DE WITTE ABEEL, ARCHITECTENBUREAU

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DE WITTE ABEEL, ARCHITECTENBUREAU
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.067.292

Publication

30/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.06.2014, NGL 28.07.2014 14347-0022-011
02/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.06.2013, NGL 28.08.2013 13474-0316-011
28/12/2011
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

*11307659*

Neergelegd

23-12-2011

Griffie

0842067292

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 9030 Gent, Guldenroedestraat 13

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Maarten Duytschaever met standplaats te Gentbrugge op

veertien december tweeduizend elf, akte welke eerlang zal worden geregistreerd op het tweede

registratiekantoor te Gent, dat :

Mevrouw DEWAELE Goedroen, geboren te Oostende op achtentwintig september duizend negenhonderdtweeënzeventig, rijksregister nummer 720928-116-37, gehuwd met de heer Petillion Joris, wonende te 9030 Gent, Guldenroedestraat 13.

Een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) heeft opgericht onder de benaming De Witte Abeel, Architectenbureau met zetel te 9030 Gent, Guldenroedestraat 13.

De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR)

Het is verdeeld in 186 aandelen zonder nominale waarde met een breukwaarde van één/honderdzesentachtigste deel van het maatschappelijk kapitaal.

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt a pari ingeschreven :

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit): De Witte Abeel, Architectenbureau

(verkort):

OpOp de de laatselaatse blz.blz. vanvan LuikLuk B Bvermeldenvermelden : : RectoRecto: : NaamNaam en en hoedanigheidhoedanighed vanvan de de instrumenterndeinstrumenterende notaris,notaris, hetzijhetzij vanvan de de perso()n(en)perso(o)n(e bevoegdbevoeg de de rechtspersonrechtspersoon tenten anzienaanzien vanvan derdenderden te e vertegenwordigenvertegenwoordige

VersoVerso: :NaamNaam en en handtekenighandtekenin

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

A. Inbreng in natura van een handelszaak.

De oprichter verklaart bij deze inbreng te doen in de vennootschap van de handelszaak op haar naam met ondernemingsnummer 0672.305.020.

Voormelde inbreng in natura is nader beschreven in het verslag van de burgerlijke vennootschap in de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BUYCK GODEFROIDT & C°, Bedrijfsrevisoren, met kantoor te 8580 Avelgem, Burchthof 8, vertegenwoordigd door de heer Jacky Godefroidt, dat besluit met volgende conclusies :

 BESLUIT :

De inbreng in natura tot oprichting van de BV o.v.v.e. BVBA  DE WITTE ABEEL, ARCHITECTENBUREAU bestaat uit de inbreng van de eenmanszaak van mevr. Goedroen DEWAELE.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij van oordeel dat:

- de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

- de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng niet overgewaardeerd is.

De inbreng in natura wordt vergoed met honderd tachtig (180) uit te geven aandelen van de BV o.v.v.e. BVBA  DE WITTE ABEEL, ARCHITECTENBUREAU , zonder vermelding van nominale waarde, waarvan de waarde bij oprichting honderd euro (¬ 100,00) per aandeel bedraagt. De totale vergoeding van de inbreng in natura bedraagt bijgevolg achttienduizend euro (¬ 18.000,00).

De inbreng in geld ad zeshonderd euro (¬ 600,00) wordt vergoed met zes (6) uit te geven aandelen van de BV o.v.v.e. BVBA  DE WITTE ABEEL, ARCHITECTENBUREAU , zonder vermelding van nominale waarde, waarvan de waarde bij oprichting honderd euro (¬ 100,00) per aandeel bedraagt. De totale vergoeding van de inbreng in geld bedraagt bijgevolg zeshonderd euro (¬ 600,00).

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Avelgem, 5 oktober 2011

Voor BV o.v.v.e. BVBA  BEDRIJFSREVISOREN BUYCK, GODEFROIDT & C° ,

Jacky GODEFROIDT  bedrijfsrevisor

Overeenkomstig de wet heeft de oprichter eveneens een bijzonder verslag opgesteld waarin zij uiteenzet waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap.

Een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor alsmede een exemplaar van het bijzonder verslag van de oprichter zullen ter griffie van de rechtbank van koophandel neergelegd worden samen met een expeditie van de akte.

Voorwaarden van de inbreng.

1. De vennootschap verwerft de volle eigendom van de ingebrachte handelszaak.

2. De inbrenger verklaart dat de ingebrachte eenmanszaak niet bezwaard is met enig pandrecht. Bovendien verklaart zij vrij tot de overdracht van deze handelszaak te kunnen overgaan en dat er in haar hoofde geen belemmeringen zijn, voortspruitend uit eventuele voorkooprechten, goedkeuringen of andere overdrachtsbeperkingen.

Vergoeding voor de inbreng.

Als vergoeding voor voormelde inbreng ten belope van achttienduizend euro (¬ 18.000,00) worden aan de oprichter honderdtachtig (180) volledig volgestorte aandelen van deze vennootschap toebedeeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

B. Inbreng in geld.

Op de resterende zes (6) aandelen wordt in speciën ingeschreven tegen de prijs van honderd euro (¬ 100,00) per aandeel, hetzij door mevrouw Goedroen Dewaele voor een totaal van zeshonderd euro (¬ 600,00).

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Wordt benoemd tot statutair zaakvoerder van de vennootschap :

Mevrouw DEWAELE Goedroen.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering. Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de eerste zaterdag van de maand juni om 14.00 uur. Indien deze dag een zondag of een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Het maatschappelijk boekjaar begint vanaf een januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds een/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, onder de beperkingen door de wet gesteld.

Onmiddellijk na de oprichting werden volgende beslissingen genomen:

1. Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar vangt aan op datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte en eindigt op eenendertig december tweeduizend twaalf.

2. Eerste Jaarvergadering.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden de eerste zaterdag van de maand juni 2013 om 14.00 uur.

3. Herneming van verbintenissen onderschreven namens de vennootschap in oprichting:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

In toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, herneemt de vennootschap die verbintenissen welke namens de vennootschap in oprichting werden aangegaan en dit vanaf 1 juni 2011.

4. Machtiging tot verrichten van formaliteiten inzake rechtspersonenregister.

Mevrouw Goedroen Dewaele, handelend in haar voormelde hoedanigheid van zaakvoerder, verklaart bij deze volmacht te verlenen, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan Fiduciaire VANDER PAELT BVBA met kantoor te 8700 Tielt, Meulebeeksesteenweg 65 en haar aangestelden, om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren in de  Kruispuntbank van Ondernemingen (aanvraag van een ondernemingsnummer en eventueel vestigingseenheidsnummer), alsook bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde (aangifte van aanvang van activiteit).

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Maarten Duytschaever, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd :

-uitgifte van de oprichtingsakte.

-verslag oprichter

-verslag bedrijfsrevisor

18/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 06.06.2015, NGL 17.08.2015 15423-0127-011

Coordonnées
DE WITTE ABEEL, ARCHITECTENBUREAU

Adresse
GULDENROEDESTRAAT 13 9030 MARIAKERKE(GENT)

Code postal : 9030
Localité : Mariakerke
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande