DE SCHEPPER ROBERT

Société en commandite simple


Dénomination : DE SCHEPPER ROBERT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 533.985.097

Publication

21/05/2013
ÿþe

Ondernemingsnr : S' S d

Benaming

(voluit) : De Schepper Robert

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Heirweg 47 - 9990 Maldegem

Onderwerp akte : Oprichting

Op twee mei tweeduizend en dertien zijn samengekomen te Maldegem

1) De heer De Schepper Robert, wonende te 9990 Maldegem, Heirweg 47,

(nationaal nummer: 53.05.01-235.10) neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde

vennoot voor de duur van de vennootschap;

hierna genoemd A

en

2) Mevrouw De Roo Lutgarde, wonende te 9990 Maldegem, Heirweg 47,

(nationaal nummer: 54.07,25-208.31) treedt op als stille vennoot;

hierna genoemd B

welke comparanten verklaren een commerciële vennootschap op te richten, die de vorm aanneemt van een,, Gewone Commanditaire Vennootschap.

De comparanten besluiten vervolgens tot voorstelling van de statuten van deze vennootschap zoals ze hierna in extenso worden, weergegeven.

TITEL I, VORM - BENAMING  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 9

De vennootschap is een commerciële vennootschap en heeft de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Zij wordt beheerst door de thans in voege zijnde wetten en deze statuten. De vennootschap zal; handelen onder de benaming « De Schepper Robert »

De naam zal steeds voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden « gewone commanditair& vennootschap» of de afkorting « Comm.V ».

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9990 Maldegem, Heirweg 47, De zaakvoerder(s) hebben elk de bevoegdheid om bij eenvoudig besluit, zonder statutenwijziging, de zetei te verplaatsen mits zij deze' verandering bekendmaken in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad, en om in België of in het buitenland' bijhuizen of agentschappen op te richten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

lii

Mal 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie ran ?E?

G E LE G D

`8 MEI 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

Gien

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3

De vennootschap heeft als doel:

- De uitbating van een onderneming voor timmer- en schrijnwerk voor gebouwen, zowel binnen- als

buitenwerk,

- Nijverheid voor het bewerken en bereiden van hout.

- Fabricage van schrijnwerk voor het bouwbedrijf.

- Fabricage en garnering van niet-metalen meubelen,

- Onderneming voor het optrekken van niet-metalen, uitneembare paviljoenen en barakken.

- Groot- en kleinhandel in meubileringsartikelen, meubelen en kantoormeubilair, sanitaire artikelen,

verlichtingsartikelen en bouwmaterialen.

Onderneming voor het leggen van parketvloeren en het plaatsen van alle houten wand- en

vloerbekledingen.

- Het zagen en schaven van hout, impregneren van hout,

- de vervaardiging van artikelen van hout, meubels, keukens, eetkamer-, zitkamer- en slaapkamermeubelen,

tuin- en terrasmeubelen, e.d.

- Het bouwen en waterdicht maken van daken en dakterrassen.

- Het plaatsen van tussenwanden van gipsplaten.

- De installatie van stores en zonneschermen.

- De installatie van antennes en bliksemafleiders.

- Isolatiewerkzaamheden.

- De installatie van garagepoorten, luiken, zonneblinden, traliewerk, hekken enz, in hout, kunststof of metaal.

- De installatie van geblindeerde deuren en brandwerende deuren in hout, kunststof of metaal.

- De montage van buiten- en binnenschrijnwerk in metaal : deuren, vensters, kozijnen, trappen, muurkasten,

inbouwkeukens, winkelinrichtingen, e.d.

- Het ontwerpen en installeren va,n showrooms.

- Handelsbemiddeling in hout en bouwmaterialen - Onderneming voor het aanbrengen van chape.

- Onderneming voor het uitvoeren van voegwerken.

Overige gespecialiseerde werkzaamheden in de bouw.

Deze opsomming is niet beperkend.

- managementactiviteiten in het algemeen waaronder onder meer het tussenkomen in het dagelijks bestuur en het vertegenwoordigen van bedrijven door onder meer het uitoefenen van mandaten van bestuurder, zaakvoerder en directeur met inbegrip van deze van vereffenaar.

- consuiting, advies, onderwijs in uiteenlopende domeinen, in de meest ruime zin van het woord.

- het beheer van een patrimonium, samengesteld uit onroerende en roerende goederen, het valoriseren, in stand houden en oordeelkundig uitbouwen van dit patrimonium vooral door beheersdaden. Daartoe mag zij alle onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals onder meer,

- alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals onder meer erfpacht- en opstalrechten en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen en verkopen zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik en/of blote eigendom, ruilen, doen bouwen, doen verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, met uitzondering van die activiteiten voorbehouden aan vastgoedmakelaars;

- aankopen van roerende goederen en rechten, te gelde maken en beleggen in effecten en alle andere waarde-elementen, het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen.

het nemen van participaties onder eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten

vennootschappen en ondernemingen alsook alle investerings- en financiële verrichtingen.

Dit alles uitgezonderd de activiteiten wettelijk voorbehouden aan spaar- en depositobanken en aan

vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies.

De vennootschap heeft als doel het uitoefenen zowel in België als in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij als tussenpersoon, van activiteiten als holding, patrimoniumvennootschap, beheersmaatschappij, managementvennootschap, syndicus, makelaar, aannemer, handelaar, expert, commissionair, financier, adviseur op alle domeinen waarin zij competent is, en waarin zij actief mag zijn in overeenstemming met de wettelijke reglementeringen, dit alles ter uitsluiting van de activiteiten inzake beleggingsadvies en vermogensbeheer die overeenkomstig de wet van 04/12/1990

en latere uitvoeringsbesluiten aan een wettelijke erkennings- en inschrijvingsregime onderworpen zijn

en ter uitsluiting van alle andere activiteiten wettelijk voorbehouden aan erkende financiële instellingen en andere tussenpersonen, voor zover daartoe geen erkenning en/of inschrijving werd bekomen.

~

4..

-:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

- adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering en beheer waaronder onder meer maar niet uitsluitend het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrijven in verband met public relations en communicatie, het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van onder meer planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie en efficiëntie, het verlenen van adviezen op het gebied van beheer in het algemeen.

- studie-, organisatie en raadgevend bureau inzake financiële, handels- of sociale aangelegenheden met inbegrip van alle handelingen die verband houden met advies, documentatie en publicatie over juridische, sociale, economische en financiële problemen.

- verhuur van roerende goederen.

- het begeleiden van bedrijven op het gebied van handel, nijverheid en administratie, het verrichten van secretariaatswerkzaamheden, het domiciliëren van bedrijven, het ter beschikking stellen van kantoren, magazijnen en fabricageruimten, het verrichten van voorbereidende studies en adviezen op gebied van management, bedrijfsvoering, economische wetgeving, marketing, export en import, het

drukken en uitgeven van studies, rapporten en het verlenen van hulp aan bedrijven in oprichting of bij overname van bestaande bedrijven, zenden en ontvangen van post en meer in het algemeen alles te doen wat de oprichting, de uitbating en het beheer van de bedrijven van nut kan zijn.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het

handelsfonds, in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Artikel 4

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

TITEL Il, KAPITAAL -- AANDELEN - VENNOTEN

Artikel 5

Het geheel geplaatste kapitaal bedraagt 5.000,00 EUR, vertegenwoordigd door 1.000 maatschappelijke delen, die ieder één/duizendste (1/1 .000ste) van het maatschappelijke vermogen vertegenwoordigen.

A brengt in de vennootschap in 4995,00 EUR in speciën. Als vergoeding voor die inbreng, heeft A recht op 99911.000 van de maatschappelijke delen. B brengt in de som van 5,00 EUR. Zij heeft recht op 1/1.000 van de maatschappelijke delen, Haar aansprakelijkheid wordt uitdrukkelijk beperkt tot haar inbreng. De inbreng in speciën zal onmiddellijk op de maatschappelijke rekening worden gestort

met rekeningnummer BE27 7370 3905 5273. (BIC; KREDBEBB )

De winsten zullen  bij eventuele uitkering  evenredig met de respectievelijke inbrengen onder de vennoten verdeeld worden na voorafneming van 5% voor de vorming van het reservefonds.

Artikel 6

6,1 Overdracht onder de levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot

of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

6.2 Vorm van overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk

Wetboek.

6.3 Publiciteit en overdracht

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp

uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

6.4 Overdracht van aandelen in geval van overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan slechts over op zijn erfgenaam of rechtverkrijgenden, mits voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

De erfgenamen en legatarissen die in de onmogelijkheden verkeren om vennoot te worden hebben recht op de waarde van de aandelen. De afkoop dient per aangetekend schrijven aangevraagd aan de zaakvoerder van de vennootschap. De overdracht heeft slechts uitwerking vanaf de dag dat de prijs volledig is betaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III. BESTUUR

Artikel 7

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen:

a) Gecommanditeerde vennoten. De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

b) De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8

§1. Aantal - Benoeming

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. Het mandaat van gecommanditeerde vennoot is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Door de algemene vergadering kan, onverminderd de vergoeding van de kosten, een vaste wedde worden toegekend.

§2. Duur van de opdracht - Ontslag

De opdracht van de zaakvoerder(s) wordt verleend voor onbepaalde duur. De benoeming gaat in nadat de

betrokken zaakvoerder uitdrukkelijk de opdracht heeft aanvaard en voor zover er geen wettelijk of reglementair

beletsel bestaat tegen de aanstelling.

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen door een besluit van de algemene vergadering genomen

volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Een zaakvoerder is van rechtswege ontslagnemend indien hij geen gecommanditeerde meer is of niet meer

voldoet aan de vereisten om het te zijn.

Niettemin is de enige zaakvoerder verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat

redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien,

Aftredende zaakvoerders zijn hernoembaar.

§3. Bevoegdheid

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee zaakvoerders, dan dienen zlj beiden akkoord te gaan cm geldig te besluiten,

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de

vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de weilof de

statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

§4. Externe vertegenwoordigingsmacht

is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in

en buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap

te handelen in en buiten rechte.

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als

college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte,

Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

§5. Dagelijks bestuur

De zaakvoerder van de vennootschap kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

§6. Bijzondere volmachten

De zaakvoerders en/of directeuren kunnen de gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen,

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn

geoorloofd.

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9

Iedere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern accountant, ingeschreven op het tableau van het instituut der Accountants,

TITEL IV, ALGEMENE VERGADERING  BOEKJAAR - RESULTAAT

Artikel 10 : Algemene vergadering van alle vennoten

§1. Jaarvergadering  bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de vierde zaterdag van de maand april om twintig uur, of indien die

datum een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en het uur

aangewezen in de uitnodigingen.

§2. Bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder(s), het college van zaakvoerders,

of één of meerdere gecommanditeerde vennoten.

De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen veertien dagen nadat, één of meerdere stille vennoten die samen ten minste één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen hem daartoe hebben verzocht. De vennoten worden opgeroepen tot een

algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres, zoals dit in het vennotenregister is genoteerd.

De algemene vergadering kan spontaan bijeenkomen als aile aandeelhouders aanwezig zijn en tot het houden van de vergadering besluiten. Dit alles moet voorafgaandelijk in het verslag worden genotuleerd.

§3. Stemrecht

Elk aandeel heeft recht op een stem.

§4. Besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid,

onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke beslissingen zoals hierna

bepaald.

Bij staken van stemmen is het voorstel verworpen.

§5. Wijziging statuten

De volgende besluiten dienen in een buitengewone algemene vergadering worden genomen met

eenparigheid van alle gecommanditeerde vennoten en gewone meerderheid van de stille vennoten:

1, Wijziging van de statuten

2. Wijziging van de firmanaam

3. Wijziging van het doel

4. Ontbinding van de vennootschap

Artikel 11 : Boekjaar  Inventaris  Jaarrekening  Winstverdeling  Reservering - Verliezen

§1. Boekjaar

Het boekjaar loopt van één januari tot éénendertig december van het daaropvolgende jaar, Op die datum

wordt een interne balans en resultatenrekening opgemaakt.

§2. Inventaris - Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

§3. Winstverdeling  Reservering - Verliezen

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen,

Over de winstverdeling, reservevorming en dividenduitkering zal beslist worden door de algemene

vergadering.

9 ,

, ..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12 : Ontbinding - Vereffening

§1. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering genomen met

inachtneming van de quorumvereisten, zoals bepaald in artikel 10 § 5 van deze statuten.

§2. Aanstelling van vereffenaars

Met het oog op de vereffeningsaotiviteiten benoemt de algemene vergadering een of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt vast op welke wijze zij de

vennootschap kunnen ontbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen,

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars,

Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze ais wanneer zij optraden in hun bevoegdheid van zaakvoerders, en hebben de bevoegdheden om de verrichtingen te stellen opgesomd in artikelen 186, 187, 188 van het wetboek van vennootschappen, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven,

Hun aanstelling geldt, behoudens ontslag door de algemene vergadering of door hen aangeboden, voor onbepaalde duur en tot beëindiging van hun opdracht.

Zijn er meerdere vereffenaars, dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de gewone regels van vertegenwoordigende raden,

§3. Verdeling van het vereffeningsresultaat

De nettowinst van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig, de aandelen op een gelijke voet worden gesteld ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in mindere mate is gestort, ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in mindere mate is gestort, tot beloop van het verschil.

TITEL V, ALGEMEEN

1.Het eerste boekjaar zal lopen van twee mei tweeduizend en dertien tot en met éénendertig december tweeduizend en veertien.

2. De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in tweeduizend en vijftien,

3. Overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt, en dit vanaf 1 december 2012.

4. De voornoemde gecommanditeerde vennoot verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet. Het mandaat van gecommanditeerde vennoot is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist,

5. Wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder van de vennootschap voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid overeenkomstig artikel 8 § 4 van onderhavige statuten: de heer De Schepper Robert, voornoemd, die hier tussenkomt en dit mandaat aanvaardt.

6. Er wordt volmacht gegeven aan de BVBA Vannieuwenborgh en BVBA Thys-Vannieuwenborgh, vertegenwoordigd door de heer Thys Stefaan, om in naam van de vennootschap alle stukken te tekenen strekkende tot de inschrijving en latere aan te brengen wijzigingen en eventuele doorhaling in de Kruispuntbank ondernemingen, tot aanvraag van de nodige attesten, tot aanvraag van het BTW nummer, voor alle aangelegenheden inzake directe belastingen en tot het vervullen van aile aangiften en formaliteiten terzake en tot het voeren van alle besprekingen en briefwisseling dienaangaande.

" ,voor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

"

'0pgemáakt te Máldegemop twee mei tweeduizend 'dertien in vijf exemplaren, waarvan elke partij erkent één origineel te hebben ontvangen, de volgende exemplaren zijn bestemd voor de registratie en neerlegging van de statuten.

Oprichter/zaakvoerder Oprichter/stille vennoot

De Schepper Robert De Roo Lutgarde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
DE SCHEPPER ROBERT

Adresse
HEIRWEG 47 9990 MALDEGEM

Code postal : 9990
Localité : MALDEGEM
Commune : MALDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande