DIRK VAN DEN BROECK BEDRIJFSREVISOR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIRK VAN DEN BROECK BEDRIJFSREVISOR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 538.785.609

Publication

24/09/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13305407*

Neergelegd

19-09-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0538785609

Benaming (voluit): Dirk Van den Broeck Bedrijfsrevisor (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 9100 Sint-Niklaas, Grote Markt 54 bus 6

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting - Benoeming

Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Philippe Verlinden, te Sint-Niklaas, op zestien september tweeduizend dertien dat:

1) De Heer VAN DEN BROECK Dirk, geboren te Niel op negen augustus negentienhonderd éénenzestig, (NN 610809-421-64), gehuwd, wonend te 9100 Sint-Niklaas, Grote Markt 54 bus 6.

een burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht als volgt:

Maatschappelijke vorm  naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De maatschappelijke naam luidt  Dirk Van den Broeck Bedrijfsrevisor

Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Grote Markt, 54/6.

Maatschappelijk kapitaal

Het geheel geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR);

het is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder nominale waarde.

De oprichter heeft verklaard en erkend dat het kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) volledig geplaatst is.

- De heer VAN DEN BROECK Dirk, boven vermelde oprichter sub 1), heeft ingeschreven op honderd zesentachtig (186) aandelen en heeft zich ertoe verbonden inbreng te doen in geld van een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

De aandelen zijn gedeeltelijk volgestort ten belope van twee/derde, zijnde in totaal twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00), welk bedrag werd gedeponeerd op rekening bij bank AXA onder nummer BE24 7512 0663 8938.

Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van het beroep van bedrijfsrevisor in eigen naam, evenals de gezamenlijke uitoefening van dit beroep door haar vennoten en de samenwerking, zowel in België als in het buitenland, met andere bedrijfsrevisoren, en meer in het bijzonder de uitvoering van revisorale opdrachten bedoeld door artikel vier van de wet van 22 juli 1953 en de uitoefening van alle activiteiten die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van bedrijfsrevisor.

De vennootschap mag alle verrichtingen uitvoeren en alle diensten leveren die, rechtstreeks of onrechtstreeks, zelfs gedeeltelijk, in verband staan met haar maatschappelijk doel of die de verwezenlijking ervan kan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

vergemakkelijken, voor zover deze verrichtingen niet onverenigbaar zijn met de hoedanigheid van bedrijfsrevisor.

Zij mag een bestuursmandaat opnemen in andere bedrijfsrevisorenkantoren.

De vennootschap mag onder meer alle roerende, financiële en onroerende verrichtingen doen die bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of die kaderen in het voorzichtig beheer van haar eigen patrimonium.

Zij mag eveneens, in het kader van haar doel, belangen nemen in en samenwerken met andere professionele vennootschappen van titularissen van vrije beroepen of met interprofessionele vennootschappen van titularissen van vrije beroepen.

Duur van de vennootschap

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur vanaf de verkrijging van haar rechtspersoonlijkheid.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één juli en eindigt op dertig juni van het daarop volgende jaar.

Het eerste boekjaar van de vennootschap zal afgesloten worden op dertig juni tweeduizend vijftien.

Gewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de

eerste vrijdag van de maand december om twintig uur.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend vijftien.

De oproepingen van de vennoten, de zaakvoerder(s), en desgevallend de commissarissen, de obligatiehouders en de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven geschieden overeenkomstig de desbetreffende van het Wetboek van Vennootschappen.

Reserves  verdeling van winst - liquidatiebonus

Van de nettowinst van het boekjaar wordt vijf ten honderd voorafgenomen ten bate van het wettelijk reservefonds. Deze voorafneming is niet meer verplicht zodra het reservefonds het tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Over het saldo wordt beslist door de gewone algemene vergadering.

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst, nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één tiende van de maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan wordt gereserveerd of dat er een andere bestemming aan wordt gegeven. Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar het voorschrift van de desbetreffende artikel(s) van het Wetboek van Vennootschappen.

Onder nettoactief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1/ het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2/ behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet-afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

De zaakvoerders bepalen datum en plaats van betaling van de dividenden.

Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon wordt benoemd tot zaakvoerder/bestuurder, dient deze onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad, of werknemers een vaste vertegenwoordiger te benoemen die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De enige zaakvoerder of indien er meerdere zaakvoerders zijn, de meerderheid van de zaakvoerders is samengesteld uit auditkantoren of wettelijke auditors. Wanneer er twee zaakvoerders zijn moet ten minste één van hen een auditkantoor of een wettelijke auditor zijn.

Bij ontslag, permanente onbeschikbaarheid of overlijden van de enige zaakvoerder, zal zijn mandaat van rechtswege worden voortgezet door de natuurlijke persoon die bij name zal aangeduid worden in de notulen van een algemene vergadering. De aldus aangestelde plaatsvervangende zaakvoerder heeft nochtans het recht om het mandaat te weigeren dat hem zal worden toevertrouwd. De infunctietreding van een nieuwe zaakvoerder dient te worden openbaar gemaakt.

Luik B - Vervolg

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De natuurlijke personen die de wettelijke controle van jaarrekeningen namens het auditkantoor uitvoeren, moeten de hoedanigheid van bedrijfsrevisor hebben.

Iedere zaakvoerder mag bijzondere machten toekennen aan lasthebbers; hij bepaalt de wedde of vergoedingen van die lasthebbers.

Alle welkdanige personen die met speciale volmachten belast zijn en die zelf geen auditkantoor of wettelijke auditor zijn, mogen geen daden stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks een inmenging vormen in de uitoefening van het beroep van bedrijfsrevisor.

Ten overstaan van derden en in rechte wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door iedere zaakvoerder, individueel handelend.

Binnen de grenzen van hun mandaat wordt de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door bijzondere lasthebbers aangesteld door de enige zaakvoerder of door het college van zaakvoerders.

Telkens wanneer een revisorale opdracht wordt toevertrouwd aan de vennootschap is deze ertoe gehouden, onder haar vennoten of de personen anderszins eraan verbonden, een vaste vertegenwoordiger natuurlijke persoon te benoemen die de hoedanigheid heeft van bedrijfsrevisor. De aldus benoemde vertegenwoordiger, is belast met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap. De vennootschap mag haar vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Voor de benoeming en de beëindiging van de functie van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De oprichter heeft verklaard het aantal zaakvoerders vast te stellen op één.

Als zaakvoerder werd benoemd:

- De heer VAN DEN BROECK Dirk, boven vermelde oprichter sub 1).

Bovenvermelde persoon verklaart het mandaat van zaakvoerder te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van het mandaat.

Het mandaat zal onbezoldigd uitgeoefend worden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Volmacht

Door de oprichter handelend in zijn hoedanigheid van zaakvoerder werd een bijzondere volmacht, met bevoegdheid van indeplaatsstelling, verleend aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  GRANT THORNTON ACCOUNTANTS EN BELASTINGCONSULENTEN , met zetel te 2600 Antwerpen, Potvlietlaan 6, BTW BE 0439.926.375, RPR Antwerpen, vertegenwoordigd door mevrouw Hilde D HAEMER, om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens één of meer erkende ondernemingsloketten

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

(getekend Ph. Verlinden, Notaris)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DIRK VAN DEN BROECK BEDRIJFSREVISOR

Adresse
GROTE MARKT 54/6 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande