DE VELDMEERS

Comm.VA


Dénomination : DE VELDMEERS
Forme juridique : Comm.VA
N° entreprise : 839.269.140

Publication

02/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.06.2013, NGL 29.07.2013 13366-0202-014
26/09/2011
ÿþJ" Mod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



~-13ANK

VAN KOOPHANDEj

V.

beh,

aa

Bel

Stae

IVII II 1111 I IN I III I

*11144575*

1 4. 09. 7011





DEND&.e ONDE







Ondernemingsnr : X39 . /69.

Benaming

(voluit) : DE VELDMEERS

Rechtsvorm : commanditaire vennootschap op aandelen

Zetel : 9270 Laarne, Veldmeersstraat 25

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bernard VAN STEENBERGE te Laame op twaalf september tweeduizend en elf, neer te leggen ter registratie, dat werd opgericht de commanditaire vennootschap cp aandelen "DE VELDMEERS", waarvan de zetel gevestigd is te 9270 Laame, Veldmeersstraat 25.

Oprichters - inschrijvers :

- Commanditaire (beherende) vennoot:

1) de heer DE CRAECKER Walter Polydoor, geboren te Wetteren op 19 april 1960, wonende te 9270 Laarne, Heirweg 35; hij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap en hij is aansprakelijk als oprichter van de vennootschap.

- Gecommanditeerde (stille) vennoten:

2) mevrouw VLAEMINCK Marina, geboren te Dendermonde op 17 april 1963, wonende te 9270 Laarne, Heirweg 35.

3) de heer DE CRAECKER Sven Roger, geboren te Dendermonde op 06 januari 1985, wonende te 9270

Laarne, Colmanstraat 76.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van hun inbreng zoals die hierna wordt vastgesteld.

Zij zijn als gewone inschrijvers te beschouwen.

Rechtsvorm - Benaming :

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een commanditaire vennootschap op aandelen. De naam van de

vennootschap luidt "DE VELDMEERS".

Zetel:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9270 Laarne, Veldmeersstraat 25.

Duur:

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Doel:

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen naam en rekening als, voor naam en rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden, als vertegenwoordiger,? tussenpersoon of commissionair:

I. Holding

1. het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van'. handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-: publiekrechterlijk statuut;

2. het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van' bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met: de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

3. het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Il. Patrimoniumvennootschap

1. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen, het beheren en verhandelen van een onroerend vermogen; alle verrichtingen, studies en operaties met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de aanpassing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten. Dit alles uitsluitend voor eigen rekening, tenzij zou worden voldaan aan de voorwaarden als omschreven in het Koninklijk Besluit van 6 september 1993 inzake vastgoedmakelaar;

2. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

3. het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie of splitsing, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

III. Consultancy-, beheer- en managementvennootschap

1. alle mogelijke advies- en/of dienstenfuncties;

2. alle mogelijke activiteiten die verband houden met het verlenen van consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand;

3. het geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven en ondernemingen, de vertegenwoordiging en het optreden als commercieel tussenpersoon;

4. het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis;

Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt.

Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens deelnemen aan het bestuur van vennootschappen en verenigingen, met name de deelname aan en de bijstand bij het beheer, bestuur en management van vennootschappen, ongeacht hun doel en activiteit, via de uitoefening van de functie van bestuurder, gedelegeerd-bestuurder, directeur, directeur-generaal, manager, vereffenaar, volmachtdrager of mandataris en van aile andere topfuncties die door de vennootschap op grond van een statutaire benoeming of via een overeenkomst aan een zelfstandige manager kunnen worden uitbesteed.

De vennootschap mag verder alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen, en in het algemeen, alle commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben.

Zij mag aile roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De activiteiten welke voorafgaandelijk een vergunning en/of erkenning nodig hebben, zullen slechts uitgeoefend worden voor zover die vergunningen en erkenningen behaald worden.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Kapitaal - aandelen - inbreng in natura :

Het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst is, bedraagt twee miljoen euro (¬ 2.000.000),

vertegenwoordigd door achthonderd (800) aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale waarde, die

ieder één/achthonderdste (1/800ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De achthonderd (800) aandelen zijn volledig volgestort en zij worden gecreëerd tengevolge van de volgende

inbrengen in natura:

1) Verslag van de revisor:

.4 De heer Eddy COBER, bedrijfsrevisor, hierbij vertegenwoordigend het bedrijfsrevisorenkantoor "VANDELANOTTE", coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 2100 Deurre, Herentalsebaan 71-75, heeft het verslag opgemaakt nopens de inbreng in natura. Dit verslag komt tot het volgende besluit :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge "Rekening houdende met het voorgaande kunnen wij bijgevolg de waarde van de ondernemingen in totaal afgerond ramen op 2.000.000 ¬ met de volgende individuele waarde per onderneming:

- NV De Craecker - Vlaeminck : 1.938.450 ¬

- BVBA DCV Projectontwikkeling : 43.000 ¬

- BVBA DC Resto : 18.550 ¬

De berekeningen werden gemaakt aan de hand van de ons voorgelegde cijfers. Wij deden geen onderzoek naar de juistheid en volledigheid van de ons voorgelegde jaarrekeningen.

Wij hebben geen kennis van eventuele verplichtingen, voorwaardelijke schulden, schadegevallen, hangende geschillen waarin de vennootschap eisende of verwerende partij zou zijn, noch van inbreuken op milieuwetgeving en -reglementering, die de waarde van de onderneming zou kunnen beïnvloeden.

We herinneren eraan dat de bekomen waarde resulteert uit de toepassing van de opgesomde formules en veronderstellingen, die weliswaar algemeen geldend zijn, maar waarbij dient benadrukt te worden dat de waardebepaling van een onderneming altijd gepaard gaat met subjectieve criteria door partijen in acht genomen.

Zoals reeds gesteld in de inleiding, dienen we op te merken dat de berekende waarde van de onderneming een neerslag is van een theoretische benadering en niet zonder meer gelijkgesteld mag worden met de eventuele transactieprijs. Deze prijs wordt eveneens bepaald door andere, subjectieve elementen en ma rktomstandigheden.

Opgesteld te Deume, 9 september 2011.

(getekend) Vandelanotte Bedrijfsrevisoren BV ovve CVBA, vertegenwoordigd door Eddy Cober, Bedrijfsrevisor."

2) Verslag van de oprichters:

De oprichters hebben het verslag opgesteld dat door voornoemd artikel wordt vereist en waarin zij het

belang dat de inbreng in natura heeft voor de vennootschap verwoorden.

3) Beschrijving en waardering van de inbreng in natura:

De oprichters wensen de vennootschap op te richten middels de Inbreng van volgende aandelen:

a) drieduizend achthonderd (3.800) aandelen van de naamloze vennootschap "DE CRAECKER-VLAEMINCK", ingeschreven in het Register voor Rechtspersonen te Dendermonde onder het ondernemingsnummer 0445.045.797, met maatschappelijke zetel te 9270 Laarne, Veldmeersstraat 25;

b) honderd (100) aandelen van de besloten' vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DC RESTO", ingeschreven in het Register voor Rechtspersonen te Dendermonde onder het ondernemingsnummer 0832.603.062, met maatschappelijke zetel te 9270 Laame, Veldmeersstraat 25;

c) zevenhonderd vijftig (750) aandelen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DCV PROJECTONTWIKKELING", ingeschreven in het Register voor Rechtspersonen te Dendermonde onder het ondememingsnummer 0471.921.133, met maat-schappelijke zetel te 9270 Laame, Veldmeersstraat 25.

4) Voorwaarden van de inbreng :

De oprichters verklaren dat deze inbreng zal gebeuren onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat volgende

engagementen gedurende een periode van drie jaar te rekenen vanaf de inbreng zullen worden gerespecteerd:

a. Er zal geen kapitaalvermindering door de commanditaire vennootschap op aandelen "De Veldmeers" worden doorgevoerd;

b. Er zal geen kapitaalvermindering door de dochtervennootschappen worden doorgevoerd, tenzij die financiële middelen door de commanditaire vennootschap op aandelen "De Veldmeers" worden gebruikt voor bijvoorbeeld nieuwe investeringen of financiering van andere groepsvennootschappen of verbonden ondernemingen, zonder dat deze geldmiddelen zullen mogen doorstromen naar de vennoten natuurlijke personen;

c. De dividendpolitiek van de dochtervennootschappen zal niet wijzigen tegenover vroeger (d.w.z. voor de inbreng in de holdingmaatschappij), tenzij in geval kan aangetoond worden dat de eventuele hogere dividenduitkeringen worden gebruikt voor bv. nieuwe investeringen of ter financiering van andere groepsvennootschappen of verbonden ondernemingen.

De hogere dividenduitkeringen mogen echter niet doorvloeien naar de aandeelhouders/natuurlijke personen. De hogere dividenden mogen tenslotte ook worden aangewend voor de betaling van de aandeelhouders die niet betrokken zijn bij de inbrengverrichting en die wensen uit te treden;

d. De door de dochtervennootschappen te betalen managementfees, bedrijfsleidersbezoldigingen, enz..., zullen niet meer bedragen dan de vroegere uitgekeerde bedragen, tenzij in geval dat hiertegenover daadwerkelijke prestaties staan (bijvoorbeeld boekhouding, personeel) die vroeger op het niveau van de werkvennootschap werden verricht en na de inbreng in de holding door de holding zouden worden uitgevoerd (eventueel met overdracht van de betrokken uitvoerende personen). In voorkomend geval zal een dergelijke vergoeding marktconform worden bepaald.

De oprichters verklaren dat deze engagementen werden kenbaar gemaakt door de Minister van Financiën in een antwoord op een Parlementaire Vraag (Pari. Vr. 657 d.d. 23.02.2005) om zo een einde te maken aan de talloze

Fiscale procedures inzake de interne meerwaarden-problematiek. Deze voorwaarden werden nadien overgenomen door de Dienst Voorafgaande Beslissingen, gepubliceerd op hun website als algemeen standpunt, nadien advies, en tevens publiek en herhaaldelijk kenbaar gemaakt via vele afgeleverde rulings.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Gelet dus op feit dat de oprichters verklaren dat de inbreng niet is ingegeven uit speculatieve overwegingen en een handeling van normaal beheer uitmaakt, en dat verklaard werd dat de engagementen opgelegd door de fiscale Administratie zullen worden gerespecteerd, zijn de oprichters van mening dat de inbreng geen fiscale consequenties in hoofde van de oprichters of de vennootschap zal teweeg brengen.

Bovendien verwijzen de oprichters naar artikel 184, W.I.S. 1992 waarin bepaald wordt dat het gestort kapitaal het deel van het maatschappelijk kapitaal is dat werkelijk gestort is, in zover geen verminderingen of terugbetalingen hebben plaatsgevonden. In het kapitaal opgenomen andere winsten dan uitgekeerde winsten die als dusdanig aan belasting werden onderworpen, worden niet als fiscaal gestort kapitaal aangewend.

De aandelen van de vennootschappen "De Craecker-Vlaeminck" N.V., "D.C. Resto" B.V.B.A. en "DCV Projectontwikkeling" B.V.B.A. die worden ingebracht in de commanditaire vennootschap op aandelen "De Veldmeers" stemmen overeen met een werkelijk gestorte inbreng, zodoende dat het kapitaal dat door de inbreng wordt gecreëerd, wel degelijk dient te worden beschouwd als fiscaal gestort kapitaal.

5) Vergoeding van de inbreng:

Als vergoeding van deze inbrengen, worden aan de inbrengers achthonderd (800) aandelen toegekend die zijn volgestort, als volgt :

- aan de heer Walter DE CRAECKER voornoemd, driehonderd negenennegentig (399) aandelen.

- aan mevrouw Marina VLAEMINCK voornoemd, driehonderd negenennegentig (399) aandelen.

- aan de heer Sven DE CRAECKER voornoemd, twee (2) aandelen.

Bestuur - zaakvoerder :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere gecommanditeerde vennoten die in de vennootschapsakte bij wijze van statutaire bepaling als zaakvoerder zijn aangewezen.

Wordt aangesteld ais zaakvoerder : de heer DE CRAECKER Walter voornoemd, die heeft aanvaard en verklaard dat niets zich hiertegen verzet. Hij heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vennootschap in rechte te verbinden en te vertegenwoordigen.

In geval van langdurige onbeschikbaarheid, onbekwaamverklaring of overlijden van de heer DE CRAECKER Walter voornoemd, of in geval van zijn vrijwillige ontslagname als Statutair Zaakvoerder, zal het beheer verder uitgeoefend worden door zijn opvolger mevrouw VLAEMINCK Marina voornoemd, die de hoedanigheid van gecommanditeerde vennoot bezit.

De zaakvoerder vervult zijn opdracht voor de duur van de vennootschap. Hij kan ten allen tijde ontslag nemen.

Het ontslag van een zaakvoerder heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. 1n geval van ontslag van de zaakvoerder dient hij zijn aandelen over te laten aan de overblijvende commanditaire vennoten die, in buitengewone vergadering bij statutair beding een door hen als gecommanditeerde vennoot aanvaard aandeelhouder als nieuwe zaakvoerder aanstellen.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist.

De zaakvoerder is bevoegd om alles te doen wat nodig is of dienstig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren met uitzondering van die verrichtingen of besluiten, waarvoor krachtens de wet/of de statuten alleen de algemene vergadering van aandeelhouders bevoegd is. De zaakvoerder is persoonlijk, onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

De zaakvoerder verzekert tegelijkertijd het dagelijks bestuur. De zaakvoerder kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die geen commanditaire vennoten mogen zijn.

Externe vertegenwoordigingsmacht :

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in alle handelingen en buiten rechte.

Algemene vergadering :

De jaarvergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in de plaats aangewezen in de

uitnodigingen, op de laatste donderdag van de maand juni om 17.00 uur, of indien die dag een wettelijke

feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering neemt beslissingen over alle onderwerpen die krachtens de wet en de statuten tot

haar exclusieve bevoegdheid behoren.

Elk aandeel geeft recht op een stem.

Boekjaar  inventaris - resultaatverdeling

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op van het vermogen van de vennootschap.

De zaakvoerder zorgt hierbij aansluitend voor het opmaken van de jaarrekening over het voorbije boekjaar. De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting.

Het batig saldo van de resultatenrekening, waarnaar de balans verwijst vormt de nettowinst van de vennootschap.

1 Deze winst wordt als volgt verdeeld, respectievelijk gereserveerd. Vijf procent wordt voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen tot deze een tiende van het geplaatst kapitaal bedraagt. Het saldo van de winst is ter beschikking van de algemene vergadering die enkel met het akkoord van de zaakvoerder de bestemming kan bepalen.

Voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

OVERGANGS- en SLOTBEPALINGEN:

1. EERSTE BOEKJAAR - EERSTE JAARVERGADERING:

Het eerste boekjaar gaat in vanaf de neerlegging van het afschrift van de oprichtingsakte op de griffie van

de Rechtbank van Koophandel en eindigt op 31 december 2012 zodat de eerste jaarvergadering zal

plaatsvinden in het jaar 2013.

2. COMMISSARIS:

Gezien de vennootschap voldoet aan de criteria van een "kleine vennootschap", geciteerd in het Wetboek van Vennootschappen, wordt geen commissaris aangesteld. Bijgevolg wordt het toezicht op de verrichtingen van de vennootschap uitgeoefend door de vennoten overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

3. VOLMACHT:

Als bijzondere gevolmachtigden worden aangesteld : de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MOORE STEPHENS VERSCHELDEN ACCOUNTANTS", met zetel te 2050 Antwerpen, Thonetlaan 110, vertegenwoordigd door de heer Bart Verschelden of één van zijn aangestelden, aan wie de macht verleend wordt om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle belastingsadministraties, waaronder de B.T.W., alsook tegenover de administratie van het ondememingsloket, teneinde aldaar alle aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

4. OVERNAME VAN VERBINTENISSEN:

Voor zover als nodig en onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid door onderhavige vennootschap, beslist de algemene vergadering uitdrukkelijk bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen alle verbintenissen over te nemen welke haar oprichters en/of zaakvoerder(s) voor haar rekening hebben gesteld sedert 01 september 2011.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL

Bernard VAN STEENBERGE,

Nota ris.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- eensluidend afschrift van de akte (afgeleverd voor de formaliteit van de registratie)

- verslag van de bedrijfsrevisor

- verslag van de oprichters

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE VELDMEERS

Adresse
VELDMEERSSTRAAT 25 9270 LAARNE

Code postal : 9270
Localité : LAARNE
Commune : LAARNE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande