DIDIER J.L. BAECKE ADVOCATENKANTOOR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIDIER J.L. BAECKE ADVOCATENKANTOOR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.342.465

Publication

22/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 15.05.2014, NGL 16.07.2014 14312-0268-011
01/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 16.05.2013, NGL 25.07.2013 13349-0515-011
07/12/2011
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ill

" 11183995"

. ~

NEERGELEGD

2 5 NOV. 2011

R FC prefte Kir.

unnpRa\ni=1 T!= c,F\T

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblac - Ü771V/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : O iLI

Benaming

(voluit) : DIDIER J.L. BAECKE ADVOCATENKANTOOR

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap in vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9000 Gent, Martelaarslaan 402

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Wim Van Damme te Lochristi op 22 november 2011 blijkt dat een Burgerlijke Vennootschap in vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid werd opgericht met de volgende kenmerken :

Oprichter :

De heer BAECKE Didier Jan Laura, advocaat, geboren te Lokeren op dertien maart negentienhonderd vierentachtig, nationaal nummer 84.03.13 019-18, identiteitskaart nummer 591 0576351-79, ongehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben: afgelegd, wonende te 9160 Lokeren, Calaignestraat 5.

De oprichter heeft zijn inbreng volstort ten belope van twee / derden.

Maatschappelijke naam :

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en haar naam luidt : "DIDIER J.L. BAECKE' ADVOCATENKANTOOR".

Maatschappelijke zetel :

Bij de oprichting is de zetel van de vennootschap gevestigd te 9000 Gent, Martelaarstaan 402.

De vennootschapszetel wordt in om het even welke plaats binnen het Vlaams en/of Brussels Gewest. gevestigd door een besluit van de meerderheid van de zaakvoerder(s).

Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

- De uitoefening van de activiteit van advocaat, al dan niet in associatieverband, middels haar vennoten, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, waaronder het niet beperkt tot het optreden als scheidsrechter in arbitragegeschillen, gerechtelijke mandataris, deskundige bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten in de meest ruime zin van het woord,het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

- De vennootschap mag, hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, hetzij rechtstreeks, hetzij; onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden alle roerende, onroerende of: financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het beroep van advocaat en al wat de ontwikkeling van de activiteiten van de vennootschap kan bevorderen of; vergemakkelijken, waaronder doch niet beperkt tot de aankoop, bouw of verbouwing, afbraak of verhuring van onroerende goederen alsook het aangaan van andere overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik en genot.

- De vennootschap mag studiedagen, seminaries, conferenties, werklunches, lunchcauserieën,: recepties, diners en soortgelijke activiteiten organiseren ten behoeve van cliënten, potentiële clienten: en andere relaties van de vennootschap.

- De vennootschap mag tevens roerende en onroerende goederen als investering verwerven en in dit verband aile daden van beheer en beschikking stellen, zelfs als deze noch rechtstreeks noch; onrechtstreeks verband houden niet de uitoefening van het beroep van advocaat, doch zonder dat:

-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Deze vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteiten steeds dienen te handelen met strikte naleving van de beroepsregels, de deontologie, de reglementen aangenomen zowel door de Orde van Vlaamse Balies als door de plaatselijke Orde en de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek. Duur:

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Kapitaal :

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600). Het is volledig geplaatst en verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van een nominale waarde.

Bestuur :

7.1. Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerder(s) die natuurlijke persoon en advocaat-vennoot zijn. Is er slechts één advocaat-vennoot, dan neemt deze het zaakvoerderschap waar. Elke zaakvoerder dient advocaat te zijn, en opgenomen op het Tableau.

Indien de zaakvoerder in de statuten is benoemd, geldt zijn mandaat voor de duur van de vennootschap. In het andere geval stelt de algemene vergadering de duur van zijn mandaat vast. Dit kan zowel van onbepaalde als van bepaalde duur zijn.

Iedere zaakvoerder beschikt individueel over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van handelingen die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering.

2. Vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Iedere zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen, zoals opdrachten in het kader van het dagelijks bestuur, mits zij duidelijk zijn omschreven, zijn geoorloofd. De aldus gevolmachtigden verbinden de vennootschap slechts als gewone lasthebbers onder verantwoordelijkheid van de zaakvoerder die hun volmacht gaf.

7.3. Bezoldiainq

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een bezoldiging worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

7.4. Statutair zaakvoerder

Tot statutair zaakvoerder wordt aangesteld, de heer Didier BAECKE, voornoemd, die verklaart te aanvaarden en bevestigt niet getroffen te zijn door een besluit dat zich hiertegen verzet. Dit mandaat geldt voor de duur van de vennootschap en is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

7.5. Aansprakelijkheid en tucht

De professionele aansprakelijkheid van de advocaat blijft onbeperkt, tenzij uitdrukkelijk anders bedongen. De vennoot belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de client.

Iedere vennoot dient de andere vennoten in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. De vennoot, die geschorst wordt door de bevoegde tuchtinstantie, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mag in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De vennoot, die door de bevoegde tuchtinstantie verplicht wordt zich uit de vennootschap terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit te maken van de vennootschap.

Jaarliikse algemene vergadering :

8.1. Bevoegdheid

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap.

Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor vennoten die niet deelnemen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen en te besluiten zijn nageleefd.

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

8.2. Werking - stemrecht

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen, beraadslaagt en treft beslissingen zoals voorgeschreven door het wetboek van vennootschappen.

Tenzij de wet of de statuten anders bepalen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Indien er meerdere vennoten zijn, mag iedere vennoot stemmen in persoon of door een lasthebber die houder is van een schriftelijke volmacht. Ieder aandeel geeft slechts recht op één stem. Op de vergadering mogen de vennoten hun stem schriftelijk uitbrengen.

Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

8.3. Jaarliikse algemene vergaderins

Jaarlijks op de derde donderdag van de maand mei om achttien uur wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de zetel van de vennootschap, of op de plaats aangeduid in de oproeping. Is deze dag een wettelijke feestdag dan wordt de vergadering op hetzelfde uur gehouden op de eerstvolgende werkdag.

8.4. Buitengewone of bijzondere algemene vergadering

Een buitengewone of bijzondere algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap het vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen, en moeten bijeengeroepen worden op vraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

8.5. Schriftelijke besluitvorming

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen daags voor de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

8.6. Arbitrage

Alle betwistingen die zouden ontstaan tussen de vennoten onderling, tussen de vennoten en gewezen vennoten of hun rechthebbenden, tussen de vennootschap en vennoten of gewezen vennoten en hun rechthebbenden, of tussen zaakvoerders, vennoten en de vennootschap, zullen in laatste aanleg worden beslecht door de stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de vennoten behoren, of zijn vervanger, of door een college van drie scheidsrechters aangeduid door de stafhouder van de Orde van Advocaten tot dewelke de vennoten behoren, of in gemeenschappelijk overleg tussen de stafhouders van de verschillende Ordes tot dewelke zij behoren en, in geval van meningsverschil, door de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies. Boekjaar :

Het boekjaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op éénendertig decmeber van datzelfde jaar.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder(s) een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en, tenzij de vennootschap daarvan is vrijgesteld, het jaarverslag.

Bestemming van het resultaat :

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste een twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

Ontbinding - Vereffening :

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij ten gevolge van een rechterlijke beschikking die kracht van gewijsde heeft verkregen, hetzij ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering. De algemene vergadering benoemt, bevestigd door de rechtbank van koophandel, één of meer vereffenaars.

Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide machten toegekend am de vereffening van de vennootschap tot een goed einde te brengen.

Tenzij de algemene vergadering er anders over beslist zijn de vereffenaars aangesteld voor onbepaalde duur, worden zij voor hun opdracht niet bezoldigd en indien zij met meerdere gelijktijdig in functie zijn, vertegenwoordigen zij de vennootschap op de wijze als voorzien bij artikel 7.2 van de statuten.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief bij

~

Luik B - Verv=olg

voorkeur aangewend om het volstorte, niet afgeloste bedrag van de aandelen in geld of in aandelen terug te betalen.

Indien alle aandelen niet in gelijke mate volgestort werden, moet(en) de vereffenaar(s), alvorens tot de verdeling over te gaan, dit evenwicht herstellen door alle aandelen, op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door opvraging van bijkomende stortingen op de aandelen die niet in

" voldoende mate volgestort werden, hetzij door voorafgaande terugbetaling ten bate van de in een hogere mate volgestorte aandelen.

Het gebeurlijke saldo wordt gelijkelijk over alle aandelen verdeeld. "

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN" De oprichter verklaart dat de vennootschap, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen alle verbintenissen aanneemt die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, waaronder alle vanaf 1 september 2011 daterende rechten en plichten van de oprichter die kaderen in de activiteit van de vennootschap.

Nochtans zal deze overname van verbintenissen slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verschijners verklaren dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

Nochtans zal deze overname van verbintenissen slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal verkregen hebben.

De vennootschap zal pas de rechtspersoonlijkheid verkrijgen te rekenen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Overgangsbepalingen :

1. EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar gaat in op 22 november 2011 en zal afgesloten worden op éénendertig

december tweeduizend twaalf.

2. EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend dertien.

3. VERKLARING COMMISSARIS-REVISOR

De verschijners verklaren dat de vennootschap, volgens de gegevens, verzameld voor de oprichting en opgenomen in het financieel plan, gedurende het eerste boekjaar niet dient over gaan tot de benoeming van een commissaris-revisor. Het toezicht op de verrichtingen van de vennootschap zal bijgevolg worden uitgeoefend door de vennoten.

Volmacht

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, de BV BVBA CENAFISK, of haar aangestelden, KBO-nummer 0458.198.009, gevestigd te 9050 Gentbrugge, Raf Verhaeststraat 79 bus 2, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de B.T.W.-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voor eensluidend uittreksel, bestemd voor publicatie

Wim Van Damme

Notaris

24/11/2011

Tezelfdertijd neergelegd :

- uitgifte van de akte;













Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

oetedee tsfebfYagâruliet ec+mgrigtédenR ::" eteaàe&snehvkdgdjétigtabícá:vaiedeshs#nes6eezndad'eta3áariheteáá ua#echetecrielt01r{0n) bebasgáglécte¢èteepereaderiEaeraaieaieraeadedtedàe tættegegeszanodigëgen

Ve ohleanemshahdlukehérgng

Coordonnées
DIDIER J.L. BAECKE ADVOCATENKANTOOR

Adresse
MARTELAARSLAAN 402 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande