat van actief en passief, Hiermee is dadelijk voldaan aan de bepalingen van artikel 413 van het Wetboek van Vennootschappen.

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

De vergaderingen besluiten, in aansluiting met onderhavige fusie, de statuten van de overnemen vennootschap als volgt te wijzigen:

"Artikel drie  doel.

Het doel wordt uitgebreid als in voormelde beslissing uitvoerig uitééngezet.

"Artikel vijf  kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt zevenendertigduizend tweehonderd euro (¬ 37.200,00) en wordt vertegenwoordigd door duizend vijfhonderd (1.500,00) aandelen zonder nominale waarde, ieder met een fractiewaarde van één/duizend vijfhonderdste (1/1.500ste) deel van het kapitaal."

ONTSLAG

De vergaderingen aanvaarden het ontslag van Mevrouw Vierstraete Evelyne, Rita Astrid, geboren te Kortrijk op 10 april 1980, ongehuwd, (Nationaal nummer 80.04.10 250.91), wonende te 9810 Nazareth, Beenstraat 2.

De vergaderingen beslissen om geen nieuwe zaakvoerders te benoemen.

COORDINATIE

De algemene vergaderingen geven volmacht aan ondergetekende notaris ter coördinatie van de statuten van de overnemende vennootschap.

Bevestiging door de notaris

De voorzitter van de algemene vergadering stelt vast dat alle punten van de agenda afgehandeld zijn.

Ondergetekende notaris stelt bijgevolg vast dat de fusie door overneming van de CVBA DE ROOPOORTE door de BVBA ARS LAPIDIS NATURA, verwezenlijkt is en dat de CVBA DE ROOPOORTE opgehouden heeft te bestaan.

De notaris stelt vast dat alle formaliteiten werden nageleefd zoals die door de wet zijn voorgeschreven. Hij bevestigt derhalve het bestaan en zowel de interne en externa wettigheid van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschappen gehouden zijn, met het oog op een fusie door overneming.

DIVERSE VERKLARINGEN

Keuze van woonplaats

Voor de uitvoering van deze akte wordt keuze gedaan van woonplaats:

- Voor wat de voormelde vennootschappen betreft op de zetel van de overnemende vennootschap.

Voor wat de fysieke personen betreft op hun respectievelijke bovenvermelde adressen. Fiscale verklaringen

Deze fusie geschiedt met toepassing van de voordelen van artikel 117 paragraaf 1 en 120 van het Wetboek van Registratierechten, artikel 211 van het Wetboek van inkomstenbelastingen en van de artikelen 11 en 18 paragraaf 3 van het Wetboek van Belastingen over de toegevoegde waarde.

De overnemende vennootschap is ingeschreven als BTW plichtige onder nummer BTW BE0.456.380.743.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voor analytisch uittreksel,



Jean-François Agneessens

Notaris

7 juli 2014

Tegelijkertijd hiermee neergelegd:

uitgifte proces-verbaal dd. 30 december 2013 met bijzonder verslag van de ' bestuursorganen en controleverslag naar aanleiding van de fusie door overneming met balans.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

"

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

04/02/2014 : GE140993
22/11/2013 : GE140993
21/06/2013 : GE140993
08/06/2012 : GE140993
18/05/2011 : GE140993
25/03/2011 : GE140993
11/06/2010 : GE140993
18/06/2009 : GE140993
05/09/2008 : GE140993
09/07/2007 : GE140993
08/09/2006 : GE140993
28/11/2005 : KO140993
05/10/2005 : KO140993
07/12/2004 : KO140993
22/06/2004 : KO140993
26/01/2004 : KO140993
26/02/2003 : KO140993
19/12/2001 : KO140993
12/12/2000 : KO140993

Coordonnées
DE ROOPOORTE

Adresse
BEENSTRAAT 2 9810 NAZARETH

Code postal : 9810
Localité : NAZARETH
Commune : NAZARETH
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande