DOGS CAN DANCE, AFGEKORT : DCD

Association sans but lucratif


Dénomination : DOGS CAN DANCE, AFGEKORT : DCD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.587.107

Publication

10/05/2012
ÿþ_I J

1

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

enIFglr. ef

1

*iao1ea9"

VAN KOC`F

2 T APR, 2012

DENDERM01 =.;_.

Griffie

Ondernemingsnr: 134.5. 5''33- A.d q

Benaming

(voluit) : Dogs can Dance vzw

(verkort) : DcD vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Eksaarde-dorp 35, 9160 Eksaarde

Onderwerp akte : Oprichting

Q'Op 18 april 2012 te Eksaarde, is overeengekomen, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

tussen ondergetekenden

- Huys Chantal, 9160 Eksaarde, Eksaarde-dorp 76, Rijksregisternr 700527-168-42

- D'Hoker Liesbeth, 9185 Wachtebeke, Kalve 5, Rijksregisternr 731202-028-74

- Schietse Trixie, 9040 Gent, Rozebroekstraat 68, Rijksregisternr 791205-032-09

El De vereniging draagt de benaming: "Dogs can Dance vzw", afgekort: "DcD vzw"

De zetel is gevestigd te Eksaarde-dorp 35, 9160 Eksaarde, Arrondissement Dendermonde. Website:

www.dogscandance.be , telefoon: 04991769090, chantal.huys@gmail.com

De zetel kan verplaatst worden, in het vlaamstalig landsgedeelte, bij besluit van de raad van bestuur en na.

bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

DDe VZW Dogs can Dance heeft als hoofddoel het organiseren van evenementen en demo's om de

mensen te laten kennismaken met de hondensport, Om evenementen te organiseren stellen we diverse:

pakketen samen, vb: verhuur springkasteel, clown acts, schminken van kinderen, show met paarden, katten of:

vogels, enz...

De vereniging heeft ook tot doel het beoefenen van hondensport. Honden zonder onderscheid van ras of

afstamming toe te laten tot het beoefenen van diverse disciplines die DcD vzw aanbiedt: Doggy Dance,

Heelwork, Agility, Obedience, Gehoorzaamheid, Puppytraining, enz...

Om de geleiders nog beter te begeleiden in de verschillende takken van de hondensport organiseren we workshops, voorzien we een op maat gemaakt lessenrooster, enz Om de hondensport te promoten zal DcD vzw o.a. optredens verzorgen, tijdschriften publiceren, cursussen inrichten, spreekbeurten en vergaderingen organiseren, projecten uitwerken, informatie uitwisselen en congressen organiseren en alle activiteiten die dit doel kunnen bevorderen.

Er worden ook opleidingen gegeven om andere personen die al in de hondensport actief zijn de gelegenheid fe bieden instructeur, hondentrainer, gedragstherapeut, enz te worden. De opleidingen bestaan uit een deel theorie en een deel praktijkstage.

De vzw mag daden van koophandel stellen, met een noodzakelijk verband tussen de hoofd- en bijkomende bedrijvigheden, voor zover de winsten die hieruit voortvloeien aangewend worden voor het bereiken van het, doel van de vzw. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn.

De vereniging mag echter alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking: van het doel te maken hebben.

Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

OHet ledenaantal is onbeperkt, zowel in aantal als in nationaliteit en is ais volgt samengesteld: effectieve leden, steunende leden en ereleden. Er moeten minstens drie effectieve leden zijn, waarvan minstens één de: Belgische nationaliteit heeft.

oEffectieve leden, dit zijn de stichtende leden en allen die na de stichtingsdatum aldus aanvaard worden door 213 van de raad van bestuur.

Effectieve leden betalen een bijdrage en hebben stemrecht op de Algemene Leden Vergadering.

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

oSteunende leden, dit zijn leden die aangesloten zijn bij de vereniging in afwachting dat ze voldcen aan de

> voorwaarden om als effectief lid aanvaard te worden door een 2/3 meerderheid aan stemmen van de raad van

* bestuur. Steunende leden betalen een bijdrage en hebben een raadgevende stem op de Algemene Leden Vergadering. Steunende leden kunnen ook bestaan uit leden die enkel hun steun willen betuigen en verder niet deelnemen aan de activiteiten van de vzw DcD

oEreleden, zijn personen of honden die op grond van hun verdiensten door de raad van bestuur aldus benoemd worden. Zij betalen geen bijdrage

De leden dienen een fiche in te vullen en te tekenen, zij betalen hun lidgeld en krijgen hiervoor een lidkaart in ontvangst, pas na het ontvangen van hun kaart zijn ze officieel lid van de vzw. De opzeg van het lidmaatschap kan te allen tijde maar er worden geen gelden terug betaald of wanneer men niet heeft betaald voor de vervaldatum vermeld op de lidkaart. Alle honden die worden ingeschreven dienen een pasport en of vaccinatie boekje te hebben dat in orde is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge Alle leden hebben de verplichting een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen waarvan het bedrag voor de effectieve leden niet groter mag zijn dan ¬ 150 en vcor de steunende leden ¬ 100. De lidmaatschapsbijdrage voor de honden, zowel als steunend of effectief lid, mag maximum ¬ 150 bedragen. De modaliteiten worden bepaald door de raad van bestuur en bevestigd tijdens de algemene vergadering. Het Lidgeld is jaarlijks te voldoen

DDe vereniging wordt onbezoldigd bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie effectieve leden, zijnde de oprichters. De mandaten van de oprichters lopen zolang de vzw bestaat en kunnen onderling worden verdeeld. Voor alle andere bestuursleden die geen oprichter zijn gelden de volgende voorwaarden: zij worden voor drie jaar benoemd en kunnen opnieuw benoemd worden. Hun mandaat is niet bezoldigd.

De oprichters verdelen onderling de taken: voorzitter, secretaris en penningmeester. Bij voldoende leden kan de raad van bestuur uit de leden nog bestuurders bij kiezen, Voor verdere taakverdelingen kunnen de leden een aanvraag indienen waarbij ze zich voorstellen, hun ervaring om een bepaalde taak uit te voeren en hun motivatie verwoorden. De aanvragen dienen steeds 3 weken voor de vergadering schriftelijk worden binnengebracht aan het secretariaat. Na 3 jaar vervalt het mandaat en dient men terug een aanvraag in te dienen als men de functie verder wil uitoefenen. Er dient een 2/3 meerderheid van de stemming tijdens de bestuursvergadering behaald te worden. Een bestuurslid wordt geacht ontslagnemend te zijn als hij of zij drie opeenvolgende bestuursvergaderingen afwezig is zonder voorafgaandelijk reden of verontschuldiging kenbaar te maken aan een van de bestuurders.

Bij vrijwillig ontslag van een bestuurder kan de raad van bestuur een redelijke termijn voorzien totdat vervanging mogelijk is of totdat de lopende bezigheden van de bestuurder worden afgesloten

Minstens één raadslid moet de Belgische nationaliteit bezitten

Tijdens de eerste vergadering wordt onder de oprichters bepaald wie welke taken zal uitvoeren en het hoofdbestuur samengesteld die hun taken voor onbepaalde duur zullen voortzetten,

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuursleden. Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de bestuursleden aanwezig is. De beslissingen worden genomen met meerderheid van stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De besluiten worden in een notulenboek bijgehouden.

De oprichters houden 1 maal per jaar een vergadering waarop zij de werking van de vzw overlopen en eventueel bijsturen waar nodig. De raad van bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar. Zij zijn ook bevoegd om diverse taken te verdelen onder de leden om de dagelijkse werking van de vzw te bevorderen. De personen belast met de dagelijkse werking houden om de 2 maanden een vergadering om de werking te bespreken. Zij hebben echter geen bevoegdheid om mensen aan te stellen maar kunnen een voorstel indienen naar de bestuursleden hiervoor. Om zaken goed te keuren moet er steeds een 2/3 meerderheid zijn.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen, met uitzondering van de handelingen die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt De verantwoordelijkheid van de bestuurders is beperkt tot de uitvoering van het mandaat dat zij ontvangen hebben en tot de fouten door hen begaan in hun bestuur.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of verweerder, door toedoen van de voorzitter die alleen handelt of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. De raad kan tevens een afgevaardigd beheerder belasten met het dagelijks bestuur en kan tevens volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen.

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden. Steunende leden mogen de vergadering bijwonen.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door 2 bestuursleden. De algemene vergadering is bevoegd tot het goedkeuren van begrotingen, rekeningen, het wijzigen van statuten, enz... (artikel 4 wet van 2 mei 2002)

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De leden van de algemene vergadering worden minstens eenmaal per jaar door de voorzitter van de raad van bestuur samengeroepen, Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering plaatsvinden op : verzoek van de raad van bestuur of van één vijfde van de effectieve leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping,

Alle leden moeten er worden op uitgenodigd door gewone brief die op zijn minste acht dagen voor de

vergadering wordt verzonden. De agendapunten worden in deze brief bekendgemaakt.

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

Elk aanwezig, effectief lid heeft in de vergadering één stem. Steunende en Ereleden hebben enkel een raadgevende stem, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid + één, van de aanwezige effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezige leden. Er moeten minstens drie effectieve leden aanwezig zijn, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Tot wijziging van de statuten kan alleen beslist worden in overeenstemming met artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Enkel wanneer alle aanwezige, effectieve leden akkoord gaan, kan beslist worden over punten die niet op de agenda standen in de oproepbrief.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register der notulen, die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen, Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging of bij de secretaris. De leden en andere belanghebbenden hebben het recht Van inzage te nemen van de notulen op het secretariaat. Ze kunnen tegen betaling een uittreksel eruit vragen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend.

DEen huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur tijdens de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de raad van bestuur worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen, Het reglement dient bij iedere aanpassing voorgesteld te worden tijdens de algemene vergadering. Het huishoudreglement altijd ondergeschikt aan de statuten

DHet boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar aanvangen op de stichtingsvergadering en eindigen op 31 december 2012.

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar zullen bij het einde van elk boekjaar door de raad van bestuur worden afgesloten. Ze worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering,

De rekeningen en de begroting worden op zijn minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden van de vergadering. De leden kunnen ter plaatse inzage nemen. De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de raad van bestuur neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd.

JVoor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

DEen ontslagname is slechts geldig indien zij geschiedt voor één januari en per aangetekend schrijven gestuurd naar de Voorzitter of de secretaris, Wordt beschouwd als ontslagnemend, elk lid dat na ontvangst van een tweede herinneringschrijven, het lidgeld niet heeft voldaan.

Uittredende leden hebben geen enkel recht op sociale verwezenlijking. Kunnen uitgesloten worden leden die een eerloze daad stelden of op enigerlei wijze de rechten van de vereniging ernstige schade toebrachten.

De raad van bestuur kan op elk ogenblik elk lid schorsen voor onbepaalde tijd, maar niet langer dan de eerst geplande vergadering. Het geschorste lid moet per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de raad van bestuur waar de feiten behandeld worden. Men kan zich verdedigen of laten bijstaan door een raadsman naar keuze,

De uitsluiting wordt op de bestuursvergadering uitgesproken, met meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden en nadat de belanghebbende werd gehoord en de nodige inlichtingen heeft verstrekt,

Elk persoon door een strafbepaling getroffen, kan in hoger beroep gaan bij de erkende instanties waarbij de vereniging is aangesloten,

Q'Indien de vzw om welke reden dan ook moet worden ontbonden zullen de gelden worden geschonken aan

een asiel die dit het beste kan gebruiken op het moment van de ontbinding

f7De vzw Dogs can Dance (afkorting DcD vzw) is voor onbepaalde tijd opgericht

DMet eenparigheid van stemmen worden tot eerste bestuurders benoemd:

Huys Chantai

D'Hoker Liesbeth

Schietse Trixie

die allen verklaren hun ambt te aanvaarden.

Vervolgens vergadert de raad van bestuur en benoemt tot:

o Voorzitster

Huys Chantal - Eksaarde-dorp 76 - 9160 Eksaarde

o Secretaresse

Liesbeth D'Hoker - Kalve 5  9185 Wachtebeke

oPenningmeester

Trixie Schietse  Rozenbroekstraat 68  9040 Gent

Mie allen verklaren hun opdracht te aanvaarden.

Coordonnées
DOGS CAN DANCE, AFGEKORT : DCD

Adresse
EKSAARDE-DORP 35 9160 EKSAARDE

Code postal : 9160
Localité : Eksaarde
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande