DIGITALE REGIO AALST, AFGEKORT : DRA

Association sans but lucratif


Dénomination : DIGITALE REGIO AALST, AFGEKORT : DRA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 459.767.330

Publication

28/07/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Glill-r-th rik(.:!-E i IiAN VAN

KOOPHANDEL GENT

~ 6 JULI 2015

AFDELING..p.pF~I~DERMONDE

*151091 9J

u

11

ui

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 0459.767.330

Benaming

(voluit) : Digitale Regio aalst

(verkort) : DRA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hofstade-Dorp 30 te 9308 Aalst

Onderwerp akte : Ontslagen-Benoemingen Doel Statuten (overige wijzigingen)

Tijdens de Algemene Vergadering van 29 mei 2015 werden met eenparigheid van stemmen de volgende wijzigigingen aan de statuten goedgekeurd: Artikel 4, Doel, Artikel 16 Samenstelling, Artikel 19 Externe vertegenwoordiging. Tevens werden de bestuurders herbenoemd voor een periode van zes jaar.

Art. 4. poe!.

De vereniging heeft tot doel het promoten van de regio Aalst, en andere Vlaamse steden via electronische weg: van culturele, toeristische, economische en sportieve evenementen en activiteiten; het aantrekken van toeristen (particulieren) en investeerders (bedrijven); het in contact brengen van geintresserden in binnen en buitenland met de regio Aalst, en andere Vlaamse steden; het verzamelen van informatie op papier, film en video, en andere klassieke dragers, om het in digitale vorm aan te bieden aan een zo groot mogelijk publiek in binnen en buitenland.

De vereniging tracht dit doe! te bereiken door onder meer:

het aanmaken en publiceren op het internet (of andere toekomstige electronische snelwegen), en op digitale dragers van teksten, foto's, digitale beelden, videofilm, programma's en andere multimedia ontwerpen, voor eigen rekening of voor rekening van derden; het verspreiden van een culturele agenda, via het internet, en/of digitale dragers; het beheren van een electronische brievenbus; het bevorderen en onderhouden van contacten met binnenlandse en buitenlandse organisaties en bedrijven; het inrichten van seminaries, studiedagen, evenementen enz..., in binnen- en buitenland; het aanleggen van een klassieke of digitale bibliotheek; het oprichten, organiseren en uitbaten van een communicatienetwerk, en de koppeling hiervan aan de electronische snelweg.

Meer algemeen kan de vereniging alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het hierboven bepaald doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur of erfpacht nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten' uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen..

Art, 16, Samenstelling.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders. Ze worden door de algemene vergadering verkozen tussen de werkende leden die zich daartoe kandidaat hebben gesteld. De kandidaat-bestuurders dienen schriftelijk hun kandidatuur in bij de raad van bestuur, minstens 30 dagen vbór de eerstkomende algemene vergadering.

De duur van de mandaten is vastgesteld op zes jaar. Bestuurders kunnen zich herkiesbaar stellen. in geval van ontslag, overlijden of afzetting van een bestuurder voorziet de raad van bestuur in een interim plaatsvervangende bestuurder tot de volgende algemene vergadering, of tot het einde van het mandaat.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur kan, steeds onder zijn verantwoordelijkheid, opdrachten zoals materiaalbeheerder, redactieverantwoordelijke, technisch adviseur, webmaster, en dergelijke meer, toevertrouwen aan één of meer personen die geen bestuurder noch zelf werkelijk lid hoeven te zijn.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit en zijn zij hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Art. 19, Externe vertegenwoordiging.

Op de laatste blz. van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

Alle akten die de vereniging verbinden, worden ondertekend door de voorzitter en de penningmeester, die geen voorafgaandelijke machtiging van de raad van bestuur moeten rechtvaardigen. Bij ontstentenis van een van beiden worden deze mede ondertekend door een derde bestuurslid. Zij kunnen financiële verbintenissen aangaan zonder voorafgaandelijke goedkeuring van de raad van bestuur, beperkt tot een plafond van 1000 EU R.

Benoemingen

Het mandaat van de volgende bestuursleden werd met ingang van 29/0512015 bevestigd voor een termijn van zes jaar.

Buyle, Alain, Luikerveld 31, 9520 Sint-Lievens Houtera, RR:65.02.19-08941, bestuurder, voorzitter

Van Hove, Dimitri, Hofstade-Dorp 30, 9300 Aalst (Hofstade), RR: 75.07.16-16311, bestuurder,

ondervoorzitter

De Saedeleer, Eddy, Vossedreef 5, 9340 Lede, RR:52.05.27-30512, bestuurder, secretaris

Buyle, Stein, Luikerveld 31, 9520 Sint-Lievens Houtem, RR: 84.12.02-04594, bestuurder, penningmeester

Waegeman, Jan, Biekorfstraat 42, 9300 Aalst, RR: 75.05.10-02326, bestuurder

Getekend

Eddy De Saedeleer

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DIGITALE REGIO AALST, AFGEKORT : DRA

Adresse
HOFSTADE-DORP 30 9308 HOFSTADE

Code postal : 9308
Localité : Hofstade
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande