DEISTELROCK

Association sans but lucratif


Dénomination : DEISTELROCK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 560.817.178

Publication

09/09/2014
ÿþ MOD 2.2

1.1M031 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1111ANI111 uhI

GR1FF

KOOPHANDEL GENT

29 AUG. 2014

AFDELING DENDERMONDE -Griff16

t '

Ondememingsnr SED0 3..4 A 8

Benaming

(voluit) Deistelrock

(verkort) :

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: 9140 Temse, Houtkaai 17 bus 7

Onderwerp akte: Oprichting

het blijkt uit een onderhandse akte opgericht de dato 21 augustus 2014, dat de vereniging zonder

winstoogmerk werd opgericht als volgt:

Tussen ondergetekenden:

1. De heer Benjamin SMET, geboren te Beveren op 08 juli 1992, rijksregister nummer 920708 185 04, wonende te 9140 Temse, Krijgsbaan 196.

2, De heer Constant Claude Stéphane Josèphe VITTET, geboren te Sint-Niklaas op 28 februari 1991, rijksregister nummer 910228 193 19, wonende te 9140 Temse, Houtkaai 17 bus 7.

3.0e heer Jan Jozef Rosa SMET, geboren te Temse op 08 februari 1968, rijksregister nummer 680808 379 89, wonende te 9140 Temse, Krijgsbaan 196,

4.Debeer Marc Alfons Maria VAN LAEKEN, geboren te Temse op 04 oktober 1966, rijksregister nummer 661004 397 66, wonende te 9150 Kruibeke-Bazel, Nieuwe Baan 181.

5, De heer Lode Marie-Thérèse Raphaël VAN LAEKEN, geboren te Edegem op 25 april 1993, rijksregister nummer 930425 227 34, wonende te 9150 Kruibeke-Bazel, Nieuwe Baan 181.

6.0e heer Ken DE CAUWER, geboren te Sint-Niklaas op 17 september 1992, rijksregister nummer 920917 337 81, wonende te 9140 Temse-Steendorp, Kapelstraat 276,

7.0e heer Elia Jef SMET, geboren te Leuven op 12 augustus 1994, rijksregister nummer 940812 191 24, wonende te 9140 Temse-Steendorp, Kapeistraat 48,

8.0e heer Thomas Tharcilla Cyriel TEMMERMAN, geboren te Sint-Niklaas op 28 februari 1991, rijksregister nummer 910228 369 37, wonende te 9150 Krulbeke, Broekdam-Zuid 30 bus 1.

Is overeengekomen:

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig met de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen.

De statuten van deze vereniging worden effectief gesteld als volgt:

TITEL I. NAAM  ZETEL DOEL DUUR Artikel 1

De vereniging draagt de naam: "DEISTELROCK"

Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of

gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZVV".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9140 Temse, Houtkaai 17 bus 7.

De vereniging ressorteert aldus, onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Alle stukken

voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

,.

,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

van koophandel van het vernoemd gerechtelijk arrondissement. De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlage bij het Belgische Staatsblad

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

" Kunst en cultuur lokaal te promoten en te verspreiden. Zij kan handelingen stellen in aile genres en disciplines zoals theater, dans, muziek, audiovisuele kunsten, plastische kunsten, grafische kunsten, fotografie, letterkunde, gastronomie. Deze lijst is niet exhaustief. Daarnaast wil de vereniging plaatselijk talent stimuleren in de vemoemde sectoren.

«Stimuleren van sociale buurtcontacten.

«Ondersteuning jeugdwerkingen, socio-cultureie werking.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren. Daarbij gaat het ondermeer om de organisatie van diverse festiviteiten, de verkoop van gadgets, de inrichting van culturele manifestaties, ... in zoverre de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan de realisering van het maatschappelijk doel.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

TITEL Il. DE LEDEN

Artikel 5

Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt, met een minimum van drie.

Artikel 6

Worden als werkend lid beschouwd:

1. Zij die bij deze akte verschijnen en hun lidgeld betalen.

2. leder lid dat, voorgesteld wordt door minstens twee werkende leden van de vereniging, toegelaten wordt als werkend lid bij eenvoudige meerderheid in de algemene vergadering en het lidgeld betaalt.

Op de zetel wordt door de raad van bestuur een register van de werkende leden gehouden.

Elk lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap aile bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat staan. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave eisen van door hem betaalde bijdragen (lidgeld of toetredingsbijdrage).

Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt E 250,00. Leden die nalaten het lidmaatschapsbedrag te betalen warden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 7

Warden als "gewoon lid" beschouwd. Zij die blijk geven van actieve belangstelling voor de doelstellingen van de vereniging en die hun aanvraag als gewoon lid op volgende wijze hebben kenbaar gemaakt aan de raad van bestuur a) ofwel schriftelijk b) ofwel door plaatsing van hun handtekening met vermelding van hun naam en adres in een daartoe bestemd register.

Worden als "steunend lid" beschouwd. Zij die blijk tonen van extra verworven meerwaarde en biedende hulp tijdens een daadwerkelijke editie van "Deistelrock". Zij worden voorgedragen aan de raad van bestuur,

De "gewone leden" en de "steunende leden" zijn geen leden in de zin en de geest van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en, alhoewel mede actief; hebben zij uiteraard ook geen stemrecht en maken zij geen deel uit van de algemene vergadering.

De raad van bestuur beslist zonder verhalen over de aanneming of uitsluiting van deze gewone leden en kan (lek vrij hun lidgeld bepalen. De beslissing toi uitsluiting dient bij aangetekend schrijven kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene.

Aan leden die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging kan de titel "erelid of beschermend lid" worden toegekend. leder jaar kan de vereniging aan leden die zich verdienstelijk hebben gemaakt een brelok, een medaille, een kenteken of een ander voorwerp schenken.

De Steunende leden verwerven gratis toegang op een editie van Deistelrock en zullen zoals medewerkers verzekerd warden op de burgerlijke aansprakelijkheid.

Artikel 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De uitsluiting van een !id kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken. met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 9

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft in geen enkel geval aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemenden of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 11

De leden worden niet verplicht tot het storten van een geldelijke bijdrage behoudens het lidgeld. Zij nemen geen verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

TITEL Ill. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

Artikel 13

Alle werkende leden hebben enkelvoudig stemrecht. Elk werkend lid kan zich laten vertegenwoordigen mits een geschreven volmacht door een lasthebber die een werkend lid moet zijn van de vereniging. leder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen« Gegeven volmachten zijn niet verder overdraagbaar. Aile volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 14

De algemene vergadering moet minimaal eenmaal per jaar worden bijeengeroepen.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen

door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de werkende leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle werkende leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of per e-mail, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel 16

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming van de afzetting van de bestuurders;

3.de kwijting aan de bestuurders en de penningmeester;

4.de goedkeuring van de begroting en van de rekening (bespreking van de uitgaven);

5.de ontbinding van de vereniging;

6.de uitsluiting van een lid;

74e omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid«

Artikel 17

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur, beiden kunnen het recht overdragen aan de voor hen meest geschikte persoon.

a.

MOD 2.2

. Artikel 18

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissingen nemen indien een minimum van 50% van aile leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepaling in do Wet of in onderhavige statuten.

Tot een wijziging van de statuten kan slechts worden besloten met een meerderheid van twee/derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgezonderd voor een doelwijziging of de ontbinding waarvoor vier/vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

Artikel 19

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepaling van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

Artikel 20

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Van elke algemene vergadering wordt een verslag gemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt na ondertekening door de voorzitter bewaard op de zetel van de vereniging. Alle leden kunnen deze notulen op de zetel van de vereniging raadplegen.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlage van het Belgische Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van bestuurder.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie leden, gekozen onder de leden door de algemene vergadering voor onbepaalde duur. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stallen aan hun mandaat. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn of gelijk aan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 22

De raad van bestuur beslist zelf over de functies binnen zijn schoot.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter. Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door een aanwezig iid.

De raad wordt bijeengeroepen door een brief of e-mail door de voorzitter. De raad kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. Gekregen volmachten zijn niet overdraagbaar.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter wordt goedgekeurd. Indien hiervan een uittreksel moet worden afgeleverd, dient dit door de voorzitter of door twee bestuurders te worden ondertekend.

Artikel 23

De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar. Wanneer om een of andere reden een bestuurder wegvalt, wordt voor de resterende duur van zijn mandaat een nieuwe bestuurder benoemd.

Artikel 24

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Nil kan alle rechtshandelingen stellen en aile daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

Artikel 25

De vereniging is geldig verbonden door een handtekening van één van de leden van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor bedragen boven vijfhonderd Euro (¬ 500,00) is de handtekening van twee van de leden van de raad van bestuur noodzakelijk. Voor bedragen boven duizend euro (¬ 1.000,00) is een handtekening van eenieder lid van de raad van bestuur nodig.

Deze bestuursleden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of ven enige machtiging.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 26

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 27

Het boekjaar van de vereniging begint op 1 augustus van het en loopt tot tot 31 juli van het eerstvolgende jaar; bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar vanaf de dag van oprichting tot en met 31 juli 2016.

Bij het einde van elk boekjaar worden de raad van bestuur en de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris, de balans en de begroting voor het volgende jaar opgemaakt. Deze warden aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering onderworpen binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen de dertig dagen na goedkeuring door de jaarlijkse algemene vergadering worden voorgelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 28

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI. ONTBINDING-VEREFFENING

Artikel 29

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het santal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing.

In geval ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Artikel 30

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een of meerdere verenigingen met belangeloze, gelijkwaardige doelstelling. De algemene vergadering zal een keuze maken, of naar haar goedvinden de tegoed en de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

TITEL Vil. WET VAN 27 JUNI 1921

Artikel 31

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake vereniging van overeenkomstige toepassing.

benoeming raad van bestuur, voorzitter, onder-voorzitter, secretaris en penningmeester.

De interim-voorzitter stelt de interim raad van bestuur voor, welk voorstel werd verdeeld onder de

deenlemers.

De algemene vergadering stelt unaniem aan als leden van de raad van bestuur:

-Benjamin Smet voornoemd;

-Constant Vittet, voornoemd;

-Jan Smet, voornoemd;

-Marc Van Laeken, voornoemd;

-Lode Van Laeken, voornoemd;

MOD 2.2

Luik B Vervolg

. ...... .......

-Ken De Cauwer, voornoemd;

-Elle Smet, voornoemd;

-Thomas Temmerman, voornoemd.

De algemene vergadering stelt unaniem aan als voorzitter van de Raad van Bestuur, voornoemde heer

Benjamin Smet, voor een periode van drie jaar.

Ce algemene vergadering steit unaniem aan als onder-voorzitter van de Raad van bestuur, voornoemde

heer Ken De Cauwer.

Oe algemene vergadering stelt unaniem aan ais secretaris van de Raad van bestuur, voornoemde heer Elia Smet

De algemene vergadering stelt unaniem aan als onder-Penningmeester van de Raad van bestuur, voornoemde heer Marc Van Laeken.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Notaris André Depuydt

gelijktijdig neergelegd:

- afschrift van de akte

- verslag van de stichtingsvergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de iaatste blz van Luik B vernielden. Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)r(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DEISTELROCK

Adresse
HOUTKAAI 17, BUS 7 9140 TEMSE

Code postal : 9140
Localité : TEMSE
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande