DOKTER CAROLINE DE SMUL, PSYCHIATER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER CAROLINE DE SMUL, PSYCHIATER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 560.799.758

Publication

08/09/2014
ÿþ1111111M11101 1111

AlociWord 11.1

NEERGELEGD

28 -08- 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

Griffie

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de lagtste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernerningsnr : Benaming s ()Ô

(voluit) : (verkort) DOKTER CAROLINE DE SMUL, PSYCHIATER

Rechtsvorm: BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel: TUSSEN BEKEN 33 TE 9830 SINT-MARTENS-LATEM

(volledig adres) Uit een akte verleden voor Meester Jacques HULSBOSCH, Notaris met standplaats te DE PINTE op VIJFENTWINTIG AUGUSTUS TWEEDUIZEND VEERTIEN, blijkt dat:

Onderwerp akte :



1. Vennoten: 1) Mevrouw DE SMUL Caroline Germaine André, wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Tussen Beken 33, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht;

2. Rechtsvorm  naam : de vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam: DOKTER CAROLINE DE SMUL, PSYCHIATER;

3. Zetel: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9830 Sint-Martens-Latem, Tussen Beken 33 en kan, na voorafgaandelijke mededeling aan de Provinciale Raad der Orde der Geneesheren, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder verplaatst worden. Deze verplaatsing moet door hem bekend gemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De arts-vennoot mag tevens een bijkomende praktijk vestigen mits voorafgaande toelating van de Provinciale Raad der Orde der Geneesheren;

4. Doel: De vennootschap heeft tot doel:

1. Het uitoefenen van de geneeskunde en meer bepaald van:

(i) de psychiatrie en psychotherapie;

(ii) het verstrekken van medische adviezen en raadgevingen;

(iii) het verstrekken van zorgen aan verstandelijk gehandicapten;

en dit door haar medische organen die wettelijk bevoegd zijn om de geneeskunde in België uit te oefenen en die ingeschreven zijn op de ledenlijst van de Orde van Geneesheren, en die overeenkomen om de totaliteit van hun medische activiteit in te brengen in de vennootschap, en dit in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtneming van de regels van de medische deontologie.

2. Met ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de arts-vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

A

. a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

3. Het organiseren van algemene diensten en van een medisch secretariaat in het bijzonder, welke nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van bovengenoemde activiteiten.

4. Het aankopen, huren of leasen en het invoeren van aile medisch materiaal en bijhorende installaties voor de voormelde activiteiten.

6. Het bevorderen van de studie van de duikgeneeskunde en de uitoefening ervan.

6. Het creëren van mogelijkheden om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in de medische disciplines, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande prakijkuitoefening mogelijk te maken.

7. Bij gelegenheid het organiseren van vormingen en nascholingen in medische zaken, het schrijven en uitgeven van medische artikels en werken, het optreden als stagemeester.

Voor zover haar civiele aard of haar exclusieve medische doeleinden er niet door worden gewijzigd, mag de vennootschap alle roerende of onroerende handelingen stellen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen vergemakkelijken.

Met inachtname van de medische deontologie en de voorschriften van de Orde der Geneesheren mag de vennootschap door middel van inbreng en/of versmelting, deelnemen aan ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven, doch overeenkomsten, die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap garandeert aan elke arts-vennoot dat hij zijn beroep volledig onafhankelijk zal kunnen uitoefenen met inachtneming van de regels inzake medische deontologie.

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend ais bijkomstig doel het beheer uitoefenen over aile onroerende en roerende goederen die haar toebehoren onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid van de vennootschap dienen te gebeuren met unanimiteit van de stemmen.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

Elke vorm van commercialisering van de geneeskunde, van directe of indirecte collusie, dichotomie en overconsumptie is uitgesloten.

De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt. Deze dient zodanig verzekerd te worden dat een herstel van eventueel veroorzaakte schade mogelijk is.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen;

5. Kapitaal: Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder nominale waarde, ieder vertegenwoordigend een gelijke fractie in het kapitaal;

6. Bestuur: Het bestuur wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, benoemd door de algemene vergadering.

Tot zaakvoerder kunnen zowel artsen-vennoten, als niet-artsen benoemd worden.

,

,

,s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap, kan deze onmogelijk enige vennoot zijn. Alleszins dient een arts-vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de niet-arts zaakvoerder moet bekrachtigen.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het medisch maatschappelijk doel.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van de zaakvoerder.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dienen deze wat de interne besluitvorming betreft een college te vormen, waarbinnen beslist wordt met een gewone meerderheid van stemmen.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid voor niet-medische zaken ten titel van bijzondere en herroepbare volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders-vennoten zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte met betrekking tot aile handelingen, zowel inzake het beheer ais inzake het dagelijks bestuur.

7. Jaarvergadering: De jaarvergadering zal gehouden worden de derde vrijdag van de maand juni om veertien uur (14u00). Indien deze dag een feestdag is, zal deze verplaatst worden naar de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen, beraadslaagt en treft beslissingen zoals voorgeschreven door het wetboek van vennootschappen, de medische deontologie en de statuten.

8. Boekjaar winstverdeling: Het boekjaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op éénendertig december van hetzelfde kalenderjaar.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder(s) een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt een geheel.

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat.

De nettowinst zoals die blijkt uit de resultatenrekening kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan beslist worden rekening houdende met het doel van de vennootschap.

Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het eenparig akkoord van alle artsenvennoten vereist.

9. Ontbinding  vereffening:

De vennootschap wordt ontbonden door besluit van een buitengewone algemene vergadering, door rechterlijke beslissing, of door de vaststelling dat ze van rechtswege eindigt.

,

,

. , Het besluit tot ontbinding kan slechts door de algemene vergadering worden genomen met

inachtneming van de bijzondere door de wet voorgeschreven procedures.

De akte waarin het ontbindingsbesluit wordt vastgelegd moet in authentieke vorm worden opgemaakt en de notaris moet hierin na onderzoek het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandeling en formaliteiten die hebben geleid tot het besluit.

In dezelfde akte worden de conclusies opgenomen van het controleverslag dat de commissaris, de revisor of de accountant heeft opgemaakt over de staat van activa en passiva die niet ouder mag zijn dan drie maanden voor het ontbindingsbesluit en die gevoegd is bij het bijzonder verslag opgesteld door de zaakvoerder(s) waarin het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht.

Na haar ontbinding blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening.

De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder ten ware de algemene vergadering zou besluiten een of meer vereffenaars aan te stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten enfof het beroepsgeheim van de vennoten dient een beroep te worden gedaan op artsen.

Aan de vereffenaar worden de meest uitgebreide machten toegekend om de vereffening van de vennootschap tot een goed einde te brengen. Zij mogen de daden vermeld in het Wetboek van vennootschappen stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering behoeven.

Ten ware de algemene vergadering er anders over beslist zijn de vereffenaars aangesteld voor onbepaalde duur, worden zij voor hun opdracht niet bezoldigd en indien zij met meerderen gelijktijdig in functie zijn, vertegenwoordigen zij de vennootschap op de wijze als voorzien bij artikel 7.b van de statuten.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

10. Slotbepalingen:

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID.

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffe van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

BEKRACHTIGING HANDELINGEN GESTELD IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden  in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen  alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap.

BENOEMING VAN NIET STATUTAIRE ZAAKVOERDER.

Vervolgens heeft de oprichtster beslist te benoemen tot eerste niet statutaire zaakvoerder, voor de duur van haar medische activiteit:

- mevrouw De Smul Caroline, voornoemd, die dit mandaat uitdrukkelijk aanvaardt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

b9houden

' o aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Haar mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op 1 september 2014 en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

VOLMACHT.

De oprichtster beslist volmacht te verlenen aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Moore Stephens Verscheiden, accountants & belastingsconsulenten, met maatschappelijke zetel te 1020 Brussel, Esplanadel,bus 96, ondernemingsnummer 0451.657.041, vertegenwoordigd door mevrouw Nathalie Maes, evenals aan al haar aangestelden met recht van indeplaatsstelling om alle formaliteiten te vervullen en uit te voeren, onder meer vereist voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de Belasting over de toegevoegde waarde, en de Federale gewestelijke en lokale diensten van de Directie van de Directe en Indirecte Belastingen, een ondernemersloket en in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen en documenten te ondertekenen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Jacques HULSBOSCH

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie akte

-,

Coordonnées
DOKTER CAROLINE DE SMUL, PSYCHIATER

Adresse
TUSSEN BEKEN 33 9830 SINT-MARTENS-LATEM

Code postal : 9830
Localité : SINT-MARTENS-LATEM
Commune : SINT-MARTENS-LATEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande