DEN HOF BAASRODE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DEN HOF BAASRODE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 547.736.333

Publication

20/03/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE ECHTBANK

2. Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden of voor gezamenlijke rekening met derden:

-Het aanleggen, het oordeelkundig beheer en het uitbreiden van een roerend en onroerend vermogen;

-Alle studies en operaties met betrekking tot alle onroerende goederen en rechten en tot alle roerende: goederen en rechten welke daaruit voortvloeien, zoals de aankoop, de bouw, de verbouwing, de aanpassing, de. huur en onderhuur, de ruiling, de verkoop en, in het algemeen, aile operaties die rechtstreeks of onrechtstreeks; betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, voor zichzelf of voor anderen van alle bebouwde of onbebouwde onroerende eigendommen;

-De verwerving onder om het even welke vorm (onder meer aankoop, verkoop en ruiling), het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen en van alle roerende

goederen en rechten. Het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en

verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een: (semi)-publiekrechterlijk statuut;

-Het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur en toezicht' alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen, De vennootschap mag het bestuur en de vereffening waarnemen in alle verbonden vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat en mag alle leningen, van gelijk welke vorm en voor gelijk welke duur, aan deze laatsten toestaan of borgstellingen verstrekken voor deze vennootschappen. Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te. bevorderen. Deze lijst is exemplatief en niet beperkend.

-Het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van functies van bestuurder en vereffenaar, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in' overeenstemming met de activiteiten' die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

11,1,1j16131111

Ondernemingsnr : 5 y .-1-1G« 331

Benaming

(voluit) : Den Hof Baasrode

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 9200 Dendermonde (Baasrode), Sint-Ursmarusstraat 23

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Henri Van den Bossche, geassocieerd notaris te Buggenhout, op. zesentwintig februari tweeduizend veertien, ter registratie aan te bieden, dat de comparanten, met name:

- de Heer DE BRANDT Dirk François, geboren te Zele op achtentwintig juni negentienhonderd vijftig, wonende te 9200 Dendermonde (Grembergen), Martelarenlaan 3, die heeft ingeschreven, in natura, op vierduizend tweehonderd vijftien (4.215) aandelen, volledig volstort als hierna vermeld, waarbij hij de volledige oprichtersaansprakelijkheid ter zijner laste neemt, overeenkomstig artikel 450 van het Wetboek van: Vennootschappen;

- De andere comparant is bijgevolg enkel te beschouwen als gewone inschrijver, in geld, op vijf (5) aandelen, volledig volstort als hierna vermeld,

Een naamloze vennootschap hebben opgericht met de naam "Den Hof Baasrode",

1, Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9200 Dendermonde (Baasrode), Sint-Ursmarusstraat 23.

lit

VAL ~

-7 ta 2014

DENDERMONDE

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

-Het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

Deze opsomming is niet limitatief en vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beteggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

-Alle mogelijke advies- en/of dienstenfunctíes;

-Consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand;

-Net geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven, de vertegenwoordiging en het optreden als commercieel tussenpersoon.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen. De vennootschap mag alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen, en in het algemeen, alle commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doet, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben. Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten, overeenkomstig de voorwaarden voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

3. Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

4, Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal, volledig volstort als hierna vermeld, bedraagt vier miljoen tweehonderd twintigduizend Euro (4.220.000,00-EUR). Het wordt vertegenwoordigd door vierduizend tweehonderd twintig (4.220) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder één/vierduizend tweehonderd twintigste (1/4.220ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Inbreng in geld

Overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, werd voormeld inbreng in geld ten bedrage van vijfduizend Euro (5.000,00-EUR) gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE71 7370 4163 5069 op naam van de vennootschap in oprichting, bij de KBC BANK (integrale volstorting), Een attest van deze deponering opgemaakt op éénentwintig februari tweeduizend veertien,

Inbreng in natura

De inbreng in natura ten bedrage van vier miljoen tweehonderd vijftienduizend Euro (4.215.000,00-EUR), integraal volstort, is nader beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor, met name de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VCR Bedrijfsrevisoren, te 1702 Dilbeek (Groot-Bijgaarden), West Point Park, `t Hofveld 6 C3, vertegenwoordigd door de Heer Geeroms André, bedrijfsrevisor, aldaar kantoorhoudende. De besluiten van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

" 4, BESLUIT

De inbreng in natura bij de oprichting van de vennootschap Den Hof Baasrode NV, bestaat uit diverse onroerende goederen ter waarde van 4.215.000 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat

a)de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b)de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c)de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering redelijk en niet arbitrair is en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt mathematisch tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen.

Als vergoeding voor de inbreng in natura worden 4.215 aandelen toegekend.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat, conform de controlenormen van het instituut van de Bedrijfsrevisoren, onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting, of van de als tegenprestatie toegekende vergoeding.

21 februari 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Bedrijfsrevisor

(getekend)

VRC Bedrijfsrevisoren

BV o.v.v.e, CVBA

Vertegenwoordigd door André Geeroms (.,.)"

Overeenkomstig de wet heeft de Heer DE BRANDT Dirk, voornoemd, eveneens een bijzonder verslag

opgesteld en door hem ondertekend waarin hij uiteenzet waarom de inbreng in natura van belang is voor de

vennootschap. Een exemplaar van elk van voormelde verslagen blijft gehecht aan de oprichtingsakte om ermee

te worden geregistreerd, maar zonder ermee te worden overgeschreven, en zal ter griffie van de Rechtbank van

Koophandel neergelegd worden.

5. Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste het wettelijk vereist minimum aantal leden, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergaering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn, Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt aangesteld, benoemt deze onder haar vennoten/aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

6. Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet,

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad aan één of meer bestuurders, directeurs of volmachtsdragers, al dan niet aandeelhouders, delegeren. Indien het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd aan een of meer bestuurders, zullen zij de titel van gedelegeerd-bestuurder dragen.

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

7. Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur

De vennootschap wordt voor het gerecht en in akten met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door het afzonderlijk optreden van één gedelegeerd-bestuurder.

Binnen het kader van de bevoegdheden van het directiecomité, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van twee leden van het directiecomité.

Zij is bovendien geldig verbonden door bijzonder gevolmachtigden die handelen binnen het kader van hun mandaat.

Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

8. Algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering za! gehouden worden iedere derde vrijdag van de maand juni om zeventien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de gewone algemene vergadering de eerstvolgende werkdag plaats.

9. Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigde aandeelhouder. De onbekwamen en de rechtspersonen mogen nochtans door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers of organen worden vertegenwoordigd of bijgestaan, zelfs indien deze zelf geen aandeelhouders zijn, De volmachten mogen schriftelijk, telegrafisch, per telex, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek gegeven worden en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. De raad van bestuur mag evenwel de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd vijf volle dagen voor de algemene vergadering.

10. Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de

aanwezigheidslijst te ondertekenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

11, Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december daaropvolgend.

12. Winstverdeling

De netto-winst van het boekjaar wordt vastgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Van de netto-winst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de

vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve

één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo

van de netto-winst.

13, Interimdividenden

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits

naleving van de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

14. Ontbinding en vereffening

§1. De vennootschap kan worden ontbonden bij wijze van een besluit van een algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap benoemt één of meer vereffenaars bij gewone meerderheid van stemmen en kan deze tevens bij gewone meerderheid van stemmen te allen tijde ontslaan.

Zijn geen vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, dan worden de in functie zijnde bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd (indien er meerdere vereffenaars zijn handelen ze als college).

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of de homologatie van hun benoeming,

Tenzij de akte van benoeming anders bepaalt, beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide bevoegdheden voorzien bij wet,

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft, Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap.

Na betaling van de schulden of de consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars de zuivere opbrengst van de vereffening onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling,

§2. In afwijking van voorgaande paragraaf kan een ontbinding en vereffening in één akte plaatsvinden indien voldaan is aan de wettelijke voorwaarden daartoe,

15. Benoeming van de eerste bestuurders

Overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen tot eerste bestuurders te benoemen en dit voor een periode van zes (6) jaar

- de naamloze vennootschap DB HOLDING, met maatschappelijke zetel te 9200 Dendermonde, Martelarenlaan 3, ondernemingsnummer 0457.387.167, RPR Dendermonde en met Belasting over de Toegevoegde Waarde nummer 3E0457.387.167, met als vaste vertegenwoordiger de Heer DE BRANDT Dirk, voornoemd,

-Mevrouw RUBBENS Nicole Josephine Cyriel, geboren te Dendermonde op achtentwintig mei negentienhonderd vijfenvijftig, wonende te 9200 Dendermonde (Grembergen), Martelarenlaan 3,

die ieder afzonderlijk verklaren te aanvaarden bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een besluit dat zich daartegen verzet.

Tevens stellen de comparanten, onder voomoemde bestuurders, met eenparigheid van stemmen aan tot voorzitter van de raad van bestuur en tot gedelegeerd-bestuurder:

- de naamloze vennootschap DB HOLDING, voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger de Heer DE BRANDT Dirk, voornoemd, die verklaart te aanvaarden,

Alle voormelde mandaten zijn onbezoldigd.

Voormelde orgaan van de vennootschap kan slechts optreden vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft (vanaf de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel).

16. Overgangsbepalingen

a, Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar gaat in vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid van de vennootschap (vanaf

de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel)

en eindigt op éénendertig december tweeduizend vijftien.

b. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend zestien.

17. Overname door de vennootschap van de verbintenissen

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Voor ontledend uittreksel

Henri Van den Bossche, geassocieerd notaris, te Buggenhout

Tegelijk hiermee neergelegd op de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel;

- volledig afschrift der akte;

- verslag bedrijfsrevisor;

- bijzonder verslag inbreng in natura;

- bankattest

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

StaatsbEad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DEN HOF BAASRODE

Adresse
SINT-URSMARUSSTRAAT 23 9200 BAASRODE

Code postal : 9200
Localité : Baasrode
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande