DE STENEN TENT

Association sans but lucratif


Dénomination : DE STENEN TENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 464.140.743

Publication

03/01/2014
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel 9400 Ninove

Onderwerp akte Verplaatsing maatschappelijke zetel - wijziging statuten - benoeming raad van

bestuur

Uittreksel uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van 17 december 2013:

BERAADSLAGING  BESLISSINGEN

1. De algemene vergadering besluit met eenparigheid van stemmen om de zetel te verplaatsen en derhalve artikel 2 van de statuten te vervangen door volgende tekst:

"De vereniging is gevestigd te 9406 Outer, Aardeweg 57."

2. De algemene vergadering geeft aan de heer Jelle Moës volmacht om over te gaan tot het opstellen en neerleggen ter griffie van de gecoördineerde tekst van de statuten. Bijgevolg luiden de gecoördineerde statuten als volgt:

HOOFDSTUK L

ARTIKEL I : De vereniging draagt als naam: "De Stenen Tent", vereniging zonder winstoogmerk.

ARTIKEL 2 : De vereniging is gevestigd te 9406 Outer, Aardeweg 57.

ARTIKEL 3 : Het doel van de vereniging bestaat onder andere in het onderhoud van de lokalen ten voordele van de feitelijke vereniging Scouts Ninove St. Jan Berchmans op het grondgebied van de stad Ninove. Op die manier wil zij onder andere een bijdrage leveren tot een infrastructuur die de jeugd van Scouts Ninove St. Jan Berchmans kan helpen zich te ontplooien.

Ze streeft naar de verwezenlijking van dat doel door alle middelen die zij wenselijk acht.

Het patrimonium van de vereniging kan bestaan uit roerende en onroerende goederen, voortkomende uit financiële activa, legaten en schenkingen ; deze opsomming is echter niet limitatief.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE

2 0 DEC, 2013

DENreife,MONDE

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

0464.140.743

DE STENEN TENT

x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendom of zakelijk rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, In die zin kan de vereniging, louter op bijkomstige wijze, economische activieiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten hiervan uitsluitend worden besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK II : LEDEN

ARTIKEL 5 : Deze vereniging is samengesteld uit drie soorten leden, met name :

werkende leden : dit zijn de comparanten en de personen welke later door de Algemene Vergadering als werkende leden zullen aangenomen worden.

ereleden : niet-werkende leden die wegens verdiensten door de Raad van Bestuur in het ledenbestand opgenomen worden.

steunende leden : niet werkende leden die door middel van een financiële bijdrage (minimum bepaald door de Raad van Bestuur) het recht verwerven opgenomen te worden in het ledenbestand. Op die manier dragen zij bij tot de mogelijkheid van de verwezelijking van het doel van de vereniging.

Alle leden dienen zich te onderwerpen aan het huishoudelijk reglement zoals opgesteld

door de stichtende leden.

Het aantal leden is niet beperkt, doch het mag niet Lager zijn dan tien.

ARTIKEL 6

toetreding als werkend lid aantal (3 categorieën):

- max. 2 oud-scouts;

- maximum 2 ouders;

- alle actieve leiders van Scouts Ninove.

toetreding actieve leden :

- aangeduid door groepsraad Scouts Ninove

- zeker eenheidsleider.

- ouders : dienen kinderen als actieve leden bij de scouts te

hebben. Ze moeten hun motivatie ter verwezelijking van het doel van de vereniging voor

een groepsraad komen staven. Hun toetreding is beperkt tot drie jaar en éénmaal te

verlengen.

- oud-scouts : dienen lid geweest te zijn van V.V.K.S. NINOVE of Scouts Ninove

Ze moeten hun motivatie ter verwezelijking van het doel van de vereniging voor een

groepsraad komen staven. Hun toetreding is beperkt tot drie jaar en éénmaal te verlengen.

De laatste twee categorieën moeten aangenomen worden door de Algemene Vergadering op voordracht van de groepsraad.

ARTIKEL 7 : De niet-werkende leden, zoals vernoemd in artikel 5, worden aangenomen door de algemene vergadering.

ARTIKEL 8 : Door de leden is geen bijdrage verschuldigd ter toetreding tot de vereniging. Het jaarlijks lidgeld aan "Scouts en Gidsen Vlaanderen" dient evenwel door elk lid jaarlijks betaald te worden.

ARTIKEL 9 : Ontslag en uitsluiting van de leden gebeuren volgens artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de v.z.w. De leden kunnen ten alle tijde uittreden door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

E3estuur. Het lidmaatschap van de ouders en oud-scouts vervalt automatisch na het verstrijken van de in art. 6 bepaalde termijn. Het lidmaatschap van ouders en actieve leden van Scouts Ninove St, Jan Berchmansvervalt ook van zodra ze niet meer voldoen aan de vereisten van hun categorie. De uitsluiting van een lid van de vereniging kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van 2/3 van de stemmen worden uitgesproken.

HOOFDSTUK 3 ; RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10 : De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie en ten hoogste vijf werkende leden die ook lid zijn van de feitelijke vereniging Scouts Ninove St. Jan Berchmans. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar, Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. De duur van het mandaat van bestuurder is vastgesteld op twee jaar. Indien tijdens een mandaat de uitoefening ervan vrijkomt, voleindigt de bestuurder die benoemd wordt om in de openstaande plaats te voorzien het mandaat van zijn voorganger. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Een mandaat kan slechts afgebroken worden indien er vervanging is voorzien.

ARTIKEL 11 : Om tot bestuurder te kunnen worden verkozen, moet men actief lid zij van de feitelijke vereniging Scouts Ninove en voldoen aan de hiernavolgende voorwaarden : de kandidaat bestuurder moet

minstens de leeftijd bereikt hebben van 20 jaar ;

aangesloten zijn door betaling van het lidgeld bij de vereniging Scouts Ninove St. Jan Berchmans

ARTIKEL 12 : De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad van Bestuur houdt zitting op oproeping van de voorzitter, telkens als de belangen van de vereniging zulks vereisen, alsook op aanvraag van drie leden van de Raad van Bestuur.

De oproeping zal de dagorde bevatten. De Raad van Bestuur beslist bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend. De vergadering wordt ook bijgewoond door twee ouders of oud-scouts of een niet-werkend lid, op aanvraag van de Raad van Bestuur, teneinde de Raad van Bestuur te kunnen bijstaan met advies. Deze twee personen hebben echter geen beslissingsrecht.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders) en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter (of twee bestuurders).

ARTIKEL 13 ; De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden en degene die hieronder bepaald worden.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig financieel verbinden voor bedragen kleiner dan 2.500 euro ; voor grotere bedragen dient de Algemene Vergadering met gewone meerderheid haar goedkeuring te geven.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van drie bestuurders.

MOD 2.2

De Raad van Bestuur stelt alle huishoudelijke reglementen uit die bij nodig oordeelt en

v " legt ze ter goekeuring voor aan de Algemene Vergadering

HOOFDSTUK IV : DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 14 . De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of wanneer deze belet of afwezig is, door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Niet-werkende leden kunnen als niet stemgerechtigd waarnemer deelnemen aan de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 15 : De Algemene Vergadering is uitsluidend bevoegd voor : het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen, rekeningen en werkingsverslag, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 16 :

§ 1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doei of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, in de loop van de maand april.

§ 2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

§ 3. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de Voorzitter, of twee bestuurders of een vijfde van de werkende leden.

Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, ten minste 14 dagen voor de vergadering. indien alle werkende leden aanwezig zijn dan wel vertegenwoordigd zijn door een ander werkend lid, kan er verzaakt worden aan deze verplichte oproeping.

§ 4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Onderwerpen die leden willen zien behandeld door de Algemene Vergadering moeten ten laatste een week v66r de aanvang van de A.V., schriftelijk overgemaakt worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur,

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen ook over punten die niet op agenda vermeld zijn.

ARTIKEL 17 :

§ 1. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

§ 2. Met uitzondering van een loutere actualisering van de statuten, kan tot wijziging van de statuten slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het, Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2!3 der aanwezige of vertegenwoordige stemmen vereist.

" Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

§ 3. Dezelfde regels als in 2 dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

§ 4. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

ARTIKEL 18 :

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de Voorzitter (en de secretaris), en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter (en door de secretaris) of door twee bestuurders. Leden alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

HOOFDSTUK V ; BEGROTINGEN EN REKENINGEN

ARTIKEL 19 :

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 april tot 31 maart. De rekeningen moeten worden gecontroleerd door 2 commissarissen van de rekening, na afsluiting van het boekjaar en voor de Algemene Vergadering van april, Deze commissarissen worden aangesteld door de A.V. van april voor het komende jaar en brengen hun verslag voor op de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 20 : in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de A.Igemene Vergadering of bij gebreke daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffingsvoorwaarden.

ARTIKEL 21 :Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de feitelijke vereniging Scouts Ninove St. Jan Berchmans of aan een vereniging die zoveel mogelijk de doelstellingen benadert van de ontbindende V.Z.W.

ARTIKEL 2g : Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

3. Benoeming nieuwe raad van bestuur

Aangezien de mandaten van de vorige bestuurders van rechtswege zijn komen te vervallen,

besluit de algemene vergadering tot de benoeming van een nieuwe raad van bestuur.

Bijgevolg worden volgende personen benoemd als bestuurders:

- De heer Karel Vanderpoorten, geboren op 2 juni 1988, wonende te 9406 Outer, Aardeweg 57;

MpD 2,2

- De heer Jelle Moës, geboren op 25 januari 1985, wonende te 9470 Denderleeuw, Steenweg 637;

- De heer Lawrence Sergeant, geboren op 18 april 1987, wonende te 9401 Pollare, Echel 25;

Hierbij worden volgende functies bekleed:

Voorzitter: de heer Jelle Moës

Secretaris: de heer Karel Vanderpoorten

Penningmeester: de heer Lawrence Sergeant

Opgemaakt te Ninove,

17 december 2013

Jelle Moës

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE STENEN TENT

Adresse
AARDEWEG 57 9406 OUTER

Code postal : 9406
Localité : Outer
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande