DICKENS CONSULTING SERVICES, AFGEKORT : DCS

Société en commandite simple


Dénomination : DICKENS CONSULTING SERVICES, AFGEKORT : DCS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 543.970.357

Publication

13/01/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aandelen, dan heeft/hebben de uittredende venno(o)t(en) recht op de waarde van de aandelen. De waarde van dit/deze aande(e)l(en) wordt door de betrokken partijen vrij bepaald. Bij gebrek aan akkoord wordt de prijs vastgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 7,§ 1,1e lid van deze statuten, dat de waarde van de aandelen regelt.

§2. Vorm van overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

§3. Publicatie van overdracht

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp uitmaken van

een publicatie in het Belgisch Staatsblad.

§4. Overgang van aandelen in geval van overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaat/gaan slechts over op zijn erfgenamen of

rechtverkrijgenden indien zij vooraf worden aanvaard door de meerderheid die vereist is voor de wijziging van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8: Vennoten

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen

a) Gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de

vennootschap

Indien de erfgenamen of rechtverkrijgenden niet als vennoot worden aanvaard, wordt aan de bestaande vennoten de kans gegeven bij voorkeur, de aandelen waar het over gaat over te nemen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij in eigendom bezitten. Indien één of meer vennoten het hun geboden voorrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere vennoten.

In geval van overlijden van een vennoot, maakt de zaakvoerder op eigen initiatief, vijftien dagen na de ontvangst van het overlijdensbericht of een officieel stuk waaruit het overlijden blijkt, aan de vennoten bekend hoeveel aandelen de overledene bezat.

Indien geen evenredige verdeling mogelijk is tussen de gegadigde vennoten, worden de aandelen gesplitst in aandelenfracties tot de evenredigheid is bereikt, waarna alle aandelen worden gelijkgeschakeld door uitgifte van nieuwe effecten gelijk aan het kleinte onderaandeel en omwisseling van de bestaande aandelen of fracties van aandelen tegen evenzoveel nieuwe aandelen als er onderaandelen nodig zijn om een volledig aandeel te vormen.

De vennoot die van zijn recht van voorkeur gebruik wil maken moet er, op straf van verval, de zaakvoerder over inlichten binnen vijftien dagen volgend op de dag van verzending van de voormelde bekendmaking gedaan door de zaakvoerder.

Indien geen van de vennoten zijn voorkeurrecht uitoefent, wordt/worden de door de rechtverkrijgende(n) van de overleden vennoot eigenaar(s) van de bedoelde aandelen, tenzij de algemene vergadering bij meerderheid vereist voor een statutenwijziging, deze rechtverkrijgende(n) afwijst als vennoten. Daartoe moet(en) de zaakvoerder(s) of de gecommanditeerde vennoot/vennoten het voorstel van overdracht op de agenda plaatsen van een bijzondere algemene vergadering, die in elk geval moet worden gehouden binnen de 30 dagen na de kennisgeving door de zaakvoerder van het overlijden.

Indien de algemene vergadering de voorgestelde rechtverkrijgenden van de overleden vennoot afwijst, moet dezelfde vergadering besluiten dat het recht op overname van het aandeel van de rechthebbenden van de overleden vennoot definitief is en moet zij een kandidaat-overnemer aanwijzen die bereid is de aandelen over te nemen, tegen de waarde van dit scheidingsaandeel zoals uiteengezet in artikel 7,§1,1e lid van de statuten. Wordt de door de algemene vergadering aangewezen kandidaat-overnemer binnen de veertien dagen na zijn aanwijzing niet bereid gevonden tot de overname van de aandelen, dan heeft/hebben de rechtverkrijgende(n) recht op de waarde van de aandelen. De waarde van dit/deze aande(e)l(en) wordt door de betrokken partijen vrij bepaald. Bij gebrek aan akkoord wordt de prijs vastgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 7,§ 1,1e lid van deze statuten, dat de waarde van de aandelen regelt.

De erfgenamen en legatarissen die in de onmogelijkheid verkeren om vennoot te worden hebben recht op de waarde van de aandelen zoals deze wordt vastgesteld overeenkomstig het bepaalde in artikel 7§1 van deze statuten.

b) Stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennoten slechts in tot beloop van hun inbreng,

op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8 bis: Bestuur

Coordonnées
DICKENS CONSULTING SERVICES, AFGEKORT : DCS

Adresse
STEENAKKER 208 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande