DE VIERSCHAER

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DE VIERSCHAER
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 467.025.207

Publication

25/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 27.09.2013, NGL 16.10.2013 13634-0272-009
09/10/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 28.09.2012, NGL 03.10.2012 12602-0277-009
31/01/2012
ÿþmal 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Luik B

*izoa1oiq

V beh

aa

Bel Stal

S ti t.. . ~~.~-. " `l..1 t~bY~_ ~'.,:.a~~...,~

~ ~t

[

r,,,,...

1 ~~~~

~~c' i~ ~ K ~.,ti ~'~`"Griffïë

Ondememingsnr : 0467.025.207

Benaming (voluit) : DE VIERSCHAER

(verkort)

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : De Pintelaan, 43A

9000 Gent

Onderwerp akte :OMZETTING AANDELEN AAN TOONDER IN AANDELEN OP NAAM - AANVAARDING NIEUWE STATUTEN

Uit een akte verleden voor notaris Stéphane MEERT te Erpe op 22 december 2011, geregistreerd te Aalst, 1° kantoor op 23 december 2011, boek 51929, blad 64, vak 18, blijkt dat volgende beslissingen werden genomen door de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders

Wijziging aard van de aandelen

De algemene vergadering beslist de aandelen aan toonder te wijziging in aandelen op naam.

Goedkeuring van de nieuwe statuten.

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming

met de voorgaande besluiten, na actualisering van de tekst. Na elk artikel afzonderlijk te hebben

besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vennootschap voortaan

zullen luiden als volgt:

HOOFDSTUK L AARD VAN DE VENNOOTSHAP.

ARTIKEL 1. NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap.

Haar naam luidt "DE VIERSCHAER".

ARTIKEL 2. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL.

De maatschappelijk zetel is gevestigd te 9000 Gent, De Pintelaan, 431A.

Hij kan naar om het even welke andere plaats in België binnen het Nederlands taalgebied of ;' het tweetalig gebied Brussel hoofdstad worden gebracht bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, bestuurszetels, bijhuizen en agentschappen oprichten, zowel in België of in het buitenland.

ARTIKEL 3. DOEL:

Het huron ers verharen, laten bouwen en verbouwen, armkopen en veekopen, verkavelen van onroerende goederen, alsmede het verhandelen van alle materialen en raerende goederen daaromtrent, zelfs indien deze in geen rechtstreeks verband staan met het maatschappelijk doel.

Zij mag voorzien in de supervisie, het beheren, het raadgeven en controleren van filialen. Het beheren van vennootschappen in de meest ruime zin. Het geven van manegernentedviezen op het gabled van marketing, productie. financien en administratief car commercieel beheer; het uitwerken van organisatieprojecten in ondernemingen. Het nemen van minderheids- en of meederheidspartipaties in bestaande en/of op te richten ondernemingen, het verstrekken van financiële middelen; het uitwerken van rendementsstudies en technische studies, het creeren van prototypes en nieuwe producten en markten.

Zij kan ook functies van bestuurder, zeakvoerder, commissaris of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciele. industriele, financiele, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

beheudei

aan het

Belgisch

Staatsblad

maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Zij mag deelnemen bij wijze van inbreng, versmelting, inschrijving of andere tussenkomst aan alle bestaande of op te richten vennootschappen, zowel in Belgie als in het buitenland en waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant is aan het hare.

Deze opsomming is verklarend en niet beperkend en moet worden verstaan in de meest uitgebreide zin.

ARTIKEL 4. DUUR.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL.

ARTIKEL 5. GEPLAATST KAPITAAL.

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderd tweeënzestigduizend

vijfhonderd euro (562.500¬ ) euro.

Het wordt verdeeld in vijfduizend zeshonderd vijfentwintig (5625) aandelen op naam zonder nominale waarde, die ieder één/vijfduizend zeshonderd vijfentwintigste (1/5625°) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 10. OVERDRACHT VAN AANDELEN.

De overdracht van aandelen is aan geen enkele beperking onderworpen.

HOOFDSTUK III. BESTUUR EN TOEZICHT.

ARTIKEL 14. SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BE-STUUR.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden,

natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen.

Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de

vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, zal de statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, van rechtswege ophouden gevolg te hebben tot de raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 19. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college en de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de peronen belast met het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap in en buiten rechte in alle rechtshandelingen en akten, met inbegrip van die akten, die de tussenkomst van een openbaar of ministerieel ambtenaar vereisen, vertegenwoordigd, zonder dat de vertegenwoordiger tegenover derden gehouden is het bewijs van enig besluit van de raad van bestuur voor te leggen, door twee bestuurders, gezamenlijk optredend, of het alleen optreden van een gedelegeerd-bestuurder.

De vennootschap is daarenboven geldig verbonden door bijzondere lasthebbers, voor zover deze binnen de perken van hun machten handelen.

ARTIKEL 20. OPDRACHTEN.

Directiecomité















Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2012 - Annexes du Moniteur belge



























Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



De raad van bestuur kan zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Wanneer een directiecomité wordt ingesteld is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen hetzij aan één of meerdere van zijn leden, die alsdan de titel van gedelegeerd bestuurder zullen dragen, hetzij aan een directiecomité, hetzij aan één of meerdere gevolmachtigden, en tevens welbepaalde bevoegdheden met betrekking tot het stellen van daden van dagelijks bestuur aan ieder ander persoon.

Bijzondere opdrachten

De raad van bestuur is gemachtigd, bijzondere gemachtigden en/of bestuurders te gelasten met bijzondere opdrachten, en hen daartoe vergoedingen toe te kennen, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

HOOFDSTUK IV. ALGEMENE VERGADERINGEN.

ARTIKEL 24. BIJEENKOMST.

De jaarvergadering wordt van rechtswege gehouden op de laatste vrijdag van de maand september te twintig uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden in de gemeente van de zetel van de vennootschap. De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

ARTIKEL 25. TOELATINGSFORMALITEITEN VOOR DE ALGEMENE VERGADERING.

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten en voor zover de raad van bestuur dit vereist in de oproepingen, moeten zij die een mededeling van de oproeping voor een algemene vergadering hebben ontvangen en die aan de geplande vergadering wensen deel te nemen, dit ten minste 5 dagen voor de dag van de algemene vergadering aan de raad van bestuur meedelen.

ARTIKEL 26. VOLMACHTEN.

ledere stemgerechtigde aandeelhouder, natuurlijke persoon of rechtspersoon, mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gemachtigde, die aandeelhouder moet zijn en die de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om deel te nemen aan de vergadering.

De raad van bestuur mag de vorm van de volmachten bepalen.

In ieder geval moet de vertegenwoordigingsopdracht schriftelijk gegeven zijn zodat sterkmaking voor een afwezige aandeelhouder niet geoorloofd is, evenmin als het handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen.

Hetzelfde geldt in geval van splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel.

ARTIKEL 27. SCHRIFTELIJKE BESLUITVORMING.

De aandeelhouders kunnen echter eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

ARTIKEL 29. STEMKRACHTBEPERKING.

Ieder aandeel heeft recht op één stem, onder voorbehoud van de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

HOOFDSTUK V. MAATSCHAPPELIJKE BESCHEIDEN  WINSTVERDELING.

ARTIKEL 32. MAATSCHAPPELIJKE BESCHEIDEN.

Het boekjaar begint op één april en eindigt op éénendertig maart van het daaropvolgend jaar.

ARTIKEL 33. UITKERING.

De nettowinst wordt als volgt verdeeld :

1) tenminste vijf ten honderd (5%) wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve, totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2) over het saldo beslist de jaarvergadering rekeninghoudend met de wettelijke bepalingen terzake.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2012 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening

mod 11.1

ARTIKEL 34. INTERIMDIVIDEND.

De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid besluiten op het resultaat van het lopende boekjaar een interimdividend uit te keren en de datum van zijn betaling bepalen. Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval, verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling zijn of moeten worden gevormd.

De raad van bestuur stelt het bedrag van dit interimdividend vast aan de hand van een staat van activa en passiva van de vennootschap opgesteld binnen de twee maanden die zijn besluit voorafgaan. Deze staat wordt door de commissaris nagezien en het verificatie-verslag opgesteld door deze laatste, wordt gevoegd bij hun jaarlijks verslag.

Na een eerste interimdividend mag tot een nieuwe uitkering niet worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interimdividend.

Indien de interimdividenden het bedrag te boven gaan van het later door de algemene vergadering vastgestelde jaardividend, wordt het meerdere beschouwd als een voorschot op het volgende dividend.

Een uitkering van een interimdividend of van een dividend in strijd met dit artikel moet door de aandeelhouder die haar heeft ontvangen, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering te zijnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

ARTIKEL 35. BETALING VAN DE DIVIDENDEN.

De betaling van de dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen en in de plaatsen die door de raad van bestuur worden aangeduid.

HOOFDSTUK VI. ONTBINDING EN VEREFFENING.

ARTIKEL 36: ONTBINDING.

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De raad van bestuur verantwoordt haar voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien de raad van bestuur voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft zij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de vennoten, commisaris(sen) en bestuurders.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-aktief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

ARTIKEL 37 : BENOEMING VAN VEREFFENAARS.

Bij ontbinding worden de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten.

Zij beschikken over alle machten, genoemd in het wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering.

ARTIKEL 38 : VEREFFENING.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volstort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behbt de+n aan het Belgisch Staatsblad

"

mod 11.1

Voor-t.elrou en aan het Belgisch Staatsblad

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL.

BIJLAGEN:-afschrift van de akte-wijziging - coordinatie statuten.

Getekend Stéphane Meert, instrumenterend notaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/10/2011 : ME. - JAARREKENING 31.03.2011, GGK 30.09.2011, NGL 10.10.2011 11577-0312-009
29/10/2010 : ME. - JAARREKENING 31.03.2010, GGK 24.09.2010, NGL 22.10.2010 10589-0212-010
03/11/2009 : ME. - JAARREKENING 31.03.2009, GGK 25.09.2009, NGL 28.10.2009 09831-0189-010
10/10/2008 : ME. - JAARREKENING 31.03.2008, GGK 26.09.2008, NGL 01.10.2008 08773-0396-009
04/10/2007 : ME. - JAARREKENING 31.03.2007, GGK 28.09.2007, NGL 28.09.2007 07754-0156-009
01/12/2006 : ME. - JAARREKENING 31.03.2003, GGK 30.09.2005, NGL 29.11.2006 06888-0865-012
03/11/2006 : ME. - JAARREKENING 31.03.2006, GGK 29.09.2006, NGL 30.10.2006 06857-1001-010
04/10/2006 : GE194291
28/10/2005 : GE194291
19/04/2005 : GE194291
06/10/2004 : GE194291
08/07/2004 : GE194291
07/01/2004 : GE194291
07/01/2004 : GE194291
05/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 25.09.2015, NGL 29.09.2015 15620-0464-009

Coordonnées
DE VIERSCHAER

Adresse
DE PINTELAAN 43A 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande