DOKTER HELENA DEVOS, KLINISCH BIOLOGE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER HELENA DEVOS, KLINISCH BIOLOGE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 539.830.338

Publication

17/04/2014
ÿþMd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

7 APR. 2014

BEGme,K

<()OpFgegagu_.

111911MI42*

Ondernemingsnr: 0539.830.338

Benaming

(voluit) : Helena Devos

(verkort) :

Rechtsvorm Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Henri Dunantlaan 20 bus 203, 9000 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte: Overbrenging maatschappelijke zetel

Uittreksel uit het verslag van de zaakvoerder van 6 maart 2014;

Er wordt beslist om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar; Hoorndriesstraat 22, 9820 Schelderode Deze adreswijziging gaat in vanaf 29 maart 2014.

Voor eensluidend uittreksel,

Helena Devos,

Zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening,

10/10/2013
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie va

Ondernemingsnr : b S $ ..3 g,

Benaming (voluit): Dokter Helena Devos, klinisch biologe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel ; Henri Dunantlaan 20 bus 203

9000 Gent

Onderwerp akte :Oprichting

Uit de akte verleden voor Jeroen PARMENTIER', geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN", met zetel te 9000 Gent, Kouter,; 27, op dertig september tweeduizend dertien, te registreren, blijkt dat:

mevrouw Devos, Helena, geboren te Brugge op 10 mei 1980, gedomicilieerd en verblijvende te 9000 Gent, _; Henri Dunantlaan 20 bus 203, is verschenen en een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten! :; vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht onder de naam "Dokter Helena Devos, klinisch;: biologe", met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Henri Dunantlaan 20 bus 203, waarvan het geplaatste:; maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt, vertegenwoordigd door:' honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Op deze honderd (100) aandelen wordt ingeschreven in geld tegen een uitgifteprijs van honderd zesentachtig euro (¬ 186,00) per aandeel door mevrouw Devos Helena.

De oprichter verklaart en erkent vervolgens:

Dat elk aandeel volgestort is tot beloop van twee derden voor een totaal bedrag per aandeel van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

Dat het bedrag, ten belope van de volstorting, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening, geopend overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank.

Het bewijs van depot, verstrekt door de voormelde bank op datum van 6 september 2013, wordt aan de' ondergetekende notaris voorgelegd en zal in zijn dossier bewaard blijven.

Dat de vennootschap thans aldus een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) tot haar beschikking heeft.

De inschrijver verklaart en erkent dat zij op ieder aandeel waarop door haar werd ingeschreven nog een bedrag dient te volstorten van tweeënzestig euro (¬ 62,00), hetzij een totaal bedrag van zesduizend tweehonderd euro -(¬ 6.200,00).

De te publiceren statuten luiden als volgt:

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is opgericht als een burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een' besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "Dokter Helena Devos, klinisch; biologe".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken, uitgaande van de,,= vennootschap dragen de benaming "Dokter Helena Devos, klinisch biologe", voorafgegaan of gevolgd door den termen "burgerlijke vennootschap o.v.v. besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" voluit;' R: geschreven of "BV oW BVBA", in afkorting.

Artikel 2: Maatschappeliike zetel

.! De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Henri Dunantlaan 20 bus 203.

s De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlands of tweetalig landsgedeelte van België;; bij besluit van de zaakvoerder(s).

De verplaatsing van de maatschappelijke zetel dient voorafgaandelijk medegedeeld te worden aan de`' bevoegde Raad van de Orde der Geneesheren. De arts-vennoot kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder een bijkomende praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 3: Maat appelijk doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

rwi -:

r~. ,..,..... .... ...

01 UK . 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHA e"..- TE GENT

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tik doel:

Voor eigen rekening of voor rekening van derden, het uitoefenen van de geneeskunde, meer bepaald op het ; gebied van klinische biologie, het uitvoeren van analyses, de bijstand bij diagnostische problemen en hef ' wetenschappelijk onderzoek, door de arts-vennoot(noten), met in acht name van de regels van de medische deontologie, onder meer betreffende het beroepsgeheim.

De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen,

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, het beheer uitoefenen van alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in geen mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissing in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Tot doel van de vennootschap behoren evenzeer:

- Het opleiden van klinische biologen en medische laboratoriumtechnologen.

- Het verlenen van bijstand bij klinische studies.

- Het geven en organiseren van seminaries en studiedagen over klinische biologie en wetenschappelijk onderzoek.

- Het onderrichten en het deelnemen aan desbetreffende seminaries en studiedagen.

- Het schrijven van artikelen en wetenschappelijke publicaties over de klinische biologie.

- Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteiten,

- Het aanleggen van reserves om de vereiste medische apparatuur en andere roerende en onroerende goederen te kunnen verschaffen nodig of nuttig voor voornoemde activiteiten.

- De aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-vennoot(noten).

- Het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van geneesheer of een bijzondere beroepstitel is vereist,

De vennootschap ontvangt rechtstreeks aile verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgestoten worden, De vennootschap zal de gereserveerde middelen als een goed huisvader rationeel en oordeelkundig beheren.

In geen geval mogen de vennootschapsrechtelijke activiteiten leiden tot een inbreuk op de Code van de Geneeskundige Plichtenleer en de deontologische regels in het algemeen. De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoot(noten) en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of wat van aard is de verwezenlijking te bevorderen.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een verenging zonder winstoogmerk van geneesheren. Dit alles rekening . houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Onverminderd de wettelijke gronden tot ontbinding van de vennootschap, kan de vennootschap slechts door de wil van de vennoot(noten) ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten gelden.

Artikel 5: Het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt aohttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Artikel 7: Aard van de aandelen

De aandelen zijn steeds op naam.

Artikel 12: Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die arts dienen te zijn. Aan voomoemde zaakvoerder(s) alleen wordt de leiding van de vennootschap toevertrouwd.

Het mandaat van de niet-statutaire zaakvoerder-vennoot is van bepaalde duur, namelijk voor de duur van diens medische activiteiten.

" Artikel 13: Duur van de opdracht - Ontslag

De aanstelling tot de functie van statutaire zaakvoerder moet blijken uit de tekst van de statuten.

Worden tot statutaire zaakvoerder benoemd: Mevrouw Devos Helena, geboren te Brugge op 10 mei 1980.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen of afgezet door de algemene vergadering die daartoe

besluit bij unanimiteit of eenparig besluit van alle vennoten, met inbegrip van de zaakvoerders zelf indien zij

vennoot zijn.

Artikel 14: Verteaenwoordioinosbevoeedheid

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte met betrekking tot alle

handelingen, zowel inzake het beheer als inzake het dagelijkse bestuur, ongeacht het bedrag of het karakter

- van de voorgenomen rechtshandeling, met uitzondering van die handelingen die bij de wet op dwingende wijze

aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.7

Ten aanzien van de handelingen gesteld buiten de perken van het statutair doel kan de vennootschap de onbevoegdheid van haar organen slechts inroepen tegen derden ter kwader trcuw, die op het tijdstip waarop gehandeld is, wisten of behoorden te weten dat het doel overschreden is.

Bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Artikel 18: Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van vennoten wordt jaarlijks gehouden op de derde vrijdag van de maand december om 20 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingsbrief aan te , duiden.

Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats op . hetzelfde uur.

Een buitengewone of bijzondere algemene vergadering kan worden bijeengeroepen door de zaakvoerder(s), en in voorkomend geval de commissaris(sen) telkens het belang van de vennootschap het vereist.

Zij moet worden bijeengeroepen wanneer dit wordt gevraagd door vennoten die te samen minstens een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen,

Artikel 21: Bevoegdheid van de vergadering

De algemene vergadering neemt besluiten met betrekking tot alle onderwerpen die krachtens de wet en de statuten tot haar exclusieve bevcegdheid behoren en heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de handelingen die de vennootschap aangaan te verrichten of te bekrachtigen in die aangelegenheden die behoren tot de bevoegdheid van de zaakvoerder wanneer deze niet tot een besluit kan komen.

Tot de exclusieve bevoegdheid van de gewone en bijzondere algemene vergadering behoort de bevoegdheid om: 1) de zaakvoerder en commissaris te benoemen en te ontslaan, hun bezoldiging en/of vergoeding vast te . stellen, hen kwijting en décharge te verlenen of desgevallend hun verantwoordelijkheid jegens de vennootschap vast te stellen, 2) de jaarrekening goed te keuren en 3) te beslissen over de winstverdeling.

Aan de buitengewone algemene vergadering is krachtens de wet de uitsluitende bevoegdheid verleend om, met inachtneming van de bijzondere vorm en de quorumvereisten voorgeschreven door de desbetreffende wetsbepalingen, de medische deontologie en de statuten wijzigingen aan te brengen in de statuten.

Tot statutenwijziging kan slechts worden besloten met éénparigheid van aan al de aandelen verbonden stemmen.

Artikel 22: Stemming

Elk aandeel heeft recht op één stem.

Het stemrecht verbonden aan niet volgestorte aandelen, waarvan de opgevraagde stortingen niet zijn gedaan, is geschorst.

Artikel 24: Boekiaar - Jaarrekeningen

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 juli van elk jaar en eindigt op 30 juni van het daaropvolgend jaar.

Ieder jaar, bij het eindigen van het boekjaar, maakt de zaakvoerder of maken de zaakvoerders overeenkomstig de wettelijke bepalingen, een inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag.

Artikel 25: Bestemming van het resultaat

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste één twintigste ingehouden voor de vorming van een wettelijk voorgeschreven reservefonds totdat dit één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. De bestemming van het saldo wordt overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering, binnen de perken van de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 28: Vereffening

Bij de ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, zal de vereffening geschieden door de zorg van de zaakvoerder(s) in functie onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen,

Na betaling van de schulden, lasten en kosten van de vereffening zal het actief gelijkelijk over alle aandelen verdeeld worden.

indien evenwel niet alle aandelen in gelijke mate zijn volstort dan wordt eerst de gelijkheid onder de vennoten hersteld door aflossingen of bijstortingen ter keuze van de vereffenaars.

Bij de ontbinding van de vennootschap zal er eveneens een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het . beroepsgeheim van de vennoten.

OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 30 juni 2014.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de derde vrijdag van december 2014.

Overname van verbintenissen

De oprichter verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van , Vennootschappen de verbintenissen overnemen die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 25 juli 2013, Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Machtiging

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de BV ovv CVBA "AB Partners Oudenaarde" te 9700 Oudenaarde, Einestraat 26, ondernemingsnummer 0473.997.329, RPR Oudenaarde, evenals aan haar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

h rtwd 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle~ nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen en tot het afsluiten van alle overeenkomsten en akkoorden, die ten gevolge van deze akte en ook ten gevolge van toekomstige feiten en controles zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle private en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de I<ruispuntbank van Ondernemingen, de ondememingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, ten einde in naam van de vennootschap alle documenten te ondertekenen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Jeroen Parmentier

Samen hiermee neergelegd: de expeditie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie va

Ondernemingsnr : b S $ ..3 g,

Benaming (voluit): Dokter Helena Devos, klinisch biologe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel ; Henri Dunantlaan 20 bus 203

9000 Gent

Onderwerp akte :Oprichting

Uit de akte verleden voor Jeroen PARMENTIER', geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN", met zetel te 9000 Gent, Kouter,; 27, op dertig september tweeduizend dertien, te registreren, blijkt dat:

mevrouw Devos, Helena, geboren te Brugge op 10 mei 1980, gedomicilieerd en verblijvende te 9000 Gent, _; Henri Dunantlaan 20 bus 203, is verschenen en een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten! :; vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht onder de naam "Dokter Helena Devos, klinisch;: biologe", met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Henri Dunantlaan 20 bus 203, waarvan het geplaatste:; maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt, vertegenwoordigd door:' honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Op deze honderd (100) aandelen wordt ingeschreven in geld tegen een uitgifteprijs van honderd zesentachtig euro (¬ 186,00) per aandeel door mevrouw Devos Helena.

De oprichter verklaart en erkent vervolgens:

Dat elk aandeel volgestort is tot beloop van twee derden voor een totaal bedrag per aandeel van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

Dat het bedrag, ten belope van de volstorting, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening, geopend overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank.

Het bewijs van depot, verstrekt door de voormelde bank op datum van 6 september 2013, wordt aan de' ondergetekende notaris voorgelegd en zal in zijn dossier bewaard blijven.

Dat de vennootschap thans aldus een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) tot haar beschikking heeft.

De inschrijver verklaart en erkent dat zij op ieder aandeel waarop door haar werd ingeschreven nog een bedrag dient te volstorten van tweeënzestig euro (¬ 62,00), hetzij een totaal bedrag van zesduizend tweehonderd euro -(¬ 6.200,00).

De te publiceren statuten luiden als volgt:

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is opgericht als een burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een' besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "Dokter Helena Devos, klinisch; biologe".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken, uitgaande van de,,= vennootschap dragen de benaming "Dokter Helena Devos, klinisch biologe", voorafgegaan of gevolgd door den termen "burgerlijke vennootschap o.v.v. besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" voluit;' R: geschreven of "BV oW BVBA", in afkorting.

Artikel 2: Maatschappeliike zetel

.! De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Henri Dunantlaan 20 bus 203.

s De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlands of tweetalig landsgedeelte van België;; bij besluit van de zaakvoerder(s).

De verplaatsing van de maatschappelijke zetel dient voorafgaandelijk medegedeeld te worden aan de`' bevoegde Raad van de Orde der Geneesheren. De arts-vennoot kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder een bijkomende praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 3: Maat appelijk doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

rwi -:

r~. ,..,..... .... ...

01 UK . 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHA e"..- TE GENT

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tik doel:

Voor eigen rekening of voor rekening van derden, het uitoefenen van de geneeskunde, meer bepaald op het ; gebied van klinische biologie, het uitvoeren van analyses, de bijstand bij diagnostische problemen en hef ' wetenschappelijk onderzoek, door de arts-vennoot(noten), met in acht name van de regels van de medische deontologie, onder meer betreffende het beroepsgeheim.

De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen,

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, het beheer uitoefenen van alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in geen mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissing in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Tot doel van de vennootschap behoren evenzeer:

- Het opleiden van klinische biologen en medische laboratoriumtechnologen.

- Het verlenen van bijstand bij klinische studies.

- Het geven en organiseren van seminaries en studiedagen over klinische biologie en wetenschappelijk onderzoek.

- Het onderrichten en het deelnemen aan desbetreffende seminaries en studiedagen.

- Het schrijven van artikelen en wetenschappelijke publicaties over de klinische biologie.

- Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteiten,

- Het aanleggen van reserves om de vereiste medische apparatuur en andere roerende en onroerende goederen te kunnen verschaffen nodig of nuttig voor voornoemde activiteiten.

- De aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-vennoot(noten).

- Het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van geneesheer of een bijzondere beroepstitel is vereist,

De vennootschap ontvangt rechtstreeks aile verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgestoten worden, De vennootschap zal de gereserveerde middelen als een goed huisvader rationeel en oordeelkundig beheren.

In geen geval mogen de vennootschapsrechtelijke activiteiten leiden tot een inbreuk op de Code van de Geneeskundige Plichtenleer en de deontologische regels in het algemeen. De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoot(noten) en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of wat van aard is de verwezenlijking te bevorderen.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een verenging zonder winstoogmerk van geneesheren. Dit alles rekening . houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Onverminderd de wettelijke gronden tot ontbinding van de vennootschap, kan de vennootschap slechts door de wil van de vennoot(noten) ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten gelden.

Artikel 5: Het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt aohttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Artikel 7: Aard van de aandelen

De aandelen zijn steeds op naam.

Artikel 12: Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die arts dienen te zijn. Aan voomoemde zaakvoerder(s) alleen wordt de leiding van de vennootschap toevertrouwd.

Het mandaat van de niet-statutaire zaakvoerder-vennoot is van bepaalde duur, namelijk voor de duur van diens medische activiteiten.

" Artikel 13: Duur van de opdracht - Ontslag

De aanstelling tot de functie van statutaire zaakvoerder moet blijken uit de tekst van de statuten.

Worden tot statutaire zaakvoerder benoemd: Mevrouw Devos Helena, geboren te Brugge op 10 mei 1980.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen of afgezet door de algemene vergadering die daartoe

besluit bij unanimiteit of eenparig besluit van alle vennoten, met inbegrip van de zaakvoerders zelf indien zij

vennoot zijn.

Artikel 14: Verteaenwoordioinosbevoeedheid

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte met betrekking tot alle

handelingen, zowel inzake het beheer als inzake het dagelijkse bestuur, ongeacht het bedrag of het karakter

- van de voorgenomen rechtshandeling, met uitzondering van die handelingen die bij de wet op dwingende wijze

aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.7

Ten aanzien van de handelingen gesteld buiten de perken van het statutair doel kan de vennootschap de onbevoegdheid van haar organen slechts inroepen tegen derden ter kwader trcuw, die op het tijdstip waarop gehandeld is, wisten of behoorden te weten dat het doel overschreden is.

Bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Artikel 18: Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van vennoten wordt jaarlijks gehouden op de derde vrijdag van de maand december om 20 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingsbrief aan te , duiden.

Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats op . hetzelfde uur.

Een buitengewone of bijzondere algemene vergadering kan worden bijeengeroepen door de zaakvoerder(s), en in voorkomend geval de commissaris(sen) telkens het belang van de vennootschap het vereist.

Zij moet worden bijeengeroepen wanneer dit wordt gevraagd door vennoten die te samen minstens een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen,

Artikel 21: Bevoegdheid van de vergadering

De algemene vergadering neemt besluiten met betrekking tot alle onderwerpen die krachtens de wet en de statuten tot haar exclusieve bevcegdheid behoren en heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de handelingen die de vennootschap aangaan te verrichten of te bekrachtigen in die aangelegenheden die behoren tot de bevoegdheid van de zaakvoerder wanneer deze niet tot een besluit kan komen.

Tot de exclusieve bevoegdheid van de gewone en bijzondere algemene vergadering behoort de bevoegdheid om: 1) de zaakvoerder en commissaris te benoemen en te ontslaan, hun bezoldiging en/of vergoeding vast te . stellen, hen kwijting en décharge te verlenen of desgevallend hun verantwoordelijkheid jegens de vennootschap vast te stellen, 2) de jaarrekening goed te keuren en 3) te beslissen over de winstverdeling.

Aan de buitengewone algemene vergadering is krachtens de wet de uitsluitende bevoegdheid verleend om, met inachtneming van de bijzondere vorm en de quorumvereisten voorgeschreven door de desbetreffende wetsbepalingen, de medische deontologie en de statuten wijzigingen aan te brengen in de statuten.

Tot statutenwijziging kan slechts worden besloten met éénparigheid van aan al de aandelen verbonden stemmen.

Artikel 22: Stemming

Elk aandeel heeft recht op één stem.

Het stemrecht verbonden aan niet volgestorte aandelen, waarvan de opgevraagde stortingen niet zijn gedaan, is geschorst.

Artikel 24: Boekiaar - Jaarrekeningen

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 juli van elk jaar en eindigt op 30 juni van het daaropvolgend jaar.

Ieder jaar, bij het eindigen van het boekjaar, maakt de zaakvoerder of maken de zaakvoerders overeenkomstig de wettelijke bepalingen, een inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag.

Artikel 25: Bestemming van het resultaat

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste één twintigste ingehouden voor de vorming van een wettelijk voorgeschreven reservefonds totdat dit één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. De bestemming van het saldo wordt overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering, binnen de perken van de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 28: Vereffening

Bij de ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, zal de vereffening geschieden door de zorg van de zaakvoerder(s) in functie onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen,

Na betaling van de schulden, lasten en kosten van de vereffening zal het actief gelijkelijk over alle aandelen verdeeld worden.

indien evenwel niet alle aandelen in gelijke mate zijn volstort dan wordt eerst de gelijkheid onder de vennoten hersteld door aflossingen of bijstortingen ter keuze van de vereffenaars.

Bij de ontbinding van de vennootschap zal er eveneens een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het . beroepsgeheim van de vennoten.

OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 30 juni 2014.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de derde vrijdag van december 2014.

Overname van verbintenissen

De oprichter verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van , Vennootschappen de verbintenissen overnemen die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 25 juli 2013, Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Machtiging

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de BV ovv CVBA "AB Partners Oudenaarde" te 9700 Oudenaarde, Einestraat 26, ondernemingsnummer 0473.997.329, RPR Oudenaarde, evenals aan haar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

h rtwd 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle~ nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen en tot het afsluiten van alle overeenkomsten en akkoorden, die ten gevolge van deze akte en ook ten gevolge van toekomstige feiten en controles zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle private en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de I<ruispuntbank van Ondernemingen, de ondememingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, ten einde in naam van de vennootschap alle documenten te ondertekenen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Jeroen Parmentier

Samen hiermee neergelegd: de expeditie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOKTER HELENA DEVOS, KLINISCH BIOLOGE

Adresse
HENRI DUNANTLAAN 20, BUS 203 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande