DEVELOPING OPEN SOURCE, AFGEKORT : DEOS

Association sans but lucratif


Dénomination : DEVELOPING OPEN SOURCE, AFGEKORT : DEOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.249.551

Publication

11/08/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Order ern rgenr : o i 3 1 " /4C .Ss 'Y

(aoh.zu.) : Developing Open Source

DEOS

Rec? :tsvorr : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Krekelstraat 23, 9052 Zwijnaarde

ae4s : Oprichtingsstatuten - benoeming bestuurders en gemachtigden

De ondergetekenden,

Q' De Stobbeleir Pascal Adhemar Maria, Stationsstraat 191/3B, 9880 Aalter

Q' Vandecasteele Lies Jeanine, Stationsstraat 191136, 9880 Aalter 0 Deprez Jonas Lieven, Krekelstraat 23, 9052 Zwijnaarde

Q' Nevejans Annelies Rosa Celine, Krekelstraat 23, 9052 Zwijnaarde

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

TITEL I - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draag de naam Developing Open Source, afgekort DEOS.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Krekelstraat 23 te 9052 Zwijnaarde en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel het ondersteunen van open source initiatieven op het vlak van ontwikkeling,

communicatie, infrastructuur, promotie en distributie.

Onder open source initiatieven worden in principe deze projecten begrepen die de General Public License (www.gnu.org) onderschrijven of voldoen aan de vereisten gesteld door het Open Source Initiative (www.opensource.org), alsook de gemeenschap van hun ontwikkelaars en gebruikers en alle verwante activiteiten en infrastructuur die nodig geacht worden voor de verdere ontwikkeling van deze projecten in de ruimste zin.

De vereniging kan alle activiteiten ondernemen die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen. Hiertoe kan de vereniging volgende taken (niet limitatief) op zich nemen:

Q' het aanvaarden van donaties en beurzen

Q' de organisatie en/of sponsoring van gerelateerde activiteiten en evenementen

Q' het opzetten van samenwerkingsverbanden met commerciële en/of niet-commerciële organisaties

Q' het ondersteunen van projecten en ontwikkelingen door uitgifte van beurzen en/of door het betalen van lonen en/of door het al dan niet tegen betaling inschakelen van derden

Q' het inwinnen van fiscaal, boekhoudkundig of juridisch advies

Op de laatste blz. vair Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevozDd de vere^ÎO,:np. stichtÉna of crecrisrre tan een.ziei van denfen te ve!tecen rao!d`oen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voo tss?tou aan f Be:a;a 9taa?sl

*11124546*

N

m

NI

NI

i

i

1111

1111

NEERGELEGD

-1 -Q8- 2011

RECHTO~j,Y~G~NT KOOPHAND '

r. MOD 2.2

D het aanbieden van informatie, advies & consultancy, ontwikkelingsactiviteiten en/of andere faciliteiten met betrekking tot open source initiatieven

Q' het produceren van relevante promotie- en/of educationele documenten

Q' het organiseren van gerelateerde opleiding en vorming voor zowel leden alsook derden

Q' het aankopen, sponsoren en/of het beheren van infrastructuur ter ondersteuning van open source initiatieven

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, zoals het beheren, gebruiken, verwerven, verkopen en/verhuren van roerend en onroerend goed.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il - LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden teilen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting'deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Met de term 'lid' in deze statuten wordt dan ook uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn uitsluitend op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

ARTIKEL 7

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lidmaatschap kan tevens eindigen door uitsluiting overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

ARTIKEL 8

De bijdrage der leden wordt jaarlijks door de raad van bestuur vastgesteld. Zij mag de 500 euro niet

overschrijden.

TITEL III - RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 9 - WIJZE VAN BENOEMING EN BEZOLDIGING VAN DE BESTUURDERS

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden en benoemd

voor onbepaalde duur. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De raad van bestuur wordt verkozen in functie van voorzitter, secretaris en penningmeester. Andere bestuursfuncties kunnen door de raad van bestuur aangeduid worden, indien zij zulks wenselijk achten. Ook de gemachtigden worden aangesteld door de raad van bestuur.

ARTIKEL 10 - AMBTSBEËINDIGING EN AFZETTING VAN DE BESTUURDERS

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door het verstrijken van het mandaat of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

ARTIKEL 11 - BEVOEGDHEDEN VAN DE BESTUURDERS

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college en kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem die hem vervangt doorslaggevend.

De leden van de raad van bestuur vertegenwoordigen en verbinden de vereniging op rechtsgeldige wijze en hebben afzonderlijk volmacht voor alle administratieve en financiële verrichtingen. De bestuurders zijn echter niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van hun mandaat.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 12 - PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur ofwel door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

ARTIKEL 13

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders en gemachtigden moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL IV - ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 14

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden. Naast de oprichters kunnen nieuwe leden

aanvaard worden volgens de wijze beschreven in artikel 6 van deze statuten.

ARTIKEL 15 - BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging. Haar bevoegdheden zijn deze toegekend

door de wet, in het bijzonder kan zij beslissen over:

Q' het wijzigen van de statuten

Q' de benoeming en de afzetting van de bestuurders

0 de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

Q' de goedkeuring van de begroting en de rekening

Q' de vrijwillige ontbinding van de vereniging

Q' de uitsluiting van een lid van de vereniging

Q' de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Q' alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

ARTIKEL 16

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar. De algemene vergadering wordt bovendien bijeengeroepen binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, deze vertegenwoordiger mag echter niet beschikken over meer dan één volmacht.

ARTIKEL 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde punten.

ARTIKEL 18

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief ten minste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 19

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 20

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door zowel de voorzitter alsook de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksel daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan dor twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V - FINANCIEEL BELEID, WIJZIGING STATUTEN, ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 21 - BOEKHOUDING

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Bij uitzondering loopt het eerste

boekjaar vanaf de oprichtingsdatum tot en met 31 december.

ARTIKEL 22 - WIJZIGING STATUTEN

De algemene vergadering kan tot wijziging van de statuten besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 2/3 meerderheid akkoord is om de statuten te wijzigen. Het voorstel tot wijzigen van de statuten moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 2/3 meerderheid wordt het akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten tot het wijzigen van het doel van de vereniging indien voldaan wordt aan het quorum gesteld voor een vrijwillige ontbinding en/of vereffening.

ARTIKEL 23 - VRIJWILLIGE ONTBINDING, VEREFFENING

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt het akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningvoorwaarden. De activa zullen na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 24

M002.2

M1 Voor- I L;, 9à B - Velvo.J

behouden ; Voor al wat niet uitdrukkelijk geregeld wordt door onderhavige statuten verwijzen de stichters naar de

aan ;le bepalingen van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 inzake de oprichting van

2ig'sch verenigingen zonder winstoogmerk. Bepalingen van onderhavige statuten die in strijd zijn met de wet, dienen

Stamza ad ' als onbeschouwd.

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

Ingevolge de statutaire verkiezingen tijdens de algemene vergadering van 21 juli 2011, wordt de raad van bestuur als volgt samengesteld:

De Stobbeleir Pascal

Geboren te Eeklo op 08/09/1980

Woonachtig te 9880 Aalter, Stationsstraat 191 / 3B

Vandecasteele Lies

Geboren te Oostende op 14/06/1980

Woonachtig te 9880 Aalter, Stationsstraat 191 13B

Deprez Jonas

Geboren te Kortrijk op 07/03/1976

Woonachtig te 9052 Zwijnaarde, Krekelstraat 23

De omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop ze deze uitoefenen staan uitdrukkelijk vermeld in de statuten.

AKTE BETREFFENDE FUNCTIES EN GEMACHTIGDEN

De raad van bestuur heeft tijdens de vergadering van 21 juli 2011 onder haar leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

De Stobbeleir Pascal, voorzitter

Geboren te Eeklo op 08/09/1980

Woonachtig te 9880 Aalter, Stationsstraat 191 / 3B

Vandecasteele Lies, penningmeester

Geboren te Oostende op 14/06/1980

Woonachtig te 9880 Aalter, Stationsstraat 191 / 3B

Deprez Jonas, secretaris

Geboren te Kortrijk op 07/03/1976

Woonachtig te 9052 Zwijnaarde, Krekelstraat 23

De raad van bestuur heeft eveneens aangesteld in functie en als gemachtigde die rechtsgeldig de vereniging kan verbinden:

Nevejans Annelies, ondervoorzitter

Geboren te Gent op 02/05/1980

Woonachtig te 9052 Zwijnaarde, Krekelstraat 23

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester afzonderlijke en onbeperkte volmachten. De omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop ze deze uitoefenen staan uitdrukkelijk vermeld in de statuten.

Gedaan te 9052 Zwijnaarde, op 21 juli 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De Stobbeleir Pascal, voorzitter Deprez Jonas, secretaris Vandecasteele Lies, penningmeester Nevejans Annelles, ondervoorzitter

%14eajC~, Qde~.c.

~~u

/~~

ee.ticu.r dur, aee

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hffedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de verenging, stichting e' organisme ten aarz`.en van derden te vsrtzgarv oordiger.

Coordonnées
DEVELOPING OPEN SOURCE, AFGEKORT : DEOS

Adresse
KREKELSTRAAT 23 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande