DIBACO

Divers


Dénomination : DIBACO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 460.603.114

Publication

16/10/2014
ÿþ mod 11.1



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

-

NEERGELEGD

07 C..Tr. 20'4'4

P,C(GriffieV.u-:, V.,M,J

grinPpu..,iMrel -nz r- " '_" ei-r.

J

Voor-

bSE;t:ilarre@alnd UIItIMk1ItIL1IIIIItIt 11M (II (111(111

*14189029*

Ondernemingsnr : 0460.603.114

Benaming (voluit) : Dibaco :1

(verkort) :

Rechtsvorm; naamloze vennootschap

Zetel: Schildekenstraat 20

9940 Evergem

Onderwerp akte :NV: ontbinding

Uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Pol Vanden Broecke, geassocieerd notaris te Evergem, Ertvelde, te registreren, blijkt dat is samengekomen op 2410912014 de Buitengewone Algemene Vergadering der aandeelhouders van NV Dibaco met maatschappelijke zetel te 9940 EVERGEM, Schildekenstraat 20,i RPR Gent BE0460.603,114 dat geheel het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigd was en dat, met eenparigheid van stemmen onder meer volgende beslissingen werden genomen:

!I Eerste agendapunt/beslissing

De voorzitter zet uiteen dat volgende stukken en verslagen voorgeschreven door artikel 181 paragraaf 1 van

het Wetboek van Vennootschappen, werden opgemaakt, te weten:

- bijzonder verslag van het bestuursorgaan de dato 22 september 2014, waarin het voorstel tot ontbinding

van de vennootschap wordt toegelicht,

- staat van activa en passive van de vennootschap afgesloten per 22 september 2014,

- verslag over voormelde staat van activa en passive opgesteld door de burgerlijke vennootschap onder de

t, vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Moore Stephens Audit, te 9031i

!! Drongen, Deinsesteenweg 114, vertegenwoordigd door mevrouw Wendy Van der Biest, bedrijfsrevisor, ini

datum van 23 september 2014.

De vergadering stelt vast dat het besluit van het verslag van de bedrijfsrevisor letterlijk luidt ais volgt:

II U8 CONCLUSIES

Ondergetekende, Moore Stephens Audit BV CVBA, kantoorhoudend te 9031 Drongen, Deinsesteenweg 114' (RPR 0453.925.059), vertegenwoordigd door mevrouw Wendy Van der Biest, bedrijfsrevisor, aangesteld op 3 september 2014 door de raad van bestuur van de NV Dibaco, met maatschappelijke zetel te 9940 Evergem, Schildekenstraat 20, ingeschreven in het rechtspersonenregister met ondememingsnummer 0460.603.114, I: gekend op de Rechtbank te Gent, verklaart dat in het kader van de procedure van ontbinding voorzien in artikel 181 §1 W. Venn., de raad van bestuur van de NV Dibaco, onder hun verantwoordelijkheid, een iboekhoudkundige staat per 22 september 2014 opgesteld hebben, die, rekening houdend met de vooruitzichten, van de vereffening van de vennootschap, een balanstotaal opgeeft van e 6.531.829,80 en een nettoactief van ¬ 4.598.216,3/.

De boekhoudkundige staat per werd, gelet op het voorstel tot ontbinding en de stopzetting van de i! activiteiten, opgesteld met inachtname van artikel 28 g van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2001 toti uitvoering van het Wetboek van Vennootschappen.

1! BU de waardebepaling van de financiële vaste activa werden de materiële vaste activa geherwaardeerd, doch er werd ons geen schattingsverslag ter beschikking gesteld. De totale latente meerwaarde wordt geschat I! op ¬ 770.618 en de latente belastingen op ¬ 130.967. We maken bijgevolg een voorbehoud voor e 639.651.

Il De voorzieningen betreffen de provisie voor de lijfrente voor een bedrag van ¬ 849.816,57 gevestigd op dei 249 aandelen van Dirk Bauwens in NV Dirk Bauwens die Dibaco NV overgenomen heeft in uitvoering van de; overeenkomst van 5 september 1997.

Er bestaat een belangrijke conceptuele vraag omtrent de vraag hoe men de voorziening boekhoudkundigl dient te berekenen, rekening houdend met de voorziene indexatievoet. Het komt ons voor dat voor het berekenen van de voorziening er moet van uitgegaan worden dat er geen indexatie is aangezien deze niet magI worden toegerekend aan het kapitaal, maar wel aan de rente. We hebben de initiële berekening ontvangen vani I! de actuarissen Vereycken & Vereycken. We kunnen ons echter niet uitspreken over de hoogte van deI I! voorziening en maken bijgevolg een voorbehoud.

Op de laatste bEz. van Luik B vermelden : Recto : Nue en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

m oct 1.1

Bovendien bevatten de voorzieningen een provisie van E 2.946,33 die nog niet toegewezen is. Het betreft' een overtollige provisie die teruggenomen had moeten worden We maken een voorbehoud voor deze overwaardering van de provisie voor een bedrag van ¬ 2.946,33.

Uit de controlewerkzaamheden, die wij hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke normen van het Instituut van de Bedriffsrevisoren en behoudens de impact van bovenvermelde voorbehouden, blijkt dat deze boekhoudkundige staat rechtstreeks voortvloeit uit de boekhouding, en de toestand van de vennootschap volledig, getrouw en juist weergeeft, onder voorbehoud van eventuele navorderingen inzake vennootschapsbelasting, BTW, sociale zekerheid en bednevoorheffing en eventuele andere die op heden nog niet werden gevestigd of aan de vennootschap betekend.

Op grond van de informatie die ons door het bestuursorgaan werd overgemaakt en ais gevolg van de controles die wij hebben uitgevoerd in toepassing van de beroepsnormen van het IBR hebben wij vastgesteld dat alle schulden ten aanzien van derden op datum van ondertekening van dit controleverslag werden terugbetaald.

Bovendien willen wij erop wijzen dat de roerende voorheffing op de liquidatieboni, geraamd door het bestuursorgaan op een bedrag van e 453.624,29, behoudens de hierboven vermelde voorbehouden, die zal ontstaan op het moment van het nemen van de beslissing tot vereffening door de algemene vergadering, niet geconsigneerd werd.

De te verstrekken stukken en informatie werden ons niet tenminste één maand voor de buitengewone algemene vergadering overhandigd, zodat wij niet in de mogelijkheid waren het verslag over te maken aan de vennootschap 15 dagen v6ár de buitengewone algemene vergadering. Deze laattijdigheid heeft evenwel geen wezenlijke invloed op onze controle uitgeoefend.

Dit verslag werd opgemaakt ingevolge artikel 181, §1 W. Venn. Het doel van de opdracht is na te gaan of de boekhoudkundige staat de aandeelhouders een inzicht verschaft in de werkelijkheid van het nettoactief en dit in principe in het perspectief van realisatie. Dit verslag mag niet voor andere doeleinden worden aangewend.

Drongen, 23 september 2014

Moore Stephens Audit Burg. CVBA

vertegenwoordigd door

Mevrouw Wendy Van der Biest

Bednifsrevisor".

De voorzitter en de notaris worden door de vergadering vrijgesteld om lezing te geven van voormelde verslagen, documenten waarvan alle aandeelhouders verklaren kennis genomen te hebben om voorafgaandelijk dezer een afschrift ervan ontvangen te hebben.

De notaris doet hier opmerken dat de termijn van vijftien dagen voorzien door artikelen 535, juncto 181 van het Wetboek van vennootschappen, met betrekking tot het opmaken van voormelde verslagen, niet werd nageleefd en wijst de vergadering op de draagwijdte van artikel 64 van het Wetboek van vennootschappen. De leden van de vergadering verklaren daarover geen bezwaar te hebben en voldoende Ingelicht te zijn geweest.

De vergadering stelt vast dat op voormelde verslagen geen enkele opmerking wordt gemaakt door de aandeelhouders en verklaart zich aan te sluiten bij de inhoud ervan.

Een origineel van gemelde verslagen zal overeenkomstig artikel 75 Wetboek van Vennootschappen worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en een ander zal in het vennootschapsdossier worden bewaard.

Tweede agendapunt/beslissing

De vergadering beslist vanaf heden de vennootschap vrijwillig te ontbinden en in vereffening te stellen. Derde agendapuntlbeslissing

Het bestuursorgaan, bij monde van de heer Dirk Bauwens, verklaart:

- dat de kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in elke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen wegens haar vereffening, voor heden werden betaald.

- dat aile belastingsschulden, zo onder meer de vennootschapsbelasting, inclusief de latente vennootschapsbelasting, de belasting op de toegevoegde waarde, voor het boekjaar lopend tot op heden, inclusief de belastingen voorvloeiende uit de vereffening van de vennootschap, voor heden werden betaald.

- dat de vennootschap enkel nog volgende schuld bezit, zoals blijkt uit voormelde staat van activa en passive:

een schuld jegens de heer Dirk Bauwens, voornoemd, ten bedrage van één miljoen tachtigduizend achthonderdvijftig euro negenenvijftig cent (¬ 1.080.850,59), doch dat dit geen schuld aan derden betreft zoals bedoeld in artikel 184, § 5 Wetboek van Vennootschappen.

- dat de vennootschap sedert het opstellen van gemelde staat geen schulden meer heeft aangegaan.

- dat de vennootschap op heden niet betrokken is bij enige betwisting of geschil, noch bij enige gerechtelijke

procedure

Het bestuursorgaan, bij monde van de heer Dirk Bauwens, verklaart er kennis van te hebben dat bij gebreke

aan vereffenaar, het bestuursorgaan ten aanzien van derden als vereffenaar wordt beschouwd, in toepassing

van artikel 185 Wetboek van Vennootschappen..

De vergadering verklaart zich aan te sluiten bij voormelde uiteenzetting en besluit, ingevolge het

voorgaande, dat de vennootschap op heden voldoet aan de voorwaarden opgenomen in artikel 184 § 5

Wetboek van Vennootschappen, waarbij de ontbinding en de sluiting in één akte mogelijk is.

Dienvolgens beslist de vergadering NIET over te gaan tot benoeming van een vereffenaar

Vierde agendapunt/beslissing

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso Naam en handtekening

'foor-

behouden

aan het

Belgisch

StaatsbIad

.3e "`" mod 11.1

4 Se/oor-

laehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Beslissing tot toebedeling van het volledige vennootschapsvermogen, inclusief aile nog te innen vorderingen en vergoedingen, niets uitgezonderd en zonder voorbehoud, van de ontbonden vennootschap aan de aandeelhouders, en dit overeenkomstig het verdelingsplan opgemaakt door de raad van bestuur.

De vennoten verklaren kennis te hebben van dit verdelingsplan en verklaren zich uitdrukkelijk akkoord met de toebedeling van het volledige vennootschapsvermogen overeenkomstig dit verdelingsplan aan de vennoten.

De voorzitter verklaart dat er zich in het vermogen van de vennootschap geen onroerende goederen of rechten bevinden.

Vijfde agendapunt/beslissing

Bijgevolg verzoekt de vergadering, ons notaris te akteren hetgeen volgt:

- Beslissing tot sluiting van de vereffening van de vennootschap "D1BACO" waarbij de vennootschap definitief ophoudt te bestaan op heden, na afloop van onderhavige vergadering

- De aandeelhouders treden in rechten en plichten van de ontbonden vennootschap, zonder voorbehoud

- In voile kennis van de toestand van de vennootschap en op basis van de voormelde staat van activa en passive de dato 22 september 2014, vaststelling ingevolge ontbinding van het ontslag van het bestuursorgaan, te weten:

- de heer BAUWENS Dirk, wonende te 9940 Evergem, Schildekenstraat 20

- mevrouw DE VUYSS ERE Katrin, wonende te 9940 Evergem, Schildekenstraat 20

en beslissing om de leden van dit bestuursorgaan complete kwijting te verlenen, zonder enig voorbehoud of

beperking voor het door hen uitgeoefende mandaat.

- De boeken en bescheiden van de vennoctschap zullen gedurende de bij de wet bepaalde termijn worden neergelegd en bewaard op volgend adres: 9940 Evergem, Schildekenstraat 20.

Zesde agendapunt/beslissing

De vergadering verleent aan kantoor "Vandermander  Vanden Broecke, geassocieerde notarissen, te Evergem, Ertvelde, alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten/historiek van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.



VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Notaris Pol Vanden Broecke

Tegelijk wordt hiermee neergelegd:

- een expeditie van het proces-verbaal

- historiek der vennootschap en coördinatie der statuten

bijzonder verslag van het bestuursorgaan waarin het voorstel tot ontbinding van de vennootschap wordt

toegelicht.

- staat van activa en passiva van de vennootschap afgesloten per 22 september 2014,

- verslag van een bedrijfsrevisor handelend over voormelde staat van activa en passiva, inzonderheid of

daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.





Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/01/2014 : GE185495
27/12/2012 : GE185495
06/12/2011 : GE185495
08/12/2010 : GE185495
15/02/2010 : GE185495
09/11/2009 : GE185495
09/12/2008 : GE185495
12/12/2007 : GE185495
08/12/2006 : GE185495
28/11/2005 : GE185495
20/12/2004 : GE185495
24/12/2003 : GE185495
19/12/2003 : GE185495
09/12/2002 : GE185495
16/12/2000 : GE185495
08/12/1999 : GE185495

Coordonnées
DIBACO

Adresse
9940 Evergem

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande