DIERENARTSENPRAKTIJK KATRIJN VAN GANSBEKE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIERENARTSENPRAKTIJK KATRIJN VAN GANSBEKE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 846.296.789

Publication

12/06/2012
ÿþMol Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

 U0~N ~Á1~

^ ~om/ =~u-

RECHTBANK VAN KOOPHAWieffelf

_-_ . . 0S LIG

°~~.`~

Benaming

(voluit): DIERENARTSENPRAKTIJK KATRIJN VAN GANSBEKE

(verkort):

Rochtsxonn: BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE MNSPRAKELIJKHEID

Zetel PASTORIESTRAAT 41, 9800 DEINZE (MEIGEM)

(volledig adres)

Onderwerp akte OPRICHTING-BENOEMING

winstverdeling

a||ke van dmw/e||m

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Jan Byttebier te Nevele op 23 mei 2012, dat werd opgericht de Burgerlijke nn otscna onder de vomi van een BVBA DIERENARTSENPRAKTIJK KA|mxm VAN GANS BEKE met zetel te 9800 Deinze (Meigem), Pastoeriestraat 41 door:

Mevrouw VAN GANSBEKE Ketrijn^ dierenarts, geboren te Gent op 29 januari 1980. rijksregisternummer 80.01.20-300.32. echtgenote van de heer HERTELEER Kristof Lucien Maria, wonende te 9800 Deinze (Meigem), Pastoriestraat 41.

KopUaa aamdolen  vohstortinQ

Het maatschappelijk kapitaa is volledig geplaatst en bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600

EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, op naom, zonder nominale waarde, die ieder

één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de honderd kapitaalaandelen wordt door de oprichter ingeschreven.

De aandelen worden door de oprichter voor twee/derde voigestort in speciën.

Bankattest

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het

Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE33 0688 9511 7946

bij Dexia Bank, naamloze vennootschap,

zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 21 mei 2012 afgeleverd bankattest, dat door de

notaris bewaard wordt.

De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop door haar werd ingeschreven, voor twee/derden

volgestort is.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur

In de statuten staa onder meer het volgende vermeld:

Artikel 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel \n België, da Europese Unie en het buitenland:

'hat beoefenen van de diergeneeskunde vo|genodewetta|ijkevoomchó#onanvolgenddebopoUn n van

de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen, het uitvoeren van prestaties in de klinische biologie;

" het inrichten van de algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit

" het verwerven en/of huren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties dle nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

J

Op de laatste biz. 'dan Luik B vermelden:Recto: Naam enhoedanigheid van de instrumenterende notaris, perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

" het uitbouwen van een eerstelijnspraktijk, diagnose, behandeling en eventuele chirurgie.

Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Ten dien einde mag de vennootschap alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de diergeneeskunde.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking

Artikel tweeëntwintig : Gewone, Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergadering.

De algemene vergadering van de vennoten wordt elk jaar gehouden op de laatste zaterdag van de maand mei om zestien uur, op de zetel of op elke andere plaats in het bericht van de bijeenroeping vermeld. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, en op de wijze voorgeschreven door de wet.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzigingen van de statuten inhoudt.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de werkelijke zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap gevestigd is, vermeld in de oproeping.

Artikel vijfentwintig : Bijeenroeping _ bevoegdheid - verplichting.

De zaakvoerder(s) en in voorkomend geval de commissaris(sen) kunnen zowel een gewone algemene vergadering als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder(s) en de commissaris(sen) zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, de commissarissen en de zaakvoerder(s) tenminste vijftien dagen voor de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij de wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerder(s), alsook aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel zesentwintig : Vertegenwoordigers van vennoten

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, vennoot. ledere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen.

Artikel zevenentwintig : Besluiten buiten de agenda  Amendementen

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of die daarin niet impliciet zijn vervat, onverminderd de mogelijkheid om de samenstelling van de vergadering en het verloop van de werkzaamheden te bepalen in overeenstemming met de weten de statuten.

De zaakvoerder(s) en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

Artikel achtentwintig : Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem, onverminderd hetgeen in het volgend artikel is bepaald.

Artikel negenentwintig : Schorsing van het stemrecht

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

Artikel dertig : Aandelen in onverdeeldheid -- vruchtgebruik op aandelen

De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan één enkel persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden.

Artikel éénendertig : Besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering

e

Y

, ..9. , ti

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen behalve in de gevallen waarin de Wet, de medische deontologie of de statuten een groter quorum voorschrijven.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen behalve in de gevallen waarin de Wet, de medische deontologie of de statuten een grotere meerderheid voorschrijven.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering een aanwezigheidslijst bijgehouden en notulen opgemaakt.

Artikel tweeëndertig : Buitengewone algemene vergadering -- statutenwijziging

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris. Tot een statutenwijziging kan slechts worden besloten met éénparigheid van aan al de aandelen verbonden stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel vijftien : Benoeming , ontslag van de zaakvoerder.

Behoudens hetgeen bepaald is in artikel 43 in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels :

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen. Deze zaakvoerders dienen steeds dierenarts te zijn en de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening na te leven.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel achttien : Bevoegdheid van de zaakvoerder.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel drieëndertig Boekjaar - Inventaris - Balans.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari van ieder jaar om te eindigen op eenendertig december daaropvolgend.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening en stelt hij het jaarverslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid, dit alles overeenkomstig artikel 92 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

De zaakvoerder(s) stelt (stellen) bovendien een jaarverslag op waarin hij (zij) zijn (hun) bestuur verantwoordt (verantwoorden).

Dit jaarverslag behelst een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap en behandelt inzonderheid de informatie over de punten vermeld in artikel 96 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel vierendertig: Winstverdeling - reserve.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de netto-winst van de vennootschap.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Onder het netto-actief moet worden verstaan het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering ten hunne gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Overgangsbepalingen

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

4

ti

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Benoeming van een niet statutaire zaakvoerder

Mevrouw Van Gansbeke Katrijn, oprichter, wordt benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en zal

eindigen op 31 december 2013.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2014.

Benoeming van een commissaris

De oplichter beslist geen commissaris te benoemen.

Overname verbintenissen

De oprichter van de vennootschap verklaart dat voor rekening van de vennootschap in oprichting

verbintenissen zijn aangegaan sedert 20 april 2012.

Volmacht formaliteiten kruispuntenbank voor ondernemingen  ondernemingsloket  sociale en fiscale administraties

De oprichter geeft bij deze bijzondere volmacht aan Adfibo, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid niet zetel te 8310 Brugge, Meulestee 1, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aile nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de kruispunten bank, het Ondememingsloket en bij de sociale en fiscale administraties.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Notaris Jan Byttebier, Nevele

Tegelijk hiermee neergelegd:

-uitgifte van de akte

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.05.2015, NGL 28.08.2015 15559-0203-011

Coordonnées
DIERENARTSENPRAKTIJK KATRIJN VAN GANSBEKE

Adresse
PASTORIESTRAAT 41 9800 MEIGEM

Code postal : 9800
Localité : Meigem
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande