DE VETTE PISTONS VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VETTE PISTONS VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 630.604.918

Publication

26/05/2015
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i i I



NEERGELEG~

13 -05- 2015

RE e dffi&Ng vA.N

,

Ondernemingsnr.: 630. 609" 01,1 cri

Benaming De Vette Pistons VZW

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetei : Jozef Wautersstraat 63

9050 Gentbrugge

Onderwerp akte :

Dorien Godfroid, Jozef Wautersstraat 63, 9050 Gentbrugge

Hendrik Dobbelaere, Jozef Wautersstraat 63, 9050 Gentbrugge

Werner Godfroid, Broeck 22,1547 Bever

Bovenstaande richten een vereniging zonder winstoogmerk op.

ARTIKEL I

De vereniging draagt de naam 'De Vette Pistons" met als rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Gentbrugge, Jozef Wautersstraat 63, ressorteert ' onder gerechtelijk arrondissement Gent.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

@^.2

Luik fi 3r4=vL1~!~

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, door middel van muziek, mensen uit verschillende bevolkingsgroepen, afkomst en leeftijden samen te brengen. Om dit te bekomen maakt de vereniging muziek op verschillende evenementen, feesten, stoeten, bijeenkomsten, openingen, scholen, enz... en zorgt de vereniging dat ze muziek brengt die zeer divers is en daardoor een uiteenlopende groep mensen aanspreekt.

r---i I Vobt

behouden aars het ; Belgisch

Staatsblad i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hiervoor zorgt de vereniging op eigen initiatief of op vraag, voor arrangementen van kinderliedjes, nostalgische liedjes uit de tijd van toen, Turkse, Roma, Russische muziek, hedendaagse hits, klassieke muziek, tv-tunes, ...

Verder wilt de vereniging de mensen, volwassenen en kinderen, laten kennis maken met niet zo gekende koperen blaasinstrumenten (uit vervlogen tijden) en hun werking.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 5

De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Ais lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of

rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden rietwerkende leden tot de vereniging toelaten.

ARTIKEL 6

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Op de laatste blz. van LujK B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

 ,:e122

1...124 ~ - `.4aCr,t11

ARTIKEL 7

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van

geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan

gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een. algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

ARTIKEL 8

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden

en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aat, een ander werkend lid,

die het aarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

ARTIKEL 9

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden

bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

ARTML 10

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad

van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij

diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van

bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling

worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd

bestuurder.

Op de taaiste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

.. IL Voor-

behouden

i aan het Belgisch Staatsblad

--71 r----i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

`  4

Voor-

, behouden

adn het Belgisch Staatsblad Luik " !en.g.71g

ARTIKEL 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

ARTIKEL 12

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen, Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen,

ARTIKEL 13

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3

bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering,

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij eitreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor- LAIS ái - '!ervnb3 ;.10n 2 1,

behouden adn het Belgisch ARTIKEL 14

Staatsblad

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en

vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het

hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

ARTIKEL 15

De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten, Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

L J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

,

Voor- # I..u]k

behouden

aan hot ARTIKEL 16

Belgisch

(~

Staatsblad ' De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door

twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de arnwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan I volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

ARTIKEL 17

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

ARTIKEL 18

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene

vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars,

Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

ARTIKEL 19

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de

schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen

overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Op de laatste biz. van Luiij B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B -

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot

31 december 2015.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Gentbrugge op 26/04/2015, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent,

Getekend:

Dorien Godfroid, Jozef Wautersstraat 63, 9050 Gentbrugge bestuurder

Hendrik Dobbelaere, Jozef Wautersstraat 63, 9050 Gentbrugge bestuurder

door- }

behouden aan het Belgisch Staatsblad ,11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE VETTE PISTONS VZW

Adresse
JOZEF WAUTERSSTRAAT 63 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande