DE VERBINDING - STICHTING CLAIRE VANDEN ABBEELE, AFGEKORT : DE VERBINDING

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VERBINDING - STICHTING CLAIRE VANDEN ABBEELE, AFGEKORT : DE VERBINDING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 473.372.371

Publication

15/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

l.

SI *11108914"

VAN ICC;ORi-;...11DEt_

- 5 JUL 2011

END ~"~ -~~

z ~ n~" t~~;~

.,

Ondernerringsnr Benenthvg

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm : 473.372.371

De Verbinding - stichting Clair Vanden Abbeele vzw

De Verbinding vzw

vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Sint-Gillislaan 108, 9200 Dendermonde

Orodertrverp sâte : Wijziging statuten en samenstelling raad van bestuur

De algemene vergadering van 25/6/2011 heeft besloten de statuten te wijzigen en integraal te vervangen door onderstaande tekst:

Ten jare tweeduizend, de eerste oktober

tussen Vanden Abbeele Claire, kunstenares, Sint-Gillislaan 108, 9200 Dendermonde, Belg;

Aps Martin, advokaat, Harmoniestraat 38, 2018 Antwerpen, Belg;

Bouckaert Kriste, bediende, Molenstraat 87, 9140 Tielrode, Belg;

Coekaerts Lieve, bediende, Ridder Gerardilaan 51, 2650 Edegem, Belg;

De Groote Hilde, zaakvoerster, Harmoniestraat 38, 2018 Antwerpen, Belg;

Docx Luc, zaakvoerder, Molenstraat 87, 9140 Tielrode, Belg;

Geerinck Rita, zonder beroep, Zwaanaardestraat 24, 9112 Sinaai, Belg;

Rotthier Dirk, gedelegeerd bestuurder, Kleine Steylen 9, 2850 Boom, Belg;

Tirez Marc, boekhouder, Zwaanaardestraat 24, 9112 Sinaai, Belg;

Vandijck Patrick, bediende, Ridder Gerardilaan 5, 2650 Edegem, Belg;

Van Dyck Erna, gepensioneerde, Fortstraat 5, 9200 Dendermonde, Belg;

Verstrepen Guy, bediende, Sint-Gillisiaan 108, 9200 Dendermonde, Belg

werd overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van

zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, ondertussen gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL I: Naam, zetel en duur

Art. 1 Door de hierboven genoemde stichters werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

De vereniging draagt de naam De Verbinding - stichting Claire Vanden Abbeele vzw, afgekort De Verbinding

vzw.

Art. 2 De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9200 Dendermonde, Sint-Gillislaan 108 en ressorteert bijgevolg onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel:

1) De geestelijke en lichamelijke begeleiding en herbronning van kinderen en volwassenen met verlieservaringen, via toegepaste kunst en creatieve activiteiten.

2) Het organiseren van ontmoetingsgelegenheden voor kinderen en volwassenen met verlieservaringen.

3) Spreekbuis te zijn van kinderen en volwassenen met verlieservaringen en waar nodig hun belangen te

verdedigen.

De vereniging onthoudt zich van politieke en geloofsgerichte discussies en bindingen.

De vereniging is christelijk geïnspireerd.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zijn kan in die zin ook, doch

slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden, stellen, enkel, voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan

het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vier bedragen. De raad van bestuur is belast met het opstellen van het register.

Art. 6 Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur.

Art. 7 De leden zijn geen lidgeld verschuldigd maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Art. 8 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

TITEL Il: De raad van bestuur.

Art. 9 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 leden.

Art. 10 De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 11 De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Art. 12 Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 13 De raad van bestuur kiest uit zijn Leden een voorzitter en een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering van de raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 14 De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 15 Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 16 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle met uitzondering dan die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden de rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwissseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private en alle andere instellingen.

Art. 17 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamelijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigd bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

TITEL III: Algemene vergadering

Art. 18 De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over een stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 19 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 20 §1 De algemene vergadering wordt geldig bijééngeroepen door de voorzitter of door ten minste twee bestuurders, telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet éénmaal bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het eerste semester.

§2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de vaste leden van de vereniging.

§3 Elke oproeping tot algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op

voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur

of van twee bestuurders.

Alle vaste leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§4 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§5 De algemene vergadering kan enkel geldige stemmen nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Art. 21 In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 22 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten Indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door de statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de Burgerlijke Rechtbank moeten worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213 der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

Art. 23 Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen der statuten vereist.

Art. 24 Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 25 Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL IV: Rekening en begroting

Art. 26 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Loo* 3 - Vervolg

TITEL V: Ontbinding en vereffening

Art. 27 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid akkoord wordt gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. De besluiten genomen op deze tweede algemene vergadering, dienen evenwel door de burgerlijke rechtbank te worden bekrachtigd.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de onthouden vereniging benadert.

Art. 28 Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk

Namen ontslag als bestuurder op 30/612004: Martin Aps, Marc Tirez, Krista Bouckaert, Lieve Coekaerts, Hilde De Groote, Luc Docx, Rite Geerinck, Dirk Rotthier, Patrick Vandijck, Erna Van Dyck. Hun ontslag werd aanvaard en hen werd décharge verleend.

Bij beslissing van de algemene vergadering van 411/2008 wordt het ontslag aanvaard van Guy Verstepen uit de vereniging en uit aile functies die hij binnen de vereniging bekleedt.

Bij beslissing van de algemene vergadering van 25/6/2011 hebben het mandaat van bestuurder:

Jan Kiekens - Dendermonde - 15/07/1975 - Kerklaan 92 - 8310 Assebroek

An Callaert - Wilrijk - 30/11/1972 - E. De Blockstraat 30 - 2880 Bornem

Adinda De Saeger - Ninove - 15/311962 - Hunselstraat 52 - 1750 Lennik

Claire Vanden Abbeele - Berlare - 31/1/1953 - Sint-Gillislaan 108 - 9200 Dendermonde

De raad van bestuur heeft op 25/6/2011 volgende bestuursfuncties aangeduid:

voorzitter: Jan Kiekens

secretaris: An Callaert

voor eensluidend uittreksel

te Dendermonde op 30/6/2011

Voor waar en echt verklaard:

secretaris,

An Callaert

voorzitter,

Jan Kiekens

,Voor- , Psa3touttan aan het Sarg,sch Staatsblad

1 '

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE VERBINDING - STICHTING CLAIRE VANDEN ABBE…

Adresse
SINT-GILLISLAAN 108 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande