DE TOEKOMST

Association sans but lucratif


Dénomination : DE TOEKOMST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 463.792.137

Publication

07/11/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 9 OKT. 2014

AFDELING L)Eg[DifftIONDE

~

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsbla

ui iuuuiiumiiiui

*19209607*







Ondernemingsnr : 0463.792.137

Benaming

{voluit) : De Toekomst

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9300 Aalst, Sint-Kamielstraat 85

Onderwerp akte : VOORSTEL TOT INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 58 VAN DE WET VAN 27 JUNI 1921 OP DE VERENI-

GINGEN ZONDER WINSTOOGMERK EN DE STICHTINGEN

Uit een akte verleden voor notaris Marc SLEDSENS te 2018 Antwerpen, Broederminstraat 9, op zevenentwintig oktober tweeduizend en veertien, v66r registratie uitgereikt, met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, blijkt dat de bestuursorganen van de vereniging zonder winstoogmerk "Anima Cura" en de vereniging zonder winstoogmerk "De Toekomst", het initiatief heb ben genomen om over te gaan tot een inbreng om niet van de algemeenheid en alle eraan verbonden activa en passiva van de vereniging zonder winstoogmerk "De Toekomst" ten voordele van de vereniging zonder winstoogmerk "Anima Cura" en dat zij tevens hebben besloten deze inbreng te onderwerpen aan de regeling omschreven in artikel 58 van de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen juncto de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van vennootschappen, zoals voorzien door artikel 770 van het Wetboek van vennootschappen, zodanig dat de inbreng de gevolgen heeft voorzien in artikel 763 van het Wetboek van vennootschappen.

Bijgevoig verbinden de bestuursorganen van de genoemde verenigingen zonder winstoogmerk zich jegens elkaar ertoe te doen wat ln hun macht ligt om deze inbreng tot stand te brengen tegen de nagemelde voorwaarden.

Uit het voorstel van inbreng blijkt wat volgt:

1. IDENTIFICATIE VAN DE BETROKKEN VERENIGINGEN ZONDER WINSTOOGMERK

1.1. DE TOEKOMST vzw (inbrengende vereniging)

De vereniging zonder winstoogmerk "De Toekomst", gevestigd te 9300 Aalst, Sint-Kamielstraat 85,

ingeschreven in het rechtspersonenregister van Gent (afdeling Dendermonde) met ondernemingsnummer 0463.792.137, hebbende als doel:

"Het hoofddoel van de vereniging is de uitbating van residentiële ouderenvoorzieningen, met name een rusten verzorgingstehuis en serviceflats. De vereniging kan ook ten bijkomende titel volgende activiteiten verrichten:' de aankoop, verkoop, bouwen, verbouwen, inrichten, verhuren, huren, leasen en uitbaten van bejaardenhomes, rusthuizen en serviceresidenties met alle diensten die er verband mee houden, de uitbating van centra voor kortverblijf, dagverzorgingscentra en lokale dienstencentra en het verstrekken van palliatieve zorg.

Deze opsomming is geenszins beperkend doch enkel van aanwijzende aard. De vereniging mag alle= handelingen stellen die met het voorgaande verband houden of die het doel van de vereniging kunnen bevorderen, dit in de meest uitgebreide zin,

Zij mag alle handels-, financiële, roerende en/of onroerende handelingen doen welke rechtstreeks of' onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of de verwezenlijking erven kunnen bevorderen.

De vereniging mag rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig; doel nastreven of waarvan het doel met het hare in verband staat.

Zij kan, door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussenkomst of afspraak, deelnemen in alle andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen, zonder onderscheid, ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht wor-den, wier maatsohappetijk voorwerp gelijkwaardig zijn.

Zij zal onroerende goederen, die tot de verwezenlijking van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in volle eigendom, hetzij in vruchtgebruik,°

1.2. ANIMA CURA vzw (verkrijgende vereniging)

De vereniging zonder winstoogmerk "Anima Cura", gevestigd te 2800 Mechelen, Zandvoortstraat 27, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Antwerpen (afdeling Mechelen) met ondernemingsnummer 0480.262.143, hebbende als doel:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

 M00 Z2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2014 - Annexes du Moniteur belge "Het hoofddoel van de vereniging is:

1. de uitbating van residentiële ouderenvoorzieningen, zoals woonzorgcentra, rust- en verzorgingstehuizen, centra voor kortverblijf, centra voor herstelverblijf, dagverzorgingscentra, expertisecentra voor dementie, serviceflats, assistentiewoningen en woningcomplexen met dienstverlening;

2. het verstrekken van hulp en dienstverlening in de thuiszorg en het uitbaten van thuiszorgvoorzieningen zoals diensten voor thuisverpleging, gezinszorg en aanvullende thuiszorg, logistieke hulp, oppashulp, lokale en regionale dienstencentra en diensten van huishoudelijke aard;

3. het verlenen van hulp aan particulieren via het systeem van de dienstencheques;

4. het verstrekken van palliatieve zorg, onder meer via palliatieve netwerken of dagcentra voor palliatieve verzorging;

5. het uitbaten van algemene en psychiatrische ziekenhuizen, het uitbaten van psychiatrische verzorgingstehuizen, centra voor geestelijke gezondheidszorg en initiatieven voor beschut wonen;

6. het uitbaten van centra voor gehandicapten en centra voor niet-aangeboren hersenletsels;

7. het ontwikkelen en uitbaten van medische, paramedische, sociale, psychologische, orthopedagogische of commerciële activiteiten of diensten die de gezondheid en/of het welzijn bevorderen;

8. het verstrekken van kinderopvang;

9. de aankoop, verkoop, bouw, verbouwing, inrichting, verhuring, huur, lease van onroerende goederen voor bovengenoemde dienstverleningen en zorgvoorzieningen met alle diensten die er mee verband houden.

Deze opsomming is geenszins beperkend doch enkel van aanwijzende aard, De vereniging mag alle handelingen stellen die met het voorgaande verband houden of die het doel van de vereniging kunnen bevorderen, dit in de meest uitgebreide zin.

Zij mag alle handels-, financiële, roerende en/of onroerende handelingen stellen welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vereniging mag rechtstreeks of onrechtstreeks, door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussenkomst of afspraak, deelnemen in aile andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen, zonder onderscheid, ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht worden, die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel met het hare in verband staat.

Zij zal onroerende goederen, die tot de verwezenlijking van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in volle eigendom, hetzij in vruchtgebruik.

2. DE DATUM VANAF WANNEER DE VERRICHTINGEN VAN DE VERENIGING DIE DE INBRENG OM NIET DOET GEACHT WORDEN TE ZIJN VERRICHT VOOR REKENING VAN DE VERKRIJGENDE VERENIGING

De verrichtingen verbonden aan de inbreng van de algemeenheid om niet door de inbrengende vereniging ten voordele van de verkrijgende vereniging worden boekhoudkundig geacht te zijn gevoerd voor rekening van de verkrijgende vereniging vanaf 1 januari 2016.

3. IN TE BRENGEN ACTIEF EN PASSIEF

De door de inbrengende vereniging zonder winstoogmerk "De Toekomst" in te brengen algemeenheid om niet omvat het gehe le vermogen van deze vereniging met alle eraan verbonden activa en passiva, rechten en verplichtingen, hierin begrepen elke latente of niet-gekende schuld of verplichting.

in deze inbreng van algemeenheid om niet is tevens gans het personeelsbestand van de inbrengende vereniging begrepen, met inbegrip van alle rechten en plichten.

De inbreng van de algemeenheid om niet door de vereniging zonder winstoogmerk "De Toekomst" omvat tevens de rechten van erfpacht/opstal welke haar verleend werden door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "GILMAN" te Aalst op een rusthuis gelegen te Aalst, Sint-Kamielstraat 85/87, en de voile eigendomsrechten op een perceel grond met er opstaande bergplaats gelegen te Aalst, aan de Zonnestraat +23.

4. OVERIGE

Het bestuursorgaan van de inbrengende vereniging dient, in toepassing van artikel 761, § 2, Wetboek van Vennootschappen, een omstandig schriftelijk verslag op te stellen waarin de stand van het vermogen van de inbrengende en van de verkrijgende vereniging wordt uiteengezet en waarin tevens de wenselijkheid van de inbreng, de voorwaarden waaronder en de wijze waarop ze geschiedt, alsook de gevolgen ervan worden toegelicht en verantwoord vanuit een juridisch en economisch oogpunt, alsook in het licht van het doel of de doelstellingen van de betrokken verenigingen.

Het voorstel tot inbreng en het verslag van het bestuursorgaan van de inbrengende vereniging wordt aan de léden ten minste één maand voor de algemene vergadering die over de inbreng van de algemeenheid een beslissing moeten nemen, bezorgd.

Het doel van de inbrengende vereniging is identiek en/of gelijkluidend met het doel van de verkrijgende vereniging, zodat de verkrijgende vereniging niet dient over te gaan tot een doeluitbreiding.

Gezien onderhavige inbreng van een algemeenheid om niet kadert in een volwaardige fusie, welke onmiddellijk gevolgd wordt door de ontbinding van de inbrengende vereniging, dient de verkrijgende vereniging tevens de leden van de inbrengende vereniging, voor zover deze nog geen lid zijn van de verkrijgende vereniging, te aanvaarden, dit alles met inachtneming van de statutaire bepalingen omtrent de toetreding van de leden.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Marc SLEDSENS, notaris

Tegelijk neergelegd:

- expeditie akte

M0D 2.2

Luik B - Vervolg - volmacht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

v Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/01/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagers bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i i III 1I I U II lII I I I IA

*15019789*

GRiFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

15 JAN. 2015

AFDEP eâENDERMONDE

Ondernemingsnr : 0463.792.137

Benaming

(voluit) : De Toekomst

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : te 9300 Aalst, Sint-Kamielstraat 85

Onderwerp akte : BEKRACHTIGING INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 58 VZW-WET EN VAN DE ARTIKELEN 760 TOT 762 EN 764 TOT 767 VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN - ONTBINDING

Uit een akte verleden voor notaris Marc SLEDSENS, geassocieerd notaris te 2018 Antwerpen, Broedemtinstraat 9, op eenendertig december tweeduizend en veertien, vôór registratie uitgereikt, met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de leden van de vereniging zonder winstoogmerk "De Toekomst", gevestigd te 9300 Aalst, Sint-Kamielstraat 85, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Gent (afdeling Dendermonde) met ondernemingsnummer 0463.792.137, onder meer:

1) beslist heeft, na kennisneming van het inbrengvoorstel en van het omstandig schriftelijk verslag opgesteld door het bestuursorgaan in toepassing van artikel 761 § 2 van het Wetboek van Vennootschappen, de inbreng om niet goed te keuren van het gehele vermogen en alle eraan verbonden activa en passiva van de vereniging zonder winstoogmerk "De Toekomst" ten voordele van de vereniging zonder winstoogmerk "Anima Cura", gevestigd te 2800 Mechelen, Zandvoortstraat 27, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Antwerpen (afdeling Mechelen) met ondememingsnummer 0480.262.143, onder de opschortende voorwaarde van aanvaarding van de inbreng om niet van de algemeenheid door de vereniging zonder winstoogmerk "Anima Cura", en dit met ingang op 1 januari 2015 (0.00 uur).

De inbreng om niet geschiedde niet toepassing van de regeling omschreven in artikel 58 van de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen juncto de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van vennootschappen, zoals voorzien door artikel 770 van het Wetboek van vennootschappen, zodanig dat de overdracht de gevolgen heeft voorzien in artikel 763 van het Wetboek van vennootschappen.

De door de inbrengende vereniging ingebrachte algemeenheid om niet omvat alle eraan verbonden activa en passiva, rechten en verplichtingen, hierin begrepen aile verplichtingen van de inbrengende vereniging opzichtens de heer Albert Liénart alsook elke latente of niet-gekende schuld of verplichting.

ln deze inbreng van de algemeenheid om niet is tevens gans het personeelsbestand van de inbrengende vereniging begrepen, met inbegrip van alle rechten en plichten.

De verrichtingen verbonden aan de inbreng van de algemeenheid om niet door de inbrengende vereniging ten voordele van de verkrijgende vereniging worden boekhoudkundig geacht te zijn gevoerd voor rekening van de verkrijgende vereniging vanaf 1 januari 2015 (0.00 uur).

2) Vastgesteld heeft, als gevolg aan en onder voorwaarde van vervulling van de opschortende voorwaarde opgenomen in het voorgaande besluit, dat de inbreng om niet overeenkomstig artikel 58 van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen tot stand gekomen is en bijgevolg vastgesteld heeft dat de inbrengende vereniging "De Toekomst" uit hoofde van de wet ontbonden is zonder vereffening op 1 januari 2015 (0.00 uur), doch onder dezelfde opschortende voorwaarde van de aanvaarding om niet door de verkrijgende vereniging.

Volmacht

De vergaderingverleent volmacht aan mevrouw BEERNAERT Sotie, wonende te 3140 Keerbergen, Duivebergen 9, de heer CRIJNS Johan, wonende te 2570 Duffel, Muggenberg 3, mevrouw VAN DE MAELE Ingrid, wonende te 3190 Boortmeerbeek, Paepestraat 8, en de heer VERSNICK Jeroen, wonende te 9551 Ressegem, Karnemelkstraat 8, het alles met macht elk afzonderlijk handelend op te treden en met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle noodzakelijke formaliteiten te vervullen bij om het even welke administratieve diensten en overheden (waaronder de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de, Ondernemingsloketten en de diensten van de BTW) ingevolge de in onderhavige akte vastgestelde inbreng om niet van een algemeenheid.

Op de Laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

moor- Luik B - Vervolg

MpD 2.2

VOOR ONTLEDEND U1TTREKSÉL Marc Sledsens, notaris

Tegelijk neergelegd:

- expeditie akte

- volmacht

_ __

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

behouden aan het Bei`gisch k, Staatsblad

31/10/2012
ÿþMad Word 11.1

ffl In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehoud( Iliitill!!19111111IJ k

aan he

eeigisc Staatsbl





GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

22 UT, 2012

DENDER3YANDE

Ondernemingsnr : 0463.792.137

Benaming

(voluit) : De Toekomst

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint Kamielstraat 85, 9300 Aalst

(volledig adres)

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders - Benoeming commissaris Uittreksel uit de notulen van de Gewone Algemene Vergadering van 25 juni 2012

Benoeming bestuurders

Oe vergadering beslist unaniem tot herbenoeming van Johan Crijns, Ingrid Van de Maele, Matthias De, Raeymaeker en Sotie Beernaert voor een periode van 3 jaar eindigend na de gewone algemene vergadering'' van 2015.

Benoeming commissaris

0e vergadering, keurt unaniem de herbenoeming van BDO Bedrijfsrevisoren, kantoorhoudend te' Uitbreidingstraat 66/13, 2600 Antwerpen goed als commissaris voor een periode van drie jaar zijnde de boekjaren afgesloten per 31 december 2012, 2013 en 2014. Het mandaat loopt af na de gewone algemene vergadering van 2015. BDO Bedrijfsrevisoren wijst mevrouw Veerle Catry, bedrijfsrevisor, aan ais vaste vertegenwoordiger,

Ingrid Van de Maele Johan Crijns

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE TOEKOMST

Adresse
SINT-KAMIELSTRAAT 85 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande