DOKTER MOYAERT G.M., FYSISCHE GENEESKUNDE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER MOYAERT G.M., FYSISCHE GENEESKUNDE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 524.856.508

Publication

28/03/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13301935*

Neergelegd

26-03-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0524856508

Benaming (voluit): Dokter Moyaert G.M., fysische geneeskunde

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 9401 Ninove, Echel 43

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Guy Walraevens te Herzele op 25 maart 2013, dat is verschenen :

De heer Moyaert Geert, dokter in de geneeskunde, geboren te Oostende op 28 februari 1963, echtgenoot van mevrouw De Man Anne, wonend te 8490 Jabbeke, Cathilleweg 174.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel zonder huwelijkscontract.

Teneinde op te richten een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de maatschappelijke benaming Dokter Moyaert G.M., fysische geneeskunde, met maatschappelijke zetel te 9401 Ninove, Echel 43, met een maatschappelijk kapitaal van 18.600,00 euro, en vertegenwoordigd door 186 aandelen zonder vermelding van nominale waarde. De heer Moyaert schrijft in op alle 1860aandelen. Het maatschappelijk kapitaal wordt volstort ten belope van 18.600,00 euro.

Deze som werd vóór de oprichting van de vennootschap gedeponeerd door creditering van de rekening nummer BE15 7370 3873 0830 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank, zoals blijkt uit een bewijs van deponering afgeleverd door de bankinstelling op 23/03/2013, dat door de notaris zal bewaard worden in zijn dossier.

Doel

Het scheppen van het juridisch kader voor de uitoefening van de fysische geneeskunde, revalidatie en manuele geneeskunde, en de vaststelling van de gevolgen van ziekte of ongeval door de artsen-specialist-vennoten, rekening houdend met de Medische plichtenleer.

Hiervoor kunnen alle onroerende en roerende goederen worden aangekocht, overgenomen of worden gehuurd.

Dit omvat :

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de arts vennoot; - het scheppen van de mogelijkheden om de arts vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De eigenlijke geneeskunde zal enkel door de arts-vennoot worden uitgeoefend en geenszins door de vennootschap.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden zullen ook door de vennootschap niet mogen worden afgesloten.

Enkel zolang er slechts één vennoot is die alle aandelen bezit, mag de vennootschap, als bijkomstig doel, alle burgerlijke roerende en onroerende goederen verrichten met haar reserves.

De vennootschap kan dit bijkomend doel niet nastreven zodra er twee of meer vennoten zijn.

Dit alles in overeenstemming met de wetten, de administratieve voorschriften, de deontologie, de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline, eigen aan het beroep van arts. De vennootschap zal er tevens over waken dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde of directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap mag alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen in rechtstreeks verband met deze doelstellingen uitvoeren en op om het even welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel, doch alles binnen het kader van de medische plichtenleer.

In geen geval mogen de vennootschappelijke activiteiten leiden tot een inbreuk op de geneeskundige plichtenleer. Overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Jaarvergadering  Oproepingen  Meerderheid  Stemmen

De jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni om 19u, en in geval dat een wettelijke feestdag is, de eerstvolgende werkdag, op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats vermeld in het bericht van oproeping.

De oproeping geschiedt zoals voorzien bij de wet; er kan verzaakt worden aan de pleegvormen van oproeping zo alle vennoten vrijwillig tegenwoordig zijn.

Iedere aandeelhouder kan volmacht geven zich te laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering doch enkel door een vennoot, die als dusdanig door de overige aandeelhouders unaniem erkend wordt. Elke vennoot zal slechts één volmacht kunnen uitoefenen. De vergadering wordt voorgezeten door een van de aanwezige zaakvoerders bij gewone meerderheid van stemmen door de vergadering aangeduid.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij statutair, deontologisch of wettelijk grotere meerderheid wordt vereist. Tot statutenwijziging dient te worden beslist met éénparigheid van stemmen.

Aan ieder aandeel is een stem verbonden. Schriftelijk stemmen is niet toegelaten.

Bestuursorgaan  Bestuursbevoegdheid -

Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders. De zaakvoerders dienen arts en vennoot te zijn. Het mandaat van zaakvoerder is van onbepaalde duur, voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap. De uittredende zaakvoerders zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

onbeperkt herverkiesbaar.

Het mandaat van zaakvoerder en commissaris kan bezoldigd zijn, vergoedingen voor kosten en vacaties zijn mogelijk. Deze bezoldiging dient overeen te stemmen met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten. Indien de vennootschap meerdere vennoten telt worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap.

De algemene vergadering en de zaakvoerder heeft het recht om derden te belasten met specifieke niet-medische opdrachten. Ieder mandaat moet speciaal en van tijdelijke aard zijn.

Indien aan een zaakvoerder en/of commissaris vergoedingen worden toegekend, zullen deze vergoedingen als last gelden voor de vennootschap en van de brutowinst worden afgerekend, net zoals de andere werkingskosten, om het netto-belastbaar resultaat te bepalen.

A) Interne bestuursbevoegdheden

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om namens de vennootschap in alle omstandigheden te handelen en om alle daden en verrichtingen, die betrekking hebben op het maatschappelijk doel, uit te voeren of toe te laten.

B) Externe vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten het doel van de vennootschap vallen, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van het doel van de vennootschap te buiten ging of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs. De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde niet medische handelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de aansprakelijkheid van de zaakvoerder in geval overdreven volmacht.

Boekjaar  jaarrekening  jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

Jaarlijks op éénendertig december zullen alle boeken, registers en rekeningen van de vennootschap afgesloten worden, en een door de algemene vergadering aangewezen zaakvoerder zal de inventaris en de jaarrekening maken en het jaarverslag opstellen waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid, dit alles overeenkomstig artikel 95 en 96 van de Vennootschapswet.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel.

Winstverdeling

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de maatschappelijke lasten en aflossingen, vormt de nettowinst van de vennootschap. Op deze winst wordt voorafgenomen : vijf procent voor de wettelijke reserve.

Deze verplichting houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De winst die overblijft na deze bewerkingen staat ter beschikking van de algemene vergadering die over de verdere aanwending geldig zal beslissen bij eenparigheid van stemmen.

Geen uitkering, onder welke vorm ook, mag geschieden indien op datum van het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Tot conventionele reservering van winsten dient besloten te worden met eenparigheid van stemmen. Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap.

Overgangsbepalingen

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

Alle verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting, aangegaan vanaf 29 september 2012, zullen, overeenkomstig de voorwaarden van het Wetboek van vennootschappen, worden overgenomen door de vennootschap.

De notaris heeft erop gewezen erop dat de zaakvoerder mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zal zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door het Wetboek van vennootschappen, heeft overgenomen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

BENOEMING ZAAKVOERDER

De heer Geert Moyaert voornoemd wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder van deze vennootschap, voor onbepaalde duur. Hij aanvaardt dit mandaat. Zijn mandaat is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

BENOEMING VAN EEN COMMISSARIS

De vergadering beslist niet tot de benoeming van een commissaris over te gaan. BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf 25 maart 2013 en zal worden afgesloten op 31 december 2014.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

VOLMACHT

Aan CD Account VOF te 9300 Aalst, Oude Gentbaan 297, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, wordt een bijzondere volmacht gegeven om de vennootschap te vertegenwoordigen en de administratieve en boekhoudkundige opvolging van deze vennootschap te doen, ondermeer, bij het ondernemingsloket, teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen; bij alle administratieve en fiscale diensten; bij de Banken en financiële instellingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht. Zij heeft het recht derden in haar plaats te machtigen, ter uitvoering van activiteiten waarvoor zij werd gemachtigd.

Waarvan proces-verbaal

Voor analytisch uittreksel vóór registratie, aangezien uitsluitend bestemd voor administratieve doeleinden.

Luik B - Vervolg

Hiermee neergelegd : de uitgifte van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

26/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 13.07.2016 16325-0331-012

Coordonnées
DOKTER MOYAERT G.M., FYSISCHE GENEESKUNDE

Adresse
ECHEL 43 9401 POLLARE

Code postal : 9401
Localité : Pollare
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande