DE SEIGNEURIE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SEIGNEURIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.796.423

Publication

27/03/2014
ÿþMOD 2.2

' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gr

-

1111111IIIIVIII11511*11111111

Vo. beho

aan

Belg Staah

g

14 Ur 2014

RECHTBANK VAN

KOOP p EL TE GENT

Ondememingsnr : 0837.796.423

Benaming

(voluit) : De Seigneurie

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter

Onderwerp akte: Ontbinding

Ondergetekenden:

-Wynants Jozef Norbert, Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter, geboren te Geel, op veertien mei 1958;

-Rapati Tania Helena Basila, Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter, geboren te Gent, op dertien oktober

1962;

-Hoet Willem André, Edelarendries 51, 9820 Bottelare, geboren te Wilrijk, op 24 december 1955;

-Meeus Marie-Louise Josepha, Edelarendries 51, 9820 Bottelare, geboren te Merksem , op 26 maart 1955; -Grootaert Doline Denise G., Gebr. Van Eyckstraat 52, 9000 Gent, geboren te Eeklo op 10 juni 1958

zijnde de leden van de Algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, hebben op datum van 3 maart 2014 beslist de vereniging zonder winstoogmerk (vzw) te ontbinden.

De werking van de vereniging wordt verder gezet via een feitelijke vereniging.

Aangezien er geen schulden zijn en ook geen roerende of onroerende goederen wordt er unaniem besloten over te gaan tot een definitieve en onmiddellijke afsluiting.

De gelden van de VZW De Seigneurie zullen overgedragen worden naar een nieuwe rekening onder de naam van FV De Seigneurie.

De boeken en bescheiden, die 7 jaar worden bewaard zullen ter beschikking liggen bij Grootaert Gebr. Van Eyckstraat 52, 9000 Gent.

Opgemaakt te Landskouter, op 3 maart 2014.

Grootaert Dorine (ci 3.i14?..1.9-043

Bestuurder Ô

11(y. fe4-e-" 12_04 3 +. g- " Pr"

Vgr&tv.- o4 I 04

_ - -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

25/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r-~.,.....

" 11116044*

Vc bec aar Belt Stma"

19

. i.,E,Tÿ1

. 4N

NT

Ondernemingsnr 07.39- 9-? ~~ 3

Serial ing

(voluit) : De Seigneurie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN

Ondergetekenden:

-Wynants Jozef Norbert, Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter, geboren te Geel, op veertien mei 1958;

-Rapati Tania Helena Basile, Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter, geboren te Gent, op dertien oktober 1962;

-Roet Willem André, Edelarendries 51, 9820 Bottelare, geboren te Wilrijk, op 24 december 1955;

-Meeus Marie-Louise Josepha, Edelarendries 51, 9820 Bottelare, geboren te Merksem , op 26 maart 1955;

-Grootaert Donne Denise G., Gebr. Van Eyckstraat 52, 9000 Gent, geboren te Eeklo op 10 juni 1958

zijnde de stichtende leden, hebben op datum van 2 juli 2011 beslist een vereniging zonder winstoogmerk. (vzw) op te richten, waarvan de statuten hieronder worden vastgelegd.

TITEL 1  BENAMING, ZETEL, DOEL en DUUR

Artikel 1

De vzw draagt de naam De Seigneurie.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd te Aalmoezenijestraat 1,9860 Landskouter, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten

Artikel 3

De doelstelling van de vereniging is het oprichten van een woongemeenschap voor senioren en het ondersteunen en het coördineren van het samenleven in deze gemeenschap. De woongemeenschap biedt de bewoners de mogelijkheid zo lang mogelijk zelfstandig te wonen, gesteund en geïnspireerd door een groep gelijkgestemden. Het samenleven vertrekt vanuit een visie van gelijkwaardigheid, individuele vrijheid, verantwoordelijkheid, engagement, zorg voor elkaar, respect voor verschillende levensvisies, geweldloze communicatie, ecologie en anders omgaan met geld en bezit Deze visie staat beschreven in een basistekst. De. vereniging wil eveneens initiatieven stimuleren die voedend zijn voor het lichaam, de geest en de spirit van de senioren-bewoners.

De vereniging kan hiertoe onder meer:

- werkgroepen organiseren die de verschillende aspecten van de oprichting en het samenleven

voorbereiden, bespreken en opvolgen

- momenten van overleg en ontmoeting organiseren tussen de (kandidaat)bewoners

- educatieve, sensibiliserende en culturele activiteiten organiseren

- eigendommen of zakelijke rechten verwerven of in optie nemen, in huur nemen, verhuren, personeel

aanwerven, overeenkomsten afsluiten, fondsen verzamelen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vermelde doelstelling, met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden aangewend ter verwezenlijking van de doelstelling.

Artikel 4

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijden ontbonden

worden.

TITEL 2  LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vzw telt werkende leden en toegetreden leden. Werkende leden zijn leden die definitief de keuze maken zich te engageren voor het woonproject. Toegetreden leden zijn leden die gedurende één of twee jaar meedraaien in de vzw en daarna een keuze kunnen maken om zich definitief te engageren voor het woonproject. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6

Op het ogenblik van de oprichting van de vzw is er geen financiële bijdrage verbonden aan het

lidmaatschap.

Artikel 7

Er zijn minimum 5 werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden. Werkende leden hebben

alle rechten en verplichtingen die in deze statuten en in de wet beschreven worden.

Artikel 8

Toegetreden leden kunnen zich na een jaar kandidaat stellen voor het lidmaatschap als werkend lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt in consensus genomen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

Artikel 9

Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de vzw ondersteunt kan bij de vzw een mondelinge aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De persoon onderschrijft de basistekst en de daarin gestipuleerde verwachtingen voor toegetreden leden. De Algemene Vergadering beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Artikel 10

Toegetreden leden hebben geen stemrecht. Zij kunnen evenwel door de Raad van Bestuur op de Algemene Vergadering worden uitgenodigd en met raadgevende stem deelnemen aan de beraadslaging over de punten die door de Raad van Bestuur zijn aangeduid. Zij worden in ieder geval op de hoogte gehouden van de activiteiten van de vereniging.

Artikel 11

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken. Om geldig te zijn moet de ontslagneming schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal ingaan één maand na dit schrijven. Een ontslagnemend lid draagt de kosten die door het ontslag ontstaan en aantoonbaar zijn.

Artikel 12

Als een lid handelt in strijd met de doelstelling van de vzw, kan diens lidmaatschap worden beëindigd op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden. De beslissing tot uitsluiting wordt genomen door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering tijdens een vergadering waarop minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en met minstens 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 13

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkende leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de inwerkingtreding van de beslissing.

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde, zowel tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap, om welke reden ook, bij ontbinding van de vzw of ter welke gelegenheid ook.

TITEL 3  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de

Raad van Bestuur of door de secretaris. Alle leden hebben gelijk stemrecht, elk lid heeft 1 stem. De toegetreden

leden hebben enkel een raadgevende stem.

Artikel 16

De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vzw. Ze heeft exclusieve

bevoegdheden over de volgende punten:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders

3.de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen

6.de vrijwillige ontbinding van de vzw

7.de uitsluiting van een lid

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin

de statuten dat vereisen, zoals bv

- de goedkeuring van een het jaarlijkse werkingsverslag

- de goedkeuring van het jaarlijkse actieprogramma

- de aanvaarding van nieuwe leden

- de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage

Artikel 17

De Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar bijeen binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders. De vergaderingen, waarop alle leden worden uitgenodigd, worden gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op de schriftelijke uitnodiging.

Artikel 18

Een bijzondere Algemene Vergadering kan worden gehouden telkens als het belang van de vzw dat vereist. Ze moet worden gehouden als er minstens 1/5 van de leden om vraagt. In dit laatste geval moet de vergadering worden bijeengeroepen binnen de maand na de datum waarop de aanvraag per aangetekend schrijven in het bezit van de voorzitter is gekomen.

Artikel 19

Het bijeenroepen gebeurt schriftelijk of per e-mail op gezag en in naam van de voorzitter. De uitnodiging wordt ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering geadresseerd aan alle leden en vermeldt dag, uur, plaats en agenda. Elk agendapunt dat minstens zeven dagen voor het rondsturen van de uitnodiging bij de voorzitter wordt ingediend, wordt op de dagorde weerhouden.

Artikel 20

Leden die niet aanwezig kunnen zijn op een vergadering kunnen zich bij geschreven volmacht door een

ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid beschikt slechts over één volmacht.

Artikel 21

De vergadering is geldig samengesteld wanneer een gewone meerderheid van de leden

aanwezig of vertegenwoordigd is. Als het vereiste aanwezigheidsquorum tijdens de eerste bijeenkomst niet wordt bereikt, kan binnen de veertien dagen een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen die geldig zal beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissingsprocedure streeft naar consensus onder de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij ontstentenis van een consensus worden de beslissingen getroffen met 2/3 meerderheid van de uitgebrachte stemmen, tenzij een andere meerderheid is voorzien voor bepaalde onderwerpen in de wetgeving. Dit is het geval bij statutenwijzigingen met betrekking tot het doel van de vereniging, daar is een 4/5 meerderheid voor nodig; 5/5 bij aanname van nieuwe werkende leden. De stemming kan gebeuren door afroeping, handopsteking of, als 1/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden erom verzoekt, door geheime stemming. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 22

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden vastgelegd in notulen die warden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die erom vragen. Ze worden per brief, per fax of per e-mail aan de leden ter kennis gebracht. De notulen worden na goedkeuring bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt voor de leden en gebeurlijke belanghebbende derden die hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de in art. 9 van het K.B. van 27/6/2003 voorziene modaliteiten.

TITEL 4  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 23

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur die is samengesteld uit minstens drie leden. De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van onbepaalde duur. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 24

Wanneer een mandaat in de Raad van Bestuur vrij komt, voorziet de eerstvolgende Algemene Vergadering

in de voleindiging van dat mandaat met gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 25

De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Artikel 26

Bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het ontslag gaat onmiddellijk in. Iedere bestuurder kan ook zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De bestuurder is wel verplicht zijn opdracht na het ontslag verder te vervullen tot er redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien met een maximum van zes maanden.

Artikel 27

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van twee bestuurders, minstens één keer per jaar en telkens als het belang van de vzw dat vereist. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de secretaris . De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vzw of op elke andere plaats, aangewezen in de uitnodigingsbrief. Het bijeenroepen gebeurt schriftelijk of per e-mail op gezag en in naam van de voorzitter. De uitnodiging wordt ten minste acht dagen voor de vergadering geadresseerd aan alle bestuurders en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Artikel 28

De Raad van Bestuur treedt op als college en kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de gewone meerderheid van zijn leden (de helft + 1) aanwezig is op de vergadering. Bij afwezigheid kan elke bestuurder zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder mag niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen. De beslissingen worden zoveel mogelijk bij consensus genomen. Bij ontstentenis van een consensus worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Artikel 29

Van elke vergadering warden notulen opgesteld die, na in de eerstvolgende vergadering te zijn goedgekeurd, worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurslid. De notulen warden bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de leden die hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de bij decreet, wet en K.B. vastgelegde modaliteiten. Eventuele uittreksels die men in rechte of anders moet geven, worden altijd origineel ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Artikel 30

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot de schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in ieder geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 31

De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheid om alle daden van beheer en bestuur te verrichten die

de vzw aanbelangen en niet uitdrukkelijk door de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

voorbehouden. De Raad van Bestuur kan de vzw op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden.

Artikel 32

De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vzw overdragen aan

één of meer bestuurders of aan een gevolmachtigde derde.

Artikel 33

Rechtsvorderingen, zowel als eiser of als verweerder, worden in naam van de vzw ingesteld of verdedigd

door de Raad van Bestuur.

Artikel 34

Alle stukken die de vzw tegenover derden binden, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Stukken die de dagelijkse werking betreffen, kunnen ook geldig worden ondertekend door een gevolmachtigde derde.

Artikel 35

Eik jaar legt de Raad van Bestuur de rekeningen en het jaarverslag over het voorbije boekjaar, alsook de

begroting en het actieprogramma van het volgende jaar ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voor.

TITEL 5 - BOEKHOUDING / REKENINGEN

Artikel 36

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. Het eerste boekjaar loopt van 2 juli 2011 tot 31 december

2012. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig wat is bepaald in de Wet.

TITEL 6 - ONTBINDING / VEREFFENING

Artikel 37

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering twee vereffenaars aan en omschrijft hun

bevoegdheden.

Artikel 38

In ieder geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij als gevolg van een rechterlijke beslissing, op welk ogenblik en om welke reden zij zich ook voordoet, wordt het patrimonium van de vzw, na aanzuivering van schulden en lasten, besteed aan één of meerdere verenigingen met een soortgelijk doel en voorwerp. Die besteding wordt beslist door de Algemene Vergadering.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd :

Rapati Tania Helena Basila, Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter, geboren op 13/10/1962 te Gent

Meeus Marie-Louise Josepha, Edelarendries 51, 9820 Bottelare, geboren op 26/03/1955 te Merksem (Antwerpen)

Grootaert Donne Denise Gerard, Gebr. Van Eyckstraat 52, 9000 Gent, geboren op 10/06/1958 te Eeklo

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld :

Rapati Tania Helena Basila, Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter, geboren op 13/10/1962 te Gent

Meeus Marie-Louise Josepha, Edelarendries 51, 9820 Bottelare, geboren op 26/03/1955 te Merksein (Antwerpen)

Grootaert Dorine Denise Gerard, Gebr. Van Eyckstraat 52, 9000 Gent, geboren op 10/06/1958 te Eeklo

behouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg M0022

De Raad van Bestuur oefent haar mandaat uit als college, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.





De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en

buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de Algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de Algemene vergadering.

De Raad van Bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd :

Voorzitter : Rapati Tania Helena Basila, Aalmoezenijestraat 1, 9860 Landskouter, geboren op 13/10/1962 te Gent

Secretaris : Meeus Marie-Louise Josepha, Edelarendries 51, 9820 Bottelare, geboren op 26 op 26/03/1955 te Merksem (Antwerpen)

Penningmeester : Grootaert Dorine Denise Gerard, Gebr. Van Eyckstraat 52, 9000 Gent, Geboren op 10/06/1958 te Eeklo

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris afzonderlijke en , onbeperkte volmachten.

Opgemaakt te Landskouter, op 2 juli 2011.

Rapati Tania Meeus Marie-Louise

Voorzitter Secretaris

Tegelijk hierbij neergelegd :

- Oprichtingsakte met de statuten

- Akte betreffende de Raad van Bestuur

- Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE SEIGNEURIE

Adresse
AALMOEZENIJESTRAAT 1 9860 LANDSKOUTER

Code postal : 9860
Localité : Landskouter
Commune : OOSTERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande